N_N -> RE: Na upisu u skolu? (14.4.2011 11:35:43)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 Ja ne znam gjde vi zivite, ali ja sam u Sarajevu i mali od moje sestre je sada 4. razred. Krenuo je u skolu sa 5 god i 8 mjeseci. Jos uvijek ide u produzeni boravak. Od 2. razreda je poceo da izlazi sam sa drugovima, u park u naselju. Svaki dan su vani. Ako je 1. smjena, poslije skole ih izvode vani, nakon sto urade zadacu i rucaju. I opet izadje kada dodje kuci. Ako je 2. smjena manje izlazi, sto je i razumljivo, da bude odmoran za skolu. Ali opet mu navece dodje neki drug, malo se poigraju. Dakle imam primjer u blizoj okolini. Jedino sto nam se promijenilo u odnosu na vrijeme prije skole je sto sada radnim danima ne moze doci kod mene da prespava. U Sarajevu. Da, izvode ih vani to je tačno ali se sigurno u dvorištu ne igraju kako bi željeli. Ja sam posmatrala to "igranje" (gurkanje, ganjanje, vriska, eventualno skrivanje [sm=smiley29.gif]) ali logično tu ne mogu da se igraju čime bi željeli (fudbal, guma, školica isl.). S kad dođe kući, posebno poslije II smjene, dijete je užasno umorno [sm=smiley13.gif]. Nakon ručka i malog odmora radi zadaću - zamisli kakva joj je koncentracija nakon čitavog dana provedenog u školi [sm=zmeden.gif] Ja ne mogu prepustiti sve to "slučaju" pa da recimo zadaću radi u produženom, a ne, ne. Ok, uradi, ali onda sve detaljno skupa prođemo jer sam primjetila da i kad rade zadaću u produženom da im, u većini slučajeva, učiteljice kažu rješenje (da ih što prije skinu s dnevnog reda) [sm=smiley13.gif] Iskreno, jedva čekam da se "riješimo" produženog boravka čisto da mi dijete ima makar malo više slobodnog vremena.
|
|
|
|