Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:50:49
Hannica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
de nemojte se plasiti....
i ja sam bila u bolnici i znam da one koje su sa smjeskom otisle u salu su tek sutradan rodile tj nije im bilo ni vrijeme vec se zalile na najmanju bol i poslali ih i onda nikad....dok jedna zena dobila savjet da ne zove doktore sve dok joj bol ne bude tolika da glavom lupa o zid (ovo je ziva istina), helem ona na patologiji hodala, trpila bolove, predisavala ih, cak tiho i plakala i kad nije mogla vise haman je odnijeli u salu i porodila se za sat....znaci sve ovisi od zene do zene
boljece, al samo da nam je proci i to aBd da nase bebe docekamo, JA JEDVA CEKAM....jesam siznuta
Ma i ja sam se za pola sata porodila,jos da sam isla na te vjezbice i da sam znala kako pravilno da disem i prije bih. Kod nekog prodje malo lakse,kod nekog teze....ali nemojte se toliko plasiti i navoditi samo neke negativne primjere.Isprepadat cete ove zenice koje se ne plase. Samo neka se niko ne nada da ne boli.Boli,ali od tih bolova se ne umire nego se dobije nesto malo,lijepo sto poslije ne da da spavas.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:56:09
Sonja
hannice masala bebe bas napreduju i kod mene je bebi karlicno..ja se sve nadam da ce se okrenuti jer me bas strah carskog a prirodni...ma sta ja znam..znam da boli i prodje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 21:24:33
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sonja
hannice masala bebe bas napreduju i kod mene je bebi karlicno..ja se sve nadam da ce se okrenuti jer me bas strah carskog a prirodni...ma sta ja znam..znam da boli i prodje
zato sam ja ko mali slonic,vidjet ces kad se uslikam kako sam napredovala posljednjih sedmica. Ma ne znam sta bih ti rekla sto se tice CR,da je jedna beba navijala bih za prirodan porod,a ovako me malkice panika hvata.Kontam da se nesto ne zakoplikuje,pa da ne bude i ovako i onako. Ma bit ce to aBd sve super,necu kukati. Samo se nadam da nece biti teze od 3 kg,valja to nosit,a nesto mi plaho napreduju,masAllah.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 21:45:36
drznica
Debellleeeeee hehehehe...ja vam malo spavala i sad ustala, odoh po muza na posao. Bas mi je bio RADNI dan na poslu. Poslije posla smo mama i ja otisle do Chicca da kupim omeksivace...ali tu nastaje nesto protive cega nisam mogla...moja mama pokupovala kozmetiku za bebe...i tako izasle sa 80,00KM manje Bas su skupi...al kupili smo šampon, mlijeko za tijelo, puder, cetku za kosu sa prirodnim vlaknima, pumpicu za nos,omeksivac, set za prievijanje pupka i ja sebi uzela njihove uloske koji su bas veeeliki namjenjeni poslije poroda. Cula sam da u bolnicu nisu dali nekom da unese nikakve osim Vir80...ali nema veze ove da imam kuci da ne stavljam po 3-4 Vir.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 21:56:03
T r a t i n č i c a
Pozdrav svim trudilicama Citam vas odavno, pa rekoh valjda i meni vakat da se pridruzim klubu, ako me primate Inace, mi smo 26 nedjelja, nismo jos veliki, al' napredujemo... polako, al' sigurno Ima li jos koja zenica da je tu negdje, il' ste sve pri kraju???
za sve mamice i bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 22:16:38
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: drznica
Debellleeeeee hehehehe...ja vam malo spavala i sad ustala, odoh po muza na posao. Bas mi je bio RADNI dan na poslu. Poslije posla smo mama i ja otisle do Chicca da kupim omeksivace...ali tu nastaje nesto protive cega nisam mogla...moja mama pokupovala kozmetiku za bebe...i tako izasle sa 80,00KM manje Bas su skupi...al kupili smo šampon, mlijeko za tijelo, puder, cetku za kosu sa prirodnim vlaknima, pumpicu za nos,omeksivac, set za prievijanje pupka i ja sebi uzela njihove uloske koji su bas veeeliki namjenjeni poslije poroda. Cula sam da u bolnicu nisu dali nekom da unese nikakve osim Vir80...ali nema veze ove da imam kuci da ne stavljam po 3-4 Vir.
Pišem vam opet...idem po dragog
Nemojte pogrešno shvatiti ali ja se na ovo moram
Hajd kozmetika, na to se svi navučemo, ali Chicco set za previjanje pupka. Drznice, molim te hajde nam napiši šta se u njemu nalazi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 22:18:22
Hannica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Hajd kozmetika, na to se svi navučemo, ali Chicco set za previjanje pupka. Drznice, molim te hajde nam napiši šta se u njemu nalazi.
Sigurno bivacin i sterilne gaze s chicco logom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 22:21:50
Bebica11
IZVORNA PORUKA: T r a t i n č i c a
Pozdrav svim trudilicama Citam vas odavno, pa rekoh valjda i meni vakat da se pridruzim klubu, ako me primate Inace, mi smo 26 nedjelja, nismo jos veliki, al' napredujemo... polako, al' sigurno Ima li jos koja zenica da je tu negdje, il' ste sve pri kraju???
za sve mamice i bebice
dobrodosla mi imamo 29 sedmica,usli u 30-tu, eto nismo puno daleko
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 22:24:36
Bebica11
ja samo do sad kupila VIR uloske, i to sam neki dan se JEDVA sjetila a nemam ulozaka u kuci, i naumpalo mi sta ako pukne vodenjak ili krene krv...kako ko dobije kod mene svi mi uzimali uloske i ja ostala bez ulozaka u kuci
al posto cu ranije aBd, moram jos par stvarcica kupiti, imam onaj spisak....al ja cu kupiti bas nuzno...ko kad sad i ne radim, nemam bas para za neke djidje, moramo imati malo i ustedjevine za bebija a i za ne daj Boze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 22:35:39
drznica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
hehehe ko da ti vidim facu Glupost Lejla...dodju 3 sterilne gaze i 3 prevoja elasticna ali hajde ti mami(nani)objasni pred prodavacicom da je to glupost, to mogu uzeti u svakoj apoteci, ambulanti... To je bas glupost, a ostalo mi je OK...mada sam vidjela super onaj Nivein set koji nije skup a svasta dodje u neseseru.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 23:01:38
beba1
drage trudnice, ja sam se sa prvim djetetom porodila na carski i to mi je najbolja odluka bila: zaspes, probudis se i djete vec tu. imala sam male bolove u stomaku al to je sasvim normalno. nadam se da ce mi i ovaj porod proci hajirli jer planiram i ovo djete rodit na carski rez. drage mame, ako neznate hocete li na normalan porod ili radije na carski, mogu svakoj preporuciti carski!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 23:12:15
senka27
ja se porodih prvi put prirodno i svakome bih preporucila prirodno i da molim Boga da bude s hajrom i prirodno...ali svako ima svoje iskustvo i misljenje zar ne??? bebo sorry ali... moradoh i ja podijeliti svoje misljenje...
hanice,selminja za
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 23:28:16
Sensia
IZVORNA PORUKA: senka27
ja se porodih prvi put prirodno i svakome bih preporucila prirodno i da molim Boga da bude s hajrom i prirodno...ali svako ima svoje iskustvo i misljenje zar ne??? bebo sorry ali... moradoh i ja podijeliti svoje misljenje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 23:53:15
plava72
veče žene ...ja sad došla iz skitnje i reko da vidim šta ima novoga
neko je pitao za ovaj banana jastuk što se reklamirao na rr...ja sam ga kupila ali ne preko rr,žena ima oglas i na piku,kupi.ba i ovdje na rr i cijena varira tj.nekome naplati dostavu nekome ne,neko dobije jastučnicu gratis a neko ne,zavisi gdje je kontaktiraš....ja sam išla preko emaila i dobila jastuk,dodatnu jastučnicu i besplatnu dostavu za 40KM...evo email kornelia.tanjga.vidovic@gmail.com ...ako je reklama ja se izvinjavam al sve za pomoć trudnicama jer jastuk je stvarno prava stvar... a što se tiče tvrde stolice meni super pomažu glicerinski čepići...nekad je dovoljno pola čepića i riješiš se ...pusa svima i laku noć
Sorry sto uvijek zapocnem sa nekim temama ovog tipa,ali... Ja sam vam se probudila u 5 h i nikad vise nisam oka sklopila. Posto sam vidjela da nema nade dalje pokusavati,ustala prije 15-ak min. Mene moja krsta razvaljuju i jedva cekam sutra aBd kontrolu da vidim moze li mi dr.dati ikakav savjet.Ovo je vise nepodnosljivo i nikom ne bih pozeljela... Preko dana inekako podnosim,al noc mi je najgora,nikad da svane,a boli li boli....
mmmmmmmmm vodolijo, kafa mi bas i ne prija zadnjih sedmica, ali kad vidjeh ovu slikicu, zazeljeh, i eto sad moram sebi praviti, mm otisao na posao, jutros me probudio njegov mobitel, svi zovu ne radi gras, mogul sa njim na posao, hahah...reko da vozi tramvaj ne bi sve pokupio hahhhah
meni samo masaza pomaze kod bola u ledjima, a da ta bebica nece ranije pokucati :)
hajd laganini, mene zadnji put kad su boljela tako ostavili su me gore na Gak-u, a onda mi nije bilo muzica da me masira, i dusa cim mi je dosao u posjetu masirao me na hodniku i bol prestala :)))) hajd laganini do ambulante, mozda ce vam setnja prijati
dobro jutro i od nas :-) tratincice, dobro nam dosla:-) vodolijo, bas mi je zao sto ledja nikako da popuste.... aBd da sve bude dobro i bol prodje cim prije ... veliki ti saljem.... joj drage moje, mene zadnjih dana tako kiselina muci da vise ne znam sta da radim, sta god pojedem za par sati me ugusi, budi me nocu, jedem bademe i pijem mlijeko, pomalo i donat (bljutav mi je), ali slabo sta da pomaze... ima li iko neki savjet sta da radim, cini mi se kad stisne i g.... bi pojela.... heeeelp!!
ljubim vas i mazite svoje pupe:-)) p.s. e juce smo isli gledati neka kolica, nasla ja u oglasu preko pik.ba, neki ljudi prodaju ali nova, najvise chicco, ali imaju i druge marke... nisu bas jeftini, ali ipak povoljnije nego u radnji.... a u merkuru na drugom spratu ona radnja kod igraone, tu su kolica pravo jeftina, a vjerujte mi da i ne izgledaju tako lose, mislim da ko nije u prilici da da za kolica 500 i vise KM, tu ima od 100Km pa nadalje, cak jedna imaju i ono da beba gleda naprijed nazad, fino oblozena, nisu ona krpena, doduse imaju oko 9-10kg, ali npr kostaju oko 190KM cini mi se, pa eto da znate...
Jutro zenice i od mene, ja se dogegala na posao pa imam sta i vidjeti opet ne radi lift i hajd pjeske na 7.
Vodolijo hvala na kafici, meni bas bas treba........ a zao mi je za ledja mogu misliti koliko te to lomi, a ovih dana te svasta safatalo al proci ce ako Bog da. Eto tebe sutra na pregledu pa ce dr reci sta i kako i bices mirnija ako nista drugo.....
Pauza i mene kiselina SLOMI, ne mogu nista da okusim ni slatko ni slano, juce me cak na paradajz al friski a ja ga tako volim.... meni pomaze slatko mlijeko, jogurt, jabuka i donat pa eto pokusaj. znam da je donat bljutav al natjeraj se malo bice ti lakse.....