RE: prvi menzes poslije poroda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

bumbica -> RE: prvi menzes poslije poroda (22.12.2012 13:49:34)

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Ženice HEEELLLPPP [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] ja sam skroz ispala iz fazona menzesa... dobila sam juče i to 10 mjeseci posle poroda... stomak ne boli toliko ali imam tu čudnu vrtoglavicu i noge su mu teške a uz to beba doji... jel mogu nešto popiti ili pojesti da malo se pridignem znam da tablete ne smijem ali nešto posebno od hrane jel vama pomagalo.. tako sam mrzovoljna samo bih sjedila ili ležala... jel to normalno!!! sva sam ko pregažena mačka a subota čoek mi kući umjestoda idem vani da hodam ja u kući slomljena... heeelllppp!!

jedan paracetamol bebi neće škoditi,a tebi će itekako pomoći,šolja toplog čaja,i da novine u ruke,noge na stolac..danas ti je dopušteno odmarati,a pošto ti je dragi kući,nek se brine o bebi i ručku,i za dva dana si ko nova [sm=smiley1.gif]

didii -> RE: prvi menzes poslije poroda (7.1.2013 12:26:37)

Meni je prva menstruacija dosla 2 mjeseca i 5 dana poslije poroda, trajala nekih 5-6 dana, ali mi je problem druga menstruacija jer je od prve proslo mjesec i 14 dana a jos nema druge, imam jako dugo(15-20 dana) one tupe bolove i osjecaj samo sto nije ali nje nemaaaaa... Bas me to psihicki ubi u pojam [sm=smiley24.gif]
Da li je neko imao slicnih problema?

lady84 -> RE: prvi menzes poslije poroda (7.1.2013 13:46:41)

pozdrav

didi i kod mene ti je ista situacija, dobila prvu menstruaciju 50.dan poslije poroda, a evo druga kasni 24 dana, s vremena na vrijeme imam te tupe bolove kao da cu dobiti, pa prodju i oni,ali menstruacije nema[sm=smiley13.gif], a trudna nisam [sm=smiley36.gif]

didii -> RE: prvi menzes poslije poroda (7.1.2013 13:57:20)

Valjda nisam ni ja [sm=nosecka.gif] to bi bila propast, jer mi je porod bio na carski... Uglavnom imam te bolove kao prije pred menstruaciju i imam osjecaj kao da je krenulo, odem na wc a ono nista... Samo da krene ranije izludjuje me ovaj osjecaj [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

gerberka -> RE: prvi menzes poslije poroda (22.1.2013 23:36:54)

ja dobila na 30 dana [sm=bravo.gif]

bubamara_11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (23.1.2013 1:05:35)

Ja dobila posle 22 dana al sam iskrvarila da valja valjda sve sto je ostalo izaslo van

veeseelaa -> RE: prvi menzes poslije poroda (27.1.2013 20:25:53)

nakon poroda krvarila sam 40 dana (već 15 -20 dana ne krvarim)
kad mogu očekivati prvi ciklus?

mama x3 -> RE: prvi menzes poslije poroda (27.1.2013 20:38:24)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

nakon poroda krvarila sam 40 dana (već 15 -20 dana ne krvarim)
kad mogu očekivati prvi ciklus?

zavisi dois li
zbog hormona za laktaciju
ja i 10 mjeseci nemam ali sam dojila

veeseelaa -> RE: prvi menzes poslije poroda (27.1.2013 20:45:03)

ne dojim draga, beba mi je umrla

ninuska -> RE: prvi menzes poslije poroda (27.1.2013 21:11:59)

I ja sam krvarila 40 dana i prvi menzes sam dobila nakon mjesec dana otprilike. Znam da je bilo bas brzo. nadala sam se da nece jos koji mjesec[sm=smiley36.gif]

mamich -> RE: prvi menzes poslije poroda (27.1.2013 21:41:27)

veeseela....trebalo bih nekih mjesec dana od kako si prestala krvariti da ponovno dobijes,zbog stresa i svega ostalog moguce je malo i kasnije....par mjeseci ce trebati dok se ciklus stabilizuje i ponovno bude redovan....

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (27.1.2013 22:14:51)

IZVORNA PORUKA: gerberka

ja dobila na 30 dana [sm=bravo.gif]

ja na 28[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: prvi menzes poslije poroda (28.1.2013 1:05:17)

IZVORNA PORUKA: mamich

veeseela....trebalo bih nekih mjesec dana od kako si prestala krvariti da ponovno dobijes,zbog stresa i svega ostalog moguce je malo i kasnije....par mjeseci ce trebati dok se ciklus stabilizuje i ponovno bude redovan....

aha zaboravila sam kako je to bilo nakon prvog poroda

didii -> RE: prvi menzes poslije poroda (30.1.2013 13:41:12)

IZVORNA PORUKA: didii

Valjda nisam ni ja [sm=nosecka.gif] to bi bila propast, jer mi je porod bio na carski... Uglavnom imam te bolove kao prije pred menstruaciju i imam osjecaj kao da je krenulo, odem na wc a ono nista... Samo da krene ranije izludjuje me ovaj osjecaj [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Moja druga menstruacija je naizad dosla i to sa rekordnih 40 dana zakasnjenja [sm=bravo.gif]
Lakse se dise [sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 9:27:06)

ja sam porodjena na carski i jutos sam dobila 3 dana nakon sto sm prestala malog dojiti...a porodila sam se prije 4 mj. i 7 dana...ufff...a bas mi je bilo lijepo ovih 13 mjeseci...

Lulu_08 -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 9:36:15)

ja sam par puta 'dobila' poslje poroda pa od tada vise nemam evo 4 mj nikako, a to je vjerovatno bilo ciscenje maternice a ne prava menstruacija, trajalo je kratko i nije bilo obilno

stoic -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 10:39:07)

skoro 8 mjeseci bez menstruacije..... još čekamo :)

veeseelaa -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 10:42:34)

ja sam krvarila 40 dana poslije poroda i onda je stalo
20 dana nakon toga dobila sam ciklus

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 11:25:39)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

ja sam par puta 'dobila' poslje poroda pa od tada vise nemam evo 4 mj nikako, a to je vjerovatno bilo ciscenje maternice a ne prava menstruacija, trajalo je kratko i nije bilo obilno

Lulu ta ciscenja nisu prava menstruacija ja to nisam ni racunala dok mi nije odcepilo ono 7-8dana kao prije poroda

ja sam imala drugu menstruaciju nakon 40dana trecu nakon 46 i cetvrtu nakon 28 dana, eh sad me zanima da li bi trebalo ostati na 28 i manje(jer prije poroda je bilo redovno na 25) il se opet moze desiti da po 40dana ne dobijem??? jer kako sam skontala trebalo bi se uredoviti[sm=zmeden.gif]

animagical -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 11:30:23)

dok god dojis, moze sarati i ovako i onako... doduse meni je sada na 28 dana,kao i prije

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 11:40:16)

IZVORNA PORUKA: animagical

dok god dojis, moze sarati i ovako i onako... doduse meni je sada na 28 dana,kao i prije

ma mene uhvatio vec pms, kontam nece me valjda drzati jos 20dana[sm=smiley36.gif] od subote pa nadalje ocekujem, jedva cekam da dobijem jer sam sva[sm=hudicek1.gif]

mm cak na mob aplikaciju skinuo "pms alert" [sm=jezicek.gif] al sto je sega kad je bila O javlja mu "DANGER S. is ovulating"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 11:47:40)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

ma mene uhvatio vec pms, kontam nece me valjda drzati jos 20dana[sm=smiley36.gif] od subote pa nadalje ocekujem, jedva cekam da dobijem jer sam sva[sm=hudicek1.gif]

mm cak na mob aplikaciju skinuo "pms alert" [sm=jezicek.gif] al sto je sega kad je bila O javlja mu "DANGER S. is ovulating"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] ma ne opterecuj se...ako neces trudnocu, planiraj neku kontracepciju i opusti se..svako mjesec dva ti se brines kad ces dobiti

lady84 -> RE: prvi menzes poslije poroda (6.2.2013 12:36:05)

Napokon i ja dobih drugu menstruaciju, nakon 52 dana kasnjenja.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Koje olaksanje, pms me danima mucio.
Nadam se da ce postati redovnija.

didii -> RE: prvi menzes poslije poroda (9.2.2013 15:06:16)

uuuu lady84 [sm=bravo.gif] ja sam bila izludila i za onih 40 dana cekanja (radila 2 testa mada nije bilo realne sanse za trudnocu) a sa toliko dana kasnjenja bi zavrsila kod psihica [sm=smiley36.gif] stvarno je ovaj PMS uzasaaan [sm=smiley19.gif]
Samo se nadam da ce se ubrzo ovo sve uredoviti [sm=zmeden2.gif]

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (14.2.2013 14:40:40)

da prijavim na ovoj temi meni su samo prve dvije ludog razmaka bile, 40 i 45 dana a evo predzadnja nakon 28 a ova nakon 29dana,[sm=bravo.gif] dakle uredovalo se polahko[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>