Blue rose RR -> RE: Na upisu u skolu? (14.4.2011 12:09:38)
|
U vremenu kada djeca nemaju kvalitetni nastavni kadar (čast izuzecima), kada još uvijek u nastavnom planu stoji da je važnije da dijete iz geografije zna količinu pšenice koju je Ukrajina proizvela, negoli gdje se geografski nalazi smješten Počitelj, kada je učiteljima bitnije kako pretamburati 45 minuta časa, a da im nije važno da li su kvalitetno prenijeli "znanje" (opet čast izuzecima), kada smo ukinuli služenje vojnog roka, ikada je vrijeme izlazaka se pomjerilo sa 19,00 na 23,00 - ne pada mi na pamet da je puštam ranije u školu. Sreća da će mi ostati 500 KM -ova u džepu, pa neću platiti kaznu, jer je rođena krajem oktobra, i ne podpada pod obveznike ove godine, nego ću je poslati iduće godine. Dobro se sjećam da smo i u naš vakat kretali u školu, a da su većina znala osnove kada je riječ o pisanju brojeva i slova - ovdje ne mislim na čitanje, i nije bilo ni upitno da li će se roditelj potruditi da nas nauči osnovama. Možda to tada nisu znali objasniti, ali djeca su lakše prepguravali stres početka novog razdoblja svog ionako narednog burnog školskog života (sjetite se one pšenice iz Ukrajine sa početka priče). Pustite mi priče današnjih kvazi psihologa, savremenih studija i budiBogsanama razmišljanja ljudi koji su nas i doveli do ovakve uSrane civilizacije Novog doba. Dok je dijete nek se igra, kada krene u školu ima da joj to bude na prvom mjestu, jer joj je to hljeb u rukama.
|
|
|
|