Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
koliko jedem ne bi me cudilo a da me vidis...ne bi nikad rekla..samo stomak kilometar ispred mene
pa pisala si da ti je krupan stomo i imas vise pl vode, to je to 100%, kad se javis za koji dan da si na -15kg u startu ostavila
akoBogda ma nek je on meni ziv i zdrav a ja cu to skinuti dok budem trckarala za njim...ako bude zivahan kao sto je sad u pupi...ne gine mi brzo skidanje kila
jesam li ja spomenula da se obavezno vagam ujutro cim ustanem. ne popijem ni casu vode prije vaganja da se malo zavaram
za sada je na punih osam mjeseci 11kg. bilo bi i manje da nisam za bajram a i poslije pocela jesti sve zivo. kao izbjegavam baklavu a ovamo jedem druge kolace :) mene je strah sad dobitka tezine zbog vode u devetom mjesecu. to mi se desilo u prvoj trudnoci. al i to se brzo ispiski poslije poroda
jest malo sutra 11... jutros na kontroli u plusu 12kg. 36 sedmica. ispade da sam se udebljala 4kg za mjesec. doktor ocitao bukvicu i sad na dijetu
eh, kad bih i sad na porodu ostavila deset kg kao prvi put...
Sa 34+2 sam imala 14 više. Ne čini mi se to strašno, ali otkako sam na mirovanju pojedoh i kolač i tepsiju, čak mi MM sinoć kaže 'nemoj molim te to sebi raditi'. Danju sam donekle i ok, ali iza 5 me takva glad spopadne da umirem ako ne jedem. A šta jedem - milku. čips, ostatke svega što nađem, smoki, čokolino... Za vikend smirila tepsiju hurmašica i u subotu uvečer mi MM u 2 donio hambuger. Uredno ga zalila kompotom i nastavila spavati . Stid me je sebe i ljuta sam na sebe i od danas ručnu povlačim.
Joj emma legenda si čuj u 2h hamburger Vjeruj da se sama sebi čudim kako sam ušla u 8.mi mjesec glad kad me spopadne, ne gledam sta jedem... Ja nisam od onih koje će reci samo jedi sto ti ćeif, kile će spast same poslije poroda. Svako od nas je drugacijeg metabolizma, neko ce na porodu izgubit 6 neko 12kg, ja znam dosta zena koje se dojenjem udebljaju, jer dijete izvuče sve živo iz tebe, i ti onda vazda gladan... Nisu kile ni jednoj majci stvar fizickog izgleda, nego zdravlja, lakšeg poroda, zdravije bebe... Tako da, zajedno cemo da se zdravo hranimo, za naše
Sadrich i ja imam min. 4 kg u plusu, a evo punih 19 tjedana, e sad to mi je sve malo čudno, jer prvo jedem isto kao što sam jela i prije trudnoće, samo jos zdravije, malo vise voća i zrnevlja kojekakvog ali vaga ide gore sve vise i vise, i jos nesto na meni se uopste ne vidi da imam i jednu kilu vise osim stomaka nigdje se nisam udebljala, osjetim i po gardarobi, samo je stomak povelik. Kontam mozda je do zadržavanja vode ili sl.
Ja se na ovom forumu osjećam kao pravi izrod. U 13. sam tjednu i za samo mjesec i po dana sam dobila 3kg, naravno to je mom ginekologu previše, stava je da je dovoljno dobivati od 1 do 2 kg mjesečno, ali ja nikako nisam mogla da objasnim da sam protekla 3 mjeseca imala užasne mučnine po cijele dane koje su se pogoršavale ukoliko ostanem gladna....pa sam valjda zato dobila tako rano toliko mnogo kg....pomozite mi , aaaaaaaa ne želim biti kao slonica do kraja trudnoće, to je moj najveći strah!!!
klaro, jedi ti kad imas te muke, ali obicno muka prodje vec nakon par zalogaja, tako da probaj malo smanjiti obroke.... i naravno, ako bas moras toliko jesti onda neka bude bar malo manje kaloricna hrana... zeludac ce biti pun, muke biti nece a i ti ces unijeti vitamine umjesto masti i secera... probaj tako, jer ce ti biti lakse kasnije kad je normalno da se vise debljas, mislim na kasnije mjesece trudnoce...
uh i ja sam u prvoj trudnoci nenormalno puno kg dobila...do 11 sedmice 5 kg iz istog razloga kao Klara...
nedaj se Klaro dalje slatko izbaci i previse kaloricno...jer poslije ce ti biti zao...
ja se bila previse opustila...
ali sada u dr trudnoci sutra punim 28 sedmica dobila sam 5 kg dakle mnooogo bolje nego prvi put...sad sam i pazila i nisam udovoljavala svim svojim prohtjevima kao prvi put
klaro, meni je dr rekao da moze mesa i povrca koliko zelim (nemasno a ne u saftu ). mesa ionako ne mozes puno pojesti a zasiti te pravo. dok ne sredis tezinu nemoj jesti nista slatko pa cak i voce izbjegavaj. i malomasni mlijecni proizvodi su odlicni. i jaja naravno. sve to zasiti. meni je protiv napada gladi pomagalo da uzmem desetak badema ali ne vise. bas fino zasite. ako imas dobru krvnu sliku, nemoj uzimati multivitamine. meni je apetit u prvoj trudnoci od njih bio ogroman a bezveze ih uzimala. samo folna kiselina i omega 3 ti trebaju. probaj do 7-8 mjeseca da dobijes malo kg jer poslije moras dobijati vise (2kg mjesecno)
evo da se i ja malo pohvalim, 4 mjeseca od porodjaja ostalo jos pet viska a otisla na porod sa +20kg u odnosu na prije trudnoce..ja nisam nezadovoljna uglavnom....dala sebi rok da aBd do prvog rodjendana dovedem se u red :)
evo da se i ja malo pohvalim, 4 mjeseca od porodjaja ostalo jos pet viska a otisla na porod sa +20kg u odnosu na prije trudnoce..ja nisam nezadovoljna uglavnom....dala sebi rok da aBd do prvog rodjendana dovedem se u red :)
Da se i ja javim, 4 mjeseca poslije poroda +4 kg, a na porod otisla sa +20(mislim da je bilo malo vise )... a recept, hmmmm..... ma nema recepta kilice jednostavno idu same
ma nema recepa sto neko rece...jednostavno na porodu je odmah otislo deset pvih a onda jos tri za prvi mjesc dana a sad dvije ne znam ni ja kako jednostavno nestale ..e sad istina je da ja jos skoro nista svoje od prije trudnoce ne oblacim jer mogu obuci te stvari ali brate nekako vulgarno u njima izgledam ...mislim da su sve kile otisle u sklopu kampanje konstantnog dojenja, skakanja i nespavanja...plus vukljanje kolica gore-dole, nosanje mog J i slicno...ne brinite nista uskoro cete vidjeti i same
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
pauza svaka čast meni je rekao da je normalno dobiti po 1.200 gr mjesecno..a ja sam prestala i pušiti..uglavnom ne vidi se, pa neka kilica ako mi idu u bebu:)))
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru