|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  880 881 [882] 883 884   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.7.2011 14:35:44   
Bebica11
i jel ono ti pijes ginipral jer ti je cvrsta maternica? mozda se rasteze pa ti osjetis, mozda je i to

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22026
27.7.2011 14:36:33   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

IZVORNA PORUKA: Sensia

Mene bas nervira ova bol u donjem dijelu stomaka user posted image Jel moguce da bi to moglo znaciti skracen grlic ili prerano otvaranje?? user posted image user posted image

Anice, koliko ja znam da skracivanje grlica "ne boli"
Sad si se ti prepala i mislis na to jer ti je dr spominjala serklaz ali vjeruj mi da je to dio redovne kontrole tj. da ona svima to spomene prije 24 nedelje ukoliko dodje do skracenja da se radi serklaz....
Samo ti pijuckaj caj i pravo kuci poslije posla i lezi odmori

Bas me konstantno boli, nema prekida user posted image Pijem brusnicu evo cijeli dan, trcim u wc... Najcudnije mi je sto pri mokrenju nemam nikakvih bolova kao sto bude kod upale

Hmmm rekla si da te bolilo i prije pregleda, da je do grlica vidio bi dr da se skratio ili nesto jer se to vidi na uzv, vidio bi i kontrakcije

jedino da nisu neke blage kontrakcije koje te hvataju i popustajuuser posted image ili mozda ima veze s tvojim miomom kako bebica raste da je dotakla nesto gdje bi te zabolilo? Jesu li ti to pratili?

Doktor je gledao na UZ preko stomaka, nije nista komentarisao da ne valja, valjda bi vidjeo user posted image
Mozda ima i veze sa miomom, sad me vec potkoci kad ustanem. Odoh sada kuci u lezeci polozaj odmarati. Nakljukala sam se brusnice, zgadice mi se user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22027
27.7.2011 14:37:50   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hannica

Evo mojih urino-kultura

Prva- proteus vulgaris 10^6
Druga-proteus mirabilis 10^4
Treca-proteus vulgaris ESBL soj 10^5

Jel ovo strasno ili se meni cini.user posted image

Broj bakterija u datoj količini urina obično se procijenjuje:
  • Procijenjeno je da 100,000 ili više bakterija na milimetar (ml) urina izaziva infekciju.
  • Broj od 100 do 100,000 bakterija u ml urina, može biti iz dva razloga.Prvi je da zaista postoji infekcija, a drugi da je uzorak kontaminiran (zaprljan izvana) tokom uzimanja. Vjerovatno trebate ponoviti urino kulturu).
  • Ako je broj 100 ili manji infekcija je malo vjerovatna.

ne znam moze li ti ovo sta pomoci, cini mi se da ti je ova prva losa a ove dvije su u granici user posted image
Sad ce se jelena javiti ona garant zna user posted image

to znaci da imas dvije razlicite bakt. u sebi ...
Ja sam imala u trudnoci  proteus mirabilus jedva se rijesila uz pomoc inekcija u venu jer te boce su tako isle samo ....
Jesil dobila neku terapiju ? .

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 22028
27.7.2011 14:37:53   
Anica1

i jel ono ti pijes ginipral jer ti je cvrsta maternica? mozda se rasteze pa ti osjetis, mozda je i to

Pijem ginipral, i ja sam pomislila da nije to, bas neka cudna bol. Mozda je poceo djelovati, ko bi ga znao, jer je maternica bila tvrda i bebi je bilo tijesno. Zvacu ja doktoricu za dva dana ako ne popusti kako mi je rekla.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22029
27.7.2011 14:37:55   
Bebica11
ma i mene je jutros nesto potkocilo a nije odavno

cim boli s JEDNE STRANE na nekoj tacki ne obazirem se toliko, LIJEVI BOK legnem, smirim i prestane hB...prije sam se sekirala na svaku bol, al kad imas problema kao ja onda i na bol oguglasuser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 27.7.2011 14:39:26 >

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22030
27.7.2011 14:40:34   
Anoniman

Pijem ginipral, i ja sam pomislila da nije to, bas neka cudna bol. Mozda je poceo djelovati, ko bi ga znao, jer je maternica bila tvrda i bebi je bilo tijesno. Zvacu ja doktoricu za dva dana ako ne popusti kako mi je rekla.

ne moze boliti od gyniprala te nista ja sam ih pila citavu user posted image .
Pijesli jos nesto uz ginipral???
Moguce da su kontrakcije  ako bude ucestalo javi se obavezno dokt .

(odgovor članu Anica1)
  Neposredna veza do poruke: 22031
27.7.2011 14:41:02   
Gift
jeste mi se raspisale...meni mama danas donijela nekih stvarcica za bebu, taaako su slatke i male, cijelo sam vrijeme uparivala i mastala sta i kako cu mu oblacit...jedva cekam...a stvarno je sve za bebe skupo...
Hanice dobro dosla..
Jelo koliko od ove mjere izadje ustipaka?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 22032
27.7.2011 14:43:35   
Sensia

ne bi trebalo da ista boli do gyniprala bas obrnuto on smeksava i smiruje... sigurno si se nahladila ako si ovih dana hodala bez carapica

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 22033
27.7.2011 14:45:45   
Anoniman

ne bi trebalo da ista boli do gyniprala bas obrnuto on smeksava i smiruje... sigurno si se nahladila ako si ovih dana hodala bez carapica
a meni je moja ginekologinja obrnuto govorila da user posted image user posted image gynipral ucvrscuje ne omeksava grlic ...
Ja sam i infuzije gyipral primala jer su jace od tableta .
To cuva da se ne otvoris pre vremena ....

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 22034
27.7.2011 14:46:57   
Gift

cim boli s JEDNE STRANE na nekoj tacki ne obazirem se toliko, LIJEVI BOK legnem, smirim i prestane hB...prije sam se sekirala na svaku bol, al kad imas problema kao ja onda i na bol oguglasuser posted image

i ja vise ne dizem paniku ako je bol samo s jedne strane...nastojim mirovat i et...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22035
27.7.2011 14:49:41   
Bebica11
ginipral smiruje maternicu od kontrakcija, znaci da umiruje misice, i meni ga nisu smjeli davati prije 20-te sedmiceuser posted image a posto umiruje kontrakcije drzi grlic zatvorenim, tako sam ja skontala

AL ZENU MOZE BOLITI OD MIOMA..jer npr ja sam imala jednu op na stomaku i meni je dr rekla da me nekad moze zaboliti od PRIRASLICA koje su mnogo manje od mioma...e sad ko ima miom mozda je beba malo pritisla, a i maternica se rasteze gdje je i on...mislim da je to. A ona ti je dala full terapiju tako da nisu kontrakcije, jer i apaurin i ginipral smiruju tako da samo odmori na lijevom boku i TO JE TO...opusti se, nekad i psiha ima dodatni efekat, SUGESTIJA JE CUDO vjeruj mi

mene kad su otpustili iz bolnice I DALJE ME BOLILO a kazu-gospodjo vi nemate kontrakcija a valjda ja od straha sam osjecala bol...cim sam dosla kuci mene je popustilouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22036
27.7.2011 14:50:42   
Sensia

gynipral je iskljucivo za sprecavanje kontrakcija i omeksavanje misica uterusa tj maternice tako pise i na upustvu od gyniprala, mislim da on nema veze sa grlicem

< Poruku je uredio Sensia -- 27.7.2011 14:52:02 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22037
27.7.2011 14:52:21   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Gift

i ja vise ne dizem paniku ako je bol samo s jedne strane...nastojim mirovat i et...

ja i ti smo slicno prosleuser posted image obje nas kontrakcije uhvatile u 17. heftiuser posted image , ja sam doduse znala pomisliti i na tebe kako se u tebe smirilo i da ce proci hairli aBd...vjeruj da sam i u bolnici mislila na tebe...rekoh-vidi isto kao gift me potrefiuser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22038
27.7.2011 14:53:38   
Bebica11

gynipral je iskljucivo za sprecavanje kontrakcija i omeksavanje misica uterusa tj maternice tako pise i na upustvu od gyniprala, mislim da on nema veze sa grlicem

al imaju kontrakcije vezu s grlicem jer ako te uhvate mogu i tu nesto zabelajsati

zato je to sve povezano

smiri maternicu tj drzi grlic zatvorenim,kontas

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22039
27.7.2011 15:03:27   
Sensia

al imaju kontrakcije vezu s grlicem jer ako te uhvate mogu i tu nesto zabelajsati

zato je to sve povezano

smiri maternicu tj drzi grlic zatvorenim,kontas

ma mozda kontam mozda ne kontam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hajmo mi o ustipcima bolje se snalazimo user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22040
27.7.2011 15:05:22   
Gift

ja i ti smo slicno prosleuser posted image obje nas kontrakcije uhvatile u 17. heftiuser posted image , ja sam doduse znala pomisliti i na tebe kako se u tebe smirilo i da ce proci hairli aBd...vjeruj da sam i u bolnici mislila na tebe...rekoh-vidi isto kao gift me potrefiuser posted image

user posted image user posted image user posted image joj crni humor...
ja sam et i dalje na ginipralu al sad vise ne zbog kontrakcija nego bas zbog tog sto mi je grlic skracenuser posted image user posted image ..valjda dr. znaju sta rade...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22041
27.7.2011 15:09:03   
Bebica11
gift koliki ti je grlic?

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22042
27.7.2011 15:12:20   
Gift
ne znam Bebice ne pise...pise samo grlic skracen, omeksan, ulozivo vanjsko usce...idem na kontrolu za koji dan pa cu pitat tacno...ja uvijek od dr. izadem ko tuka...ko kad me isprepadaju za nesto svaki put..

< Poruku je uredio Gift -- 27.7.2011 15:17:38 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22043
27.7.2011 15:18:50   
Sensia

ne znam Bebice ne pise...pise samo grlic skracen, omeksan, ulozivo vanjsko usce...idem na kontrolu za koji dan pa cu pitat tacno...ja uvijek od dr. izadem ko tuka...ko kad me isprepadaju za nesto svaki put..

Ma sve smo isprepadane na tom pregledu, pa pola ne cujemo a pola zaboravimo uopste da pitamo. Svaki put kad izadjem, bas tako, ne mogu sastaviti recenicu sto je dr rekla, samo mi u glavu onaj ultrazvuk i slicice user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22044
27.7.2011 15:19:03   
Bebica11

ne znam Bebice ne pise...pise samo grlic skracen, omeksan, ulozivo vanjsko usce...idem na kontrolu za koji dan pa cu pitat tacno...ja uvijek og dr. izacem ko tuka...ko kad me ispepadaju za nesto svaki put..

znam i meni je tako

pogotovo kad cujem neku sekirljivu vijest, ja izadjem kao u "blagom soku" i onda mi na sebe krivo sto nisam pitala ovo ono...jer pogotovo kad odem privatno bas mi bude krivo kad me u 5min skine i jos nesto sekirljivo kaze i ja moram izvlaciti iz nje pitanja...al sad cu biti max dosadna, idem za koji dan aBduser posted image , hocu da imam sve informacije, kako sta, itd.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22045
27.7.2011 15:24:37   
Gift
upravo tako...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 22046
27.7.2011 15:28:05   
mea29
jos 20 minuta  do user posted image user posted image user posted image za one koje rade do 4 a obicno pobjegnu deset minuta ranije user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22047
27.7.2011 15:29:00   
Sensia
Gdje mi je Mea da odbrojavamo, Anica zbrisala

Jos 30 minuta do user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kuci

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 22048
27.7.2011 15:29:38   
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29

jos 20 minuta  do user posted image user posted image user posted image za one koje rade do 4 a obicno pobjegnu deset minuta ranije user posted image user posted image user posted image

Ovo mora da je telepatija user posted image user posted image user posted image user posted image  dozvah te ja mislima

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 22049
27.7.2011 15:31:40   
Silver
Hej curkeee....

Ja sad sa ultrazvuka u skerlicevoj...sve je user posted image  bebica se mrdalaa...rukice gore dole....okretala se...mjere odgovaraju sedmici, a spol kaze da je rano da se vidi da nezeli da nagadjaaa....user posted image  a mogla je komotno sto se mene ticee...user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 22050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  880 881 [882] 883 884   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  880 881 [882] 883 884   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *