Lejla Ka -> RE: prvi znaci trudnoce (29.8.2012 15:39:04)
|
IZVORNA PORUKA: I love youu Mamice moze li pomoc, prije dva dana sam saznala da sam trudna, danas je 13 dan kako mi kasni, sta mislite jel rano da idem ginekologu ili da jos malo sacekam. Volila bi sto prije otici da provjeri sve jel ok, a i nebi da dodjem prerano pa da ne moze vidjeti jer se plod nije razvio. Inace ja samo imam bolove pri dnu ledja, al nije strasno, malo boli pa prestane. Iskreno, nema potrebe da raniš ljekaru ako se osjećaš dobro i ne vidiš da se dešava ništa zabrinjavajuće. Naši ljekari imaju tendenciju da lupe kojekakve zabrinjavajuće dijagnoze i prepadnu majke bez ikakvog razloga. Ništa što ćeš raditi ili nećeš u slijedećih 5-10 dana neće negativno uticati na trudnoću, a tebi će puno lakše biti kad odeš i već se može ustanoviti da je sve OK. Naravno, ako si baš nestrpljiva, ili ako imaš istoriju nekih problema ne daj Bože, onda možeš i požuriti. Imaj na umu da se oko 6. sedmice koliko si ti sad matematički trudna (ako ti je ciklus prosječni od 28 dana) može na UZV-u naći od ničega, prazne gestacijske vrećice pa do formiranog ploda sa kucajućim srcem, a da se u svim slučajevima radi o potpuno normalnoj trudnoći koja će imati svoj normalni ishod, rođenje zdravog djeteta.
|
|
|
|