Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:37:54
sanela.asja
Selma mogu li i ja dobiti taj recept za strudlu?
I ja isto nasla nekakav na kulinarki brzi recept i evo ispekla sva tvrda nesto doslo mi da placem,a tako mi se jelaaa strudla sa eurokremom Kaze mi muz aj bona kupicu ti u pekari dzaba meni daje da mi zamirise kuca na strudlu Greberka drago mi je da je sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:39:29
mamina princeza
Ako vam nij emrsko i meni da prolsijedite taj recept za studrlu.... ako je dobar provjereno... imam dosta nekog odmaceg dzema pa da ga iskoristim fino:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:40:39
Anica1
IZVORNA PORUKA: gerberka
cure, moju agoniju sa CMV rijesio je dr Mehmedbašić iz Sa. Objasnio mi čovjek da je sve ok, da nema potrebe ni mjesta strahu. Bz obzira na titar to je IgG i nema opasnosti za bebu!! Toliko, samo da javim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:42:39
Sensia
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Ako vam nij emrsko i meni da prolsijedite taj recept za studrlu.... ako je dobar provjereno... imam dosta nekog odmaceg dzema pa da ga iskoristim fino:)
Vala Selma daj recept brzo nakaci da skinemo, evo i meni zamirisala a isto imam domaceg džema (sto sam sama pravila ) pa da iskoristim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:46:49
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: gerberka
cure opet pomagajte
na torchu su mi svi IgM negativni, ali mi cudno citomegalovirus IgM isto negativan, a IgG pozitivan 1: pa mi muz iscita nekih brojeva..akio je par hiljada jel to nesto govori ili je vazno IgM da je negativan?
iako vidim da te doktor umirio, ja sam radila torch i meni je IgG bio pozitivan sto znaci da imas antitijela ali da nema infekcije jer ti je IgM negativan hB.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:51:01
Selma.A.M
Evo vam ovdje da ne tragan na receptima pa da stavljam.....A ja sad iz šetnje išla malo na brzo hodanje nebi li pogurala šta,ali jok
Štrudla
7veliki šolja brašna,50ml mlijeka,1 jaje,3 kašikice germe,2 male šolje ulja,8 kašikica šećera,na vrh nože soli............
Germu otopiti u toplom mlijeku i vodi ( 10 minuta ostaviti)
Brašno,jaje,ulje,šećer, i so izmješati sa predhodnom kombinacijom germe,mlijeka i vode.............
Ostaviti na toplom da se udupla (ja najduže sat ipo ostavim da odstoji pod poklopljenom krpom) .....Prekuhati,podjeliti na 2 djela............Prebaciti na brašnom posutu podlogu razvaljati u kocku ,premazati (po želji) i ostaviti još 15 minuta na toplom da uzlazi...................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:52:27
Selma.A.M
Ja goristim suhu germu (di-go) Oko pečenja : sve zavisi opet kakva vam je rerna ja uključim na 150c da se zagrije ,pa onda ubacim štrudlu i smanjim na 120c ,kad porumeni isključim rernu a štrudlu ostavim da se tišti unutra 5-8 minuta..............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 14:53:29
Bebica11
Nije ni mama ona prije moranja-sad se razradila kucu da cisti pa nema kad caskati
nego, mi imamo sad dvije kontrole zakazane, jedna DZ u petak a druga kod dr.Abadzic u subotu, jedva cekam da mi i ona potvrdi na 4d da je pisuljica da gledam vec stvarcice a drugarica koja ima 3 kcerke(najmladja par mj) mi je vec rekla ostaviti stvari tako da necu odmah u pocetku puno kupovati , jedva cekam da ovo maleno u tibi poraste aBd
samo me brine sto mi je praaavo mirna beba,sinoc kad sam legla na spavanje pa se namjestila na ledja nesto sam osjetila, vrtila se malo(valjda joj tufahije godile) a preko dana je nikako ne osjetim, pravo rijetko mrzim apaurine, garant je oni umire, jedva cekam subotu da mi kaze da je sve ok i da mi ih ukine da se malena rasplese u tibi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 15:05:03
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Evo vam ovdje da ne tragan na receptima pa da stavljam.....A ja sad iz šetnje išla malo na brzo hodanje nebi li pogurala šta,ali jok
Štrudla
7veliki šolja brašna,50ml mlijeka,1 jaje,3 kašikice germe,2 male šolje ulja,8 kašikica šećera,na vrh nože soli............
Germu otopiti u toplom mlijeku i vodi ( 10 minuta ostaviti)
Brašno,jaje,ulje,šećer, i so izmješati sa predhodnom kombinacijom germe,mlijeka i vode.............
Ostaviti na toplom da se udupla (ja najduže sat ipo ostavim da odstoji pod poklopljenom krpom) .....Prekuhati,podjeliti na 2 djela............Prebaciti na brašnom posutu podlogu razvaljati u kocku ,premazati (po želji) i ostaviti još 15 minuta na toplom da uzlazi...................
ubaciti u predhodno zagrijanu pećnicu i peći :-D
Izvni ja ko plavusa , a kad podijelis na dva dijela sta uradis s onog drugog, mislimm premazes jedna i urolas?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 15:21:04
Selma.A.M
Sensia podijeliš na dva dijela pa svaki dio zasebno razvaljaš i premažeš npr.ja sam jedan sam mazala džemom ,a drugu euro-kremom i onda svaku zasebno zarolaš.........I imaš dvije štrudle ....
Ja nisam nikada bila dobra u objašnjavanju pa se nadam da jemakar malo jasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 15:24:30
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Sensia podijeliš na dva dijela pa svaki dio zasebno razvaljaš i premažeš npr.ja sam jedan sam mazala džemom ,a drugu euro-kremom i onda svaku zasebno zarolaš.........I imaš dvije štrudle ....
Ja nisam nikada bila dobra u objašnjavanju pa se nadam da jemakar malo jasnije
Sanela.asja
Hvala Selmic tako sam i mislila al reko posto je kod tebe sve nesto extra s tim kuhanjem, kontam da sta ne preklapas sa onim drugim dijelom i sl
S obzirom da ja nikad nisam pravila strudlu ja cu napraviti pola mjere sa džemom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 15:33:17
senka27
IZVORNA PORUKA: Semica
Veliki pozdrav i od mene
Preletila sam na brzinu sve sto ste pisale...
Vidim moja pisulja ce imati drugaricu viseeee ovdjeee CESTITKE!!!
Takodje cestitke na dobrim nalazima,novim sedmicama i mjesecima...svimaaa!!!
Senka27-zasto si radila amniocentezu??? (ukoliko se ne varam napisala si da cekas nalaze)
Gift...i moja pisulja skoro svaki dan stuca...osjetim stucanje kao blaaaaaaaaaggeee blageeee udarce izmedju kojih je isti razmak -od par sek...i to mi zna trajati po 15tak minuta...i duze...i kad pocne stucati stomak blago poskakuje ( jedva se primijeti )...ali je pravooooooooooooooooo simpaaa
Ima li sta novo kod Selme i Jelene...?Animagical??
Ostale...kako ste mi vi? Sonja -ima li zgaravice...???
Ja sam isla na kontrolu juce...grlic je ok-nije poceo da se skracuje..beba se fino cuje ...bolova i nema nekih..zna mi naletiti jednom dnevno ili u dva dana jednom- da me pocne boliti u dnu stomaka kao da cu dobiti i ta bol mi udara u krsta...i to traje minuticu,dvije i prestane i etooooo...termin mi 9.9. a dr me na narednu kontrolu bila narucila 29.8. i ja joj kazem da to nije malo kasno jer se ja do tad mogu i porodit ...hajde kaze onda dodji 15.8. da ti mogu i uputnicu dati za GAK...ona se malo preracunala...pa mi je bilo nekako simpa to...smijesno... Za proljev mi rekla da je dobar znak sto me ne tjera svakih 15min...i pomislila je da mi nije od totheme ( ali sam joj rekla da mi tothema inace zatvor stvara i da je nisam popila juce bas da vidim je li od nje...i opet sam dobila proljev...tako da...hmm...spomenula je da sam mozda nesto pokvareno pojela...ali taj dan sam slabo jela i jela sam sve sto i mm a posto njemu nije nista to znaci nije...uglavnom eto ja se nadam da ce mi se stolica stabilizovat...a ko ce ga znat mozda ovako treba da bude-samo ja sam mislila kad krenu prob sa stolicom da ce to trajati da...dva/tri...a ne evo vec pet dana... Da vas ne smaram vise ovim hehehe...
Ljubim!!!
Semice meduljice ;) radila sam amniocintezu zato sto imam u porodici slucaj Down sindrom...zvala sam jutros sestricu kaze da je dobila nalaze al od grupe koja je bila u prethodni ponedjeljak ...tako da predpostavljam da ce biti tek sljedece hevte ... cini mi se da si i ti radila ?Zasto?
Selma hvala na receptu ...pravim sutra
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 15:34:57
mamina princeza
I ja odbrojavam jos pola sata :))) Danas mi je bas dug dan nesto bio. al evo ga zavrsava se hB valja mi se sad igrat s jdetetom kuci koja je kenkava prehladjena nije spavala pa mozda mi je ovdje bilo i lakse....
Ipak meni drago kuci :) Strudlu aBD sutra ili prekosutra za danas imam dosta toga vec.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 15:59:45
Semica
IZVORNA PORUKA: senka27
IZVORNA PORUKA: Semica
Semice meduljice ;) radila sam amniocintezu zato sto imam u porodici slucaj Down sindrom...zvala sam jutros sestricu kaze da je dobila nalaze al od grupe koja je bila u prethodni ponedjeljak ...tako da predpostavljam da ce biti tek sljedece hevte ... cini mi se da si i ti radila ?Zasto?
ja radila zbog asimetrije lijeve i desne strane mozga kod bebe i nuhalni nabor nam bio blago povecan ( dr.rekao da to ne mora biti neki prob ( ta asimetrija) ali i moze i da je to genetski i da je najbolje da se uradi amnio.takodje je naglasio da misli da je sve ok jer su svi ostali pokazatelji bili superiska ali eto da ne bi rizikovali dzabe i da bi ja rahat privela trudnocu kraju da to uradim.....inace nemamo genetskih poremecaja u porodici ali eto opet sam se odlucila za to...i hB nalaz je super i moja pisuljica je dobroo..mada najtezi period mi je bio kada sam cekala nalaze...to je bilo da se ucrvas od cekanja...pufff...cuvam fige da i kod tebe sve bude oki pa da i tebi padne kamen sa srca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 16:01:40
Semica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
zenice recite mi da je ok sto bebicu po danu ne osjecam , samo uvece, nekad i preskoci..gdje je babilon, ona je ono teska kategorija
sve kontam da nije do ovih apaurina, pijem 2 na dan
jasta je nego ok...no sikiriki...pa i bebi dodje period kad je "lijena" pa bi samo pajkilaaaa....kao i nama a jos pogotovo sto pijes apaurine....i nju to smiruje i uspavljuje....bitno je da je osjetis makar ponekad
< Poruku je uredio Semica -- 26.7.2011 16:02:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.7.2011 16:06:15
Ina86
IZVORNA PORUKA: Bebica11
zenice recite mi da je ok sto bebicu po danu ne osjecam , samo uvece, nekad i preskoci..gdje je babilon, ona je ono teska kategorija
sve kontam da nije do ovih apaurina, pijem 2 na dan
Ok je to Bebice, nemoj se puno brinuti, i kod mene se beba javlja slabije ujutru, ali navece nadoknadi.. svaka beba ima svoj ritam, sve je to individualno