RE: prvi menzes poslije poroda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (13.12.2012 11:56:21)

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Joj Gerberko oplakah na jutro [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Tacno periodicno nisam uracunljiva,eto kad mi mm kaze da hoces dobiti vise [sm=jezicek.gif].
Ja kako sam krenula stici cu poznanicu od Minie [sm=smiley29.gif]
Hannice neka te s rajom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Koliko god vi mislile da je fino biti bez [sm=hudicek1.gif],nije. Ja se bas osjecam napuhanostomak mi nekad bude kao u V mj trudnoce,cesto me i stomak i krsta bole ali nistaaa.

znam taj ruzni osjecaj, meni je tacno svanulo kad sam dobila[sm=smiley36.gif]

gerbo ja evo cekam, pocelo me opet boliti u krstima valjda ce za koju heftu[sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: prvi menzes poslije poroda (13.12.2012 12:47:50)

Ja sam dobila [sm=hudicek1.gif]dva mjesca nakon poroda i nije mi bilo nimalo drago. Taman prestalo krvarenje nakon porodjaja i onda [sm=hudicek1.gif]. Uglavnom, redovna je [sm=smiley36.gif], dan gore-dole.

Lulu_08 -> RE: prvi menzes poslije poroda (13.12.2012 19:31:52)

IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: gerberka

imal ko da je dobio drugu mengu na vrijeme [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ima li uopce iko da je dobio drugu mengu [sm=smiley36.gif] makar da se bebica i ja orjentisemo[sm=smiley1.gif]

Kod mene su prvih par bile nenormalne, tipa dodje na 21 dan ili traje oskudno po 2-3 dana i sl. Sada evo 2 dana kasni, bas su mi hormoni sasavi..

Blago vama sto ne dobijate mjesecima, ja iskljucivo dojim a u 5 mjeseci njenog zivota vec 4 vjesticurine ispratila pih...

I ja sam odmah nakon 40-esnice dobila[sm=hudicek1.gif],dojim još uvijek a ciklusi su mi katastrofa i kreću se od 17-32 dana.Vjerovatno od hormona jer prije poroda ciklus mi je bio 25 dana.Najgore mi je kad mi se potrefe ovi ciklusi od 17 dana,samo što ispratim [sm=hudicek1.gif] eto je opet[sm=smiley29.gif]

Ovo me utjesi jer znaci nisam jedina. Evo 31vi dan a ja jos nista, a napuhana kao zaba. Najvise me strah nezeljene trudnoce (a one poslje koje krvaris 1-2 put a ne znas da si trudna pih) pa panicim iznutra..

bebice, ja odem u wc da zavirim u gace..ne da vidim jesam dobila nego da provjerim spol..nisam vise sigurna jesam li musko ili zensko [sm=smiley36.gif]
ne cekam ja jos. 15. 11 bila zadnja pa mozda tamo u proljece [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

HAHAHA joj jesi luda majke mi nasmija me do suza!

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:06:49)

HAJ ZENE

Imal ko od vas da mu je treca menga poslije poroda[sm=hudicek1.gif] kasnila vise nego druga[sm=hudicek1.gif]

ja kako sam skontala da se ti razmaci trebaju smanjivati dok se ciklus ne regulise a ne produzavati[sm=zmeden.gif] il sam u krivu[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

tinkivinki -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:09:54)

meni treca kasnila 25 dana,ja kupovala test da provjerim da nisam trudna.a prve 2 bile normalno,ja dobivam svakih 30 dana ne 28.

tinkivinki -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:15:40)

meni je treca kasnila 25 dana,a prve dvije bile normalne.ja radila test i bio negativan.cetvrta mi je dosla redovno,a za 5 sad cu vidjeti.prosli mjesec sam imala 24-og.to je zato sto dojim vjerovatno pa hormoni lude

Silver -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:17:16)

Ja tek nakon skoro godinu dana prvi put dobila danas [sm=smiley36.gif] bas sam se odvikla bila...nije mi nedostajala, i nadala sam se da ce me manje boljeti aali...sipak!

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:23:36)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

meni je treca kasnila 25 dana,a prve dvije bile normalne.ja radila test i bio negativan.cetvrta mi je dosla redovno,a za 5 sad cu vidjeti.prosli mjesec sam imala 24-og.to je zato sto dojim vjerovatno pa hormoni lude

pa i ja kontam da je od dojenja, ja sam prije trudnoce dobivala svakih 25-26 dana i druga mi je kasnila 15dana tj dosla 40-ti dan otprilike, ova sad kasni vec 18dana, znaci ok je vjerovatno, jer sam i ja test radila prije 10dana i bio je neg, sad mi oof stalno kupovati testove[sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:25:40)

IZVORNA PORUKA: Silver

Ja tek nakon skoro godinu dana prvi put dobila danas [sm=smiley36.gif] bas sam se odvikla bila...nije mi nedostajala, i nadala sam se da ce me manje boljeti aali...sipak!

i ja sam prvu dobila nakon 10,5mj otprilike, to je prva prava ono u trajanju od 8dana imala sam neka krvaruckanja u 6. i 8. mjesecu al ono dan dva to ne racunam[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:31:47)

Ja sam vam malo je reci zbunjena.

Prvo dobila 36 dana nakon poroda, pa kroz 28 dana i onda 2 kratke kroz 21 pa kroz 15 dana. Sve su bile standardne tipa 4-5 dana.

Poslje kroz 28 dana dobijem ali bezze, vise spotting i prodje. I od tada nista...evo 35 dana poslje i jos nista...a imam osjecaj vec 7 dana kao da cu svakog trenutka dobiti..

bebacha -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 12:57:07)

ja koliko znam to je sve normalno dok dojis,te varijacije,mada znam da nije ugodno
ja sam prvi put dobila nakon 6 mjeeci a drugi put nakon 14(i to mjesec dana nakon sto sam prestala dojit

ajla86 -> RE: prvi menzes poslije poroda (18.12.2012 17:36:22)

drugi menzes posliej cr ...prvi bio normalan a ovaJ JE GLUHO BILO.....
od jutros 2 paketa always nocnih potrosila...nemam vise nijedan a nema mi ko kupiti i stavljam ajsine pelene[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
gdje je razlika posporodzajnog menzesa i odljeva???
ovo nije normalno..ja hodati nemogu...sjeditiii fujj

gerberka -> RE: prvi menzes poslije poroda (20.12.2012 11:10:28)

ja jutros procurih [sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: prvi menzes poslije poroda (20.12.2012 11:26:56)

da li je to individualno ili sta ali ja jos nisam dobila a porodila sam se prije 2mj. i 20 dana ...kazu da je to normalno dok dojim da ne dobivam ali opet citam da i dojilje dobijaju...u svakom slucaju neka vala da se jos malo odmorim...

smajli80 -> RE: prvi menzes poslije poroda (20.12.2012 18:47:05)

IZVORNA PORUKA: bebaa

da li je to individualno ili sta ali ja jos nisam dobila a porodila sam se prije 2mj. i 20 dana ...kazu da je to normalno dok dojim da ne dobivam ali opet citam da i dojilje dobijaju...u svakom slucaju neka vala da se jos malo odmorim...

Normalno je da ne dobiješ i godinu dana,neke dobiju odmah a neke kasnije sve je individualno i normalno.

Ja sam dobila 7mj nakon poroda.

Bebica11 -> RE: prvi menzes poslije poroda (20.12.2012 19:11:45)

ja jutros procurih [sm=smiley1.gif]

ne mogu da vjerujem, i ja[sm=smiley36.gif] izgleda moja [sm=hudicek1.gif] cekala tvoju[sm=jezicek.gif]

bumbica -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 8:23:37)

IZVORNA PORUKA: ajla86

drugi menzes posliej cr ...prvi bio normalan a ovaJ JE GLUHO BILO.....
od jutros 2 paketa always nocnih potrosila...nemam vise nijedan a nema mi ko kupiti i stavljam ajsine pelene[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
gdje je razlika posporodzajnog menzesa i odljeva???
ovo nije normalno..ja hodati nemogu...sjeditiii fujj

pozz...jedan mali savjet.ako imaš preobilnu mens.ima čaj za kupit od trava,rusomača se zove i super je za obilne mens(meni je pomogao,iz iskustva pišem)...

Hannica -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 16:23:12)

Nakon skoro dvije godine pauze i ja danas procuri.[sm=smiley36.gif] Bez ikakvih predznaka. Bas mi zao,sad cu se svaki mjesec brinuti hoce li doci,nece li....

Lulu_08 -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 16:29:20)

Moje jos nema, zvanicno kasni 11 dana [sm=zmeden.gif].

Hannica -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 16:31:39)

Nikako nisi dobila poslije poroda ili ? Ako mi bude kasnila svaki mjesec,ima da izludim,a malo mi fali.[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 16:35:19)

Ma jok poslje poroda kroz 36 dana dobila imala u medjuvremenu jedan normalan pa dva kratka ciklusa i opet jedan normalan i evo sada 11 dana kasni, izludjeh...

dzenyA -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 20:45:11)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

Ma jok poslje poroda kroz 36 dana dobila imala u medjuvremenu jedan normalan pa dva kratka ciklusa i opet jedan normalan i evo sada 11 dana kasni, izludjeh...

jesil test radila??? meni je isto tako kasnila ,ja poludila

AMELIC -> RE: prvi menzes poslije poroda (21.12.2012 21:01:33)

haha, Lulu da nisi i ti [sm=nosecka.gif]
Ja nikad ni ne dobih poslije poroda...ostadoh trudna u neznanju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mamica24 -> RE: prvi menzes poslije poroda (22.12.2012 13:41:35)

Ženice HEEELLLPPP [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] ja sam skroz ispala iz fazona menzesa... dobila sam juče i to 10 mjeseci posle poroda... stomak ne boli toliko ali imam tu čudnu vrtoglavicu i noge su mu teške a uz to beba doji... jel mogu nešto popiti ili pojesti da malo se pridignem znam da tablete ne smijem ali nešto posebno od hrane jel vama pomagalo.. tako sam mrzovoljna samo bih sjedila ili ležala... jel to normalno!!! sva sam ko pregažena mačka a subota čoek mi kući umjestoda idem vani da hodam ja u kući slomljena... heeelllppp!!

tinkivinki -> RE: prvi menzes poslije poroda (22.12.2012 13:49:21)

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Ženice HEEELLLPPP [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] ja sam skroz ispala iz fazona menzesa... dobila sam juče i to 10 mjeseci posle poroda... stomak ne boli toliko ali imam tu čudnu vrtoglavicu i noge su mu teške a uz to beba doji... jel mogu nešto popiti ili pojesti da malo se pridignem znam da tablete ne smijem ali nešto posebno od hrane jel vama pomagalo.. tako sam mrzovoljna samo bih sjedila ili ležala... jel to normalno!!! sva sam ko pregažena mačka a subota čoek mi kući umjestoda idem vani da hodam ja u kući slomljena... heeelllppp!!

da nisi mozda malokrvna?sok od cvekle je dobar,mene bar povrati u zivot.ja uzimala onaj fruktalov

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>