Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 14:05:29
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Gift
Semice price su na forumu Beba-poslije porodaja-vase porodajne price...pisi...i ljubi Sarah lutkicu maju.. a ja sam vam 157 visoka a valjda ce bit sve ok..
vidiš, moraću pitati koliko je visok stočić, da mi ne budu visile noge ja sam cini mi se jos malo niza...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 14:31:52
Arina
Drage moje bembele.......deverate li....
Evo i nas malo....virimooooo.Vidim svega ima....ali se snalazite....tako treba....glavu gore i bice bolje.
Mi evo malo odmaramo i pripremamo se za kaficu popodnevnu....sto se tice carskog reza i prirodnog poroda....mozda sam od rijetkih ali ja sam probala i jedno i drugo....i rekal bi da je podjednako i dobro i lose i jedno i drugo....to su individualne stvari i kao sto ima i lak porod prirodni pa zene rode u hodu...i onaj teski kad se napate i budu zive izrezane...tako i carski moze biti lak ali i tezak...ja sam imala dva carska kad sam rodila svoji dvoje djece a prirodni porod kad sam morala prekinuti trudnocu (na zalost).....prvi carski mi je bio jako tezak jer je melena isla zatkom pa je i carski bio tezi ali je bilo jos dodatnih nekih problema valjda sam iskrvarila i tako da sam jako tesko se pridigla i tek treci dan ustala ....poslije te trudnoce sam imala taj prekid i rodila prirodno....bilo dosta dobro....i zbog tog iskustava sam odlucila sina roditi prirodno.....ali nije islo jer se ja jako tesko otvaram i poslije sve patnje i nastojanja da prirodno rodim zavrsin na carskom ...opet....Ali na srecu taj drugi carski mi je prosao za 5 i ustala odma sutradan...i bilo mi super.... Ovaj put idem na carski jer prirodan porod je jako rizican nakon dva rezanja matrenice....i nadam se da ce sve biti dobro .Zato sve moje drage trudnice.....nista se ne bojte....sve ce to biti i proci....beba mora van ...onako il ovako.....nikakav nacin ne garantuje da te nece boliti....ali najvaznije je da mala srculenca budu s vama i da njima bude dobro....kod nas ce sve to proci i prije nego mislite i boli se necete ni sjecati...ili sasvim kroz maglu...ja mislim da dragi Bog tako i daje da se stvarno porodis u mukama ali i tako brzo sve zaboravis...jer zene moje....pa nebi zene radjale drugo ....ili trece djete ....da je tako crno.....gledajte....u cijeloj onoj boli kad ti je naj naj gore kad ti daju tu malu klizavu drekavicu ....jojjjj.....sve te prodje u trenu ....zar ne????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 14:45:41
Hannica
Zadnji put kad se javljala jos uvijek je imala problema s tim. Nadam se da je sada dobro i da je vec uz svoju bebicu. Ne znam zasto nikome ne ostave brojeve ove XXL trudnice,da ne brinemo bezze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 14:48:13
Vodolija83
Mozda su nase XXL trudnice vec sa svojim u narucju.... Sad nesto gledam listu i vidim da je Srećnoj termin bio 16.09.Jesam ja fulila da se ona vec porodila ili ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 14:55:14
Mamolina
Drugarice , tu sam ja !!Hvala na brizi , ja sam sinoc MM objasnjavala kako da udje na RR i da vas informise u slucaju da ja ne budem u prilici !!Kod mene nista novo .. evo bukvalno sam cijeli dan nervozna .. od zivaca radim generalku .. toliko sam se umorila da sam skontala sada ne do Bog da me zaboli ne bih imala snage za porod !Star?? Srecna predpostavljam da se porodila proslo joj 10 dana od termina !!Idem sada da vas citam pa cu se oglasiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 15:09:36
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Hannica
Kod nas 6 dana razlike u terminu.Sta mislis ko ce prije. Btw meni je danas 34.sedmica,bujrum cestitajte mi.
Ooo pa Hannice cestitam ulazak u 34. Pa ne smijem se kladiti,jer nekad mislim da cu se ranije poroditi,a nekad da cu malo prebaciti preko termina zbog gyniprala,utrogestana i td... Hmmmmm....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 15:31:11
Vodolija83
Hej Minie,boli me Boga mi i to zestoko,idem sutra aBd na kontrolu,pa da vidimo sta ce reci moj dr. A pukla vala Milka noisette,njamiiii..... Koliko si ti navalila na tunjevinu,ja sam mislila da ce puci Rio mare,kad ono...samo da te zelja mine...
Sad vidim da se Mamolina javila i citam da nema jos nista...Mamolina,kad je ono termin?
A Arina,nekako deveramo...vecina nas ima neki svoj problem,svaka za sebe specificna...Al izguracemo mi aBd !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 16:36:54
animagical
zene mahanje od mene i malog misa borim se s mastitisom kako je to pogana stvar, prevario me san dva sata u komadu dok je mali spavao i u tome obijem i temperaturu i duboke cvorove koje nisam mogla napipati...sve se zacepilo...dolazila mi je danas patronazna, ne ona moja hipp teta vec neka maksuz za dojenje, nadam se da cu uspjeti da ovo procepim...odoh masirati..sve masiram i placem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 16:43:20
senka27
IZVORNA PORUKA: animagical
zene mahanje od mene i malog misa borim se s mastitisom kako je to pogana stvar, prevario me san dva sata u komadu dok je mali spavao i u tome obijem i temperaturu i duboke cvorove koje nisam mogla napipati...sve se zacepilo...dolazila mi je danas patronazna, ne ona moja hipp teta vec neka maksuz za dojenje, nadam se da cu uspjeti da ovo procepim...odoh masirati..sve masiram i placem
uf mila sad sam citala..da se patis misa mu malog ja sam imala treci cetvrti dan...poslije poroda ali uspjela sam bez temperature da prodjem...razbijala plocice izdajala mlijeko cim primijetim da su prisutne (mislim to radila kad je bebac bio sit ili u snu)
zelim ti da sto prijeeeeeeee rijesis taj problem...znam da boliii ali izdrzao je "Mujo" i gore drzim fige...i milki nam tog malog ljepotancica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 16:52:46
drznica
I od nas jedno mahanje za sviju...nismo spavali...jednostavno puna sam energije, samo bih nesto radila, kad legnem udara...tako da sam u 5 odlucila popit apaurin i napokon zaspati
Malo sam citala vidim neko spominje sluzni cep, pa i ja malo trazila kako to izgleda i nasla sam link na kojem je slika, pa ako niste gadljive pogledajte...meni lici na onog puza golaca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 16:55:35
drznica
IZVORNA PORUKA: animagical
Animagical, bas mi je zao sto se patis, misa mu Kako je uopste doslo do toga, posto ne znam bas kako se dobije, da li od previse mlijeka ili...?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 17:02:08
Hannica
IZVORNA PORUKA: drznica
I od nas jedno mahanje za sviju...nismo spavali...jednostavno puna sam energije, samo bih nesto radila, kad legnem udara...tako da sam u 5 odlucila popit apaurin i napokon zaspati
Malo sam citala vidim neko spominje sluzni cep, pa i ja malo trazila kako to izgleda i nasla sam link na kojem je slika, pa ako niste gadljive pogledajte...meni lici na onog puza golaca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.9.2011 17:15:08
Mamolina
Pokusavala se malo odmoriti nema sanse stan kao centar veze , moj mob. MM .. kucni i svi sa jednim pitanjem "imal sta novo"??Sijetila se animagical ..kako je ona ludila kad sad na RR vidim javila se .. ne mogu ni izac vani vise mi ljudi idu na zivce , pa nisi jos, pa sta cekas ..pa ovo pa ono ...grrrrrr.Animagical , jako mi je zao sto te boli , nadam se da ces to brzo da saniras , Vidim gleda se sluzni cep .. ha ha ha .. kad bi na ovaj forum uletilo kakvo musko mislim da bi se ljudi pogubili hahah... Vidim danas se slave sedmice .. pa cestitam svima moramo pod hitno naci pojacanje na forumu ovdje sve postaju ozbiljne trudnice prije 4 dana mi bio termin !!