|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  881 882 [883] 884 885   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.7.2011 15:32:55   
mea29
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: mea29

jos 20 minuta  do user posted image user posted image user posted image za one koje rade do 4 a obicno pobjegnu deset minuta ranije user posted image user posted image user posted image

Ovo mora da je telepatija user posted image user posted image user posted image user posted image  dozvah te ja mislima

user posted image user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22051
27.7.2011 15:34:19   
mea29
IZVORNA PORUKA: Silver

Hej curkeee....

Ja sad sa ultrazvuka u skerlicevoj...sve je user posted image  bebica se mrdalaa...rukice gore dole....okretala se...mjere odgovaraju sedmici, a spol kaze da je rano da se vidi da nezeli da nagadjaaa....user posted image  a mogla je komotno sto se mene ticee...user posted image

kod koga ides u Skerlicevu...ja sam isla kod Nermine pa sad kod dr. Redzepija......bravo za zivahnu bebicu user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 22052
27.7.2011 15:37:17   
Sensia

Hej curkeee....

Ja sad sa ultrazvuka u skerlicevoj...sve je user posted image  bebica se mrdalaa...rukice gore dole....okretala se...mjere odgovaraju sedmici, a spol kaze da je rano da se vidi da nezeli da nagadjaaa....user posted image  a mogla je komotno sto se mene ticee...user posted image

hehehe pile malo sad ima prostora pa dalo sebi oduska, pa mase. Super da je sve ok hB
Trebala si je pitati na sta sumnja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 22053
27.7.2011 15:38:15   
Silver
idem kod rade rakic, samo su kod nje ogromne guzveee...cekala sam dva sata a imala sam termina, ali eto....

a sutra idem na gak na uzv user posted image  ja se radujem, valjda ce gore vidjeti malo bolje....

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 22054
27.7.2011 15:39:44   
Silver

Hej curkeee....

hehehe pile malo sad ima prostora pa dalo sebi oduska, pa mase. Super da je sve ok hB
Trebala si je pitati na sta sumnja user posted image user posted image user posted image user posted image

ma nije htela ni priblizno da kaze, samo je jednom rekla da ona navija da bude curica...ali kao nista nevidi nego bi voljela za mene curicu...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22055
27.7.2011 15:42:56   
Sensia

idem kod rade rakic, samo su kod nje ogromne guzveee...cekala sam dva sata a imala sam termina, ali eto....

a sutra idem na gak na uzv user posted image  ja se radujem, valjda ce gore vidjeti malo bolje....

Ma ti uzmi stvar u svoje ruke, dobro gledaj sutra, ako vidis tri linije to je user posted image  a ako bude nesto malo visilo to je user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mea jos 7 minuta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 22056
27.7.2011 16:44:25   
Hannica
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Hannica

Evo mojih urino-kultura

Prva- proteus vulgaris 10^6
Druga-proteus mirabilis 10^4
Treca-proteus vulgaris ESBL soj 10^5

Jel ovo strasno ili se meni cini.user posted image

Broj bakterija u datoj količini urina obično se procijenjuje:
  • Procijenjeno je da 100,000 ili više bakterija na milimetar (ml) urina izaziva infekciju.
  • Broj od 100 do 100,000 bakterija u ml urina, može biti iz dva razloga.Prvi je da zaista postoji infekcija, a drugi da je uzorak kontaminiran (zaprljan izvana) tokom uzimanja. Vjerovatno trebate ponoviti urino kulturu).
  • Ako je broj 100 ili manji infekcija je malo vjerovatna.

ne znam moze li ti ovo sta pomoci, cini mi se da ti je ova prva losa a ove dvije su u granici user posted image
Sad ce se jelena javiti ona garant zna user posted image

to znaci da imas dvije razlicite bakt. u sebi ...
Ja sam imala u trudnoci  proteus mirabilus jedva se rijesila uz pomoc inekcija u venu jer te boce su tako isle samo ....
Jesil dobila neku terapiju ? .

Shvatila sam da ima svakavih baja kod mene,terapiju jos uvijek nisam dobila jer nisam isla na kontrolu,trebala bih ovih dana ako ne bude na godisnjem.user posted image Nadam se da necu dobiti injekcije,mrzim ih.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22057
27.7.2011 17:00:06   
Bebica11

Ma ti uzmi stvar u svoje ruke, dobro gledaj sutra, ako vidis tri linije to je user posted image  a ako bude nesto malo visilo to je user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mea jos 7 minuta user posted image user posted image user posted image

SENSIA meni kad je dr gledala na 3d vidjela sam JA da nesto malo visi sa 16 sedmica al ona nije bila sigurna, i onda sam citala na netu da to moze biti i klitoris i penis...haj mu sad znaj...ne moze ona znati

tek sad sa 18 sedmica mi rekla da nista ne visi na GAKu

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22058
27.7.2011 17:01:23   
Semica
Hello i od mene user posted image

Silver drago mi je da je sve oki user posted image user posted image

Anica cini mi se ima bolove...slazem se da ne bi trebali biti od gyniprala...ja sam gynipral pila 4x dnevno nakon amniocenteze da bi se opustili misici maternice i sprijecile kontrakcije...

Enci-kod mene je mama samnom i sestrom ( blizankinje) trebala roditi u decembru a dogurala do 8.januara...tako da ne mora znaciti ako su blizanci da neces dogurati do termina ili ga cak pregurati user posted image

Selma-zaboravila si mene uvrstit na taj spiskic gdje su skvo,animagical,enci,malena ....tu sam i ja..jos malo pa u devetiuser posted image user posted image

Teacher dobro dosla...Hannice neka si nam se vratilaaa...je li bilo lijepo?

Ostale-mazite pupe...cuvajte mi se...i uzivajte sto vise mozete sa svojim malim i velikim pupamaaa...

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 22059
27.7.2011 17:02:15   
Sensia
bebice JA sam se naravno samo salila u vezi samostalnog određivanja spola user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ne znam ni kako bi to bilo izvodljivo , hej bas sam se slatko nasmijala da si pomislila zaozbiljno user posted image

< Poruku je uredio Sensia -- 27.7.2011 17:07:04 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22060
27.7.2011 17:05:41   
Bebica11

Ja sam se naravno samo salila u vezi samostalnog određivanja spolauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moze neko ozbiljno shvatitiuser posted image , doduse na GAK-u nemas monitor pred sobom kao kad odes privatno

zato je meni bilo cudno jer je gledala ono 4d, u boji i fino napupceno a ona kaze nije sigurna i nadjem ja to na netu tako i tek mi na GAK-u potvrdi jelina dr da je curetakuser posted image user posted image

silver cim nije bila sigurna vjerovatno je curetak jer muskice ranije otkrijuuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22061
27.7.2011 17:25:13   
Sensia
Selmaaa jesu gotovi ustipci, nista ne javljas? Ako valjaju daj vamo recept user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22062
27.7.2011 17:30:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: felix

Evo mojih urino-kultura

Prva- proteus vulgaris 10^6
Druga-proteus mirabilis 10^4
Treca-proteus vulgaris ESBL soj 10^5

Jel ovo strasno ili se meni cini.user posted image

Broj bakterija u datoj količini urina obično se procijenjuje:
  • Procijenjeno je da 100,000 ili više bakterija na milimetar (ml) urina izaziva infekciju.
  • Broj od 100 do 100,000 bakterija u ml urina, može biti iz dva razloga.Prvi je da zaista postoji infekcija, a drugi da je uzorak kontaminiran (zaprljan izvana) tokom uzimanja. Vjerovatno trebate ponoviti urino kulturu).
  • Ako je broj 100 ili manji infekcija je malo vjerovatna.

ne znam moze li ti ovo sta pomoci, cini mi se da ti je ova prva losa a ove dvije su u granici user posted image
Sad ce se jelena javiti ona garant zna user posted image

to znaci da imas dvije razlicite bakt. u sebi ...
Ja sam imala u trudnoci  proteus mirabilus jedva se rijesila uz pomoc inekcija u venu jer te boce su tako isle samo ....
Jesil dobila neku terapiju ? .

Shvatila sam da ima svakavih baja kod mene,terapiju jos uvijek nisam dobila jer nisam isla na kontrolu,trebala bih ovih dana ako ne bude na godisnjem.user posted image Nadam se da necu dobiti injekcije,mrzim ih.user posted image

obavezno se javi dokt sa nalazom,pa vidjeces sta ce ti dati al nazalost nal.ti nije o.k nimalouser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image al uz pomoc terapije , advekatne baje ce otici abd.
Ljubi nam drugaricu hanicu

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 22063
27.7.2011 17:41:22   
animagical
da se i ja danas upisem, puno sam se ulijenilauser posted image ima koga novog na temi?? vidim felix cesto uleti, da nece biti kakve novineuser posted image pozeljele se trudnicke teme, jel?user posted image
mi rucali, kahvenisemo, bas mi nesto fino...bolje mi je da sjedim, kad hodam izgledam ko da jasem nevidljivo bureuser posted image user posted image ali fakat-sve me boli

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22064
27.7.2011 18:44:44   
Silver
Sensia, semice, bebice  tnx za savjete, ali necu sama gledati user posted image user posted image user posted image user posted image  jos kad je los UZ kao u skerlicevoj onda vidim samo snijeg...a na gak-u nema monitora da ja vidim, ali po slikicama cini mi se da je gore UZ bolji, i nadam se da dr. imsirija zna da radi UZ dobro!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 22065
27.7.2011 19:34:46   
Anica1
Mene ovo pravo boli, nakon lezanja kad ustanem ne mogu da se odmah ispravim. user posted image
A kada lezim na lijevom boku tacno pod rkomosjetim kao lopticu tvrdu na mjestu blizu jajnika. Nisam pametna sta da radim user posted image Mozda i u hitnoj zavrsim veceras, nadam se da necu

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 22066
27.7.2011 19:56:09   
animagical
pa odi dr. za svaki slucaj sta ti fali...jel ima sansi da si se nahladila? sjedila na hladnom, bez potkosulje ili nesto sl. ? znam da zvuci smijesno... ja sam imala upalu bubrega a oni me lijecili ginipralimauser posted image sa 17 sedmica...i onda od jakih bolova fakat dobila kontrakcije... odi ti pozali se, bolje nego da cekas da u dezuri svi zaspe, pa onda nervozni da te cackaju

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22067
27.7.2011 20:01:58   
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical

pa odi dr. za svaki slucaj sta ti fali...jel ima sansi da si se nahladila? sjedila na hladnom, bez potkosulje ili nesto sl. ? znam da zvuci smijesno... ja sam imala upalu bubrega a oni me lijecili ginipralimauser posted image sa 17 sedmica...i onda od jakih bolova fakat dobila kontrakcije... odi ti pozali se, bolje nego da cekas da u dezuri svi zaspe, pa onda nervozni da te cackaju

Ima sansi da sam se prehladila, moja dr mi je rekla da dva dana pijem prvo brusnicu pa da joj se javim. Ali sad sam se bas prepala kada sam pod rukom napipalatu lopticu vecu sa desne strane, sada se bol tu prebacila.

Neposredna veza do poruke: 22068
27.7.2011 20:05:08   
animagical
hoce iskociti limfni cvorici na preponama i meni... nemoj samo da stavljas nikakve termofore i sl kao sto je meni tada savjetovao urologuser posted image mislim znam da je to dobro za prehladu ali ne i za trudnicu! ipak, utrpaj se fino, zamotaj u potkosulju i ne hodaj bez dva sloja odjece na stomaku... trudnice su osjetljive ua urinarne upale, nazalost...i bar jedan litar caja nagni, sta ti fali

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22069
27.7.2011 20:06:40   
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical

hoce iskociti limfni cvorici na preponama i meni... nemoj samo da stavljas nikakve termofore i sl kao sto je meni tada savjetovao urologuser posted image mislim znam da je to dobro za prehladu ali ne i za trudnicu! ipak, utrpaj se fino, zamotaj u potkosulju i ne hodaj bez dva sloja odjece na stomaku... trudnice su osjetljive ua urinarne upale, nazalost...i bar jedan litar caja nagni, sta ti fali

Popila sam 1,5l brusnice, utoplila se, ne znam smijem li staviti na neku gazu kantarionovo  ulje pa da stavim na to mjesto malo

Neposredna veza do poruke: 22070
27.7.2011 20:09:33   
Skvo RR
Anice bas mi je zao sto te toliko boli...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22071
27.7.2011 20:11:15   
Anica1
Ma da ja znam da je sve ok sa bebicom i da ovo njoj nista ne smeta ne bi ni meni smetalo trpiti bol do kraja trudnoceuser posted image

Ujutro cu dat urin odmah da vidim ima li sta kakvih upalica

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 22072
27.7.2011 20:19:29   
malena27 RR
Anice bas mi je zao sto te boli pupo.... a da se javis dr. malo prije nego sto ti je rekla?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22073
27.7.2011 20:22:25   
malena27 RR
ja bila danas na CTG-u, sve je ok, kontrakcija nema i beba je dobro user posted image
ponovo cu ici u subotu ujutro user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 22074
27.7.2011 20:24:49   
Anica1
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Anice bas mi je zao sto te boli pupo.... a da se javis dr. malo prije nego sto ti je rekla?

Zvacu je sutra, cim mi bude nalaz urina gotov. Samo da nije nista strasno user posted image
Ja imam imiom pa ne znam moze li ova bol biti od njega

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 22075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  881 882 [883] 884 885   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  881 882 [883] 884 885   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *