|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1247 1248 [1249] 1250 1251   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.9.2011 11:37:47   
zanzibarka
gift sluzni cep je smedjkaste boje, a kod mene zadnje sedmice taj bijeli iscjedak je kriza, nekad kontam da sam se upiskila, ali kaze dr to je normalno u zadnjim sedmicama, dont worry user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 31201
27.9.2011 11:38:17   
Gift
nasla na netu kako izgleda sluzni cep, mislim da ovo kod mene nije..uf jest gadno, ima i slika, bljak..al dobro je da znam za ubuduce...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 31202
27.9.2011 11:39:34   
Bebica11
gift koliko se sjecam, to je animagical izlazilo isto nekad u tvojim sedmicama, prvo bijelo gusto i dosta i eno zena presla termin, tako da ne brines

samo te bolove u krstima nemoj zanemariti, ako potraju to mogu biti kontrakcije, al valjda je normalno u tvojim sedmicama da malo i to boljucka, ne sekiraj se

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 31203
27.9.2011 11:41:39   
Gift

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

gift sluzni cep je smedjkaste boje, a kod mene zadnje sedmice taj bijeli iscjedak je kriza, nekad kontam da sam se upiskila, ali kaze dr to je normalno u zadnjim sedmicama, dont worry user posted image

ma malo sam se trznula nikad nije bilo ovako gusto....kako sam sinoc imala bolove, sad sam ko na iglama, blesava zena, sta cu..

Neposredna veza do poruke: 31204
27.9.2011 11:44:32   
Sonja
gift nisi blesava normalno je da te zanima..i ja sam imala taj gusti iscjedak..ali bas je bilo gusto i bijelo..pitala dr. i kaze da je to normalnoo..
samo ti prati bolove....sta znas mozda bebi porani

mada sam ja cijeli 9. imala laznjake..sve mislim eh sad je to to ono bolovi prestanuuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31205
27.9.2011 11:49:58   
Hannica
IZVORNA PORUKA: beba1

drage trudnice, ja sam se sa prvim djetetom porodila na carski i to mi je najbolja odluka bila: zaspes, probudis se i djete vec tu. imala sam male bolove u stomaku al to je sasvim normalno. nadam se da ce mi i ovaj porod proci hajirli jer planiram i ovo djete rodit na carski rez. drage mame, ako neznate hocete li na normalan porod ili radije na carski, mogu svakoj preporuciti carski!!!!

user posted image user posted image user posted image
Pa valjda si trebala jednom probati prirodno,jednom carski pa da mozes preporuciti koji je bolji.user posted image
Stvarno nemam nista protiv CR,nemam nista ni protiv toga kad se neko odluci za CR i ako je sve ok s trudnocom ali jednostavno ne moze ili nece da podnesi bol prirodnog poroda ili sta vec,svako ima pravo da sa svojim tjelom radi sta hoce...ali davati takve savjete stvarno mi nema smisla.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu beba1)
Neposredna veza do poruke: 31206
27.9.2011 11:52:05   
Gift
pa pretpostavljam da su lazne kontrakcije, nije to jaka bol, ono zabole leda pa za nekih 15-ak minuta stomak pa onda pola sata nista (ovo vrijeme ja otprilike navodim) pa leda i tako...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 31207
27.9.2011 11:53:25   
soraya

Planira li ko povesti muzica na porodjaj? user posted image

I prije nego sto smo planirali bebicu MM i ja smo se dogovorili da on bude prisutan na porodu. imam feeling da ce mi uz njega sve biti lakse, valjda mi se nece onesvijestiti pa da umjesto mene doktori dozivaju njegauser posted image  

Neposredna veza do poruke: 31208
27.9.2011 11:53:41   
Gift

IZVORNA PORUKA: Sonja

gift nisi blesava normalno je da te zanima..i ja sam imala taj gusti iscjedak..ali bas je bilo gusto i bijelo..pitala dr. i kaze da je to normalnoo..
samo ti prati bolove....sta znas mozda bebi porani

mada sam ja cijeli 9. imala laznjake..sve mislim eh sad je to to ono bolovi prestanuuser posted image

e tako sam ja sinocuser posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 31209
27.9.2011 11:55:30   
pauza
jooooj, kiselina me UBI!!!! smije li se neki lijek piti u trudnoci protiv kiseline... pa ja sam tek 23 sedmice, nece valjda do kraja biti ovakouser posted image user posted image user posted image

a sto se tice muzica i porodjaja, on je davno priznao da se on boji biti prisutan, pa ja necu ni da ga forsiram... jer ako ce biti uplasen i zbunjen i ne treba mi tamo:-)

e, je li  neko skoro spominjao jos jedan narodni lijek protiv hemoroida, paradajz mozda ili nesto slicno??

sonja, i meni su do prije para dana desni krvarile nenormalno i natekle da je to strasno i daju mi u apoteci (Apoteke Sarajevo) neku pastu za zube, dodje i ona vodica gratis, kosta cini mi se 5,7KM...(ne znam naziv, ali mogu kuci provjeriti)... uglavnom za 2-3 dana stanje se extra popravilo, sad prokrvari ali rijetko, a otok je skoro nestao....

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 31210
27.9.2011 12:01:39   
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: soraya

Planira li ko povesti muzica na porodjaj? user posted image

I prije nego sto smo planirali bebicu MM i ja smo se dogovorili da on bude prisutan na porodu. imam feeling da ce mi uz njega sve biti lakse, valjda mi se nece onesvijestiti pa da umjesto mene doktori dozivaju njegauser posted image  

heh, i ja mislim da ce mi uz njeg biti sve lakse, mada kazu svi ne moze on nista, meni ce biti dovoljno samo da je TU! Samo da mi ne bude kao djever, kad se jetrva "derala" i doktor joj govori moras cuvati snagu, polahko, on joj na usta ruku stavio hahahahahahahahh, uvijek se tome smijemo, kaze ona kad ga nisam prebila tad necu nikad!!!!! hahahha

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 31211
27.9.2011 12:03:14   
Hannica
Sto se tice muza na porodu jos nisam sigurna,prvi put nije bio prisutan,ja nisam imala zelju za tim.Sad razmisljam,imam osjecaj da on meni ne vjeruje da porod boli pa hocu da vidi da beba sama ne iskoci i pupe nego da se treba malo potruditi.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31212
27.9.2011 12:06:22   
Gift
Sonja de mi kazi posto si i ti niska ko i ja a vec si radala, jel ti bio nezgodan onaj sto za porodaj mislim obzirom na visinu, jer mi je jedna prijeteljica rekla da se napatila, nije mogla dohvatiti one rucke i ono za noge joj bilo nezgodno zbog visine, tj.nije imala oslonac u nogama...

Neposredna veza do poruke: 31213
27.9.2011 12:11:18   
mamina princeza
Gift i ja sam ti niska oko 165 sam visoka maksimalno .... ne msjecam se bas gdje su mi noge bile al nisu visile u zraku hihih nisma osjecal da nemam oslonac to bi osjetila sigurno :)

Pauza jeste neko je rekao paradjz za hemoroide ja nisma probal ajer sma prije tog anasla kremu od ranije koja mi je pomagala a na upustvu sam procitala da moze za trudnice bez probelma. Zove se Hadensa i meni je zaista najbolja od svih a koristil asm aih nekoliko. Imaju i cepici al na njima pise da nisu uoceni negativni efekti kod trudnica al ne ba snekako jasno .. hihih... a na ovoj kremi bas pise provjereno se moze koristi u toku dojenje i trudnoce. Mreni su hemerodi hval abogu nestali za dva dana kako sma primjenjivala ovu kremu a ovdje sma bas puno kukala zbog njih:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31214
27.9.2011 12:15:16   
mamina princeza
Sto se tivce carskog i prirodnog.. ja sad bas kukam sto mi je receno da imam velike sanse za carski zbog ovih kapilara ispod posteljice... a prvi porod imala sam prirodan al zavrsen s vakumom prilicno tezak al ipak jeporod pordo i ja sam odmah bila svjesna svega a cerski je opet operacija. Ja sam se nakon poroda dugo oporavljala sto zbog velikog reza sto zbog nemogucnosti mokrenja dugo a svejedno sam za priorodni ako je ikako moguce. Ne znam doduse ni ja nisam probal acarski al ipak je to operacija ... svako ima pravo na svoje misljenje al sad davati savjet da je carski laksei nije mi bas ok.
Ja to gledam i tako da s prirodnim imas sanse da prodjes bas lagano kao hb dosta zena koje znam a s carskim je uvijke oporavak ko poslije operacije dzaba kakav bio.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 31215
27.9.2011 12:30:35   
Vodolija83
Pauza,ako ti bas nista ne pomaze protiv kiseline,tbl.Rennie mozes naci u apoteci za nekih 6 KM,sa okusom su peperminta i smiju uzimati trudnice (otapaju se u ustima). I mene kiselina opasno zeza zadnje 2 sedmice,al eto nekako se borim (mlijeko mi najvise pomaze).
Sto se tice hemoroida,meni se 1 pojavio u julu i ja stavljala kantarion ulje na blaznicu pa direkt na hemoroid i za nekih 5 dana se povukao.

Sonja,za desni,mislim da je dobra pasta lacalut active,ne znam jel to ta koju je Pauza probala,al meni je bila najprodavanija u apoteci.I ispiraj zalfijom (kaduljom).

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31216
27.9.2011 12:36:30   
pauza
e jeste, bas ta, lacalutuser posted image   meni je bas super pomogla, jos ako i Rennie pomogne za kiselinu, necu se vise zaliti... a ni manje :-))))))

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31217
27.9.2011 12:38:58   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Zdravo zenice

evo i nasuser posted image , sve oki doki hvala Bogu, kontam danas na vjezbe za trudnice, otici cu prvi put samo da vidim kako to hoda i da vidim da li ce mi dozvoliti vjezbice i sta od njih...nisam jos trenerku kupila pa cu onako oticiuser posted image

mene je isto sinoc kiselina UBIJALA....pred spavanje, samo popusti gore "ventil" i onda GOOORIIII i jedva sam se suzdrzavala da ne povracam pa popusti pa OPEEET uhh, al dobro je hB

HEJ ZENICE EVO DOK PISEM UPRAVO ME ZVALA DR, kaze doktor(pojma nemam koji) je izanalizirao bris, sve je ok, imam malo gljivica i to je sveuser posted image user posted image user posted image , kaze PAPA TEST je "dvica"(pojma nemam sta ovo znaci) kao sve je ok, samo kad dodjem za 3 sedmice ide CANESTEN....eto bas sam sretna da je sve ok, al sad mi je jasno i zasto sam krvarila, ja joj rekla BRIS a ona mi uradila i PAPA TEST i bris, pa je vjerovatno zato 50KM, al drago mi je radi onog polipa da mi je i papa ok, znaci ipak me nije "zapalila"user posted image

Bebice,zaboravih ti cestitati na urednom brisu.A PAPA 2 je sasvim ok,mislim da 1.nemaju vise ni djevojcice.Gljivice sam i ja imala jedno vrijeme,al canesten pomogne, tako da...ne brini !!!  I ipak vidis,nije te zapalila dr. user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31218
27.9.2011 12:39:58   
Sonja
e hvala vam na odg..vidjet cu u apoteci

gift meni je sto bio sasvim ok...jest mi bilo cudno sto su nekako noge vise podignute prema gore ali sam imala super oslonac i one rucke sam mogla lijepo prihvatitiuser posted image tako da sam se za 15 min. porodila..stisla sipke i gotovo heheeh

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31219
27.9.2011 12:48:27   
Gift
e Sonja hvala ti sad mi je lakse...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 31220
27.9.2011 13:05:51   
Semica
DOBAR DAAAAAAAAAAN user posted image user posted image user posted image

Ima li sta novooo??? Neki prenos uzivo??? Nekih novih bebaca???user posted image

Gift-no sikiriki za sto...i ja sam 165 visoka,i super mi je odgovarao sto...momacki sam zgrabila rucke...namjestis se ti kako ti stima-neces poceti tiskati dok se ne uhvatis za rucke...bitno je samo da slusas babicu i doktoricu i sve ce biti superiska...i ja sam za 15tak min bila gotova sa tiskanjem user posted image To mi je bio najlaksi i najmanje bolan dio porodjajauser posted image

Moja lopuzica i dalje nemirna..nikako ne mogu da spavam navece...stalno siku trazi...doji i zaspi tako,stipkam je,drmuckam...golicam-ne mogu je razbuditi da nastavi papati...10 min nakon sto je spustim u krevetic,probudi se i dreku napravi-trazi siku i sve tako....

NEGO,kako da napisem porodjajnu pricu...cackala sam,trazila ali sam ili corava ili smotana...ne vidim nigdje da ima ta opcija...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31221
27.9.2011 13:30:48   
Gift
Semiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
price su na forumu Beba-poslije porodaja-vase porodajne price...pisi...i ljubi Sarah lutkicu maju..
a ja sam vam 157 visokauser posted image user posted image user posted image a valjda ce bit sve ok..

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 31222
27.9.2011 13:34:22   
Bebica11
vodolija hvala na objasnjenju i cestitkamauser posted image

Gift ne sekiraj se, vidjeces kad bebce izleti za cas ako Bog da

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31223
27.9.2011 13:35:50   
Semica

IZVORNA PORUKA: Gift

Semiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
price su na forumu Beba-poslije porodaja-vase porodajne price...pisi...i ljubi Sarah lutkicu maju..
a ja sam vam 157 visokauser posted image user posted image user posted image a valjda ce bit sve ok..

Pa pomjeris guzu sto vise prema babici,namjestis se i moci ces dohvatiti sipke...vjeruj mi,dok ih ne dohvatis neces ni poceti...to je prvo sto ti kazu da uradis,da ugrabis sipke sto bolje mozesuser posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31224
27.9.2011 13:53:42   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Hannica

Sto se tice muza na porodu jos nisam sigurna,prvi put nije bio prisutan,ja nisam imala zelju za tim.Sad razmisljam,imam osjecaj da on meni ne vjeruje da porod boli pa hocu da vidi da beba sama ne iskoci i pupe nego da se treba malo potruditi.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1247 1248 [1249] 1250 1251   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1247 1248 [1249] 1250 1251   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *