Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jutro i od mene ma nema pravo zazimilo smrze se kod mene radi klima i termo pec sve sto imam poukljucuvala sam kad dodoje racun za struju gotova sam ja danas odo zubaru moram uvrjedim se i ondaiz njega pocne krv tec ko da je ko vola zaklao kazem sinoc muzu recu sutra zubaru da ga duplo namalterise .... Jedva cekam sutra da vidim svoju bebicu na UZ i potvrdice sta nosim uh jedva cekam..ma puna sam nekih emocija juce sam bezveze pocela plakat ovamo tata u bolnici,na drugoj strani idem na Uz,na trcoj e borim s asjom i njenom alergijom ma hauus..et da vas ne smaram vise
Auu malena znaci tebi odradili besplatan Uz .. Ja se nadam da ce mami za ljubav rasiti noge ma nije mi bitno sta je ali eto kopka me nesto da mi je da znam kad udjem u radnju pa vidim onu odjecu malu rozu i plavu rako boze u koju sad da gledam
svasta... srela jedna moju prijateljicu i pitala zna li da sam trudna i da sam radila vantjelesnu u sloveniji...ova rekla ne znam nista, nije mi govorila... i onda kaze ova pa ja cula da jeste i da nosi blizance eh rekoh samo jos da mi kazu kad mi je termin i spol i da li su nam bebe zdrave i eto necu ni ici vise kod dr.
svako tudju brigu brine, bolje da svoje probleme rjesavaju....
ma naravno da je nebitno koji je spol u pitanju, nego i mene kopka, radi pripremanja kutka za bebaca
Ja uz plaćam 25KM a vi sve vidim više a što se tiče mahale do sada sam trudna po njima čini mi se bila 5x i niko mi osim mame,muža i naravno rr forumašica ne zna da nosim blizance.
Imam dvije komšinice kojima je do zadnjeg dana bilo rečeno da su djevojčice i hop na porodu kad ono dječaci a žene sve pokupovale u roza varijanti zato ja sve što uzimam gledam da je u neutralnoj boji.
oj i mene je neka babuskara iz haustora juce presrela, kaze vidi ona po mom stomaku da ja nosim curicu, a i neke muževe tetke su tako sve to ošajcale po obliku stomaka?!?!?? Ja na to samo kez i "nek je zivo i zdravo pa sta god"
Hhahaha a mene sad babe kad vide pogotovo s muzem kazu dabogda mu sad sina rodilaa mm se osipa na to on bi stvarno volio opet curicu ..A ja odbrusim reko sta god da rodim bice sejtan i lopov ko i Asja isto mi dodje..A jedna moja kona mi smo se nekako isto porodile ona mozda dva -tri mjeseca prije mene rodila je djecaka i kad sam se porodila dosla i onako pricamo kako je ko prosao na porodjaju kaze ona meni "teze je bona musko roditi"a ja njoj ko iz topa da oprostite na izrazu "sto Zlato da mu mozda muda ne zapadnu"svi koji su bili tu samnom su popadali od smjeha a Zlatka nije vise ni jednu progovorila Ma mrzim kad mi odvajaju musko od zenska brate ispade mi zene neka vrsta opasna
ma meni je najgore sto je ta sto je tracala moja rodica...a i ona i njm nemaju djecu.... i ruga se meni...a ima isti problem koji smo mm i ja imali..... bolje joj je da se pozabavi sobom....ili da krene mojim stopama.... tj. da se bori za svoju
< Poruku je uredio malena27 RR -- 9.5.2011 10:21:10 >
Hehe ta pogađanja su meni bila haos u prvoj trudnoći, mislim da sam pisala al meni su gori bili muški-kolege koje su pogađali po obliku stomaka("naučna" emisija na dicovery-ju), proljepšala se...i sl metodama. A o tome kako mi je stomak ogroman referat da pišem, u 7 mj me dr na medicini rada pitala jel to pred termin a u 9 da su grant blizanci samo nije se fino na uz vidjelo A sad kad kažem da je opet dječak al drugačije se osjećam pojedine pametnice kažu da sigurno nije dr dobro vidjela jer liči na curu. Jedino što sad imam sliku male piše(dr slikala Nemirku ) pa im pokažem i objasnim anatomoju
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
oj i mene je neka babuskara iz haustora juce presrela, kaze vidi ona po mom stomaku da ja nosim curicu, a i neke muževe tetke su tako sve to ošajcale po obliku stomaka?!?!?? Ja na to samo kez i "nek je zivo i zdravo pa sta god"
Trudna ja sa sinom (ja sam to nekako svo vrijeme osjećala, da je dječak, a u dotičnom trenutku sam imala i službenu potvrdu), u prodavnici dječije odječe na Siranu pričam sa mojom dragom prodavačicom. I tako neka priča kako ima puno ljepše odječe za curice, muški vaki, ženske vake...bla bla, i u jednom trenutku ja kažem "ma nije me briga šta je, samo nek je živ i zdrav" A nisam crnogorka, majke mi!
Nemojte se ljutiti na komentare ljudi i babska proročanstva pola. Pa ipak su šanse da pogode dosta visoke 50:50 A ljudi bi da malo naprave situaciju interesantnom, možda i komičnom, i podsvjesno da sebe stave u prvi plan.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ma Bebice i ja sam navikla na aktivan život. I posao i kuća i dijete i počela se pripremati za pravosudni, ali sad ništa........kako sam zatrudnila tako sam i "zatrokirala". Ne mogu i gotovo A bila sam kod dr. prije praznika, na pregledu hB sve ok. A otišla sam sedmicu prije planiranog pregleda jer me stomak bolio jedan dan, nisam ustajala iz kreveta. Dr. ne zna razlog tome, nego kaže miruj i kad boli popij apaurin (a od početka tr. pijem Dabroston). I već sam pisala kako sam stalno nešto zabrinuta, ne ličim na sebe (a poslije dva spontana i ne bila zabrinuta). Ali bit će sve ok aBd. Zato koristim svaku priliku da izađem iz kuće, šetam, "šopingujem", "izletujem". Tako mi vrijeme brže prođe.Mirujem samo kad stomak zaboli
Hvala Bogu, bas mi je drago da je sve ok. Evo i mene popustaju malo mucnine samo kad sam bas gladna osjetim ih. A stomak je smirio hB.Sad se samo plasim da nije kakav hematom nastao od onog krvarenja al nadam se da nije aBd.
Ja brojim dane samo da prodje prvo tromjesjecje. Imam drugaricu koja je identicno krvarila kao ja i imala iste probleme i sve je proslo nakon 12.sedmice. Nadam se da cu i ja biti takva aBd.
ma meni je najgore sto je ta sto je tracala moja rodica...a i ona i njm nemaju djecu.... i ruga se meni...a ima isti problem koji smo mm i ja imali..... bolje joj je da se pozabavi sobom....ili da krene mojim stopama.... tj. da se bori za svoju
hvala Bogu pa si uspjela, a vjerovatno im nisi dala dovoljno materijala pa pola nagadjaju
a sad te gluposti-musko,zensko....naravno da bi svako volio imati i jedno i drugo.Neki dan mene zaova pita sta bih voljela. Rekoh-prvo mi je pa mi svejedno , da je meni samo hairli aBd iznijeti trudnocu
Ma ja ne volim te bapske price i nagadjanje meni su svi sa Anom govorili musko, kao nisi se udebljala, nisi se prosirila u kukovima, nije ti nos nababurio itd... Meni je bas svejedno, da li musko ili zensko bilo i jedno i drugo imaju prednost, a ako Bog da bice jos djece , dok mm cijelo vrijeme govori svejedno ali znam kad su nam sa Anom rekli da je djecak prvo obradovao se on, ali kad su posle rekli da su pogrijesili da je djevojcica njegovoj sreci nije bilo kraja. tek da vidite povezanost izmedju oca i kćerke, ma to je nesto nevjerovatno. Anuska nema mire inace, nece da se mazi, nece da sjedi na krilu itd, a sa tajom svojim po sat vremena mu lezi na ramenu i maze se i sapucu i ljube se. Ma ja se sva istopim kad ih vidim.
ola, deste zenice.. do posljednjeg UZ izgarala sam da saznam spol, a kad sam saznala da mi je alfa povisena, to je zadnje sto me zanima..uglavnom bebac je prvo drzao skupljene nogice pa dr. nije mogla vidjeti a onda je rekla ''trebalo bi da je musko'' i doduse upisala je M u knjizicu, al ja pisu nisam vidjela tako da ja jos nisam sigurna, opet kazem samo da bude sve u redu, a ja bebu vec volim najvise na svijetu, bez obzira na spol..
joj meni se stvarno nista ne jede..samo bi jela suhu hranu ko nikad jer inace obozavam kuhanje i stalno jedem"kasikom" a sad...ma samog bi hljeba jela jer nista mi ne godi juce se vagala i -4kg za 1,5 mj. al hajd nije ni cudo i u prvoj sam smrsala 3kg meni to i dobro dodje jer i ovako imam viska samo se nadam da bebici nece skoditi
Jesmo, meni je 10.12. aBd , a i ja sam smrsala 4kg. Vjeruj da izmisljam sta mogu pojesti,a to je vecinom suha hrana, meso, ili krompir. Slatko mi izaziva mucnine ali dobro je sada kako je bilo.Izbjegavam mirise i to je to. Doduse mogu voce i povrce, ponekad jogurt i sad najnovije cokoladno mlijeko
Sto smo se poredale, meni je termin aBd 05.12., eto nama pokloncica pred Novu :) Ja sam se udebljala 1 kg, nisam povracala nikako i jedem slatko punoooo tako da me cudi da nisam dobila i vise kg hehe Ja jedva cekam da zavrsi ovo prvo tromjesecje i da lagano udjemo u 4 mjesec :)
ola, deste zenice.. do posljednjeg UZ izgarala sam da saznam spol, a kad sam saznala da mi je alfa povisena, to je zadnje sto me zanima..uglavnom bebac je prvo drzao skupljene nogice pa dr. nije mogla vidjeti a onda je rekla ''trebalo bi da je musko'' i doduse upisala je M u knjizicu, al ja pisu nisam vidjela tako da ja jos nisam sigurna, opet kazem samo da bude sve u redu, a ja bebu vec volim najvise na svijetu, bez obzira na spol..
Gdje ste sta ovo opet kisa ja veceras idem aBd u drzavnu na pregled, pocela ici uporedo i privatno i u bolnicu pa ako me primi u dezuri sta ima kod vas?