Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 12:59:26
Rimljankaa
Da pozdravim trudnjace moje...
Evo Adnica spava,pa ja da uhvatim malo vremena da iscitam sta ste pisale i napisem stogod.
I ja da kazem,da mi je jucer bilo super na kafi s vama. Ako Bogocu da jedva cekam da se porodite,pa da se onako druzimo i sa bebicama.
Cickolini,jucer smo se na kafi pitale gdje si ti,sto se nejavljas. DRago mi je da je bebica dobro. Kako rece Bint,i ja se snalazim "ko velika",instikt,a i sve se nauci. Moja Adnica je malo nemirna,ali nista strasno. Na mamu-pa nije drugacije mogla ni biti. A vala i na tatu,hahaha..Neka je ziva i zdrava. Malo nas grcici muce,ali proci ce..Moramo to izdrzati. MasAllah dobro napreduje.Stalno siki i uvijek moze da papa... Cekamon da napuni mjesec dana,pa da idemo na kontrolu i bocu Lara opet bila u kupovini br 50
Medi samo setaj...I ja sam tako,a sve se smijala i bojala da mi vodenjak na Ferhadiji ne pukne...
Sunasce,lagano i u setnju..Ne kukaj
svima,cujemo se...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 13:03:30
Lara83
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Lara opet bila u kupovini br 50
Hahahahha rime, rime...e nisam kupovala 50 hahahahhah...sad sam presla na 60 nemojte mi se smijati, meni su svi utuvili u glavu ''sitna beba'' a na kraju ako Bog da kad rodim dijete od 4 kg nista mu nece moci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 13:07:19
Anoniman
Sorry Lara ja do skoro je bilo jednobojnih. Mi uzeli jednu rozu sa twitijem, jednu rozu jednobojnu i zutu jednobojnu, mada mi sada i ne koristimo posteljinu vise, posto ne podnosi da je pokrivena otkriva se, samo stavim carsaf bas taj iz bagatele sa lastikom i nju u vrećicu, a jastuk i onako ne koristimo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 13:29:28
gagach
IZVORNA PORUKA: Cickolini
Da samo znate koliku sam vam poruku napisala s mobitela i to su mi oci ispale na touch u i greska na forumu haha Uglavnom mi smo dobro. Cekamo internet da nam uvedu u novom stanu. Za nepune tri sedmice dobili smo 800 grama i narasli 3 cm masala. Kaze doktor da je to zato sto doji pa dobro napreduje. Ja sam dobro pomalo umorna. ali nije lose snalazim se. Evo pobjegla sam iz sobe gdje beba spava ... imam osjecaj kad sam tu da nanjusi sisu i probudi se prije vremena haha Kako ste mi vi Sunce, gegach, taurus, medi? Vidim medi se bas priblizilo hehe Kako mi se rime, bin+ i mina snalaze. ja se nadam dobro. Ljubim vas
jao zeno pa jucer smo te spominjale na kafi...kako se ne javljas...eto kako smo te prozvale hehehehe drago mi je da si dobro i da curetak napreduje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 13:31:54
gagach
IZVORNA PORUKA: Lara83
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Lara opet bila u kupovini br 50
Hahahahha rime, rime...e nisam kupovala 50 hahahahhah...sad sam presla na 60 nemojte mi se smijati, meni su svi utuvili u glavu ''sitna beba'' a na kraju ako Bog da kad rodim dijete od 4 kg nista mu nece moci
ahahhahahahahahaahhahhahahahahahaahha i da nemoj zaboraviti 62 i laganije....nije zima...futrovane benkice zdraaaao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 13:35:05
Anoniman
Laro meni su rekli da mi Ana nece imati ni 2kg i da ce morati odmah po rodjenju u inkubator, istraumirali me, kao izmedju 1,800 i 2kg, a ona se rodila sa 3,150. Tako da sam i ja kupovala dosta tih malih brojeva, nisam htjela da je oblacim kao u "tudje", a dijete nista nije moglo obuci . Ne osvrci se na te mjere. Dok mojoj prijateljici su rekli maximum 3.800 i ona bila krupna pravo i kao uspjecemo prirodni porod, ona se napatila samo tako, maleni bio 4.950 i 58 dug. Tako da ja ne obracam paznju na te mjere.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 13:43:17
Lara83
Gagach hahahhahahah pa malo mi je falilo da mu danas kupim malu montusu hahahahhah preeeslatka! Ali ipak je razum preovladao ma rekla sam svima, ako mu ne mogne nista ici cete i kupovati.... Jelena e upravo tako i ja razmisljam, ne zelim da na djetetu sve visi i da je 2 broja vece. Moj pisonja je prije 10-ak dana imao 2400 pa cemo vidjeti koliko ce jos dobiti...ali sad su me ove nase trudnjace isprepadale pa mislim da cu uskoro morati u jos jednu turu shoppinga da se ne bi desilo to da mu nemam sta obuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 14:09:06
Lejla Ka
Drage trudnice, u subotu 19.02.2011, u prostorijama Udruženja DjeCa, u ulici Luja Pasteura br. 2, Dobrinja održati će prvi susret grupe za podršku dojenju sa temom: "Kako osigurati uspjeh u dojenju?" sa početkom u 13h. Grupe za podršku dojenju su vid organizovanog druženja trudnica i mama dojilja sa ciljem aktivne razmjene iskustva, uz moderiranje obučenih savjetnica. Nakon toga će se održati sportska radionica za trudnice sa početkom u 15h. Radionice su besplatne. Prijave su zbog ograničenog broja obavezne. Za grupu za podršku dojenju se možete prijaviti putem maila dojenje@djeca.org, uz naznaku da se radi o trudnici. Za sportsku radionicu se prijavljujete putem maila djeca@djeca.org. Prijaviti se možete i na broj telefona 061 926 480 za obje radionice. Pozivamo vas i da proslijedite poziv dalje onima koje bi mogao interesirati. Dobro nam došle!
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 17.2.2011 14:17:37 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 14:09:29
Anoniman
Laro ja sam toliko stvari nakupovala, najveci broj je bio 60, to je bio pun ormar, sve kao mala ce beba biti pa taman na proljece nas dvije u shoping, i tako da sam ja jedanaesti dan od poroda ostavila dijete svekrvi i isla joj sta kupiti jer joj sve bilo malo , jer ona je rodjena 52 duga, a za mjesec dana dobila 8cm i 1kg i 600gr, prava dunda postala i ono 60 joj bilo usko, tako po par stvarcica svakog broja da imas, posle lijepo vrijeme pa sa bebicom u shoping
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 16:44:37
sanela.asja
Sta mi radite drage moje.. Ja se danas tako lose osjecam cjeli dan mi je muka nista nisam jela,samo kiflu i casu jogurta jutros..neznam sta cu,ma ako samo pridjem frizideru pocne mi se povracat cak mi se i voce gadi..probala sam pojesti kod svkrve corbu al nema sanse cimsam miris osjetila zlo mi doslo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 16:55:39
Anoniman
Sanela nista nisam bolja ako ti je za utjehu i ja sam ista cijeli dan, jos me glava rastura i krsta, isto kao da me neko premlatio. Cijeli dan kao pijana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 16:59:08
sanela.asja
Sanela nista nisam bolja ako ti je za utjehu i ja sam ista cijeli dan, jos me glava rastura i krsta, isto kao da me neko premlatio. Cijeli dan kao pijana
potpisujem i to sve isto ma strah me za bebu sto nemogu da jedem,cjeli dan nista samo pojela kiflu i cAsu jogurta da bi popila prenatal i to se sam se mucila i cuvala da ne povratim,s prvom trudnocom minije bilo ovoliko muka pa po cjeli dan isto zombi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 17:12:45
Anoniman
Boze oprosti meni se ne zna koja je gora prva ili druga, sve sam se nesto nadala ova druga ce biti drugacija, ali evo nekad cak imam osjecaj da i gore podnosim nego prvu, valjda zbog ovog zvrka mog koji me izmori po cijeli dan, koji se budi u pola pet, pet i nece po danu da spava.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 17:17:25
vila.vilica
ovdje bi trebalo biti novih beba..a niko nista ne javlja NejraS se ušutila...onda koliko se sjecam ema_sa ili emica_sa sutra treba na carski rez...a mama aBd...se isto izgubila... zene vracajte se sa vijestima ema sretno ukoliko nisam pogrijesila
e ja danas oprah 4 pendzera
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 17:42:25
Simran
Jučer sam podigla nalaze i dobila rezultate i opterećenja šećerom,a i Torch je gotov....Ništa nije kako sam se nadala,u urinu ima bakterija,leukociti su ,i 8-10 što je kao povišeno,proteini su pozitivni u urinu,i ima i epitela dosta..Bilorubin mi je nizak,i neki još nalazi ALT i AST za koje ne znam šta znače (a na google sam negdje našla da je nešto u vezi jetre i bubrega,za što se ja iskreno nadam da nije to-to) su mi sniženi...Šećer mi je bio nizak 3.7 što je označeno kao nisko,a dva sata nakon glukoze je 5.5....Torch je sve isto tako da još uvijek pozitivna na Herpes simplex virus...Danas sa se javila na ginekologiju i sestrica mi je rekla da dođem odmah sutra u 9h sa nalazima da ne čekam ponedjeljak....Eto tako nasikirala sam se pravo samo da osvane sutra i da saznam zbog čega su mi nalazi ovako loši...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 17:44:02
sanela.asja
koji se budi u pola pet, pet i nece po danu da spava.
hehheh i moja isto jutros ustala u pola 4 i hoce da gleda pepu prase..vise mi se pepa i dzordz na glavu popeli. ,a preko dana nema sanse da malo dremne..ja legnem i malo zakunjamtrznem se ono sve oko mene razbacane igracke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 18:06:39
Lara83
Ja taman rucala pa hocu da malo peglam a ne moram vam ni reci kako mi je mrsko...pa se onda moram nakaniti da perem ovu grivu, dodje mi nekad da se sama osisam grrrr... Gagach kako prodje 4d? Jelena moram biti iskrena i reci da nisam basss pretjerala sa kupovinom krpica (kao sto ja znam:) tako da se nadam da cu uspjeti barem po jednom obuci svako odjelce :) a svakako dolazi ljepse vrijeme pa cemo u shopping aBd :) Sanela.asja bas mi je zao, ali ja stvarno nemam iskustva sa tim mucninama...kod mene se apetit 3x povecao u trudnoci... Vilo ti prala prozore?!!! Ma daj zeno ne zezaj se!
Simran zao mi je zbog nalaza, ali i kod mene je svaki put nesto poviseno ili snizeno! Svakako se posavjetuj sa dr, pa ponovi nalaze za par dana...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 18:16:40
vila.vilica
simran...nadam se da ces to srediti aBd....sta mozes i od sekiracije..samo pogorsat
laro..Boga mi se ne zezam ja sam zena u terminu odavno...ne znam sta mogu da naskodim bebi kadsam bila ua ranijoj trudnoci zvala sam tetu da pere..sad mi je toliko dosadno da sam sama uzela da perem..doduse sve mogu dohvatiti sa vlastitih nogu bez ventranja i na to mi je muz rekao: ZNAM JA STA JE TEBI CILJ! DA DELOZIRAS MICU STO PRIJE Što i nije daleko od istine
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.2.2011 18:58:47
NejraS
cao cure, samo da vam se javim, u ponedjeljak navecer sam rodila najljepseg djecaka na svijetu i najsretnija sam mama na svijetu. porod je bio iyuyetno teyak i dug ali sve se isplatilo za mije oke male garave. javim se opet kad budem imala vremena....ljubim vas sve
< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.2.2011 19:18:09 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 17.2.2011 19:05:47
Simran
IZVORNA PORUKA: NejraS
cao cure, samo da vam se javim, u ponedjeljak navecer sam rodila najljepseg djecaka na svijetu i najsretnija sam mama na svijetu. porod je bio iyuyetno teyak i dug ali sve se isplatilo za mije oke male garave. javim se opet kad budem imala vremena....ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.2.2011 19:29:04
m.i.n.a.
Vece... Gagach..kako prodje 4d..javi nam..:)) Nejra..cestitam i sve najlejpse zelim ...bas lijepe vijesti... Naidice nam danas nema...sto li..da nije..mozda jest..hehehe... Medi draga kako prodje skitnja...fino je vrijeme za hodanja.. Vilo..rekla bih ti nemoj prati prozore al i ja sam..doduse meni je sestra temeljno a poslije ja osvjezila..samo oprezno osluskuj tijelo a ja mislim da se sve moze kad covjek pazi.. Laro...odemaras li,uzivas li...sad ce vase vrijeme.. Simran...ako se budes sekirala do sutra ce biti jos gore,optimisticna budi i bice dobro..znam da nemozes da ne brines ali vjeruj da ce sve biti ok i bice.. Sunce...kako si nam danas...nejavljas se..ili setas..ili none bole pravo...nadam se da je ovo prvo.. Ja evo sjela da veceram ili rucam..ne znam ni ja..ovo kako nema mlijeka imam osjecaj koliko sam na pocetku forsirala hranu i pice sad nemamm apetita i da ne znam da trebam jest ne bih nikad jela...Danas sam sama Armana istusirala,namazala,izmasirala...nisam samo glavicu prala jer nisam sama mogla ali sljedeci put cu i to,skontala sam kako:)sadmi sav mirise,sjaji se od bademove kreme i sad spava... Mene danas neka depra bila uzela,sestra otisla i nas dvoje sami pa misli krenule bas sam oplakala posteno al kad sam skontala da i on place zajedno samnom brzo sam se osvjestila i krenula za poslom sto se kaze:))i kad kaze beba ne osjeti..osjeti sad kad smo dvoje a kako ne kad je u stomaku.. Eh sad idem se pocastit cim slatkim bar malo... pozz..