almasemir -> RE: prvi znaci trudnoce (12.1.2013 8:26:46)
|
drage moje, citam vase price vec dvije godine i dosta su mi pomogle..ne znam kako ce izaci ova poruka ja sam isla odgovoriti[sm=smiley36.gif]... zelim vam prenijeti svoje simptome, nadam se da ce se neka od vas pronaci u tome. detaljno cu vam pisati sve sto mi se desavalo...ovako: dvije godine pokusavamo dobiti bebu, imala sam laparoskopiju (ciste na jajnicima), histerskopiju (polip i to dva puta).Medjutim nakon operacija cista se vratila i jedna je na desnom jajniku vec skoro godinu, a polip nije bio dobro skinut, tako da sam mislila da cu morati ici ponovo. dva mjeseca sam pila caj od macine trave i zobi, kad sam otisla na kontrolu nema polipa, medjutim nisam odustajala od pokusaja da ostanem trudna. 01.01.2013. sam imala odnos, onako da proslavimo novu godinu ne razmisljajuci o trudnoci, jer po mom racunanju tada nije bio plodan dan. 05.01. u 3 sata poslije ponoci budi me bol u predjelu između rebara i pupka (oko pupka je sve tvrdo) toliko jak da sam dobila temperaturu, a o zatvoru da vam ne pricam-nikako u wc.tada sam mislila da sam pojela nesto lose. cijelu nedjelju sam imala temperaturu i samo sam spavala. ujutro ne mogu da ustanem na posao, kad dodjem sa posla jedino sto zelim je da jedem i spavam, nemam volje uopste ni za cim. [sm=hudicek1.gif]mi uvijek dolazi na 25. ili 26. ti dan. danas je 27.ali nisam mogla vise cekati i napravila sam sinoc test...pokazao dvije crte, ali jedna je svjetlija. Medjutim to me ne buni jer imam osjecaj da sam trudna. od simptoma su tu jos: nekad probadanje u jajnicima, jaki bolovi u ledjima pogotovo kad sjedim,(a na poslu moram presjediti cijelih osam sati)bolne grudi najvise oko pazuha, stalno idem piskiti, podrigujem ko luda..ah da i onaj bijeli gusti iscjedak preksinoc. nadam se da cete sve biti trudne ako Bog da[sm=duda.gif]..a jos jedan test radim uskoro pa vam se javim. jedino se nadam da mi cista nece stvarati probleme..ako neka od vas ima iskustva sa tim neka pise voljela bi znati vise...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|