|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  371 372 [373] 374 375   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.5.2011 16:22:19   
DIJAMANT
Drage moje trudnice jeste mi se razvaljanileuser posted image Ja samo gledam da gdje zbrišem iz kuće. Nešto ne mogu generalku. Meni dosta dok pospremim krevete , operem suđe i skuham ručakuser posted image Vidim ima trudnica i koje gube na kilaži. Meni to nikako nije jasno. Ja sam svaki dan deblja i deblja. Za nepuna tri mjeseca dobila sam 5 kg. Ali, briga me. Neću da se sikiramuser posted image Važno je samo da je sve ok. A što se tiče trudničkih stvari, to sam počela nositi čim sam napunila 1. mjesec trudnoće. Sad mi nikakva kamuflaža ne pomaže, stomak mi je kao kod nekog u 5. mj.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9301
8.5.2011 16:36:49   
Gift
zene deste sta radite..ja se smrzo u stanu evo obukla se ko u pola zimeuser posted image i spava mi se a bojim se ako sad prikunjam necu moci veceras i ovako muku s tim mucim..
odo sta kuhat da se malo ugrijemuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 9302
8.5.2011 18:47:53   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Drage moje trudnice jeste mi se razvaljanileuser posted image Ja samo gledam da gdje zbrišem iz kuće. Nešto ne mogu generalku. Meni dosta dok pospremim krevete , operem suđe i skuham ručakuser posted image Vidim ima trudnica i koje gube na kilaži. Meni to nikako nije jasno. Ja sam svaki dan deblja i deblja. Za nepuna tri mjeseca dobila sam 5 kg. Ali, briga me. Neću da se sikiramuser posted image Važno je samo da je sve ok. A što se tiče trudničkih stvari, to sam počela nositi čim sam napunila 1. mjesec trudnoće. Sad mi nikakva kamuflaža ne pomaže, stomak mi je kao kod nekog u 5. mj.user posted image

DIJAMANT ne zezajuser posted image , i ja bih zbrisala da ne moram lezati. Ja sam inace jako aktivna. Radim, trebam da odbranim magistarski rad, i jos mimo faksa se strucno usavrsavam. Pocela sam i privatno da radim i mislim da mi je bas to sve "dohakalo"user posted image , kukala sam kako ustajem u 5h ujutro, i evo sada SVE obustavljeno. Jedan spontani mi je dosta, za ovog bebija cu da se borim pa tamam sve cekalo.
Jeste da okolini nekako se izvlacim i krijem josuser posted image dok mi ne prodje ovih 12 hefti jer sam prosli put obznanila trudnocu odmah svima i na kraju je svako imao svoju teoriju zasto mi se to desilo i glupe savjete koji su me samo vracali na taj bolni dogadjaj. Zato sad tisu misu, samo roditelji, na poslu i naj drugarica zna,niko vise....ostalima se pravim da sam na poslu i da sam prezauzeta za kafeuser posted image

nego zeno, jesi li isla dr ikako? ti mozes ruckati jer nemas mucnina, al do kraja cu vas sve prestici vidjeceteuser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 8.5.2011 18:53:00 >

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 9303
8.5.2011 18:51:22   
Bebica11
nes sam zeznula oko uredjivanja komentarauser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 8.5.2011 18:53:59 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9304
8.5.2011 19:37:07   
DIJAMANT
Ma Bebice i ja sam navikla na aktivan život. I posao i kuća i dijete i počela se pripremati za pravosudni, ali sad ništa........kako sam zatrudnila tako sam i "zatrokirala". Ne mogu i gotovouser posted image
A bila sam kod dr. prije praznika, na pregledu hB sve ok. A otišla sam sedmicu prije planiranog pregleda jer me stomak bolio jedan dan, nisam ustajala iz kreveta. Dr. ne zna razlog tome, nego kaže miruj i kad boli popij apaurin (a od početka tr. pijem Dabroston). I već sam pisala kako sam stalno nešto zabrinuta, ne ličim na sebe (a poslije dva spontana i ne bila zabrinuta). Ali bit će sve ok aBd. Zato koristim svaku priliku da izađem iz kuće, šetam, "šopingujem", "izletujem". Tako mi vrijeme brže prođe.Mirujem samo kad stomak zaboliuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9305
8.5.2011 23:25:41   
sweet insanity
Sta je ovo, nigdje nikoguser posted image A meni mm kad radi za kompom ovdje sijelouser posted image Nedjelja pa svi haman odmarajuuser posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 9306
8.5.2011 23:42:22   
animagical
jeste to sve zaspale?user posted image ja samo da mahnem, imali nekih obaveza, nisam cijeli dan u kucu usla, pala sam s noguuser posted image sve me boliuser posted image ee i da vam se pozalim, meni kod dr bio pritisak 110/100user posted image user posted image koju god trenutnu ili bivsu trudnicu pitam, nikome nije bio takav cudan...da je visok- nije da je nizak nije...a jest i jedno i drugo...sta da mu radim...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 9307
8.5.2011 23:47:53   
sweet insanity
Kod mene je u srijedu bio  140/70 a u cetvrtak 110 sa ne znam kolko i dr. je rekao da je OK i da sma dna prije vjerovatno bila malo nemirna pri mjerenju. Ali kod tebe su gornji i donji blizu pa mi to djeluje malo cudno....cula sam da kao to ne valja ali nisam sigurna user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9308
8.5.2011 23:51:59   
animagical
hhehe ma meni izgleda ni pritisak nista ne moze, izdrzljiva kao bubasvabauser posted image kako stomak slusa? moj poceo da ocigledno skakuceuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9309
8.5.2011 23:52:43   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: animagical

jeste to sve zaspale?user posted image ja samo da mahnem, imali nekih obaveza, nisam cijeli dan u kucu usla, pala sam s noguuser posted image sve me boliuser posted image ee i da vam se pozalim, meni kod dr bio pritisak 110/100user posted image user posted image koju god trenutnu ili bivsu trudnicu pitam, nikome nije bio takav cudan...da je visok- nije da je nizak nije...a jest i jedno i drugo...sta da mu radim...

I sta ti je dr rekao?pitam zato sto se to mojoj mami desavalo i svi su joj rekli da je jako opasno???

Neposredna veza do poruke: 9310
8.5.2011 23:53:57   
sweet insanity

hhehe ma meni izgleda ni pritisak nista ne moze, izdrzljiva kao bubasvabauser posted image kako stomak slusa? moj poceo da ocigledno skakuceuser posted image user posted image

Ma trbo plese, mala se igra, štuca....tako bi da je malo gagulim al eto aBd uskorouser posted image

Neposredna veza do poruke: 9311
8.5.2011 23:55:29   
animagical
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

I sta ti je dr rekao?pitam zato sto se to mojoj mami desavalo i svi su joj rekli da je jako opasno???

stavio me na dijetu jer sam imala prije holesterol ponekad visokuser posted image vjerujes imala oko 52kg na moju visinu i holesteroluser posted image a sad sam debela i nemam ga strasnouser posted image nista, ukinute kafe slatko stres,uvedene setnje...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 9312
8.5.2011 23:56:42   
animagical
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ma trbo plese, mala se igra, štuca....tako bi da je malo gagulim al eto aBd uskorouser posted image

dusa malauser posted image user posted image jel to cujicauser posted image

Neposredna veza do poruke: 9313
9.5.2011 0:01:05   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

dusa malauser posted image user posted image jel to cujicauser posted image

Jeste, pisuljica malauser posted image

Neposredna veza do poruke: 9314
9.5.2011 0:01:50   
Emica_sa
Cuvaj  se to se mojoj mami desavalo i samo se izgubi, znala se i udariti pri padu,a sve zbog zbog sastavljanja tlakova,vodi racuna,slusaj dr i bit ce sve ok

Neposredna veza do poruke: 9315
9.5.2011 0:04:18   
animagical
mm toliko voli curice da kad nam je dr rekao da je braco on jos jedan mjesec bio uporan da on ZNA da je sekauser posted image user posted image user posted image user posted image argument je bio: ja mu nisam nista vidio na uzvuser posted image user posted image user posted image user posted image eto, moradoh ga provalitiuser posted image a curice su superuser posted image iza naseg bebolinca jedva cekam malu sekuuser posted image mi smo nju planirali, pa ako dodje user posted image

e hvala na savjetu, ma pazim seuser posted image   a meni je priije ove trudnoce normalan pritisak bio 90/60 i niej bilo tog tite koji ga je mogao podici, a vidi sad...sega

< Poruku je uredio animagical -- 9.5.2011 0:06:56 >

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 9316
9.5.2011 0:07:01   
sweet insanity
Heheh moj je u pocetku bio za djecaka, a nekako i ja. Al uvjek sam govorila ma samo da je zivo i zdravo, spol nije bitan. A ovu malu pisuljicu sada ne bih mijenjala ni za sta na svijetu. Jos je u trbi a tolko je volim i za mene je ona vec osoba jedna mala, mogu mislit koja se tek ljubav osjeti kad se rodi.....

Neposredna veza do poruke: 9317
9.5.2011 0:16:56   
animagical
vidis muzevi bolje pogadjaju od uzv-auser posted image mi jednom na semaforu stojimo i spusten prozor, pridje ciganka kaze daj mi marku dabogda rodila sinauser posted image kaze mm E nek i ona zna sta je-i ne da joj markuuser posted image user posted image user posted image ali sada...ma ne bi ga mijenjala sto kazes ni za sta na svijetuuser posted image moj mali pisulinacuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9318
9.5.2011 6:29:18   
sweet insanity
Da vam mahnemo sto bi rekli "sabahom"user posted image Idem odnijet urin za urinokulturu. Valjda je dosta 4,5 sata sto je stojala. Dr mi rekla da pokusam  izdrzat 8 al nema sanse, jedva i ovo, bebica pritisce haman, sma sto odem u wc, mogla bih opet.......Uzivajte u jutru pa se cujemo. Evo kafica onima koje piju, a one koje ne piju neka ju zamijene za sto im voljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9319
9.5.2011 7:07:52   
enči80
Sretno sweet ,neka ti sve bude ok!
Vjeruj mi ja mogu čuvati tj.trpiti isto kao prije trudnoće jedino ako kihnem obavezno malo popustimuser posted image

Jutro i od nas,mene ova djeca u 6 probudila.Hoće na usta da izađuuser posted image user posted image a još im sad glavice obje gore pa kad to počne gurati...užas...user posted image

Meni uopšte nije važno šta će biti,znam dosta žena koje imaju samo mušku djecu pa čitav život žale što nisu imale djevojčicu.Neka su samo živi i zdravi.
Ovu temu "Izgubili smo bebu krajem 9.mjeseca" nisam otvarala do jučer kada se javila ova naša forumašica,jednostavno nemam snage da čitam te postove i da me vraćaju u prošlost kada sam to sve prošla...i oplakala sa pošteno jučer zato više ne čitam tužne teme.

Animadžikal ne znam za taj pritisak,obično kažu da ne valja da su blizu a znam da kažu da ga trebaš mjeriti u isto vrijeme u toku dana,npr.jutro.Možda si hodala puno pa se umorila i zbog toga da ti nije takav kakav jeste.Nisi jedina sa holesterolom,doduš u mene su trigliceridi tj.petogliceridiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Selme nam nema do danas poslijepodne,otišla kod sveki i baš mi je neobično kad nema njenih postova.

Evo sweet je stavila kafu a od mene stiže kapućinouser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 9320
9.5.2011 8:09:51   
ziki
Jutro trudnice i od mene, jeste li se odmorile ze vikend? Vidim neko pominu pritisak sinoć, ja sam u subotu imala 120/70 što je mnogo za moj 100/50-60, a i proteini u urinu nešto "opel???" dr kaže da ne brinem al mene tako strah PEK, u prvoj trudnoći pred kraj dr je sumljala i ležala sam a i u porodici sam imala slučajeva, moja mama samnom je na kraju dobila PEK.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 9321
9.5.2011 8:13:26   
palachinken
I meni je pritisak skocio u trudnoci. Ispočetka bio nizak, 90/60, pa svako malo glavobolja od tri dana. I onda porastao, prvo na 110, pa sad je vec 120/nešto. Ali glava ne boli, da kucnem o drvo.

Dobro jutro, inače. Ima li kod vas zime? Ja se smrzoh, što kod kuće što na poslu. Da mi se malo ogrijat ove godine!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9322
9.5.2011 8:41:20   
ziki
Mene glava ne boli al osjetim pritisak u glavi i baš me brine. Sad se sjetih meni je posle poroda bio 120/70 pritisak a nisam znala kako da tiskam, tj tiskala sam pogrešno, sva sam se bila nadula.
E i vamo je hladno al mene počeli ko i u prvoj trudnoći da hvataju "vulkani"user posted image user posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9323
9.5.2011 8:42:53   
palachinken
Joj ziki, mahalam ti ticker....pa ode nam i ti brzo, ako Bog da!!!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9324
9.5.2011 8:59:09   
malena27 RR
jutro cure... opet hladno, brrrr user posted image user posted image user posted image user posted image   ja ukljucila grijalicu... grijem ledja user posted image user posted image user posted image

jelenaT da znas iduci put kad te vidim (u stilu indijanca i lule mira) da cu te prebiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
hvala na komplimentima, a mrsava Boga mi nisam, nego sam bas punacka, a ja sebe i takvu volim user posted image user posted image user posted image   posebno trbavu ovakvu user posted image user posted image user posted image

ziki, uh i tebi se priblizilo user posted image  
palachinken, je li ove sedmice idemo na vjezbice? ma da hoce ugrijati sestro mila....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  371 372 [373] 374 375   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  371 372 [373] 374 375   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *