Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:36:33
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia
Mene bas nervira ova bol u donjem dijelu stomaka Jel moguce da bi to moglo znaciti skracen grlic ili prerano otvaranje??
Anice, koliko ja znam da skracivanje grlica "ne boli" Sad si se ti prepala i mislis na to jer ti je dr spominjala serklaz ali vjeruj mi da je to dio redovne kontrole tj. da ona svima to spomene prije 24 nedelje ukoliko dodje do skracenja da se radi serklaz.... Samo ti pijuckaj caj i pravo kuci poslije posla i lezi odmori
Bas me konstantno boli, nema prekida Pijem brusnicu evo cijeli dan, trcim u wc... Najcudnije mi je sto pri mokrenju nemam nikakvih bolova kao sto bude kod upale
Hmmm rekla si da te bolilo i prije pregleda, da je do grlica vidio bi dr da se skratio ili nesto jer se to vidi na uzv, vidio bi i kontrakcije
jedino da nisu neke blage kontrakcije koje te hvataju i popustaju ili mozda ima veze s tvojim miomom kako bebica raste da je dotakla nesto gdje bi te zabolilo? Jesu li ti to pratili?
Doktor je gledao na UZ preko stomaka, nije nista komentarisao da ne valja, valjda bi vidjeo Mozda ima i veze sa miomom, sad me vec potkoci kad ustanem. Odoh sada kuci u lezeci polozaj odmarati. Nakljukala sam se brusnice, zgadice mi se
Broj bakterija u datoj količini urina obično se procijenjuje:
Procijenjeno je da 100,000 ili više bakterija na milimetar (ml) urina izaziva infekciju.
Broj od 100 do 100,000 bakterija u ml urina, može biti iz dva razloga.Prvi je da zaista postoji infekcija, a drugi da je uzorak kontaminiran (zaprljan izvana) tokom uzimanja. Vjerovatno trebate ponoviti urino kulturu).
Ako je broj 100 ili manji infekcija je malo vjerovatna.
ne znam moze li ti ovo sta pomoci, cini mi se da ti je ova prva losa a ove dvije su u granici Sad ce se jelena javiti ona garant zna
to znaci da imas dvije razlicite bakt. u sebi ... Ja sam imala u trudnoci proteus mirabilus jedva se rijesila uz pomoc inekcija u venu jer te boce su tako isle samo .... Jesil dobila neku terapiju ? .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:37:53
Anica1
i jel ono ti pijes ginipral jer ti je cvrsta maternica? mozda se rasteze pa ti osjetis, mozda je i to
Pijem ginipral, i ja sam pomislila da nije to, bas neka cudna bol. Mozda je poceo djelovati, ko bi ga znao, jer je maternica bila tvrda i bebi je bilo tijesno. Zvacu ja doktoricu za dva dana ako ne popusti kako mi je rekla.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:37:55
Bebica11
ma i mene je jutros nesto potkocilo a nije odavno
cim boli s JEDNE STRANE na nekoj tacki ne obazirem se toliko, LIJEVI BOK legnem, smirim i prestane hB...prije sam se sekirala na svaku bol, al kad imas problema kao ja onda i na bol oguglas
< Poruku je uredio Bebica11 -- 27.7.2011 14:39:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:40:34
Anoniman
i jel ono ti pijes ginipral jer ti je cvrsta maternica? mozda se rasteze pa ti osjetis, mozda je i to
Pijem ginipral, i ja sam pomislila da nije to, bas neka cudna bol. Mozda je poceo djelovati, ko bi ga znao, jer je maternica bila tvrda i bebi je bilo tijesno. Zvacu ja doktoricu za dva dana ako ne popusti kako mi je rekla.
ne moze boliti od gyniprala te nista ja sam ih pila citavu . Pijesli jos nesto uz ginipral??? Moguce da su kontrakcije ako bude ucestalo javi se obavezno dokt .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:41:02
Gift
jeste mi se raspisale...meni mama danas donijela nekih stvarcica za bebu, taaako su slatke i male, cijelo sam vrijeme uparivala i mastala sta i kako cu mu oblacit...jedva cekam...a stvarno je sve za bebe skupo... Hanice dobro dosla.. Jelo koliko od ove mjere izadje ustipaka?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:43:35
Sensia
ne bi trebalo da ista boli do gyniprala bas obrnuto on smeksava i smiruje... sigurno si se nahladila ako si ovih dana hodala bez carapica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:45:45
Anoniman
ne bi trebalo da ista boli do gyniprala bas obrnuto on smeksava i smiruje... sigurno si se nahladila ako si ovih dana hodala bez carapica
a meni je moja ginekologinja obrnuto govorila da gynipral ucvrscuje ne omeksava grlic ... Ja sam i infuzije gyipral primala jer su jace od tableta . To cuva da se ne otvoris pre vremena ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:46:57
Gift
cim boli s JEDNE STRANE na nekoj tacki ne obazirem se toliko, LIJEVI BOK legnem, smirim i prestane hB...prije sam se sekirala na svaku bol, al kad imas problema kao ja onda i na bol oguglas
i ja vise ne dizem paniku ako je bol samo s jedne strane...nastojim mirovat i et...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:49:41
Bebica11
ginipral smiruje maternicu od kontrakcija, znaci da umiruje misice, i meni ga nisu smjeli davati prije 20-te sedmice a posto umiruje kontrakcije drzi grlic zatvorenim, tako sam ja skontala
AL ZENU MOZE BOLITI OD MIOMA..jer npr ja sam imala jednu op na stomaku i meni je dr rekla da me nekad moze zaboliti od PRIRASLICA koje su mnogo manje od mioma...e sad ko ima miom mozda je beba malo pritisla, a i maternica se rasteze gdje je i on...mislim da je to. A ona ti je dala full terapiju tako da nisu kontrakcije, jer i apaurin i ginipral smiruju tako da samo odmori na lijevom boku i TO JE TO...opusti se, nekad i psiha ima dodatni efekat, SUGESTIJA JE CUDO vjeruj mi
mene kad su otpustili iz bolnice I DALJE ME BOLILO a kazu-gospodjo vi nemate kontrakcija a valjda ja od straha sam osjecala bol...cim sam dosla kuci mene je popustilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:50:42
Sensia
gynipral je iskljucivo za sprecavanje kontrakcija i omeksavanje misica uterusa tj maternice tako pise i na upustvu od gyniprala, mislim da on nema veze sa grlicem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:52:21
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Gift
i ja vise ne dizem paniku ako je bol samo s jedne strane...nastojim mirovat i et...
ja i ti smo slicno prosle obje nas kontrakcije uhvatile u 17. hefti , ja sam doduse znala pomisliti i na tebe kako se u tebe smirilo i da ce proci hairli aBd...vjeruj da sam i u bolnici mislila na tebe...rekoh-vidi isto kao gift me potrefi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 14:53:38
Bebica11
gynipral je iskljucivo za sprecavanje kontrakcija i omeksavanje misica uterusa tj maternice tako pise i na upustvu od gyniprala, mislim da on nema veze sa grlicem
al imaju kontrakcije vezu s grlicem jer ako te uhvate mogu i tu nesto zabelajsati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 15:03:27
Sensia
al imaju kontrakcije vezu s grlicem jer ako te uhvate mogu i tu nesto zabelajsati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 15:05:22
Gift
ja i ti smo slicno prosle obje nas kontrakcije uhvatile u 17. hefti , ja sam doduse znala pomisliti i na tebe kako se u tebe smirilo i da ce proci hairli aBd...vjeruj da sam i u bolnici mislila na tebe...rekoh-vidi isto kao gift me potrefi
joj crni humor... ja sam et i dalje na ginipralu al sad vise ne zbog kontrakcija nego bas zbog tog sto mi je grlic skracen ..valjda dr. znaju sta rade...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 15:12:20
Gift
ne znam Bebice ne pise...pise samo grlic skracen, omeksan, ulozivo vanjsko usce...idem na kontrolu za koji dan pa cu pitat tacno...ja uvijek od dr. izadem ko tuka...ko kad me isprepadaju za nesto svaki put..
< Poruku je uredio Gift -- 27.7.2011 15:17:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 15:18:50
Sensia
ne znam Bebice ne pise...pise samo grlic skracen, omeksan, ulozivo vanjsko usce...idem na kontrolu za koji dan pa cu pitat tacno...ja uvijek od dr. izadem ko tuka...ko kad me isprepadaju za nesto svaki put..
Ma sve smo isprepadane na tom pregledu, pa pola ne cujemo a pola zaboravimo uopste da pitamo. Svaki put kad izadjem, bas tako, ne mogu sastaviti recenicu sto je dr rekla, samo mi u glavu onaj ultrazvuk i slicice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 15:19:03
Bebica11
ne znam Bebice ne pise...pise samo grlic skracen, omeksan, ulozivo vanjsko usce...idem na kontrolu za koji dan pa cu pitat tacno...ja uvijek og dr. izacem ko tuka...ko kad me ispepadaju za nesto svaki put..
znam i meni je tako
pogotovo kad cujem neku sekirljivu vijest, ja izadjem kao u "blagom soku" i onda mi na sebe krivo sto nisam pitala ovo ono...jer pogotovo kad odem privatno bas mi bude krivo kad me u 5min skine i jos nesto sekirljivo kaze i ja moram izvlaciti iz nje pitanja...al sad cu biti max dosadna, idem za koji dan aBd , hocu da imam sve informacije, kako sta, itd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 15:31:40
Silver
Hej curkeee....
Ja sad sa ultrazvuka u skerlicevoj...sve je bebica se mrdalaa...rukice gore dole....okretala se...mjere odgovaraju sedmici, a spol kaze da je rano da se vidi da nezeli da nagadjaaa.... a mogla je komotno sto se mene ticee...