Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 18:46:45
mamina princeza
ej zene vidim pisale ste o ajastucima za trudnice. sta je ovim jastucima http://happybabyclub.com/ nekad su imali reklamu ovdje na rr i poklanjali su jastuke aktivnim trudnicama. znam da to polanjanje nije vise u toku al me interesuje da li se jos moze kod njih kupiti. Meni ovaj djeluje ok a cjena je pristupacna. ja imam neki tvrdi koji sam kupila proslu trudnucu i nije mi bio dobar u trudnoci na krajus am ga stavljala pod noge jer sam imala upaljene vene u 9 mjesecu:)))
ja pravila pizu i najela se prejela se ne mogu se pomaci.. jedam uzasna.... sad sam se projela valjda ne nadoknadim sve ovo sto se nisma do sada debljala puno .. moracu pripaziti ako mi vako nastavi apetit - nisma jos previse debela hihi dobila sam oko 1,5 - 2 kg od pocetka al sve mi nesto se cinid a ce sad da buknu i kile.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 18:48:34
Gift
haj zene, imal sta novo, malo sam vrtila unatrag, al vi brate kad se raspricate ne mozes sve pofatat.. Pahuljice mene krsta razvaljuju i imam cesto bolove u stomaku kao da cu dobit, i dole me sve kosti bole, al to se samo tijelo priprema za porod...
Vodolijo krevetic, posteljinica sve 5 preeeelijepo.... Hanice slatke su ove posteljinice ja sam davno gledala njihovu stranicu, mislim da se one mogu preko neta narucivati..
jel koga strah poroda ja sam polako pocela da panicim, pa cas bi htjela da mm ide sa mnom pa cas ne bih, pa me brine hocul znat disat i gurat kako treba, ma joj sve znate...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 18:48:48
mamina princeza
ja bih voljela jedna dan tako da me protjera... hihih...glupo zvuci sad vama al mene muci obicno zatvor pa bi mi godilo to 5 puta za jedan dan . Al tesko to kod mene ide.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 18:54:58
Gift
mamina princezo ja sam naucila ovaj jastuk, jos dok su se ovdje reklamirali, nije los, al mogu i bez njega, vise ga mm koristi al posle ce doci dobro kad bebe abd bude dojila... a za stolicu Donat i kefir...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 18:55:41
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
ja bih voljela jedna dan tako da me protjera... hihih...glupo zvuci sad vama al mene muci obicno zatvor pa bi mi godilo to 5 puta za jedan dan . Al tesko to kod mene ide.
meni tothema pospjesuje da trcim u wc, probaj
mada, upravu si, ja nedavno jednom imala zatvor, kad crka nisam , zalim se mami, kaze ona "nemoj se naprezati", pa kako cu???? hahah zezali se ja i muz, ovo je opet bolje mada nije ni ovo zdravo bas da se ide precesto u wc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 18:56:34
mamina princeza
malo mi je pomogao donat al u velikim kolicinama i jogurt ujutro al opet je to zatvor dzaba .. kod mene je to inace klasicni problem.... kupicu i onaj sirup portolak ili kako ono vec pa i to da probam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:00:01
mamina princeza
a meni je tothem asmao pogorsala problem u prosloj trudnoci pa se sad samonadam da je necu morati nekad piti :) dzaba ja sam sklona tome i sve sto moze uticati na probavu mene skameni. sad je jos i dobro kako je bilo prije jedno desetak dana. uh.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:01:56
mamina princeza
jos sto mi je najgore ja se sad ne smijem ni sekundu naprezati zbog ove posteljice pa ne smijem ni probat kako treba hihihih:) popije m donat puru sljive ujutro sve to zajedno neko mi ej ovdje napisao i to mi malo pomgne ....al ne mogu stalno to :) ma znam ida i proljev ne valja. uvijek se sjetim jedne zene koja je proslu trudnocu lezala sa mnom u bolnici i imala dva mejseca proljev i zato je i stavili. zena jadna vise poludila stvarno samo plakala ba snije moglo da stane....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:01:58
Selminja
Evo mene s tehničkog Bebica se okrenula hvala Bogu sto mi je bilo najvaznije ali ja sam to i znala jer mi se oblik stomaka promjenio, mislim pretpostavljala sam, mašalah mamina pametnica Sve je u redu, dr zadovoljna pritiskom, mjericama, kilažom, bebica je maaalkice nisko, ali kaze da nije nista strasno, malo da se pripazim naredne 3 sedmice a onda u aktivne šetnje. Hvala Allahu bas sam sretna Poslije cu nam napisati mjerice na onoj temi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:04:35
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: Gift
haj zene, imal sta novo, malo sam vrtila unatrag, al vi brate kad se raspricate ne mozes sve pofatat.. Pahuljice mene krsta razvaljuju i imam cesto bolove u stomaku kao da cu dobit, i dole me sve kosti bole, al to se samo tijelo priprema za porod...
Vodolijo krevetic, posteljinica sve 5 preeeelijepo.... Hanice slatke su ove posteljinice ja sam davno gledala njihovu stranicu, mislim da se one mogu preko neta narucivati..
jel koga strah poroda ja sam polako pocela da panicim, pa cas bi htjela da mm ide sa mnom pa cas ne bih, pa me brine hocul znat disat i gurat kako treba, ma joj sve znate...
joj gift i tebe znaci strah, sad sam u 36.sedmici i sve se vise bojim, do prije 2 sedmice uopce nisam razmisljala ali su me zene isprepadale pitanjima, jel te srah, ma Bogami boli ovo ono, i sad ne prestajem da razmisljam, sta cu kako cu, jos u petak idem na vaginalni pregled, prije 5 sedmica bila 3 prsta otvorena, vidjeces kad me sad pregleda kad budem 9 hahah ali nista me ne boli, bebica me ubi, vrti se, uglavnom skorz se spustila, sve je spremno, samo da hairli prodjemo sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:07:12
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: Selminja
Evo mene s tehničkog Bebica se okrenula hvala Bogu sto mi je bilo najvaznije ali ja sam to i znala jer mi se oblik stomaka promjenio, mislim pretpostavljala sam, mašalah mamina pametnica Sve je u redu, dr zadovoljna pritiskom, mjericama, kilažom, bebica je maaalkice nisko, ali kaze da nije nista strasno, malo da se pripazim naredne 3 sedmice a onda u aktivne šetnje. Hvala Allahu bas sam sretna Poslije cu nam napisati mjerice na onoj temi.
koliki je AC bebe, ja prosle sedmice bila, a vidim da su blizu nase bebe? mislim da je premalo kod mene, mada dr nije nista rekla, ali ja se nesto brinem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:12:40
Gift
Zanzibarko ja sam po prirodi panicar, tako da se sadasnji strah od mene mogao i ocekivati, al zapravo ja nisam toliko razmisljala o porodu, dok mi se kuma nije porodila i ispricala svoju muku, pa sam ja sad katastrofa, znam da boli i spremna sam da me boli i pokusat cu da disem i da ne vristim, al bojim se da u tom strahu i panici ne pogubim pa da ne budem imala snage da guram pa onda strah da bebi nesto ne bude i tako...pocela sam vrtit film u glavi kako ce to sve izgledat...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:18:35
zanzibarka
Gift a da mi prebacimo temu :P
ja sam u 27 sedmici lezala gore na GAK-u i 90% trudnica za tih 5 dana se porodilo na carski, odu zene laganini, za pola sata se cujemo s njima, kazu leze pored svoje bebe i super se osjecaju, znam da su za tih 5 dana samo 3-4 rodile prirodno, i to svaka je najmanje po 14 sati ostala u sali, pa sam istraumirana prirodnim porodom, i onda sam molila dr da mi radi carski, kaze ona ma daj, otvaras se prirodno, sve super sto ce ti operacija i sad ne znam viseeeeeeeee puknut cu samooooooooooooooo....... nek nam je Bog na pomoci :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 19:46:04
Gift
IZVORNA PORUKA: zanzibarka
ja sam u 27 sedmici lezala gore na GAK-u i 90% trudnica za tih 5 dana se porodilo na carski, odu zene laganini, za pola sata se cujemo s njima, kazu leze pored svoje bebe i super se osjecaju, znam da su za tih 5 dana samo 3-4 rodile prirodno, i to svaka je najmanje po 14 sati ostala u sali, pa sam istraumirana prirodnim porodom, i onda sam molila dr da mi radi carski, kaze ona ma daj, otvaras se prirodno, sve super sto ce ti operacija i sad ne znam viseeeeeeeee puknut cu samooooooooooooooo....... nek nam je Bog na pomoci :(
majko draga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:12:25
Hannica
Hej zenice.... evo mene,ziva i zdrava dosla s kontrole. Sve hB super,moram ponovo raditi nalaze krvna slika,SUK,urin...itd. Samo jednom sam radila na pocetku trudnoce,pa moram ponovo ono radi reda. Pritisak 120/80. Bebice napreduju masAllah kao da je jedna,a ne dvije.Inace kada se radi o blizanckoj trudnoci u 32 sedmici uspori rast beba,ai kod mene jos uvijek nije usporio. Beba A teska oko 1900 gr. a beba B oko 1800,a ja mislim da su vec tesko po 2 kg,nikad oni to tacno ne izracunaju. Grlic je jos u odlicnom stanju,ne treabm se brinuti da cu roditi ovih dana. Obe bebe su okrenute zadkom,pa ako tako ostane i za tri sedmice (tad idem ponovo na kontrolu) vjerovatno cemo dogovoriti CR. Uglavnom sve je superiska,osim sto nisu okrenute glavicom,ali ja to i ne smatram velikim problemom.I CR je za ljude tj.za zene. Dobrodoslica novim clanovima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:16:31
Selminja
Zanzibarka, eno napisala sam mjerice tamo na onoj temi. Ja se puno i ne oslanjam na tacnost ovih mjerica, mislim tu je to negdje, ali sve zavisi koliki obim dr uhvati, cm gore dole dobijes skroz drugu vrijednost. Zene nemojte tako, mene uopste nije strah poroda, ja jedva cekam da se porodim, tj da me zaboli kad aBd dodje vrijeme za to. Tolike zene se porodile,ostale zive,sto ne bih i ja? Ni jedna stela ni poznanstvo nam tad nece pomoci, koliko prijateljica se nadavalo para doktorima, sestrama, babicama i na kraju kazu, halal bilo, ali drugi put necu nikog trazit, jer si na onom stolu sam s svojim bolovima i bolit mora, bar tako kazu Ja cu mozda bit najgora kad dodjem gore, ali je bolje kad covjek pozitivno razmislja.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:27:21
Hannica
IZVORNA PORUKA: zanzibarka
Samo nemoj muza zvati da on "moli" za CR. Salim se malkice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:36:58
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
malo mi je pomogao donat al u velikim kolicinama i jogurt ujutro al opet je to zatvor dzaba .. kod mene je to inace klasicni problem.... kupicu i onaj sirup portolak ili kako ono vec pa i to da probam.
mamina princeza i ja sam imala užasan problem sa zatvorom,ništa nije pomagalo,doktorica mi je propisala Portalak i evo koristim ga vec drugu sedmicu i ni traga od zatvora. Doktorica kaže da ga mogu piti i poslije poroda,jer je to prirodni šećer po sastavu i nema neželjenih efekata.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:37:08
Bebica11
de nemojte se plasiti....
i ja sam bila u bolnici i znam da one koje su sa smjeskom otisle u salu su tek sutradan rodile tj nije im bilo ni vrijeme vec se zalile na najmanju bol i poslali ih i onda nikad....dok jedna zena dobila savjet da ne zove doktore sve dok joj bol ne bude tolika da glavom lupa o zid (ovo je ziva istina), helem ona na patologiji hodala, trpila bolove, predisavala ih, cak tiho i plakala i kad nije mogla vise haman je odnijeli u salu i porodila se za sat....znaci sve ovisi od zene do zene
boljece, al samo da nam je proci i to aBd da nase bebe docekamo, JA JEDVA CEKAM....jesam siznuta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.9.2011 20:47:58
pahuljica_25
Bravo Selminja i Hannice za dobre vijesti sa kontrole,da tako aBd bude do kraja
A što se tiče poroda i ja u poslijednjih par dana intenzivnije razmišljam o tome Nekako u jednom trenu sam hrabra i kontam nije to toliko strašno a u drugom se pitam da li ja to mogu Ma sve u svemu valja i to proći,kako-tako i ja ipak jedva čekam,samo neka bude sa hajjrom....i uzdam se u Božiju pomoć na prvom mjestu