RE: prvi znaci trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 15:31:41)

Slazem se da nekad nije sve do psihe, ali to sa godinama mislim da vazi samo za one koje su ili prestare ili premlade za trudnocu, pprostite na izrazu. Kod mene bar to nije problem, sa 27 godina niti sam premlada niti prestara za to [sm=smiley36.gif] a o tome koliko ko pokusava, sta je sa onima koje npr. imaju nesasticene odnose tek tako, sa nekim, i odmah hop [sm=nosecka.gif] [sm=smiley36.gif]

Sve to igra svoju ulogu pomalo

ada_ -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 16:07:54)

draga moja nisam htjela da ispadne da pametuje samo prenosim rijeci doktora,godine su jedino vazne zato sto dok smo mladji imamo vise vremena da sebi damo prostora za pokusavanje prirodnim putem a kasnije se taj rok smanjuje,nama je doktor dao godinu dana a imala sam 26g

sprinter -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 21:28:39)

mimi no sikiriki.ja nisam mogla zatrudnit 3 i pol godine.i tako se svaki mjesec nadala ali ništa.i kad sam skontala napravit neke pretrage čisto da znam na čemu sam (jer nisam ni pomišljala na umjetnu oplodnju isl.)taj mjesec sam ostala trudna.doduše imala sam ubrzo spntani,ali sam nakon tri mjeseca opet ostala trudna is ve je dobro završilo.samo ti želim reći d prestaneš se zamarati razmišljanjem je li kasni ili ne kasni.beba će doći baš onda kad bude vrijeme za to.a do tada seksaj se i uživaj.....

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 8:29:51)

Ma taman posla, kakvo pametovanje, meni je drago da bilo sta cujem od nekoga ko ima bar malo vise iskustva od mene. Znam, svaki pocetak je tezak, ali opet...nista, ja imam tremin kod doktorice za tri nedelje, fino detaljno sve napraviti, da i ja znam na cemu sam, opustiti se i gotovo, zdravi smo hvala Bogu oboje, pa valjda ce nas i na taj nacin bog pogledati, tad ce nam bar sreca biti kompletna...hvala vam cure/zene puno

tukica -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 8:50:19)

i mi smo bili jako opusteni po pitanju "pravljenja" djeteta u smislu da smo tek poceli da radimo na tome i ni na kraj pameti mi nije bilo da bih odmah mogla ostati trudna (def.mislim da jako puno ima u tome da si opusten i da ne strepis nad time). Prijateljica koja ne moze zanijeti me je hilj.puta pitala kako sam tako brzo ostala trudna, da li sam sve uradila kako treba (plodni dani, drzanje nogu nagore, netusiranje odmah nakon odnosa i sl.)... nista od toga nisam ni pazila, ni radila... niti ocekivala da ce se apsolutno ista promijeniti... znaci, koliko god moze, opustite se...

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 9:03:02)

To ti vjerujem, ali opet, kad vracam film unatrag, ja sam cjelo vrijeme pad nekim mini-stresovima, da ih tako nazovem [sm=smiley36.gif] ali bice, bice. Samo sam jos htjela pitati, jel ima neka od vas, da je i u trudnoci (u prvih par mjeseci ) imala i dalje menstruaciju? Ako da, vjerovatno ima neke razlike od normalne, sta znam, u boji, kolicini...? I to me zbunjuje totalno[sm=zmeden.gif]

tukica -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 9:07:20)

od moje najbolje prijateljice, njena tetka je prvih par mjeseci imala m., kao i mojih par poznanica, kojima su cak i na pregledima neki "divni" dr.rekli da nisu trudne i sl. sreca, pa su one bile malo pametnije od njih i uradile jos par testova[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
u svakom slucaju, zelim ti good luck i mislim , cim se opustis,da ce sve biti ok...

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 9:44:37)

To me i brine, jer sam i ja nekada imala "divnu" doktoricu koja nije bila u stanju plodne dane da mi izracuna, i da mi nesto za redovne cikluse napise[sm=smiley13.gif] zbunjuje me samo to sto neke kazu da nema razlike, izmedju te menstruacije i normalne [sm=zmeden.gif]

tukica -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 10:13:21)

ja stvarno ne znam, nisam pitala bas detaljno jer me nije zanimalo...
jedini savjet, nadji boljeg i pouzdanijeg doktora dok jos nisi trudna jer kad budes aBd - a bices [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], onda ce ti to biti jos vaznije...

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 10:33:20)

Nasla sam, evo vec drugi pregled kod jako fine i dobre doktorice imam za tri nedelje, pa cemo detalje da obavimo,pretrage, nalaze i sve sto je moguce, da budem sigurna da je ok sve, onda mogu opustena biti tek [sm=smiley1.gif] a bice, bice kad tad

sprinter -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 16:42:51)

mimi,koliko već pokušavaš ostati trudna? ja iz tvojih tekstova vidim da si ti previše opterećena s tim.i znam koliko god ti drugi govorili da se opustiš to je jače od tebe. obično mislimo da je napravit bebu lagan posao,ali tek kad počnemo vidimo da to i ne ide onako jednostavno kako smo zamislili,jer dotad obično nas zatrpavaju pričama o neželjenim trudnoćama koje se dese na jednom derneku.pa mislimo to se svima lako dešava.ali vjeruj , znam jako puno prijateljica koje su se dobro "natrudile" dok nisu zatrudnile.sasvim je normalno ako čak i dvije godine ne uspiješ zatrudniti.

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (14.2.2013 16:48:30)

sprinter vec oko godinu ipo, znam, opet kazem hvala Bogu oboje smo zdravi bar, bice, ali onda me kopka zasto vec ne sada vec, ako je sve ok [sm=zmeden.gif] znam, jeyam malo i preopterecena time,tako je sa svim sto hocu onda poludim dok to i ne dobijem [sm=bravo.gif] ali ok, danas je vec bolje u glavi, jos koji dan menstruacije pa opet na posao [sm=smiley36.gif]

Hele -> RE: prvi naci trudnoce (15.2.2013 16:09:57)

Postovanje ja sam ponosna majka 3godisnje djevojcice Helene to mi je bila prva trudnoca onak ko iz puske ili iz prvog pokusaja tad sam pocela imati simptome nakon dva mjeseca trudnoce a sad mi se dogadja nesto sasvim drugo predzadnju menstruaciju sam imala pocetkom 11 mjeseca i pazili smo ali u medjuvremenu ne muzu malo pobjeglo a zadnju menstruaciju sam imala 22.01 2013 i otada se nesto cudno samnom dogadja pocela sam se naglo debljati stalno mi se jede imam laganu temperaturu cesto mi se vrti u glavi i smetaju mi mirisi kiselih salata ujutro sam. Apravila test i bio je negativan medjugim ja se jako cudno osjecam i htjela bih jos jedno dijete makar mi je muz bez posla... sto da radim i dali je moguce da sam si trudnocu umislila

ada_ -> RE: prvi naci trudnoce (15.2.2013 18:42:19)

hele koliko vidim jos ti nije vrijeme za dobiti pricekaj jos malo pa ponovi test to ti je najbolje iako je vrlo moguce da se nekad od silne zelje umisle neki simptomi....
mimi menstruacija preko trudnoce je drugacija po intenzitetu i boji,vise je to neko brljavljenje pa rdana bez onih grudvica i svjeze krvi(a jesam objasnila [sm=jezicek.gif])
pijes li kakve cajeve,pratis li plodne dane?Nisam rekla da je taj vas period pokusavanja veliki jos tu ima mjesta za pokusavanje doma,vidim imas pregled uskoro pa se raspitaj kod doktorice jer ce to ona najbolje reci sta i kako [sm=smiley1.gif]

sprinter -> RE: prvi naci trudnoce (15.2.2013 23:12:19)

hele,ja sam prošli mjesec sebi umislila da sam trudna.kasnilo mi mjesec dana i bolio me stomak kao da ću dobiti,krsta me bolila,smetali mi mirisi,spavalo mi se....uradila test bio negativan.a poslije testa sam dobila tek nakon 20 dana.imam bebu od godinu dana i nije da sam baš željela biti trudna ali nije mi bila ni strašna pomisao da imam opet bebu (kao što se strašno činilo ljetos kad mi je također kasnilo).ali uglavnom,bila sam umislila ali eto dobila sam i riješila sumnju.
sad me vuče želja da uskoro opet zatrudnim ali ne znam kako bi to izgledalo sa dvoje male raje koja nemilosrdno iscrpljuju.

mimi86 -> RE: prvi naci trudnoce (16.2.2013 10:43:55)

ada_ hvala puno, nigdje da nadjem bar jednu razliku izmedju te dvije menstruacije, ali ne spadam ni u taj slucaj onda [sm=smiley36.gif] ma ne pijem nikakve cajeve, nista, nesto se ne uzdam ni u te plodne dane jer su mi menstruacije malo neredovne pa mi je malo teze odrediti kada su, tek u zadnjih pola godine mozda pocela sam osjecati kad mi je ovulacija, oni bolovi tupi u stomaku, nervoza...ma sad cu uskoro kod doktori e pa cu vidjeti sve kako i sta, tjesim se da je sve ok samo i da jednostavno jos nije nase vrijeme, ali nadam se da ce uskoro biti bebac [sm=bravo.gif] hvala ti jos jednom

dandi84 -> RE: prvi naci trudnoce (16.2.2013 17:12:27)

mimi86 pa probaj sa čajevima...Ima ovdje tema "macina trava i vrkuta", pa isčitaj malo. Mnogim forumašicama je pomogla pri regulisanju ciklusa i posebno oko ovulacije....Ja ti želim uskoro [sm=modricrtici.gif]

mimi86 -> RE: prvi naci trudnoce (18.2.2013 17:50:00)

Hvala puno, a moracu malo i o tome informisati se

Dadli -> RE: prvi naci trudnoce (11.3.2013 15:14:18)

pozdrav svima. mislim da sam sada najnovija ovdje, ali to ne znaci da se nisam i ranije druzila sa vama. iscitavam postove redovno, jer me zanima sve vezano za trudnocu za koju se tako jako trudim (bezuspjesno [sm=smiley19.gif] ). svaka informacija i savjet su dobrodosli.
sada sam vam se odlucila i aktivno pridruziti.
u braku sam godinu i 9 mjeseci. trudimo se citavo vrijeme da postanemo roditelji, ali ne ide. svaki mjesec se nadam [sm=rozacrtici.gif] ali nista. pocela sam i umisljati neke simptome. vise ne znam da li se nesto desava u mom tijelu, ili samo u glavi. vec par dana osjecam bolove u jajnicima, grudi su mi prilicno osjetljive i bolne, ali nekih drugih simptoma nemam. radila sam test 17.02. i bio je negativan. [sm=hudicek1.gif] mi nije bila "normalna", tek neki smedj iscjedak. nakon 10 dana dodje, ali je bila bas cudna, sluzava sukrvica koja je trajala koliko i normalna [sm=hudicek1.gif]a.
od januara pijem macinu travu i vrkutu. da li je moguce da je ovo "stanje" uzrokovano cajem, rezultat stresa, ili sam zaista [sm=nosecka.gif] ???
znate sta bi mi bio najdrazi odgovor [sm=smiley36.gif]

dandi84 -> RE: prvi naci trudnoce (11.3.2013 15:24:35)

Ddli dobro došla....
Najprije ako sumnjaš na trudnoću a test ti pokazuje - onda bi bilo najbolje da fino izvadiš betu i da se uvjeriš...Drugo ne znam sta da ti kazem, pošto kazes da je menstruacija bila 17.02. a to je već dovoljno da običan test pokaže [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]...
Jesi li isla doktoru za svo to vrijeme, kakve si pretrage radila??Kakvo je stanje kod tebe??

mimi86 -> RE: prvi naci trudnoce (12.3.2013 21:39:22)

Evo mene opet [sm=smiley1.gif] prvo veliki pozdrav za sve na forumu. U petak sam bila kod doktorice, divna zena moram reci,imala normalan pregled,krv izvadila, rekla mi da ponovim opet to sa krvi treci do peti dan menstruacije, i na kraju mi je dala Folio tabletice, po jednu dnevno. Sad me zanima jel pio neko te tablete (vjerovatno jeste) imaju li neka nezeljena dejstva, i uopšte, koliko su (ne) zdrave. Ja sam podijeljenog misljenja, gdje god u internetu citam negdje su za negdje opasno protiv. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

dandi84 -> RE: prvi naci trudnoce (12.3.2013 22:06:51)

Mimi to je folna...Imas temu folna kiselina pa malo iščitaj....Ja pijem folnu i preporučuje se zenama koje planiraju trudnoću...Nije stetna, potrebna je za razvoj budućeg ploda a višak iste se izbacuje putem mokraće..Takođe se pije i prva tri mjeseca u trudnoći....Srećno mila i da ubrzo ugledaš [sm=rozacrtici.gif]

Dadli -> RE: prvi naci trudnoce (12.3.2013 22:40:23)

stanje... ne znam ni sama vise sta da kazem. idem redovno na kontrole, isla sam kod razlicitih doktora jer sam htjela da cujem drugo misljenje. i svaki me salje na milion pretraga. nisam odavno radila hormone, ali poslednji put kada jesam bili su u granisama normale. no poslije toga sam nabacila nekih 15kg viska [sm=zmeden.gif]. ono sto mi je svaki doktor potvrdio jesu policisticni jajnici, a kao druge poteskoce ne vide, ostalo je sve ok.
jutros sam radila test, opet, i ne pokazuje trudnocu. sve bih nekako pripisala stresu, iako se bas borim da ga izbjegnem. a imala sam i jaku prehladu u januaru, bila sam na antibioticima. jel moguce da je i to svoje odradilo?
nekako mi je lakse kad vidim da nisam sama u svemu ovome. hvala sto postojite [sm=smiley1.gif]

mimi86 -> RE: Prvi znaci trudnoće (13.3.2013 8:16:12)

Hvala ti puno na odgovoru, citala sam odmah isti dan sve o njoj, ali mi lakse kad od nekoga ko ima iskustva sa tim cujem koju pozitivnu [sm=smiley36.gif] hvala jos jednom

Ramona11 -> RE: prvi naci trudnoce (13.3.2013 8:21:37)

IZVORNA PORUKA: mimi86

Evo mene opet [sm=smiley1.gif] prvo veliki pozdrav za sve na forumu. U petak sam bila kod doktorice, divna zena moram reci,imala normalan pregled,krv izvadila, rekla mi da ponovim opet to sa krvi treci do peti dan menstruacije, i na kraju mi je dala Folio tabletice, po jednu dnevno. Sad me zanima jel pio neko te tablete (vjerovatno jeste) imaju li neka nezeljena dejstva, i uopšte, koliko su (ne) zdrave. Ja sam podijeljenog misljenja, gdje god u internetu citam negdje su za negdje opasno protiv. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Ja sam u pocetku trudnoce pila tabletice folne, ali mi je izazivalo odvratne mucnine tako da sam u dogovoru s dr. prestala piti, ali sam uzela Prenatal. Buduci da i on sadrzi folnu to je bilo ok i mucnine su mi skoro pa nestale.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>