Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:17:12
honey bunny
Samo da vas pozdravim i idem da čistim , sutra pravim ručak povodom rođendana. Mislila sam da ću sebi roditi poklon, ali ništa Moram još da čekam Nadam se da nije i vama dotužilo kao meni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:19:50
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: honey bunny
Samo da vas pozdravim i idem da čistim , sutra pravim ručak povodom rođendana. Mislila sam da ću sebi roditi poklon, ali ništa Moram još da čekam Nadam se da nije i vama dotužilo kao meni
To sutra nekom rodjendan? Pisala sma ti jucer, mama napravila corbicu, odlicna je
< Poruku je uredio sweet insanity -- 17.4.2011 11:20:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:21:03
Bebica11
hehe moze, mi cemo po caj
jos nesto, bas u petak kad sam prokrvarila bilo me strah jer nisam imala ni natecene grudi a ni mucnine,pa me dodatno zabrinulo a eto sve ok bilo hB,bas maloprije se cula s drugaricom koja je imala takodjer rizicnu trudnocu s krvarenjem(a iznijela je trudnocu) da su i nju grudi brzo popustile a i mucnine je imala skroz malo tako da ce biti ok ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:25:59
animagical
Meni nije kasno ja tek ustajem muzek radi nesto ispred kuce, bili bi radi montirati neku fensi kapiju i karafeke pa su sad beton-beton radovi ih mog majstora, cijela vojska mu stigla u pomoc
sta vi radite? bebice, lezi i odmaraj, fino na lijevo bok se montiraj i uzivaj....smirice se to. ja sam krvarila u petom mjesecu. isto se tako prepala, i evo sad lezim....
nisam nista upratila sta ste pisale....sinoc me sve bolilo od smijeha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:34:39
animagical
ma neces bona najduze, vidis da ih je bilo trudnih i u desetom mjesecu neces valjda ti 11 evo ja prva cu biti trudna jos pola stoljeca....covjece,ovo dugo traje, duplo duze kad si u 4 zida.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:35:51
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
ma neces bona najduze, vidis da ih je bilo trudnih i u desetom mjesecu neces valjda ti 11 evo ja prva cu biti trudna jos pola stoljeca....covjece,ovo dugo traje, duplo duze kad si u 4 zida.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:39:04
DIJAMANT
Sve znam kako vam je ležati, ali i to prođe. HB na ovom internetu pa čovjeku lakše i brže prođe dan. Inače, ja ne ležim, ali sam na bolovanju "za svaki slučaj". Tako da mi je neobično i fali mi ona trka-frka. Čini mi se kad imaš više slobodnog vremena sve ti više gluposti padaju napamet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 12:20:44
honey bunny
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
IZVORNA PORUKA: honey bunny
To sutra nekom rodjendan? Pisala sma ti jucer, mama napravila corbicu, odlicna je
Meni, meni Nisam ni vidjela postove, bilo mi puno sve da čitam Drago mi je da ti se sviđa :))) Ej samo da ti kažem, da paziš sa čajem od žare. Ja sam ga pila, pa mi je malo oslabio vid, jer ne smijem uzimati vitamin A zbog bebe. Jedna šolja denvno ti je dovoljna, nemoj da bi puno. Imaš isto i sok od žare, super okusa :) A sad bi ti bilo najbolje da je jedeš svežu, ona u kombinaciji sa bjelančevinama ne smeta, super je. Ako imaš gdej da je nabereš dat ću ti recept za palačinke, prste da poližeš
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 12:29:34
sweet insanity
Ja popijem jednu solju il dvije zare ujutro.recimo jutros na prazan zeludac soljicu caja sa limunom, valjda mi nece naskodit, mislim nije to puno vitamina A, il jeste??? A svjeze zare nemam neg imam moji sto su brali pa osusili.....Mislis da treba da prestanem sa cajem??
< Poruku je uredio sweet insanity -- 17.4.2011 12:30:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 12:47:01
animagical
hajd butite vi pametne kad ja nisam, zna li ijedna ima li igdje da skinem onu knjigu sta ocekivati u trudnoci? u pdf-u a moze i e-verzija citacu ja na netu.....ili bilo kakvu zanimljivu knjigu te tematike svega ima, al brate za trudnice nista bez placanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 12:48:33
animagical
IZVORNA PORUKA: tukica
drage moje, zna li iko od vas ka dolazi patronazna sestra? jaa izadjoh u petak iz bolnice, a nje nema ni danas... jel to one ne rade vikendom???
uu ne znam koja ti patronazna treba, znam da je moja sestra zvala da utvrdi kad ce joj doci.. imas mislim na temi porodilista ili ona tema rr tek imenik broj nekih patronaznih...pitaj ove s bebama...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 12:54:12
sweet insanity
hajd butite vi pametne kad ja nisam, zna li ijedna ima li igdje da skinem onu knjigu sta ocekivati u trudnoci? u pdf-u a moze i e-verzija citacu ja na netu.....ili bilo kakvu zanimljivu knjigu te tematike svega ima, al brate za trudnice nista bez placanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 12:57:34
animagical
ej hvala ja se slomila trazeci ali ja po svom slobodnom prevodu guglala sta ocekivati kada ocekujete bebu onda skontam kako je nasi zovu al nije koristilo..da hoce sajam da mi mm kupiiiiiiiiiiiiiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 13:00:13
tukica
IZVORNA PORUKA: belmica
tukice, čestitam mila!!! interesuje me dali si imala mucnine posle spinalne ? da li je istina da dok si u intenzivnoj posle spinalne lezis nepomicno bez jastuka 24h? ja sam Azru rodila pod opstom anestezijom, i ovajput bi trebala na CR aBd, pa kontam ...da li opet isto opstu ili spinalnu. ko te porodio?
Hvala prije svega svim na cestitkama... i ja vama zeelim puuuno srece u skorijem periodu e sto se tice spinalne, ja nisam imala nikakve mucnine, njih su imale one zene koje su se porodile sa totalnom anestezijom... u intenzivnoj lezis bez jastuka puna 24 satta, ali ne nepomicno, nego prvih par sati se ne mices dok ti se u noge ne vrati osjecaj, a onda dolaze sestre i podiizu te na noge da malo stojis i hodas... i sljedeci dan si odmah na nogama... poorodio me dr.nikulin, super je bio, mislim da su me porodili za 20-tak minuta, ne znam kakav je ojsjecaj sa toalnom anestezijom, ovo je meni bilo najnormalnije jer sam sve vrijeme bila svjesna svega... iako je bio cudan osjecaj, ali opr mnogo prirodnije sto sam znala ta se desava oko mene...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 13:09:52
sweet insanity
ej hvala ja se slomila trazeci ali ja po svom slobodnom prevodu guglala sta ocekivati kada ocekujete bebu onda skontam kako je nasi zovu al nije koristilo..da hoce sajam da mi mm kupiiiiiiiiiiiiiii
Ja sam je nasla u knjizari, 40 KM i otisli mi da kupimo, nekad tamo na pocetku trudnoce kad ono neko snizenje i platimo je 32 KM. Knjiga ima preko 500 str.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 13:13:07
enči80
Animagical ,ja imam knjigu "Praktična enciklopedija trudnoće,nege deteta,ishrane beba i male dece" ,autori su ALISON MEKONOKAJ I SARA LUIS.Nije previše detaljna ali imaš sve što ti treba .Knjiga je kupljena na sajmu u Sarajevu ,120KM.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 13:13:33
animagical
ma ja sam ti stara skola, nista ja to ne priznam bez knjige a i nije isto, knjiga je napisana dosta zanimljivije, na netu su suhe informacije koje ja ionako znam....lahko je tebi ti ces u setnju a ja ovako lezati do rodjendana makar
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 13:15:43
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80
Animagical ,ja imam knjigu "Praktična enciklopedija trudnoće,nege deteta,ishrane beba i male dece" ,autori su ALISON MEKONOKAJ I SARA LUIS.Nije previše detaljna ali imaš sve što ti treba .Knjiga je kupljena na sajmu u Sarajevu ,120KM.
super heheh ali trazim ima li iko sta u pdf-u da mi cimne preko neta nesto istovremeno zabavno polozila sam ja embriologiju u sklopu histologije,pa skroz dosadno ovo po netu..vasa bebe ja sada kao banana, radi ovo radi ono... pola nije tacno, razvojno.