Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 11:26:30
Simran
Evo da se i ja javim,bila sam na kontroli u UZ...Džabe sam se prepala doktoriva samo pregleda nalaze i ono što je meni bilo nisko ALT i još nešto ona reče da je zbog trudnoće....Šećer je ok,opterećenje glukozom nemam samo mi je dala da ponovim TORCH zbog herpaesa koji je pozitivan i dalje i dala mi je uputnicu za očno zbog CR...I da nije još ništa zvanično doktorica kaže da može biti i greška jer sam 16 sedmica,ali da ona za sada vidi ..........Eto toliko...Izgleda da je moj osjećaj opet bio upravu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 11:28:38
Medi_87
evo mene nijesam se porodila Ma ishodala se jucer ko luda, opet ispraznila novcanik kad sam dosla kuci jela kod sveki i samo se zavalila na spavanjac, oduzila bih ja jos da mi se nisu gosti najavili sinoc, Sad sam navalila u kupovinu na igracke ko malo dijete Vilice sretno danas Gagach bravo za bebaru super da je sve ok, jeste li mu uspjeli slikati lice Laro koliko su ti carsafi u bagateli, meni je dosao uz ogradicu, jorgan i jastuk i jedan carsaf-naravno sve zeleno ali nije na gumu Sunce moje kako none Rime, Mino slusaju li bebare Cipelice dobrodosla Ostale trudnjacice ljubimmmm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 11:29:21
Simran
A da vas pitam,meni nije ništa dala zbog bakterija i proteina u urinu,a imam i leukocite...A ja kako razumi da ona reče da mi je pozitivan Herpes simplex kriv za to,ali očekivala sam makar vaginalete da mi da zbog bakterija,ali ništa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 11:45:55
Anoniman
Simran cijelu trudnocu prvu sam imala pozitivne proteine, cak i do tri plusa, samo su me poslali kad je bilo tri plusa urologu da vide kakvi su bubrezi da ne propustaju ili da nema kamenca, i nikad mi nista nisu ukljucivali, a hvala Bogu rodila zdravu djevojcicu sa apgarom 10/10, to sto imas leukocita 8-10 to je sve normalno, ako ti pise masa ili masa, masa bakterija onda je za terapiju, a ako pise nesto ili vise bakterija to ti je samo za brusnice caja. Tako draga opusti se. Htjela sam ja sinoc da ti napisem da to nista nije strasno ali reko da me pogresno ne protumacis. Pomazi pupu i uzivaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 11:57:13
palachinken
Drage moje trudnice, znam ja da cete mi biti od pomoci :) Naime, sinoc su me tako 'ušćakla' leđa, odnosno donji desni dio leđa i guz Baš boli, jedva se namjestim, nisam oka sklopila cijelu noć. A istovremeno me boli i sprijeda, tamo gdje su jajnici, pa se nikako ne mogu namjestit da nesto ne boli, zena, pa hajd. Dobro, to bi moglo biti od širenja maternice. Da li je ovo za doktora? Ili da trpim pa dok prođe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 12:21:44
stefania
joj zene dje ste...ja sam sva u belaju ali ne svom nego sutra vodimo cukaricu na sterilizaciju i ja vec dva dana ne spavam i placem zbog toga, ma fuj se osjecam ko pravi krvnik, a sta cu, moram i zbog njenog zdravlja a i zbog nas, jer kako cemo s njom kad dodje beba...ma uh, sva sam nasekirana, cini mi se lakse bih podnijala da mene sterilisu....valjda je to od ovih trudnicki hormona, ja se nadam da je to i da ce moja curica biti dobro poslije sutra i da me nece mrziti...to mi je zasad najveca preokupacija...kod vas vidim svega ima... Nejra, cestitam na decku tvom i zelim vam sve najbolje Gagach bravo za kosarkasa...valjda si sad rahatnija bas mi je drago da je sve ok... Medi prestani vise da trosis pare ccc, u ovakvoj ekonmoskoj krizi hehe :)) sjedi zeno odmori Simran ne znam ti nistsa za taj herpes, ali leukociti su i meni bili poviseni i ja se usrala, reko imam leukemiju ili neki drugi rak, ali mi je dok fino objasnio da u trudnoci leukociti isu gore ponekad i sami od sebe..ne pitaj zasto, ali mene je to smirilo..evo sad moram opet sve vaditi te nalaze...valjda ce biti ok..a vidis da si se bezze prepala..a, da jos da cestitam Cipelice welcome, mi smo tu negdje ja isto za par dana ulazim u sesti aBd... Sanela.asja znam da su mucnine fuj, ali dont worry za bebija jer tvoje tijelo koristi zalihe od ranije u tom prvom periodu cak i ako puno povracas bebi se snadje za hapicu eh, svima se obratih..ako sam koga zaboravila nek ne zamjeri ja sam malo luda oko svog psa jbg... a, da, vilo sad ti vidjeh ticker, mashallah draga jos sedmica ili manje, ajde sace mica...jos koji dan odoh kukat nad sopstvenom sudbinom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 12:25:19
lepetetka
pozdrav drage ...nisam se odavno javljala ali sam povremeno virkala šta se dešava . Ja sam prije dva dana bila na UZV i doktor mi je rekao da je beba ok samo da je glavica malo manja u odnosu na trudnoću,za jednu sedmicu,dok je femur ok...misli da bi mogla biti i cujica te da su njima malo glavice manje (nije mogao vidjeti spol ) pa me je uputio na 4D...ja išla gore na Jezero,kažu dođi sljedeće sedmice ..Da li se vi drage trudnice naručujete kada idete na Jezero na pregled ili onako odete??? Gagach, drago mi je da je tvoj UZV dobar..vidim da si išla na pregled..sve najbolje!! sanela.asja proći će te valjda mučnine ubrzo, znam kako ti je...mene je bila uhvatila i gripa pa kada počnem da kašljem odmah letim i da povraćam..užas..fB prošlo je cipelica dobro došla.....sve najbolje u ostatku trudnoće!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 12:49:18
lepetetka
Nejra iskrene čestitke!!! želim ti što više lijepih trenutaka sa bebicom da se puuuuno slušate, mazite i volite sve najjjjjj! Idacha pitala si za mene a ne stignem pisati ...kako si ti kako sluša bebica,lupka li?? palachinken vjerovatno nije ništa strašno kako si opisala...i mene leđa znaju boliti,krsta i okolo baš donji dio leđa, ali najčešće kada se umorim previše, još moje kile pritisnu ....ali ako te boli kao kada trebaš dobiti jako i ako ne popušta onda odi doktoru da budeš mirna.. I mene je znalo dole zaboliti pomalo ali dok je beba nisko imam osjećaj da pritšće više na janike i taj donji dio..pogotovo meni u drugoj trudnoći... Odmaraj se i ako ne prolazi odi ljekaru.. Pozdrav ostalim !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 14:40:34
Lara83
Evo ja opet k'o navijena, hodala sve do sada...Prvo otisla na vjezbice, bilo nas je puno medjutim osim onim prvih vjezbica i relaksacije, bilo je uzasno dosadno. Teta prica i smije se sama sebi, sve nesto isprekidano i bez puno objasnjavanja. Ne vjerujem da cu vise ici u ovom terminu...Onda opet trosila pare (naravno!), bankrotirat cu definitivno...sva sreca pa februar ima samo 28 dana :) Uglavnom ako niste bile u Azelu otidjite svakako, preslatkih majicica za bebe ima po 3 km, a i jos nekakvih sitnica :)
Vilo ma ruzim te jer sam mislila da si se pentrala pa prala prozore, pa reko da ne padnes...ipak pripazi...sretno na pregledu! Ako vec nisi zavrsila sve... Nejra cestitam od srca na malenom princu i zelim ti sto brzi oporavak!! Mino ja najmanje odmaram sada, isto pustena s lanca. Da mogu sve bi obisla u jednom danu, svaki dan mi je isplaniran od jutra do mraka :D sto se tice tvoje nervoze vjerujem da ti je tesko ali u takvim momentima samo pogledaj svoje najvece blago i bice ti lakse...nadam se da ce muzic ubrzo doci... Cipelica dobro nam dosla :))) Naidice vec sam pomislila da ces nam se javiti sa najljepsim vijestima :))) cuvaj se i sretno u ponedjeljak! Entinte joj ne spominji mi crp, muka mi je vise od nalaza...mozes ga raditi i na dip-u samo da znas mada u eurofarmu nalaz bude gotov za 2h... Medi gdje to ima finih igrackica? Hehheheh...a ovi carsafi su 10,90 km pa otidji pogledaj ako ti odgovara. Palachinken i mene su ledja uzasno boljela ali ne i prednji dio. Ne znam sta da ti kazem, ako se nastavi svakako pitaj svog dr, da nije mozda neka upala... sunce kako si nam ti? sta se radi? pozdravljam i ostale trudnjace i nadam se da ste sve dobro....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 15:09:18
m.i.n.a.
Nedade se mei cestitat ni jednoj..bar ne jos..:)) Naidice Medi...veliki pozz za vas:) Simran super za tako lijepe vijesti...vjerujem da ti je veliki teret pao.. Palacinken....mene jest kocio desni guz da nekad nisam se mogla osloniti na tu noigu i redovno sam klecala.trajalo je nekih petnaestak dana,nisam nista posebno radila samo proslo...valjda je beba bila nalegla na neki zivac i pritiskala..a to za prednji dio nisam imala.. Sanale..prijatno...i kao sto ti je neko savjetovao nemoj se brinuti,beba ujzima tvoje rezerve,ja sam na pocetku i smrsala bila pa hvala Bogu sve dobro zavrsi... Rime koristim obicnu bademovu kremu iz apoteke..njemu je koza cista ali nije naodmet poslije kupanja ili brisanja ga malo namazat jer tako usput masiram i ledja i ruke i noge..a redovno kod presvlacenja mu mazem vrat,koljena..laktove...uz to bas lijepo mirise a sigurno nije stetna.. Jelena..sta da ti pricam..nije bas lahko ali snalazim se..tako mi je od osmog mjeseca trudnoce ali jos malo pa idemo i mi..rekla sam mm evo svasta sam nesto uspjela sama..ali kad budu zubici ako Bog da,tad ti nastupas..:)) Ja sam evo ko na iglama..jutro bas lijepo krenulo,Arman slusao..kad eto ti meni moga svekra i odmah da kazem itekako cijenim sto je dosao maksuz da nas vidi,tj.Armana vise nego mene al eto hvala mu..ali zar je morao ga buditi,letat iznad glave,nosat kad ga spustim...i sad dijete nikako da zaspi...na kraju sam ga uzela i u sobu odnijela...djaba ja govorim ne nosajte ga van sobe,ja ga nunuskam a onkrevet trese kaze nece spavat i obraca se kao njemu jelde da neces spaat a dijete zmiri a ja nunam kako nunam..pa dosta prvi put sto ga probudi al dosta vise..nerazumijem ljude koji kad im se kaze ne cuju..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 15:13:44
gagach
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Nedade se mei cestitat ni jednoj..bar ne jos..:)) Naidice Medi...veliki pozz za vas:) Simran super za tako lijepe vijesti...vjerujem da ti je veliki teret pao.. Palacinken....mene jest kocio desni guz da nekad nisam se mogla osloniti na tu noigu i redovno sam klecala.trajalo je nekih petnaestak dana,nisam nista posebno radila samo proslo...valjda je beba bila nalegla na neki zivac i pritiskala..a to za prednji dio nisam imala.. Sanale..prijatno...i kao sto ti je neko savjetovao nemoj se brinuti,beba ujzima tvoje rezerve,ja sam na pocetku i smrsala bila pa hvala Bogu sve dobro zavrsi... Rime koristim obicnu bademovu kremu iz apoteke..njemu je koza cista ali nije naodmet poslije kupanja ili brisanja ga malo namazat jer tako usput masiram i ledja i ruke i noge..a redovno kod presvlacenja mu mazem vrat,koljena..laktove...uz to bas lijepo mirise a sigurno nije stetna.. Jelena..sta da ti pricam..nije bas lahko ali snalazim se..tako mi je od osmog mjeseca trudnoce ali jos malo pa idemo i mi..rekla sam mm evo svasta sam nesto uspjela sama..ali kad budu zubici ako Bog da,tad ti nastupas..:)) Ja sam evo ko na iglama..jutro bas lijepo krenulo,Arman slusao..kad eto ti meni moga svekra i odmah da kazem itekako cijenim sto je dosao maksuz da nas vidi,tj.Armana vise nego mene al eto hvala mu..ali zar je morao ga buditi,letat iznad glave,nosat kad ga spustim...i sad dijete nikako da zaspi...na kraju sam ga uzela i u sobu odnijela...djaba ja govorim ne nosajte ga van sobe,ja ga nunuskam a onkrevet trese kaze nece spavat i obraca se kao njemu jelde da neces spaat a dijete zmiri a ja nunam kako nunam..pa dosta prvi put sto ga probudi al dosta vise..nerazumijem ljude koji kad im se kaze ne cuju..
e pa najvis me toga strah kad dodje beba...tacno imam osjecaj da cu nervne napade dozivljavati...i vaditi oci...i na kraju ispasti prava vjestica....vec vidim....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 15:19:55
stefania
joj Mino nemoj mnogo da se nerviras, to ti je tako, jb se ljude da izvinis za tvoje tabijate..eno moja rodica se bas neki dan posvadjala s svojom sveki, isti fol, dosla fol ona na kafu u vrijeme kad mali spava, i onda prvom prilikom kad je moja rodica ustala od stola, hop fino u bebinu sobu i uze ga da ga nosa fol..naravno mali se probudio, i onda frka ziva, dijete urla i kome ce ga u ruke nego mami koja nije spavala ionako cijelu noc...helem neise, ova moja rodica poludila i bas joj se svega nagovorila, majke mi mene bilo stid kad mi je pricala...ma, sto i ti kazes, drago ti kad dodju da ga vide i svaka im cast, al brate ko da nisi i ti ziv stvor i ko da je bebac igracka..uglavnom ova moja fino objasnila sveki (navodno na kulturan nacin ) da je malog ona rodila, da je njen i da ce biti onako kako ona kaze...jos je navodno dodala objasnjenje da je sveki vjerovatno zaboravila kako je imati malu bebu jer su njena djeca daaavno bili bebe...ma, probaj i ti da objasnis neke stvari, fino i mirno, briga te neces nikog uvirjediti ako ima imalo mozga u glavi skontace da postoje neka pravila...i ti si glavna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 15:37:28
Lara83
IZVORNA PORUKA: gagach
e pa najvis me toga strah kad dodje beba...tacno imam osjecaj da cu nervne napade dozivljavati...i vaditi oci...i na kraju ispasti prava vjestica....vec vidim....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 15:50:41
m.i.n.a.
Sta da vam kazem...stvarno mi je drago sto je dosao,ustvari cijenim to..ipak smo mi u drugom gradu..ali sjedi vala citav dan i igraj se kad se probudi..ili ako si ga jednom probudio,pronosao i sve ostalo..pusti ga poslije..ipak on ima tek 20 dana..inace je to tip covjeka koji voli da ima paznju svu,i svekrva kad nesto prica vise voli reci dido samo prica o njemu nego da kaze samo ona prica o njemu..iako znam da ga i ona voli ali valjda je tako usadjeno da je njegovo bolje..uhh..dosmo od teme..ali ja sam i prije od njega dobijala komentara na koje sam ostala pafff..ali sad vala sam trpila vidim neide i ja dijete i u sobu..sto kaze stefania meni je poslije s anjim biti..tesko je tu naci ravnotezu jer stvarno ni na kraj pameti mi nije da se svadjam ali zelim malo razumjevanja..a najgore mi je sto svi znaju da je on takav i niko nista mu ne govori jer stvarno nista ne radi iz lose namjere jednostavno misli da je tako ok..sad me strah kad odemo u Ze eto njega svaki dan kod mame,to ce mi biti ipak previse al sreca pa cemo mi moci setat i cesto se izgubiti iz vidokruga..:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 16:19:21
entinte
IZVORNA PORUKA: Lara83
Entinte joj ne spominji mi crp, muka mi je vise od nalaza...mozes ga raditi i na dip-u samo da znas mada u eurofarmu nalaz bude gotov za 2h...
Ma problem je sto radim tako da tamo ne stizem nikako ali mi je eurofarm pravo blizu, usput mi je kad idem na posao. Jedva čekam da uđem u 9. pa da se ispalim na trudničko... e onda ćemo ako Bog da po kaficama i mahalati
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 17:45:04
vila.vilica
eh evo i mene lijepe moje.... pregled prosao sa ultrazvukom samo pa ni ctg a jos manje ginekoloski.... meni je sudjeno da zivim do poroda u neznanju jesam li bar jedan jedini prst otvorena navodno nemam ni bolove ni iscjedke pa samim tim nije zurba za pregled...eh eto tako mi prodje pregled... glavica se spustila prilicno...i konacno me ne boli vise zuc lepetetka... samo cu ti reci da sam dva put otisla na jezero na blef i dosla odmah na red..a danas sam prvi put bila narucena...i cekala sam sat vremena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 18:16:59
vila.vilica
nije onaj tvoj a necu da ga reklamiram javno...dok ne budem recimo uvjerena da je bas kul ma cuj..sta me briga...zakazao mi je ginekoloski za 6 dana ili ti ga namoj termin po tickeru...ako se mici ne svidi da ceka do tad..onda cemo prije otici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 18:19:49
Medi_87
Ja 22 na ctg i ginekološki Mene je počeo hvatati ili ti ga fatati onaj predporodjajni strah, najgore sto ne znam da li cu znati disati sad cete se smijati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 18:40:22
naidica
medi draga..i mene je poceo taj strah jos od proslog gin pregleda!!! nije smijesno nama,,mozda nekima to jeste !!! sad smo nas tri gotovo jedna druge e bas da vidimo abd kako cemo,,kojim redom ici???? zamislite sve tri za 1 dan !!! ja sam inace ok,,osim sto me ponekad zaziga dole al bassss!!! ja sad u pon opet da vidim dokle sam !!! pozzdrav za ostale !!!
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:44:57 >