aidana -> RE: Na upisu u skolu? (13.2.2018 21:45:06)
|
IZVORNA PORUKA: salmy IZVORNA PORUKA: aidana Da li je neko pokusao, ili ima namjeru ove godine, da upise dijete u skolu kojoj ne pripada prema mjestu stanovanja? Mi smo izmedju dvije skole. Prema MZ pripadamo jednoj ali bih ga ja radije u drugu upisala s tim sto nisam jos 100% sigurna jer nisam obavila informativne razgovore. Koliko sam shvatila potrebno je napisati molbu ministarstvu, ali ne znam kolike su sanse da se molba odbije. I moze savjet na sta da posebno obratim paznju na razgovoru. Konkretno u našoj školi C vila...Više se ne može upisivati ako ne pripadaš mjestu stanovanja Kad se naša generacija upisivala dr.je primala ko je htio...Od Buča potoka do Alipasina[sm=hudicek1.gif] I došli u situaciju da imamo 5 odjeljenja prvacica...A nema škola toliki kapacitet Eh više ne može...Striktno po mjestu pripadanja U našem odjeljenju imamo roditelje koji se hvataju za glavu jer treba da upišu drugo dijete a ne mogu... Dir.ne dozvoljava....Tako da sam neki dan upitana da se otac prijavi kod mene na adresu samo da bi upisali djete Jer je glupo da dva sina idu u različite škole Ti se dobro raspitaj! Salmy hvala. I ja sam dobila tu informaciju da se ugl moze samo upisati u skolu kojoj se pripada ali da se moze dobiti dozvola od ministarstva. Mada mi zivimo na Dobrinji i stanujemo bukvalno izmedju 2 osnovne skole, kontam da bi to mogla biti neka olaksica. A provjerila sam vec koja MZ pripada kojoj, i mi ne pripadamo toj u koju bismo. Pa vidjecu onda sta ce mi direktor reci.
|
|
|
|