RE: prvi znaci trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

beba013 -> RE: prvi znaci trudnoce (21.1.2013 20:32:44)

Cao drage bila sam danas kod doktora na uz.sve sto sam pitala receno mi je da je malo da ovo da ono .Tako da sam dosla kuci da sama skontam sta je zapravo i kakav nalaz .Da li bi neko mogao ovo da mi protumaci sto mi je napisano nakon UZ. AM6,3 U CAVUMU UTERUSA G.M VEL 14*6 MM,SA MALIM E.E I ZUMANCANOM VRECOM. jako bih bila zahvalna da mi neko kaze ako zna da li je to ok jer mi moj doktor nista nije hteo reci .imam novi uz za 4februar[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

kolacic -> RE: prvi znaci trudnoce (23.1.2013 12:45:36)

e drage moje, evo moje price. nakon sest dana izostanka menstruacije, uradila sam test, grav test bio je pozitivan. jedna crta je bila blijedja jedna tamnija. ali pise na testu da to nije bitno. krajem pete sedmice. osmi dan po izostanku menstrucije, sam isla na jezero na ultazvuk i evo nalaza:
uterussi nes u RVF dimenzija 60X45 endometrij 16mm U C douglssi ne vizueliziran slobodne tecnosti. adnexa obosterano bb. u momentu pregleda bez akutnog ginekoloskog oboljenja.
ginekolog kaze da se jos ne vidi rna ultrazvuku nista ali da to nije strasno jer je u pitanju rana trudnoca. e sad mi cetrnaest dana kasni, namjeravam iduce sedmice opet ginekologu, ali nesto me jucer uplasilo: farmaceut u apoteci mi kaze da je njoj u petoj sedmici cuo otkucaje srca. E hajde mi sad to objasnite, ima li neko ko je bio u slicnoj situaciji? hvala puno sam zabrinuta.

almasemir -> RE: prvi znaci trudnoce (24.1.2013 13:15:14)

kolacic ja sam ti dokaz da je rano. meni je 5+4 sedmica, danas bila na pregledu tek doktor uspio vidjeti kruzic 10mm, a bili me prepali prije sedmicu da je vanmaterična jer nisu vidjeli plod.tek za 7-10 dana bi mogl vidjeti plod. zato smireno i ne brini..[sm=smiley1.gif]

MiciS -> RE: prvi znaci trudnoce (30.1.2013 22:14:11)

Cao cure. Treba mi vase misljenje. Naime, zadnju mengu sam imala 10. januara, a odnos 25. i sve bi bilo fino da me u ponedeljak nije poceo boljeti jajnik, nesto kao ostra bol, ne konstantno, u razmacima i vise ne boli . :S Sljedeci dan bradavice preosjetljive sto mi se nikada nije desavalo, cak mi i grudnjak smeta. A mengu ne ocekujem jos. Je li moguce da sam trudna ili ipak stize " tetka " preuranjeno ili je mozda rano za simptome trudnoce !

marinčii -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2013 10:46:40)

micis meni se isto desilo ovaj mjesc da sam imala tu bol u predjelu desnog dijela stomaka ,više kao žiganje ,koje se desava povremeno ,e sad je li to znak trudnoće ili znak da će doći [sm=hudicek1.gif] ne mogu ti reći sa sigurnošću ,jer može biti znak i jednog i drugog,sretno i neka ti bude kako želiš.

ada_ -> RE: prvi znaci trudnoce (31.1.2013 13:29:09)

IZVORNA PORUKA: kolacic

e drage moje, evo moje price. nakon sest dana izostanka menstruacije, uradila sam test, grav test bio je pozitivan. jedna crta je bila blijedja jedna tamnija. ali pise na testu da to nije bitno. krajem pete sedmice. osmi dan po izostanku menstrucije, sam isla na jezero na ultazvuk i evo nalaza:
uterussi nes u RVF dimenzija 60X45 endometrij 16mm U C douglssi ne vizueliziran slobodne tecnosti. adnexa obosterano bb. u momentu pregleda bez akutnog ginekoloskog oboljenja.
ginekolog kaze da se jos ne vidi rna ultrazvuku nista ali da to nije strasno jer je u pitanju rana trudnoca. e sad mi cetrnaest dana kasni, namjeravam iduce sedmice opet ginekologu, ali nesto me jucer uplasilo: farmaceut u apoteci mi kaze da je njoj u petoj sedmici cuo otkucaje srca. E hajde mi sad to objasnite, ima li neko ko je bio u slicnoj situaciji? hvala puno sam zabrinuta.

svaka je beba i svaka trudnoca prica za sebe,neki tek vide otkucaje u 8 tt zato ne brini bude sve ok...

j_asmina -> RE: prvi znaci trudnoce (3.2.2013 0:52:28)

pozdrav drage moje,ja imam pitanje;ovako htjeli smo bebu i nismo se cuvali međutim ja sam trebla dobiti 14.10.2012.,a ja sam dobila 23.11.2012.,s tim da sam dan prije bila kod Dr. on je vido neko zadebljanje ali nije ni on znao rekao je da ponovo uradim test ako ne bih dobila,ali ja sam vec radila prije dolaska kod njega i bio je negativan.e onda sam trebala 23.12.2012 dobit,i ali nisam ja sam dobila 28.12.2012,inace uvijek dobijem tacno u dan ili par dana prije.sada se cuvamo.dr.mi je rekao da imam nekih cistica ,a sada sam dobila 25.01.2013,.e sada mene brine nesto ja sam se jako puno udebljala jedno 5-6kg,jedno vrijeme sam cak bila jako osjetljiva,plakala bih ponekad,a svaki put kada bi trebala dobiti bolne grudi.svi me pitaju jesam li trudna.jao majko mila ja se osjecam nekako cudno neznam da li postoji sansa da sam trudna ili je to samo moja glava umislila nesto,iako sam imala menst.i bile su bolne i obilne.please help,da li da idem kod Dr.ponovoi ili...sta da radim?????jako sam zeljela drugu bebu imam vec skolarca ,mozda je sve to od prevelike zelje ili su hormoni poludjeli[sm=smiley13.gif]?????Molim vas pomozite

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 12:05:29)

Lijepi pozdrav svima! Nova sam ovde,i imam maaali milion pitanja...prvo,imam dosta ovih simptoma,ali to je od zene do zene,naravno,kod svih nije isto...jako bolne,kao nikad do sada,natecene grudi,izrazene vene na njima,menstruacija mi kasni evo vec 11 dana,nije mi redovna,kasni uglavnom po 3,4 dana,ali ovoliko ipak nije nikako...stalno trckaram na wc,mucnine blage imam,ne uvijek,i kad su tu ne traju dugo...jutros sam uradila test,pokazao mi je samo jednu crticu [sm=smiley19.gif] sad citam da je prerano ako ti ne kasni 17 dana,21 dan?![sm=zmeden.gif] pa sam zbunjena...jel moguce da sam ga prerano uradila? Kod doktora imam termin tek za 3 sedmice,do tad cu poluditi od iscekivanja [sm=smiley36.gif] i naravno,muz i ja bi bili presrecni kad bi jednog [sm=duda.gif] dobili,radimo na tome vec zadnjih godinu dana.

Hvala vam unaprijed puno! [sm=smiley2.gif]

mama_na_kvadrat -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 12:25:18)

@mimi,ja sam sa prvom bebom uradila test samo jedan dan po izostanku menstruacije i pokazalo je trudnocu jasno. Sad sam uradila test 6 dana po kasnjenu i pokazalo je [sm=modricrtici.gif].

dandi84 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 12:31:41)

Slažem se sa mamom na kvadrat....Čim zakasni treba da pokaže [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]...Meni je prvi put odmah po izostanku pokazalo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]....E sad ne mora da znači 100% al uglavnom je to što pokaže...Meni ako pokaže jednu crticu ja se više ne nadam i uvijek je tačno....
Biće beba no sikiriki....

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 12:59:10)

Ja sam se vec nagledala tih -, ovaj jutros mi bas nije trebao [sm=smiley19.gif] u svakom slucaju, za 3, 4 dana ako [sm=hudicek1.gif] ne stigne uradicu opet, pa sta bude...nadam se [sm=rozacrtici.gif] nenormalno

Hvala vam puno

mama_na_kvadrat -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 13:18:59)

mimi opet ja, samo da ti kazem da se opustis i sve ce se samo sloziti. Nemoj nesto na silu, jer onda kao u inat nece. Ja sam prije prve bebe, 2 godine ludila sebe svaku mjesecnicu, umisljala mucnine, sve simptome a od bebe nista. Kad sam sebi rekla ok, nek bude kad bude i taman da odem na more rahat, slijedeci mjesec [sm=modricrtici.gif] Sad poslije 10 god, muz i ja kazemo ok hocemo jos jednu bebu, pa kad bude bez da se opterecujemo. Iz prve ostala trudna (pa sad on nosi titulu velemajstora[sm=jezicek.gif]). Samo opusteno i sretno

dandi84 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 13:24:59)

Ja ti želim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] sto prije...Potpisujem sto je mama rekla, opusteno i biće i ja sam se nagledala i opet se ne trgam toliko, trudim se pa sta bude....Svaki trud se isplati...Malo strpljenja mimi....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 13:52:38)

Hehe onda sam ja tek na pocetku [sm=smiley36.gif] u svaoom slucaju ne odustajem, nasmjesice se i meni [sm=rozacrtici.gif] i [sm=nosecka.gif]...hvala vam jos jwdnom puno

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 13:55:03)

Oh hvala ti puno, i ja ih zelim sto prije ugledati, sve se nadam da sam test prerano napravila i da cu [sm=rozacrtici.gif] ugledati za koji dan, da mi [sm=hudicek1.gif] nece doci i da cu umjesto nje [sm=duda.gif] dobiti...u svakom slucaju ne odustajem . Hvala vam objema jos jednom puuno

Sedina 30 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 14:14:08)

Meni prvi test pokazao 1 crticu, nakon par dana uradila ponovo i [sm=modricrtici.gif]. Mene su strašno svrbile bradavice, i išla sam non-stop na wc u jutarnjim satima. Ne bih da ti dajem lažnu nadu, ali ti želim da što prije ugledaš [sm=rozacrtici.gif]. I nadam se da će biti to to.

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (12.2.2013 16:26:55)

Sedina 30 tako cu i ja pokusati napraviti, nadam se i dalje [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif]

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 11:37:21)

Evo da javim, jutros prokrvarila[sm=smiley19.gif] tj neki rota iscjedak, ja se odmah razocarah, lici mi na pocetak menstruacije ali opet nisam sigurna...jel ipak moguce da nije? [sm=zmeden.gif]

tukica -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 11:43:00)

ja sam napravila prvi test samo par dana nakon kasnjenja m. Znaci, mozda nakon nekih 5 dana, i odmah je pokazao II crte... Nikakvih znakova trudnoce nisam imala, cak i nakon sto sam otkrila da sam trudna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] samo mi se staaaalno spavalo prva tri mjeseca... sve ostalo, kao i da nisam trudna... sjecam se samo da me je prve dvije sedmice trudnoce stomak bolio, kao kad trebam dobiti, bas je jako bolilo, ja sam mislila da cu izgubiti bebu, ali moja dr. mi je rekla da je sve uredu...

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 12:31:26)

I mene je vec nekih 10 dana stonak bolio jako, ali eto, sad bar valjda znam da ipak nista od moje srece ni ovog mjeseca [sm=zmeden.gif] a ne mogu se opustiti i ne misliti o tome, stalno mi to u glavi, svaki mjesec cim me malo vrtoglavica uhvati ja odma osmjeh na lice, mozda jesam [sm=smiley36.gif] umislim si jos vise izgleda nego sto i jeste, valjda zato sto to toliko zelim, i omda mi razocarenje na kraju jos vece...ali bice, nema odustajanja

Sedina 30 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 12:33:32)

mimi86

Sada si pod još većim pritiskom, probaj se opustiti i ne mislliti na to, znam da je teško, al psiha igra veliku ulogu.

mimi86 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 12:44:35)

Sedina 30 hvala puno na podrsci, znaci mi dosta, nazalost zivim vani, daleko od prijatelja, drugi jezik, drugi obicaji, pa mi pored razgovora sa muzem i pisanja ovde ne preostaje nista trece. Pokusacu ne misliti toliko o tome, iskljuciti se jednostavno, rafiti i dalje na bebi i kad bude bice, probacu tako razmisljati

Sedina 30 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 13:16:32)

Znam slučaj gdje su tako pokušavali na bebi pravo dugo, nalazi svi uredni, i dr. im rekao da se opuste, da prestanu misliti na to, žena odustala opustila se, zamislila da neće biti, i već slijedeći mjesec test pozitivan, ona mislila neko je zeza....nakon toliko negatvnih testova. Kada se najmanje nadaš ono će doći,nažalost mi se malo pitamo :) Uživaj i kada se budeš najmaje nadala bit će :)

snjeguljicaa -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 13:55:52)

IZVORNA PORUKA: tukica

ja sam napravila prvi test samo par dana nakon kasnjenja m. Znaci, mozda nakon nekih 5 dana, i odmah je pokazao II crte... Nikakvih znakova trudnoce nisam imala, cak i nakon sto sam otkrila da sam trudna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] samo mi se staaaalno spavalo prva tri mjeseca... sve ostalo, kao i da nisam trudna... sjecam se samo da me je prve dvije sedmice trudnoce stomak bolio, kao kad trebam dobiti, bas je jako bolilo, ja sam mislila da cu izgubiti bebu, ali moja dr. mi je rekla da je sve uredu...

Znaci isti potpuno simptomi samo sto sam ja po 4 danu izostaka uradila i domah je pokazao [sm=rozacrtici.gif] i to popodnevnim urinom, ovo i za stomak isto. Samo da kazem kako psiha jako utice ja sam non stop razmisljala o tome i mjesec prije nego sam ostala trudna bila sam kod ginekologa i rekao mi je da se ovaj mjesec ne nadam jer ce mi ovolucija izostati ovaj mjesec kako je on to uocio nemam pojma i ja se nisam nadala kad god sam sa muzicem bila nisam razmisljala jer kontam reko mi je da nista kad hop sljedeca [sm=hudicek1.gif] kad je trebala doci nema je znaci samo bez razmisljanja ( mada znam da je to jako tesko reci) samo se mimi86 nemoj molim te sekirati i razmisljati vidjeces da ce samo kad se ne budes nadala doci ja ti zelim da sto prije ostanes [sm=nosecka.gif] i drzim ti fige [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Izvinite na dugom postu

ada_ -> RE: prvi znaci trudnoce (13.2.2013 14:02:14)

ne kazem da psiha nema utjecaja ali je isto tako bitno koliko imate godina i koliko dugo pokusavate jer nije sve do psihe nekad je potrebna i pomoc...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>