madam x -> RE: Na upisu u skolu? (12.4.2011 22:47:46)
|
Mislim da je rano upisati dijete sa nepunih Å¡est godina u Å¡kolu. Å to se tiÄe testiranja, nije potrebna nikakva posebna priprema i nije bitno da li dijete zna Äitati ili (teÅ¡ko) sabirati, cilj je Å¡to bolje rasporediti djecu po odjeljenjima, tako da u svakom razredu bude približno sliÄan broj npr.uÄenika koji su viÅ¡e socijalizovani, samostalni, pa i onih koji znaju Äitati ( iako nije neophodno) ili eventualno sabirati i onih koji su malo zatvoreniji ili nemaju odreÄ‘ena predznanja. Jer kakav bi bio razred sa uÄenicima koji su svi super dobri ili onaj u kojem ni jedan uÄenik nema odreÄ‘eno predznanje.To ipak nema nikakav utjecaj na Å¡kolovanje djeteta. Moja kćerka zavrÅ¡ava drugi razred, prije Å¡kole nije znala Äitati,raspoznavala je slova, sabiranje je bolje iÅ¡lo. Ja je namjerno nisam htjela maltretirati sa Äitanjem , jer Å¡ta bi radila u Å¡koli( ima djece koja to sa lakoćom nauÄe sa starijim bratom ili sestrom).Od mogućih 50 osvojila je 34 boda. Sada najbolje Äita u razredu ,iako ja NITI JEDNOM nisam sa njom kod kuće vježbala Äitanje.
|
|
|
|