RE: prvi znaci trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Ady -> RE: prvi znaci trudnoce (2.2.2012 22:10:43)

lana84- neka bude kako bude

Dogodilo se [sm=smiley1.gif]

lana84 -> RE: prvi znaci trudnoce (3.2.2012 9:08:54)

IZVORNA PORUKA: Ady

lana84- neka bude kako bude

Dogodilo se [sm=smiley1.gif]

ma naravno draga, sve će to biti ok. voljela bih da bude onako kako ti želiš :D

Ady -> RE: prvi znaci trudnoce (3.2.2012 22:57:30)

Puno ti hvala, draga [sm=smiley1.gif]

Ady -> RE: prvi znaci trudnoce (3.2.2012 22:59:27)

ajnur- A znam, ali dogodilo se. [sm=smiley1.gif]

Skvo RR -> RE: prvi znaci trudnoce (15.3.2012 23:54:01)

prenos korisnih postova

IZVORNA PORUKA: MonaLee

Pozdrav! Imam jedno pitanje:Zadnji odnos sam imala prije mjesec i pol, i to vrijeme se osjecam nekako cudno. Prvo sam pomislila na trudnocu pa sam otisla napraviti test i bio je negativan iako sam redovno dobila menstruaciju ali mi je samo trajala dva dana a inace mi traje 4 dana. 2 dana je bila super imala sam onih malih ugrusaka zatim mi je 3. dan stala popodne i nisam ju imala preko noci i 4 dan mi se nastavila ali je bila ajmo rec normalna za zadnji dan i cak se nesto malo produzilo na 5 dani. Posto testu nisam vjerovala a i grudi me su me nekako boljele nazvala sam svoju ginekologicu da me naruci i ona me lagano otpili zbog mojih gluposti... No narucila sam se sada kod privatnika idem u ponedjeljak  pa cu vidjeti. Zanima me dali su moguci ti ugrusci u ranoj  trudnoci? Predhodne menstruacije su bile uredne i normalne i nikada nisam imala nekih problema sa menstruacijama pa me ovo skroz cudi sto mi je stala. Grudi su me prestale boliti  a ali prije par dana se opet javila  bol jer sam usla u plodne dane pa je vjerojatno od toga. I vec skoro mjesec dana sam napuhnuta pa me je to nekako povezalo sa trudnocom mada nemora znaciti.Možda sam se samo malo udebljala.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

IZVORNA PORUKA: helenalela

draga mona lee imam i ja slican problem i ja trazim odgovor na slicno pitanje menstruaciju sam imala 20 januara tad mi je stala pa sam dobila opet 10 februara i trajala mi je tri dana,sto nikad nisam dobila ranije od trideset dana pa nadalje sam dobivala grudi me bole i stalno prisutan osjecaj u stomaku kao da sam dobila radila sam sinoc test i pokazuje slabo vidljivu crtu tako da li sam trudna neznam [sm=zmeden.gif] ali bih voljela da jesam[sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: Hurma

da slabo je vidljiva i radujem se ako jesam al jos sam sumnjicava u cetvrtak idem ginekologu al je dalekkooo[sm=smiley19.gif]

cestitam, moja je bila toliko svijetla da je muz rekao da sam luda ako je vidim uopšte [sm=smiley36.gif] i bacila je u kantu i nakon pola sata je uzela i opet vidjela drugu crticu... kaze muz pa kao nesto se kao nazire ali nije crtica... i danas evo me u 33. sedmici... nemoj da sumnjas, nego se raduj...

Drage moje isla sam ginekologu kaze daq vidi samo zadebljanje materice i da nezna jel to od trudnoce ili vjestica treba doci,ali sam ja uradila oba tesdta i rezultat pozityivan jako vidljive crtice [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

ErminaEnes -> RE: prvi znaci trudnoce (20.3.2012 12:43:28)

cao cure nova sam ovdje .. e ovako posto sam trazila po forumima teme gdje jedan supruznik jos nije spreman za bebu pa nisam uspjela da pronadjem pa sam se obratila ovdje nadam se da ce te mi dat neki odgovor kako da se ponasam u daljem svom zivotu...u braku sam nepunu godinu dana ja zelim bebu i to jako nemogu da kazem da djecu obozavam jer samo se dragi Allah moze obozavat ,al mogu rec ih jako volim...nomedjutim muz mi jos nije spreman za e stvari da li se neko nalazio u tom stanju...pokusavam na milion nacina da ga ubjedim al jos ne uspjevam..sta vi mislite o tome sta bi ste vi radile na mom mjestu...[sm=smiley19.gif]

Hanady RR -> RE: prvi znaci trudnoce (20.3.2012 13:04:34)

IZVORNA PORUKA: ErminaEnes

cao cure nova sam ovdje .. e ovako posto sam trazila po forumima teme gdje jedan supruznik jos nije spreman za bebu pa nisam uspjela da pronadjem pa sam se obratila ovdje nadam se da ce te mi dat neki odgovor kako da se ponasam u daljem svom zivotu...u braku sam nepunu godinu dana ja zelim bebu i to jako nemogu da kazem da djecu obozavam jer samo se dragi Allah moze obozavat ,al mogu rec ih jako volim...nomedjutim muz mi jos nije spreman za e stvari da li se neko nalazio u tom stanju...pokusavam na milion nacina da ga ubjedim al jos ne uspjevam..sta vi mislite o tome sta bi ste vi radile na mom mjestu...[sm=smiley19.gif]

Nisma bila u ovakvoj situaciji...u principu znam za orbute slučajeve gdje žena nijes spremna za trunoću...
donek ih i raumijem, trunoća je stanje koje koliko radosti donosi nekim donese i određene pormjene kako fizičke tako i psihičke...no većina žena o kojima govorim se pomirila sa tim i dans su divne i presrtene majke.

Mislim da sa svojim suprugm trebaš otvorenije razgovarati...
što je u pitanju te dovodi do njegove ne premnosti...
relano on neće biti trudan, neće nositi bebu 9 mjeseci, neće ići na porod...te mi njegova nespremnost može smao ličiti na strah od budućnosti možda finansijke, ekgistencijalne strane...

mislim da je sasvim ok da se supružnici dogovarju o planiranju porodice...
sagledajte zajedno njegove razloge koji su portivni da sada u ovome trenutku radite na bebi...možda je on čisto praktičan, možda čeka neka bolja vremena po pistanju posla, stana itd...

Nadam se zajedno i lijpim bračnim razgovorm će te prevazići trenutno neslaganje.[sm=smiley1.gif]

abh -> RE: prvi znaci trudnoce (20.3.2012 13:19:05)

e ErminaEnes ako tvoj suprug jos nije spreman, ja ga ne bih forsirala.

Bolje da to oboje zelite pa cete zajedno i moci uzivati u tome.

Lejla Ka -> RE: prvi znaci trudnoce (20.3.2012 14:23:29)

Slažem se sa Hanady. Iz ne znanja dolazi strah, iz straha nespremnost. Na tebi je da sa svojim mužem porazgovaraš o razlozima zašto je nespreman.

Možda su ga prijatelji isprepadali obavezama i ograničenjima koje roditeljstvo donosi.
Možda se plaši odgovornosti, emocionalne i finansijske.

U svakom slučaju, razgovor je ključ.

vanili -> RE: prvi znaci trudnoce (20.3.2012 14:50:33)

Sto se tice odnosa izmedju dvoje ljudi mislim kao i vecina da je najbitnija komunikacija. Prvo morate razmotriti da li on ima neki problem a koji nije podijelio s tobom, da li sve dobro funkcionise u vasem odnosu, i ne bih da se ponavljam ali da li okolina utice na njegov stav o djeci. Pokusaj mu skrenuti paznju da tvoj bioloski sat otkucava (bez obzira na godine), ili na neki samo svoj nacin da mu stavis do znanja da ako se volite i ako ste se odlucili na zajednicki zivot da bi to sve ukrasila vasa beba kao plod vase ljubavi. Pozdrav

monnaa -> RE: prvi znaci trudnoce (26.3.2012 11:19:17)

hehehe nije me bilo dugo,imala sam nekih komplikacija.Cak sam bila i operisana(Imala cistu,a ostala trudna :D ) Hvala Bogu sad smo trudni 6 mjeseci i sve je ok.Hvala na odgovoru pozz :)

IZVORNA PORUKA: bananica

IZVORNA PORUKA: monnaa

Drage moje,

Ja se iskreno nadam da mi mozete pomoci i dati mi savjete.Zadnju mengu sam imala 17.9 a imala sam odnose s partnerom 2 dana poslije menge.E sad ja ne mogu tacno odrediti kad mi je ovulacija jer mi je neredovna,sto znaci da to nije pouzdano.Cula sam da su zene najplodnije(pored dana ovulacije),2 dana prije i 2 dana poslije menstruacije.Da li je to tacno? Naravno isli smo s namjerom da ostanem trudna i to je prvi put da pokusavamo ostati trudni[sm=smiley36.gif]

E sad molim vas da mi pomognete i kazete mi,imam li velike sanse da ostanem trudna i kad se to moze utvrditi.Inace sam nestrpljiva osoba pa me ovo pojede[sm=smiley36.gif] Molim vas pomagajteee i hvala unaprijed[sm=bravo.gif]

po dr racunici ja sam ostala trudna izmedju 1. i 3. dana nakon menge, sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

ErminaEnes -> RE: prvi znaci trudnoce (7.4.2012 0:33:08)

cao cure e ovako ja se ovdje javljam samo sa nekim pitanjima...e ovako imala sam 18.03 i mengu i prosla je nomedjutim ja sad imam velike bolove u grudima i napeta sam i nervozna to mi ne prilici da mi je vrijeme dobit jer uvijek dobijem dan prije od proslog datuma to mi traje vec skoro sedmicu dana...sta mislite do cega ,,nesmijem se dirnut za grudi koliko me bole uzas...jer ako sam imala 18.03 sad se nadam 17 il 16.04..tetki da dodje...pod upitnikom sam velkim nije mi se desavalo ovo nikad ovako..

chuci -> RE: prvi znaci trudnoce (7.4.2012 8:10:25)

ako želiš trudnoći postoji velika mogućnost da umišljaš simptome.
realno imaš dvije mogućnosti
ako su bolovi baš jaki idi odmah dr, da provjeriš je li sve u redu, i šta je uzrok
ako su izdržljivi onda čekaj vrijeme kad ti treba doći menstruacija, pa ako ne dođe onda provjeravaj jesi li trudna

anonymous031 -> RE: prvi znaci trudnoce (21.5.2012 15:49:54)

Pozdrav dame, nisam znala gdje da pitam, pa ću tu. U četvrtak 17.05 sam trebala dobiti M, međutim nisam, taj dan me bolio navečer trbuh mislila sam da ću dobiti i dalje nisam, u četvrtak navečer i subotu imala sam navečer mučninu ali bez povračanja. Danas je već ponedjeljak, ja još nisam dobila. Mjerila sam temp 37°C je, grudi me bole i osjetljive su.. S dečkom sam imala odnos prošlu nedjelju[13.05] sa zaštitom. Moje pitanje, kad bi trebala napraviti test? I dali su ovo simptomi trudnoće.. :S tek mi je 19 pa me pomalo strah[sm=smiley13.gif]

Monaa -> RE: prvi znaci trudnoce (21.5.2012 16:11:13)

Sve te simptome o kojima si pisala sam ja imala nakon oplodnje, tj nekih 7 dana nakon zatrudnjivanja. Mada svaki je organizam individualan tako da ne mora znaciti odmah da si i ti trudna. Test mozes napraviti odmah prvi dan nakon izostanka menstruacije. Tako da ako si trebala dobiti 17. a nisi, mozes napraviti vec sada test.

anonymous031 -> RE: prvi znaci trudnoce (21.5.2012 16:13:44)

Uredu! Hvala ti, jer čitala sam po forumima, pa me ponešto i uplašilo.. ali čini mi se da ću ja do ljekarne po test, pa da vidim na čemu sam..

mykica -> RE: prvi znaci trudnoce (21.5.2012 19:32:09)

ako si imala odnose 13.05. a trebala dobiti 17.05. sumnjam da si mogla ostati trudna. 4 dana je premalo da bi se ista oplodilo, a i sumnjam da ti je ovilacija 4 dana prije početka menge. Da se ti možda nisi nahladila ili pod nekim stresom, pa ti se sve poremetilo? U svakom slučaju uradi test i ne paniči odmah, jer od stresa se zna poremetiti menstruacija.

anonymous031 -> RE: prvi znaci trudnoce (21.5.2012 20:58:39)

E al' baš se nisam živcirala ni ništa, sumnjam da sam se nahladila na to pazim.. Ali nekako mi čudno jer prije sam se toliko živcirala pa mi nikad nije kasnila.. Napravit ću test pa šta bude bude:/

mykica -> RE: prvi znaci trudnoce (21.5.2012 21:58:28)

Najbolje napravi test, al zaista, za 4 dana se ništa ne može oploditi. Jedino ako si ovaj mjesec imala i ranije odnose osim 13.05. I kad budes test radila, uradi ga jutranjom mokračom, tad je najsigurniji! SRETNO da ti bude onako kako ti želiš

anonymous031 -> RE: prvi znaci trudnoce (22.5.2012 0:57:32)

Pa jesam imala sam :/ ugl. javim se u srijedu kak je to prošlo :(

anonymous031 -> RE: prvi znaci trudnoce (22.5.2012 13:23:50)

Kupila clearblue, jedna crtica, dakle nisam.. al opet me pati, što već nisam dobila..

mykica -> RE: prvi znaci trudnoce (22.5.2012 15:48:23)

clearblue je siguran. najbolje bi ti bilo da odes doktoru, ako imas zdravstvenu knjižicu, naručiš se i obaviš pregled. To ti je 15 - tak minuta. Ne znam gdje živiš, ako si iz SA, preporučila bih ti na otoci dr. Čehajić, divna je, saslušat će te i pregledati. Nek' ti vidi šta je problem.

anonymous031 -> RE: prvi znaci trudnoce (22.5.2012 16:59:24)

Iz Osijeka sam :/ problem je što sam bila kod 2 gin. nitko ne prima, moram ić do socijalnog da vidim jel uopće postoji netko tko prima. Jel ne radim, a da si uzimam privatnog, mislim da nebi dobro prošlo

nanika -> RE: prvi znaci trudnoce (22.5.2012 17:05:10)

IZVORNA PORUKA: anonymous031

Kupila clearblue, jedna crtica, dakle nisam.. al opet me pati, što već nisam dobila..

Ne mislim da si trudna, mozda malo ovo proljece pa se ciklus poremetio. Svakako ti savjetujem da posjetis ginekologa.

inanabebach -> RE: prvi znaci trudnoce (9.7.2012 17:14:56)

cao cure...da li mi neka od vas moze reci koliko dana nakon zaceca test moze pokazati rezultate...nestrpljiva sam i ne mogu cekat do sljedece menstruacije...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...hvala unaprijed...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>