|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  872 873 [874] 875 876   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
26.7.2011 12:12:04   
malena27 RR
u principu bi svaka trudnica trebala uraditi preventivno, cisto radi sebe i bebe taj nalaz... ali posto je jako skup, onda ga ljekari preporucuju samo rizicnoj skupini trudnica...ili onih koje to zele postati... da bi sprijecile eventualne komplikacije... 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 21826
26.7.2011 12:13:46   
drznica

IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: Silver

ok sad ja dolazim kao padobranac sa druge planete najvjerovatnije, ali zasto se radi taj nalaz koje je gerbo radila??? Ja sam 4 sedmice ispred nje i niko mi nije pominjao nikakve nalaze osim onih na pocetku, i mjerenja nuhalnog?!?!?!? 

Ja evo dosad nisam radila nijedan taj nalaz osim dva puta krvnu sliku i urin i bilo sve ok. Ja radim sta mi dr kaze i to je touser posted image

I ja sam samo jednom radila nalaze, mislim da sad na pregled kad odem reci ce da opet uradim. Pitala sam prije gtreba li kaze da nema potrebe. U nedjelju sam samo isla da izvadim krv na DIP-u, zbog bilirubina al sve OK!

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 21827
26.7.2011 12:16:10   
bebix
Trudnice iz Sa moze li mala pomoc oko polaska na vjezbe, ja sam do sada mislila da je rano ali mozda sam i trebala ranije, sad sam 31 nedjelja i htjela sam probati sa vjezbicama a na zadnjoj kontroli sam zaboravila pitati dr u vezi toga, gdje se treba javiti i tako , hvalaaa user posted image user posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 21828
26.7.2011 12:36:05   
drznica
Kako ja imam informaciju, Otoka dom zdravlja u ponedjeljak u 16:30 user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 21829
26.7.2011 12:59:08   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: bebix

Trudnice iz Sa moze li mala pomoc oko polaska na vjezbe, ja sam do sada mislila da je rano ali mozda sam i trebala ranije, sad sam 31 nedjelja i htjela sam probati sa vjezbicama a na zadnjoj kontroli sam zaboravila pitati dr u vezi toga, gdje se treba javiti i tako , hvalaaa user posted image user posted image

Zavisno od toga gdje stanuješ provjeriš u najbližem domu zdravlja koji organizuje vježbe kad su termini i odeš u zakazano vrijeme. Ako imaš mogućnost kontaktiraj svog ginekologa telefonom i pitaj da li si u mogućnosti da radiš fizičke vježbe. U svakom slučaju trebaš otići na vježbe za trudnice, makar samo poslušala predavanja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 21830
26.7.2011 13:12:33   
Sonja
brzi poz i od mene
nesto nemogu da se razbudim cijeli dan sam ko pjanauser posted image

cestitam Anice na curetku
ostalim sedmicama mjesecima i svemu
odo lec dok A spava da i ja iskoristimuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 21831
26.7.2011 13:35:04   
Ina86
Pozdrav zenice, kako ste vi, mazite li pupeuser posted image
Sonja i ja se od jutros samo valjutam, kao da nisam nikad spavala, izgleda mi je pritisak opao a i do vremena je, danas dan samo za spavanja..
Ova moja mala mrvica u zadnjih par dana bas cesto stuca, evo i sad dok tipkam, bas se pitam da li bebama nesto skodi kad stucaju user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 21832
26.7.2011 13:37:25   
emma.L
Čitala sam da ne škodi i očekuj štucanje u prvoj godini stalno user posted image . Ema je u stomaku štucala otkako je promrdala do poroda i nastavila isto večer pa do prvog rođendana. Nije bila halapljiva, jednostavno je takva bila i nije se bunila nikada. Samo skakuće na krevetu user posted image . A nama bude žao, pa ih nalijevamo vodom, nosamo i svašta izmišljamo i svejedno neće proći prije nego treba.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 21833
26.7.2011 13:39:31   
Sensia
Ma nek stucaju samo nek se javljaju user posted image user posted image user posted image user posted image

ja bila na pauzi i uzela suhe sljive u badem butiku i toliko su mekane i socne da ne mogu prestati da ih jedem. pozlit ce mi al dzaba ja moram user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 21834
26.7.2011 13:42:14   
gerberka
cure, moju agoniju sa CMV rijesio je dr Mehmedbašić iz Sa. Objasnio mi čovjek da je sve ok, da nema potrebe ni mjesta strahu. Bz obzira na titar to je IgG i nema opasnosti za bebu!! Toliko, samo da javim.

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 21835
26.7.2011 13:44:31   
vila_7
IZVORNA PORUKA: gerberka

cure, moju agoniju sa CMV rijesio je dr Mehmedbašić iz Sa. Objasnio mi čovjek da je sve ok, da nema potrebe ni mjesta strahu. Bz obzira na titar to je IgG i nema opasnosti za bebu!! Toliko, samo da javim.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image citam te cijelo jutro i nek si pitala da sebe smiris...sad nastavi uzivati u trudnoći....

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 21836
26.7.2011 13:52:14   
Ina86
IZVORNA PORUKA: gerberka

Super Gerbo user posted image user posted image user posted image user posted image sve smo mi zenice iste, za svaku sitnicu se sikiramouser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 21837
26.7.2011 13:52:27   
Gift
Gerbo drago mi je da si se smirilauser posted image user posted image user posted image
evo sad gledam jesu kod mene dobri noktiuser posted image user posted image user posted image valjda od prenatala...od kako sam zatrudnila nisam nikad lak stavila a gledam kako su sad cvrsti i ko da imam frenc, a prije su bili katastrofa...

a kako znate da beba stuca, osjetim ja poskakivanje u stomaku al reko mozda me udari nogicama il rukicama...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 21838
26.7.2011 13:55:42   
Ina86
Moja stvarno cesto stuca, i jasno osjetim,a i vidim kao kratke trzaje po dnu stomaka, zna potrajati i po desetak minuta, meni je to pravo slatko i ja uzivam u svakom pokretu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 21839
26.7.2011 13:56:36   
Anoniman
Samo da vam mahnem...

Gerberka vidim da ti Mehmedspahic vec objasnio... kod mene je bio identican nalaz i dr mi je rekla da ili sam bolovala ili bila u kontaktu sa nekim sto je bolovao, da nema mjesta panici uopste i da ja vise nisam nikad taj nalaz ponavljala. Cak je i bolje sto ti je povisen jer imas antitjela u sebi i manja mogucnost postoji od slucajnog kontakta sa oboljelom osobom u trudnoci da i ti obolis.

(odgovor članu Gift)
  Neposredna veza do poruke: 21840
26.7.2011 13:58:33   
Bebica11
Zdravo zenice

Ja evo tek online, bila mi zaova, nocila. Sinoc smo opet pizzu pravili, i smazali tufahije, jutros mi je opeglala ves, pa je odmah lakse zivjeti da se ne sekiram mm za kosulje a i meni neke stvarcice

nego

Anice cestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam za curetakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

eto nama drugarice, ima da ih oblacimo, jos su u par dana...jedva cekam da ih dobijemo ako Bog da,ja vec mastam o svojoj i svaka curica na ulici mi slatkauser posted image

A vi "svekrive" sto nosite sinove, nemojte misliti da ce biti lahko s nasim maleckim, pogotovo moja ako bude na mater bice probirljivauser posted image user posted image user posted image , i nece biti puno obzirna dok ne dodje praviuser posted image

A za 4D ja vec imam 4d slicice od 13. sedmice, jer meni dr odstampa uvijek par slika, a voljela bih da imam i video.user posted image

Gerbo vidim da je sve ok, sreca pa citam odzadauser posted image

Arina i ja se nanerviram kad me "izbace" s pregleda za 5 min i takodjer i ja sam primjetila kad uvede neko muza da duze bude...e i moj ce iduci putuser posted image

<Ostaleuser posted image , samo sam preletila postove, sad kad sam sama da iskoristim da mamu nazovem, nismo pricale 10 dana dok je bila u CGuser posted image

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 21841
26.7.2011 14:01:17   
gerberka
hvala vam žene moje drage!! ovdje sam najprije kanalizovala svoj strah..svašta se na netu pročita, ovo mi je škola..najbolje je pitati dr za misljenje. Mnogo mi znacite , kako ste me samo tješile.
Čovjek mi fino objasnio i sad ispade da je sretan onaj kome je IgM negativan.

Nisam strašljiva za sebe, ali znate i same..za user posted image  ..za bebu smo spremne sve učiniti i na kraj svijeta otići user posted image  mnogo sam se smirila..opet sam sa vama, u svijetu trudnica user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 21842
26.7.2011 14:03:17   
gerberka
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Samo da vam mahnem...

Gerberka vidim da ti Mehmedspahic vec objasnio... kod mene je bio identican nalaz i dr mi je rekla da ili sam bolovala ili bila u kontaktu sa nekim sto je bolovao, da nema mjesta panici uopste i da ja vise nisam nikad taj nalaz ponavljala. Cak je i bolje sto ti je povisen jer imas antitjela u sebi i manja mogucnost postoji od slucajnog kontakta sa oboljelom osobom u trudnoci da i ti obolis.

e tako je i on meni rekao! pkus da nema potrebe za ponavljanjem user posted image  hvala ti srce moje . A eto neka i druge zene znaju, ako sam nekom prevenirala ovaj uzasan strah npr kada dobije rezultate bice mi drago..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21843
26.7.2011 14:07:11   
Anoniman
Zao mi ej sto nisam ranije usla na rr da ti bar malo strah otjeram user posted image
Anice cestitam na curetku user posted image ... ja mogu biti i svekriva i punica pa bujrum vam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Svima cestitke za sedmice, mjesece i sve ostalo user posted image

Da i dobila sma uputnicu za bolnicu za lezanje i malu uputnicu za ctg u svojoj ambulanti, nisam morala ici u skerlicevu ili kumrovac. Tako da znate da vas ne maltretiraju da se moze i u ambulanti svojoj dobiti. Cak i bolovanje otvoriti bez odlaska u ginekolosku ambulantu.

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 21844
26.7.2011 14:18:42   
Silver
Gerbo drago mi je da je sve ok! user posted image user posted image user posted image  i neko je gore napisao, neka si pitala radi sebe....i ja se slazem, neka si, makar si sad mirna a to je neprocjenjivo!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21845
26.7.2011 14:19:10   
Anica1
Evo nas, ova moja mala pravi mrgud, nista nismo uspjeli, opet nam okrenula ledja, pa me doktor poslao da setam po hodniku i kad sam se vratila on krenu sa ultrazvukom kad ona opet okrenu ledja user posted image user posted image Kaze doktor hajd dodji u petak da pokusamo opet. Kaze mm nemoj bona vise, vidis da nece da se slika, popusti nam djete user posted image Sta cu, znam i da u buducnosti nece biti foto model user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 21846
26.7.2011 14:20:24   
Semica
Veliki pozdrav i od mene user posted image

Preletila sam na brzinu sve sto ste pisale...

Vidim moja pisulja ce imati drugaricu viseeee ovdjeeeuser posted image user posted image user posted image CESTITKE!!!

Takodje cestitke na dobrim nalazima,novim sedmicama i mjesecima...svimaaa!!!user posted image user posted image user posted image

Senka27-zasto si radila amniocentezu??? (ukoliko se ne varam napisala si da cekas nalaze)

Gift...i moja pisulja skoro svaki dan stuca...osjetim stucanje kao blaaaaaaaaaggeee blageeee udarce izmedju kojih je isti razmak -od par sek...i to mi zna trajati po 15tak minuta...i duze...i kad pocne stucati stomak blago poskakuje ( jedva se primijeti )...ali je pravooooooooooooooooo simpaaauser posted image

Ima li sta novo kod Selme i Jelene...?Animagical??

Ostale...kako ste mi vi? Sonja -ima li zgaravice...???

Ja sam isla na kontrolu juce...grlic je ok-nije poceo da se skracuje..beba se fino cuje user posted image ...bolova i nema nekih..zna mi naletiti jednom dnevno ili u dva dana jednom- da me pocne boliti u dnu stomaka kao da cu dobiti i ta bol mi udara u krsta...i to traje minuticu,dvije i prestane i etooooo...termin mi 9.9. a dr me na narednu kontrolu bila narucila 29.8. i ja joj kazem da to nije malo kasno jer se ja do tad mogu i porodituser posted image ...hajde kaze onda dodji 15.8. da ti mogu i uputnicu dati za GAK...ona se malo preracunala...pa mi je bilo nekako simpa to...smijesno...user posted image user posted image
Za proljev mi rekla da je dobar znak sto me ne tjera svakih 15min...i pomislila je da mi nije od totheme ( ali sam joj rekla da mi tothema inace zatvor stvara i da je nisam popila juce bas da vidim je li od nje...i opet sam dobila proljev...tako da...hmm...spomenula je da sam mozda nesto pokvareno pojela...ali taj dan sam slabo jela i jela sam sve sto i mm a posto njemu nije nista to znaci nije...uglavnom eto ja se nadam da ce mi se stolica stabilizovat...a ko ce ga znat mozda ovako treba da bude-samo ja sam mislila kad krenu prob sa stolicom da ce to trajati da...dva/tri...a ne evo vec pet dana...
Da vas ne smaram vise ovim hehehe...

Ljubim!!!

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 21847
26.7.2011 14:23:10   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

Evo nas, ova moja mala pravi mrgud, nista nismo uspjeli, opet nam okrenula ledja, pa me doktor poslao da setam po hodniku i kad sam se vratila on krenu sa ultrazvukom kad ona opet okrenu ledja user posted image user posted image Kaze doktor hajd dodji u petak da pokusamo opet. Kaze mm nemoj bona vise, vidis da nece da se slika, popusti nam djete user posted image Sta cu, znam i da u buducnosti nece biti foto model user posted image user posted image

heheheheh dusa mala, mozda je taman pajkila a vi nenajavljeni....
Hej nemoj vise djete dirati, eto pokazala je da je curica i dosta vam je user posted image user posted image user posted image  vi bi sve odjednom ih pa ne moze!!! 

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 21848
26.7.2011 14:25:00   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: Anica1

heheheheh dusa mala, mozda je taman pajkila a vi nenajavljeni....
Hej nemoj vise djete dirati, eto pokazala je da je curica i dosta vam je user posted image user posted image user posted image  vi bi sve odjednom ih pa ne moze!!! 

Mrgud neki izgleda, nije na mamu user posted image user posted image   
Necu je vise dirati, obecala sam joj cim smo izasli iz zgrade user posted image sad se moze opustiti i namjestiti. Tacno nece da je vidimo, em krije pisu em okrece ledja user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 21849
26.7.2011 14:30:13   
Anoniman
Selma mogu li i ja dobiti taj recept za strudlu?

(odgovor članu Anica1)
  Neposredna veza do poruke: 21850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  872 873 [874] 875 876   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  872 873 [874] 875 876   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *