mama75 -> RE: Na upisu u skolu? (14.4.2011 11:00:40)
|
IZVORNA PORUKA: N_N IZVORNA PORUKA: N_N IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: bebacha pa nemora znacit ako je starij da ce bit pametnije Nije pametnije, ali je usvojilo neke stvari koje ovo mladje dijete nije. Kažeš da bi sestra i ja sjedile skupa na nastavi - ona bi usvojila slova a ja ne jer sam godinu mlađa [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Usvajanje znanja nije upitno, ne zavaravaj se. Evo ti primjer: moja kćerka (III razred) uči neki dan brojalicu iz muzičke kulture, ulazi u sobu sa bratom (koji sada ima 22 mj.) i govori slušajte sad ovo. Stoje jedno pored drugog i skupa recituju [sm=smiley3.gif] Vidi razlike - 6,5 god. a on bez greške ponavlja "jedan dodan dimi disi, enga penga ....." (zaboravila sam kako dalje [sm=smiley36.gif] ). Ne govorim o slovima i mehanickom ponavljanju i ucenju na pamet i vi to vrlo dobro znate. Djeca se sada upisuju sa 6 godina i tacka. Ponovicu, meni je bolje upisati sa 5g i 10 mjeseci nego godinu kasnije. Ali svako radi ono sto hoce, pa tako i to. Mozemo mi polemisati o tome koliko god hocemo, ali opet ce svako uraditi ono sto misli da je najbolje za njega i njegovo dijete. I dodatno u vezi te igre: tek kada krenu u skolu djeca steknu one drugare za igru, za izlaske vani, lopta, role... Ko kaze da se prestanu igrati kada krenu u skolu?
|
|
|
|