Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 17:13:17
Sonja
rrrr dobro dosla sa tvojim simptomom je vecina trudnica hahahah vidis da ih ovdje ima i sto su presle preko termina to je sasvim normalno znam da iscekivanje ubija al sta ces..beba ce izaci kad bude spremna sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 17:28:46
sarah
Gdje ste trudnjace, kako ste danas? Ja bila na kontroli, nista novo. Sve je ok hvala Bogu, sutra opet. Jedino mi je juce poslije ginekoloskog pregleda curilo malo nesto sluzavo, a i danas ga je bilo. Bjelkasto-zuckaste boje, ali ga nije bilo puno, valjda mi izlazi taj sluzavi cep Vidim da nisam sama koja ceka dan D, amela.srce i rrr77 su mi se pridruzile E pa da vas malo utjesim. Ja sam termin davno presla, bio 07.04. i evo do danas nista. Tu i tamo su bili pokoji laznjaci ali i dalje sam otvorena samo vrh prsta i nema pomaka. Pitam se do kada cu biti zabetonirana dole? Vi barem imate jos koji dan do termina, a ja imam jos samo koji dan i nesto ce morati raditi samnom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 17:33:40
Sonja
sarah nadam se da ces uskoro ugledati svoju bebu jesil slucajno radila aminoskopiju? i ja sam bila otvorena samo vrh prsta ali poslije spomenute u roku od 18h sam se porodila i rekli su mi da mi je aminoskopija potakla porodjaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 17:38:51
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja
i ja idem na gradinu u koliko ides mozda se i sretnemo heheh ja u pola 12 Bingo radi do 6:)
mozda se i znamo..jel ja tebe imam na fejsu
u kojem dijelu zivis.. joj pitanja hahahah
I ja sam u pola 12 naručena pa se i vidimo
Hej hej Tuzlanke, i ja trebam sutra do gradine al po nalaze, pa Selma da te pitam znas li od koliko se podizu oni nalazi na mikrobiologiji (TORCH i HBs), ti si mi objasnjavala gdje je to pa sam s euz pomoc tog uputstva i snasla gore
< Poruku je uredio sweet insanity -- 17.4.2011 17:39:28 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 17:46:25
sarah
Sonja, nisam radila amnioskopiju jer kazu vec dva razlicita doktora koji su me pregledali ginekoloski da nema uslova za amnioskopiju jer sam otvorena samo vrh prsta i grlic tvrd. Ali mi svakodnevno prate plodnu vodu na UZ i protoke, zrelost posteljice kao i ctg i to je za sad bilo ok. Nadam se i ja da ovo kod mene pomalo izlazi taj sluzavi cep. Nije izgledalo tako odvratno kako opisuju da izgleda ali mi nije do sad nista slicno izlazilo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 17:57:07
idacha
dobar daaaaaaaaan...
kako ste nam??
vidim, fino se ismijale mom postu od sinoc.. hehehhee ja tek poslije kontam sta mi bi da napisem, neko moze pomisliti da smo one big crazy family, ali u muci se poznaju junaci... sporty, i ja se slatko nasmijah tvom snu
ko se zali na bol u ledjima??? mene daaaaaanima vec krsta razvaljuju, ali bukvalno, ko da se sva rasklapam... uzas koliko boli, jos ovo moje malo mace samo bi da trckara po kuci, a ja za njim moram.. cim vidi nekoga drugog iza sebe, odmah pocne da place, izgleda da ga strah, sta ja znam.. a, ja za njim ko invalid...
ruzno vrijeme, grrrrrrr... bas sam se ponadala da ce od danas malo ljepse biti, ali nista od toga Jelenaaaaaaaa nisam navikla na tebe ''takvu''.. ljubimo da sve prodjeeeeeeeee.....
kako su nam terminuse?? vama je garant ''najgore'', mada se i ja osjecam kao da sam pred terminom... uh, vala, jedva cekam da se porodim, aBd...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:03:42
animagical
idacha tebi patronazna nije trebala suti aj se smijem, a mozda cu i ja tako bila mi mama danas, da ne budem sama cijeli dan, bas mi dosadno...sad ode. tako da nisam ni virila na rr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:05:04
Anoniman
Evo i nas... tajo jos radi pa mi malo sa tetkom proskitali, castili tetku cipelama, anu helankama, a mami sipak
Kome treba u H&M, tj tiffany u Robotu na Socijalnom ima super pantalona i tunika za trudnice, ali meni sve velikooo...bar pantalone, onda mi se nije dalo tunike da kupujem, jer jos malo cu dole gola hodati , pa da budem onda i gore ... Mladalacki neki stil
Idacha draga za malo i moj en picuce ali me svekrva stisnu pa izleti , sigurno je pomislila nisi moju dojio, pa neces i nju, pa mi stisnu ( . )( . ), crno mi se pred ocima stvori, reko odoh dva metra pod zemlju bez geometra , ali kazem tu bol nikome ne bih pozeljela...uh... pet puta bih se porodila nego opet to prosla... i ja imam Avent pumpicu i extra je, spasila me. Sporty draga san ti je za 10 , popravi mi dan pravo... kraljica si Selma, Sonja i jos koja ako ide doktoru sutra sretnooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:09:02
idacha
animagical, ja sam ti sam svoj majstor uz pomoc mm, naravno... :) kako ti danas? meni sinoc mm dosao oko pola 3, ja zaspala... uh, jest se lijepo probuditi uz njega.. eno otisao u podmiru, imija uspavao, a mama na netu tipka li tipka.. ja miline... ko mu ne bi dao...
sweet, jasta neg' upolovila, mada imam osjecaj da sam vec vjecnost trudna, ko sto neko ovdje rece.. amda, ne grijesim puno, za dvije godine, nisam bila trudna samo 5 mjeseci zato mi je, vjeruj, preko glave i trudnoce i svega sto ona nosi sa tim.. koji ti dan odgovara da odemo do Dz?? meni svaki osim sutra, tj ponedjeljka... planiraj i da pijemo kafu negdje, naravno :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:13:37
idacha
jao, ja se slomih trazeci nesto lijepo, neku lijepu tuniku za imijev rodjendan, a nigdje nista nema lako je vama, u Sa, da se modirate kad ste trudne.. mi ovdje, pih... nista, nada...
Jelo, draga, meni nema sta nisu radili da procepimo pore na bradavicama, ali nikako nije islo.. spasilo me na kraju sto je babica dolazila 5 dana, 3x dnevno da mi ''masira'' dojke... kad izajde kapljica, ja slavila.. u tom svom naprezanju i rana mi bila procurila, skoro pukla.. uh, ne volim se ni sjetiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:19:22
Anoniman
Tako je i meni sveki, a i mama koja je inace medicinski radnik masirali, stezali, ma nema sta nisu radili, jedna jednu uhvati, druga drugu i na kraju kad su me ubijedili da mm povuce, a i on jadan pristao e tada je svekrva svom snagom stisla i spasila me toga d aon vuce, a mislim i da je morao povuci da bih se ja u poslednjem trenu predomislila, a i on
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:21:09
sanela.asja
i ja idem na gradinu u koliko ides mozda se i sretnemo heheh ja u pola 12 Bingo radi do 6:)
Hej hej Tuzlanke, i ja trebam sutra do gradine al po nalaze, pa Selma da te pitam znas li od koliko se podizu oni nalazi na mikrobiologiji (TORCH i HBs), ti si mi objasnjavala gdje je to pa sam s euz pomoc tog uputstva i snasla gore
i ja cu sutra na gradinu da vidim za hormone stitne ako se budu nalazi dugo cekali odo privatno zavrsiti..kazu cekaju se po 6 mjeseci...jel ko zna sta o tim hormonima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:29:09
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha
sweet, jasta neg' upolovila, mada imam osjecaj da sam vec vjecnost trudna, ko sto neko ovdje rece.. amda, ne grijesim puno, za dvije godine, nisam bila trudna samo 5 mjeseci zato mi je, vjeruj, preko glave i trudnoce i svega sto ona nosi sa tim.. koji ti dan odgovara da odemo do Dz?? meni svaki osim sutra, tj ponedjeljka... planiraj i da pijemo kafu negdje, naravno :)
Meni kodi koji hoces pa tako i sutra tako da onda ti izaberi i javni, mene sto se tice moze odmah utorak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:30:50
Anoniman
Prijatno draga...samo nemoj pretjerati sa tunjevinom, nju treba izbjegavati u trudnoci kao i sve "crne" ribe. Ja oprala punu zdjelu jagoda i evo gusim se kao malo dijete, a one plasticne da ne mogu plasticnije biti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:31:01
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
i ja cu sutra na gradinu da vidim za hormone stitne ako se budu nalazi dugo cekali odo privatno zavrsiti..kazu cekaju se po 6 mjeseci...jel ko zna sta o tim hormonima
Nis posebno ne znam, sam sam vidjela u Austrijskoj trudnickoj da su mi gore to rutinski radili sto znaci da je vjerovatno bitno za nesto, za sta...to vec ne znam. Kada ces ti do gore?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:44:22
stefania
sta ima zene
.....ja usla u 8. mjesec. ..ne mogu da vjerujem..evo caj i kafa za sve
btw nista se nisam pripremila jos..jesam juce isprintala spisak sta mi treba i jesam razmisljala kako cemo sta urediti, pa cu sad akoBog da poceti...
sarah..sa srecom i sutra i ja vise jedva cekam da nam se ti javis s akoBogda...good luck
ej, vi sto zaru spominjete ja ne konta o cemu se radi s zarom i ocima to jest vidom? ja to nista ne znam a corava sam samo tako..inace imam iza zgrade toliko zare da se ljeti ne moze hodati po tom dvoristu..de mi napisite neki lagan receot za nesto od zare...mislim ako smijem s obzirom na taj vid
ne mogu da se sjetim vise ko je sta pisao pa cu se samo osmjehnuti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:48:41
animagical
hej zene, ma sweet me zadeverala s knjigama, ja se zacitala kako mi je mama otisla hvala sweet nego sanela, ovdje u sa se ne ceka toliko drzavno, moja sveki se narucila za 10-ak dana da radi,a nalazi se cekaju 15 dana. ja ne mogu da se gnjavim drzavno pa uradim jednom mjesecno tsh, ft3i ft4 privatno za samo 30 km lijepi tawil,haman dzabe...ali ja radim stalno nalaze jer sam na terapiji ionako,a tebi je super da jednom u zivotu provjeris sta fali, uradi, korisno je za ne daj Boze. idacha samo ti uzivaj al cuvaj ga trebace mu snage za poslije poroda ja evo lezim hehe sta cu kad moram, cim ustanem jedan dan malo na noge zatekne me makar kap krvi... tako da sam se poklopila po usima... sta li je sa skvo??? njoj cini mi se nesto bilo pocelo isto...pa se izgleda i ona usutila... jelo,sto tebi nista ne kupise...bas su neke i ta mala i tetka nek su se one sredile pa makar kupi ti jedne na djecijem pa ubaci gore ono za stomak ja vise ne da ne sjedim na fotelji,nego ne mogu ni u dvosjed da stanem ako spadnem s trosjeda ne gine mi na podu lezati, ko nasukan kit samo da se ne nahladim ko malena eto ljubim vas. p.s. ja kihnem ovaj mali sutne odo da citam drugo tromjesecje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 18:52:26
Anoniman
Animagical ma sto je najsmjesnije ja im kupovala , juce Ani cipele, bodica, haljinica nekih, taji dvoje pantalone i dvije majice i patike, tetki cipele, maloj danas dvoje helanke... a meni samo djecije cipele u djecijoj radnji, djecije Pavle proizvodnje i to na "ponizenju" za 30KM , a svu me opeljesise, a ja mastala kako cu sve na sebe da potrosim, a bih ja da sam sta nasla