|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  882 883 [884] 885 886   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.7.2011 20:25:27   
Sandrich
Anice mene isto boli gdje su mi jajnici.....svaki dan pomalo...sta kazu ove iskusnije zenice,jel vas bolilo? meni kazu kao maternica se siri ali koliko je normalno svaki dan da boli user posted image user posted image izgleda da nam do kraja trudnoce predstoji isikirat se user posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 22076
27.7.2011 20:29:08   
animagical
ako stalno tupo boli to moze biti od istezanja ligamenata koji cuvaju uterus, kako raste maternica oni se razvlace, pa je normalno da svaki dan boli, jer svaki dan rasteuser posted image ako nije jako, ne brini... niej ni cudno da boli, od tolicko malenog organcica kakva lopta naraste... ipak, ako boli jako, javi se dr, za svaki slucajuser posted image   zenice-kako s mucninama? misle li proci??

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 22077
27.7.2011 20:33:37   
Sandrich
mene ne boli jako,obicno je to kad idem piskit il sjedam,ustajem...ma ja imam cokoladnu cistu ns lijevom jajniku sad ne znam imal to kakve veze.sutra prestajem piti dabrostron pa vidit cemo,dr mi na godisnjem pa mi valja sama deverat i vas ovako tusit user posted image user posted image user posted image meni mucnine polako prestaju,jedino ako ne jedem duze od sat,dva onda se pojave user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 22078
27.7.2011 20:34:50   
Sandrich
kako si ti animagical? vidim po stikeru ti jos malo i gotovo user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 22079
27.7.2011 20:39:46   
animagical
taman se tako i osjecam-jos malo i gotova samuser posted image ma..debelo, umorno, rasklopljeno... piskim svako tri minuta, a treba mi taman tri min da ustanem s kaucauser posted image tako da jedva uletim...

super-jedi cesto a manje...uzivajuser posted image imas cijelo ljeto da foliras stomacic u haljinicamauser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 22080
27.7.2011 20:46:11   
Sandrich
hajde jedva cekam da cujemo i tvoju porodjajnu pricu,samo nas =mlade trudnice= nemoj isprepadat user posted image user posted image user posted image
ajojjj nema jos stomacica izgleda da ceka hladnije dane kad ne budem imala sta obuci da pocne rasti user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 22081
27.7.2011 20:49:09   
animagical
ima jos ljeta, ne brini iznenadice te stomacic jedno jutro kad iskociuser posted image a super, romantika, zima, zamotas stomu u mekani dzemeper, ugrije mama bebicuuser posted image ma divno kako god okrenesuser posted image

hehe, necu ja nikoga prepadati nadam seuser posted image jesi citala pricu od palachinken?? onako nesto treba svaki dan citati!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 22082
27.7.2011 20:52:49   
Sandrich
daaa,jesammmmm.....kad bi nam svima bio takav porod...napnes se koji put i dijete izleti user posted image user posted image user posted image i naravno da prije a Bogami i poslije ne boli plaho user posted image

Neposredna veza do poruke: 22083
27.7.2011 20:58:11   
Bebica11
Anice ako te puno boli, spremi se i u dezuru gore na GAK...ha ja, oni su tu za nas, nemoj da trpis bol bezvezeuser posted image i da se sekiras

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 22084
27.7.2011 21:00:14   
animagical
ma sve se to slozi samo, imas vremena do poroda da se psihicki pripremis, da shvatis da ti to mozes, pa je prirodno da rodis, da ce sve biti ok, i na kraju skontas da jedva cekas poroduser posted image ja npr ne cekam jedva dan iza poroda, nego bas taj momenat kada beban javi da je spreman da nam dodje u narucjeuser posted image bas me zanima kada ce to biti...user posted image

gdje su nam ovo zenice??  ja bih spavala, ali moj beban toliko gura koljenima...vrtirep jedan

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 22085
27.7.2011 21:04:21   
Sandrich
ja malo gledala slikice sto ste stome slikale..i superrr suuu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i meni je vrijeme za kreveta...ja moram odspavat 10 a nekad i 12 h user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sandrich -- 27.7.2011 21:05:02 >

Neposredna veza do poruke: 22086
27.7.2011 21:08:24   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Anice ako te puno boli, spremi se i u dezuru gore na GAK...ha ja, oni su tu za nas, nemoj da trpis bol bezvezeuser posted image i da se sekiras

Ne godi mi ni kada lezim, pogotovo na lijevi bok, uh

Vidjecu da mi je docekati da sutra idem kod svoje doktorice. Kako se gore moze javiti, samo ponesem knjizicu?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22087
27.7.2011 21:09:55   
animagical
treba i uputnica ali meni su rekli jednom prilikom da im donesem sutra uputnicu jer je bilo kasno...
i ponesi bar posljednji nalaz od ginekologa

< Poruku je uredio animagical -- 27.7.2011 21:10:47 >

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22088
27.7.2011 21:12:55   
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical

treba i uputnica ali meni su rekli jednom prilikom da im donesem sutra uputnicu jer je bilo kasno...

Smijem li staviti kantarion domaci da prislonim na ovaj dio stomaka gdje me boli najviseuser posted image

Neposredna veza do poruke: 22089
27.7.2011 21:39:31   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Ne godi mi ni kada lezim, pogotovo na lijevi bok, uh

Vidjecu da mi je docekati da sutra idem kod svoje doktorice. Kako se gore moze javiti, samo ponesem knjizicu?

SAMO PONESI KNJIZICU

NE TREBA VECINOM UPUTNICA, a ako ti trazili reci bolilo me i ja dosla direktno, meni UVIJEK PROLAZI BEZ UPUTNICE i nemam stelu, jednom samo su mi dali papir s kojim cu na blagajnu i mm taj papir odnio u skerlica i oni NAKNADNO dali uputnicu(oni dole nista ne pitaju) i OPET NISAM NISTA PLATILA

DIREKTNO NA GAK...nista ti ne treba,samo knjizica i reci da te boli

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22090
27.7.2011 21:44:12   
animagical

Smijem li staviti kantarion domaci da prislonim na ovaj dio stomaka gdje me boli najviseuser posted image

ja ne bih, iskreno...to je jedan od metoda zgrijavanja, kao da ugrijes ulje pa prislonis, a ne valja grijati stomak nicim...

ipak ako mislis da nisu kontrakcije, ni nesto  ginekoloski, razmisli gdje da odes-na gaku ce te obavezno pregledati rucno, veoma grubo... jesi popila puno caja?

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22091
27.7.2011 21:52:08   
Bebica11

ja ne bih, iskreno...to je jedan od metoda zgrijavanja, kao da ugrijes ulje pa prislonis, a ne valja grijati stomak nicim...

ipak ako mislis da nisu kontrakcije, ni nesto  ginekoloski, razmisli gdje da odes-na gaku ce te obavezno pregledati rucno, veoma grubo... jesi popila puno caja?

ma nece je pregledati rucno, a moze i odbiti, reci da je dosla na ultrazvuk, tako sam i ja

i meni je dr rekla-ok gospodjo vi imate pravo da odbijete ginekoloski pregled(to je bilo kad su me primali u bolnicu) i onda kad su rekli da ostanem pitali me opet da me rucno user posted image i dozvolila sam im, da ne pravim razliku i kad je vec doguralo do bolnice

pregledaju rucno samo ako su sigurni da su kontrakcije i ako krvari

Neposredna veza do poruke: 22092
27.7.2011 22:04:06   
animagical
mene su vala pregledali, bila sam samo 17 sedmica, bas su me napatili...vise ne dam nikomeuser posted image mislim, sada cu morati dati,ali etouser posted image ma ja mislim da je prehladila dole sve zivo pa je boli... trudnice su cini mi se oko 5-6 puta podloznije upalama mokracnih kanala nego zene u prvom stanju...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22093
27.7.2011 22:15:39   
Sensia
Anice, ako ces biti mirnija idi na GAK, ne treba ti uputnica ako kazes da te bas boli i reci da ces donijeti sutra dan. Samo ponesi knjizicu, ne znam da su ikome pravili problem... Ili se pokusaj strpiti pa odmah ujutro zovi Jadranku... Ako te boli kad lezis na lijevom boku onda vjerovatno bebana nesto pritisce user posted image user posted image user posted image  ako te ne boli na desnom ti lezi ne desni nek se primiri...
Uh bas mi je zao da te toliko boli, apaurin i gyinipral ne pomazu?

Neposredna veza do poruke: 22094
27.7.2011 22:31:21   
ciciban26
Aniceeee draga,bas mi zao sto te to boli ...Ako ce te malo utjesiti i ja sam prosli mjesec kroz isto prolazila,uzasno me bolila lijeva strana,kao jajnici kad bole,udaralo u ledja cak i u nogu,imala sam osjecaj i da mi trne lijeva strana stomaka...zavrsila sam na GAK-u i od bolova krenule kontrakcije,dobila Ginipral,apaurin i uputnicu za  sve nalaze. Nalazi pokazali jaku upalu mokracnih kanala a nju sam izlijcila brusnicom,7 dana po 2l dnevno..

Ostale zemskice,kako ste mi?..Ja imala neke goste veceras,pa cijeli dan u pripremama. Joj dobili smo 2 torbe odjece za bebacu,a sta sve za djevojcice ima,tacno da se rastopis..

Kako izgleda kad bebaca stuca? Meni je maloprije nekih 5 minuta kao pulsiralo u stomi ali bas dosta cesto na nekih 5 sekundi. Je li moguce da je to stucanje user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22095
27.7.2011 22:38:09   
Bebica11
i mene pomalo sad na lijevoj strani ziguca, al vise ne znam ni sta je normalno a sta ne...samo da nemam s ledja one jake kontrakcije, ili prednje jake, ovo ostalo cu istrpiti....al fakat covjek ne treba trpiti JAK BOL pogotovo ako jos terapiju pije...bolje da se sanirauser posted image

ciciban,koju si brusnicu pila, i ja bih ponekad preventivno malo vise pila jer mi je urin cudan u zadnje vrijemeuser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 22096
27.7.2011 22:42:24   
animagical
ja sam kuhala u povecoj serpi susenu brusnicu s pijace ciglane-cijeli plodovi, ono malo gnjecavo... nekako mi se cini ta najbolja, a i cijena je ok. dosta sam stavljala na dva litra vode, veliku saku, bas mi je pomoglo...kod mene je bila upala bubrega i pokrenut pijesak iz jednog bubrega.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22097
27.7.2011 22:43:34   
ciciban26

i mene pomalo sad na lijevoj strani ziguca, al vise ne znam ni sta je normalno a sta ne...samo da nemam s ledja one jake kontrakcije, ili prednje jake, ovo ostalo cu istrpiti....al fakat covjek ne treba trpiti JAK BOL pogotovo ako jos terapiju pije...bolje da se sanirauser posted image

ciciban,koju si brusnicu pila, i ja bih ponekad preventivno malo vise pila jer mi je urin cudan u zadnje vrijemeuser posted image

Brusnicu u plodovima,mjesavina neka,dodje i jabuka,hibiskus ma vazda nekih vockica(te plodove naknadno mozes pojesti).Kupovala sam je u apoteci oko 9 km..Jeste skuplja ali meni stvarno pomogne. I ja je preventivno pijem,jer svako malo deveram s upalom mk

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22098
27.7.2011 22:48:50   
ciciban26
Animagical nisam znala da tu brusnicu treba malo kuhati,ja samo prelila vodom i poklopila i dobila blago obojenu vodu bez ikakvog ukusa. Na kraju se provalila,napala zenu sta mi je prodala user posted image user posted image user posted image glupko user posted image

Neposredna veza do poruke: 22099
27.7.2011 22:55:20   
animagical
ih cicibanuser posted image kuhaj slobodno, zamisli da je corba, nek dooobro pusti boju...onda preklopi nek jos stane, pa pij...a jabuku ako volis, sama stavi, moze ti doci kao kompot

Neposredna veza do poruke: 22100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  882 883 [884] 885 886   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  882 883 [884] 885 886   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *