RE: prvi znaci trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

amrych -> RE: prvi znaci trudnoce (12.1.2013 9:47:21)

almasemir cestitam od srca, da imadnes sto laksu trudnocu i porod [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

almasemir -> RE: prvi znaci trudnoce (12.1.2013 10:03:50)

hvala amrych..ako BOg da..[sm=smiley1.gif].a ti si trenutno trudna ili si vec bila?

amrych -> RE: prvi znaci trudnoce (12.1.2013 10:59:05)

Trudna, cekam evo svaki dan porod, ali nikako da krene heheh :)

almasemir -> RE: prvi znaci trudnoce (12.1.2013 11:49:44)

draga cestitam...tako mi je drago,zelim ti sve najbolje u toku poroda i da uskoro rodis bebicu..[sm=duda.gif]znas li sta je?musko ili zensko?[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

amrych -> RE: prvi znaci trudnoce (12.1.2013 18:25:31)

Hvala ti draga, djevojcica je kaze doktor [sm=smiley36.gif]
pridruzi nam se na temi http://www.ringeraja.ba/forum/m_1524122/mpage_40/key_/tm.htm#1535297
da ovdje na zachatavamo :)

beba013 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.1.2013 0:32:11)

Caoo drage evo mene,imala sam obaveza pa nikako da udjem ovde ..Nisam uradila drugi test icicu kod lekara za koji dan.Sada sam vise nego sigurna i u onu drugu belu crticu,to jest da sam trudna .[sm=smiley1.gif]Samo sto me od juce ,malo boli stomak u predelu jajnika [sm=smiley13.gif]Neznam jeli to ok ?

beba013 -> RE: prvi znaci trudnoce (13.1.2013 0:34:54)

Draga Alma ja mislim da si ti truna [sm=bravo.gif]

CombatKitten -> RE: prvi znaci trudnoce (13.1.2013 0:44:52)

ol u predjelu jajnika je normalna pojava u prvim sedmicama trudnoce. isto kao menstrualni bolovi.

almasemir -> RE: prvi znaci trudnoce (14.1.2013 7:57:17)

cao...hvala ti, i ja se nadam da jesam ako Bog da...jutros sam ponovila test opet blijede crta, vjerovatno je jos rano[sm=smiley36.gif]kako vrijeme sporo prolazi....hehehehee

amrych -> RE: prvi znaci trudnoce (14.1.2013 8:29:45)

beba 013 ma jeste, to je to, bit ce aBd [sm=rozacrtici.gif] da deblja ne moze biti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Alfa -> RE: prvi znaci trudnoce (14.1.2013 12:39:48)

Drage moje, možda sam sa ovom temom na pogrešnom forumu, ali ako ste imale sl iskustvo pomozite mi ili me uputite da dr forum?[sm=zmeden.gif]
Naime, trudna sam poslije četiri godine pokušavanja, ali ne znam da li da se radujem, jer sam u velikoj brizi...
Naime, kad sam bila na UZV U 5 nedelji + 2 dana, dr Godinjak kaže nešto mi ovo malo i srce ne kuca, u 6 nedelji + 2dana isto mi je rekao-postoji gestacijska vrećica i ono žumanjce, a plod se kao ne vidi i srce ne kuca, pa mi je rekao da dođem na UZV 4D. Bila sam danas ( po mojoj procjeni 6 nedelja +5 dana) i sad kaže da u gestacijskoj vrećici uopšte nema embriona, tj da je prazna i da dođem za 3-4- dana...Pa može li se plod pojaviti kasnije ili da se polako počinjem miriti sa ovim....?
Ma ja sam od prošlog pregleda isto luda, ne smirujem se....
Da li je neka od vas imala sl. iskustva?
Koliko se max može čekati do čišćenja, ja bih čekala do zadnjeg dana, sve se nadam pojaviće se plod[sm=smiley19.gif]

ada_ -> RE: prvi znaci trudnoce (14.1.2013 14:01:49)

isto su i mene isprepadali na pocetku,te ne vidi se nista te ne kuca srce ja sizili ali sam isto tako znala da je jos rano i nikako nam se sedmice po njihovom racunanju i mom nisu poklapale pa sam cekala i na kraju bila u pravu...ako je trudnoca prirodno dosla posto vodim da ste dugo cekali,onda sacekaj jos jer nikad nije sigurno kad je doslo do oplodnje,zelim ti puno srece i da uskoro ugledate i srce koje kuca

nebo -> RE: prvi znaci trudnoce (19.1.2013 21:20:40)

Zdravo svima!

Evo me kod kuce pod dekom, legla nadajuci se da ce me proci bolovi u donjem stomaku. Ja se nadam da sam trudna, a jos mi rano za home pregnancy test. Pored svega, imam dilemu jesam li uopste mogla zatrudniti: imala menzes 14.11., a onda 8.12, (za 9. I 10. mjesec nemam zapisano, a u avgustu sam dobila 21.). Odnose sa muzem imala nakon duze pauze 01.01. I sve do 06.01. kad sam dobila menzes, sokirala me je jako crvena krv i krvarenje je trajalo 3vdanabi stalo na 1-2 dana, a onda tamnije slabo krvarenje oko 2-3 dana.
Nisam dosad bila trudna, ali zelimo bebu. Ne trudimo se dugi, vec smo muz i ja zivjeli odvojeno pola godine zbog posla.
Eh sad...je li rano za simptome? U proteklih 7-10 dana ja sam imala na 2dana jake glavobolje i evo zadnja 2 dana sam naduta, imam osjecaj kao da sam dugo trpila vjetrove, a osjecam i jace grceve u donjem dijelu stomaka. Ima li iko ideju sta mi je:)?

Bebica11 -> RE: prvi znaci trudnoce (19.1.2013 21:51:56)

IZVORNA PORUKA: nebo

Zdravo svima!

Evo me kod kuce pod dekom, legla nadajuci se da ce me proci bolovi u donjem stomaku. Ja se nadam da sam trudna, a jos mi rano za home pregnancy test. Pored svega, imam dilemu jesam li uopste mogla zatrudniti: imala menzes 14.11., a onda 8.12, (za 9. I 10. mjesec nemam zapisano, a u avgustu sam dobila 21.). Odnose sa muzem imala nakon duze pauze 01.01. I sve do 06.01. kad sam dobila menzes, sokirala me je jako crvena krv i krvarenje je trajalo 3vdanabi stalo na 1-2 dana, a onda tamnije slabo krvarenje oko 2-3 dana.
Nisam dosad bila trudna, ali zelimo bebu. Ne trudimo se dugi, vec smo muz i ja zivjeli odvojeno pola godine zbog posla.
Eh sad...je li rano za simptome? U proteklih 7-10 dana ja sam imala na 2dana jake glavobolje i evo zadnja 2 dana sam naduta, imam osjecaj kao da sam dugo trpila vjetrove, a osjecam i jace grceve u donjem dijelu stomaka. Ima li iko ideju sta mi je:)?

ako se ne varam menzes ti je krenuo 06.01???? dakle sad ti je 13dan ciklusa? SAD SE BACAJ U AKCIJU zeno mani razmisljanja najmanje do 31.

nebo -> RE: prvi znaci trudnoce (19.1.2013 21:57:50)

Muz opet nije ty:(.

nebo -> RE: prvi znaci trudnoce (19.1.2013 22:29:52)

Je li se ikome desilo da zatrudni u sedmici prije menzesa?

ananas_ze -> RE: prvi znaci trudnoce (19.1.2013 22:31:41)

Je li se ikome desilo da zatrudni u sedmici prije menzesa?

jeste mojoj prijateljici, msilim da je sada u 3.mjesecu trudnoce [sm=smiley1.gif]

sprinter -> RE: prvi znaci trudnoce (20.1.2013 11:22:54)

pretpostavljam da znaš da je ovulacija 14 dana prije menstruacije ali iskreno bih savjetovala svima koji žele zatrudniti da prestanu brojati i računati plodne dane jer toliki pritisak baš daje suprotne rezultate.ovo je moje iskustvo jer ni ja nisam mogla dugo zatrudniti a psihički nisam bila spremna na silne pretrage koje su mi savjetovali.i baš kad sam poravnila i odlučila s mužem da on prvi uradi spermogram,čisto da znamo možemo li ili ne možemo...onda sam zatrudnila.imala jedan spontani,pa odmah nakon 3 mj.ponovo zatrudnila.i sve bilo o.k.
a simptomi su bili umor,pospanost,grčevi u donem dijelu stomaka.[sm=nosecka.gif]

nebo -> RE: prvi znaci trudnoce (20.1.2013 13:48:22)

Ananas: a je li se onda ipak pojavi menzes, taj prvi prije kojeg na par dana je par imao odnos?

ananas_ze -> RE: prvi znaci trudnoce (20.1.2013 16:23:05)

Ananas: a je li se onda ipak pojavi menzes, taj prvi prije kojeg na par dana je par imao odnos?

mojoj prijateljici se nije pojavio

nebo -> RE: prvi znaci trudnoce (20.1.2013 22:57:25)

Eh, a ja dobila. Ne znam sta mi je. Muci mu nadutost stomaka, vjetrovi i grcevi u donjem dijelu stomaka.

kylie -> RE: prvi znaci trudnoce (21.1.2013 10:36:56)

Pozdrav svim mamama i trudilicama! Nova sam na forumu, danas mi je 31 DC. Ciklusi su mi inače redovni, uvijek dođu do 32 dana. Spolni odnos sam imala po mojoj računici točno za vrijeme ovulacije 6.1. Od " simptoma" imam samo klasični PMS, e sad prije par dana i PMS me je "pustio" samo su mi grudi otečene i vidno su veće sa plavim žilama na sebi, povremeno samo osjetim grčeve kao kad trebam dobiti menstruaciju, i vrlo brzo prođu. Raspoloženje mi se je popravilo i osječam se kao da trebam procuriti svaki čas. Mislite li da trebam uraditi test ili da još pričekam? Nekako mi se ne čini baš moguće da samo sa jednim odnosom uspijemo pogoditi u sridu? (nismo bili u mogućnosti više) Tek smo počeli sam pravljenjem djeteta....

pepe le fuj -> RE: prvi znaci trudnoce (21.1.2013 10:44:47)

Cao cure,

i ja sam nova:)
Sta vi mislite kada je ok da se ode na prvi pregled u trudnoci? Test mi je pokazao dvije crtice, a ciklus je trebao biti oko 14.1. - znaci kasni mi 7 dana danas.

nebo -> RE: prvi znaci trudnoce (21.1.2013 14:32:54)

Ja jutros uradila home pregnangcy test, ali se pojavila samo jedna crtica.
[sm=smiley13.gif] Mozda je jos rano. A mozda su ono bili simptomi vezani za losu probavu ili upale donjeg trakta....

sprinter -> RE: prvi znaci trudnoce (21.1.2013 20:32:10)

pa možeš se već naručiti za pregled ako ti je test pozitivan da ti već preporuči folnu da piješ. a možeš i pričekati još koji dan.znam da ima žena koje nisu oduševljene da odmah "čačkaju" po njima jer je to još mala trdnoća, ali ja nisam mogla izdržati dugo i odmah sam se naručila da mi potvrdi doktor trudnoću.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>