|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  275 276 [277] 278 279   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
17.4.2011 13:17:32   
sweet insanity
cimnem ti ja, daj mi mail user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6901
17.4.2011 13:18:13   
enči80
http://www.yu4you.com/items/sr/knjiga/item_9636.html

evo ti link kako izgleda,mada se slažem sa palchinken.Danas sve imaš na ovim forumima.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 6902
17.4.2011 13:19:17   
enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: enči80

Animagical ,ja imam knjigu "Praktična enciklopedija trudnoće,nege deteta,ishrane beba i male dece" ,autori su ALISON MEKONOKAJ I SARA LUIS.Nije previše detaljna ali imaš sve što ti treba .Knjiga je kupljena na sajmu u Sarajevu ,120KM.

super heheh ali trazim ima li iko sta u pdf-u da mi cimne preko netauser posted image nesto istovremeno zabavnouser posted image   polozila sam ja embriologiju u sklopu histologije,pa skroz dosadno ovo po netu..vasa bebe ja sada kao banana, radi ovo radi ono... pola nije tacno, razvojno.

E,to nemam.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 6903
17.4.2011 13:22:31   
Selma.A.M
Pozz od mene...
Jao što mene kičma boli izgleda da je ovo vrijeme i još sam ržno spavala fujjj
Još jučer sa malcem šetala do mame sat tamo sat ovamo u hodu i stomak i kičma su me počeli boliti Bogami sam se prepala da nisu kontrakcije nedo Bog...Uprvoj trudnoći tako mi je bilo od 7 mjeseca pa sam morala mirovati jer sam se bila otvorila 2 prsta ali ovo je tek početak 6 još ide ljeto,još dijete je tu joj ja bi plakala
Sinoć sam molila Boga da me makar potjera u wc-e pa da bi imala razlog zašto me je kičma bolila ali jok.....
Vidim neko pita za patronažnu ne znam kako je kod vas i odakle dolaziš ali ovdje u Tuzli meni je patronažna došla odmah sutra dan...Pregledala malca,moje grudi,tražuila da malca podojim da vidi kako to ide meni,popila kafu i otišla.....Došla kroz dva dana opet ista procedura....I opet banula nakon pola godine da vidi kako nam ide user posted image
A mojoj drugarici koja je se porodial samo 10 dana prije mene nije nikada niko došao pa sad ne znam,onda mi je neko kao rekao da je doalzila jer sam išla na časove za trudnice pa je imala moju adresu upisanu tamo u onu knjigu,...user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 6904
17.4.2011 13:30:05   
animagical
enci imalo bi se ovdje sta citatiuser posted image s tim sto mene zanima vise zanima citanje onako nekih zabavnih stvari...ovo po netu je Boze sacuvaj dosadno a i nemojte se oslanjati na one mjere narocito...stvarno to je kao da uporedjujes koliko kome raste kosa... a vala ne b dala 120 za knjigu da je u zlato uvezanauser posted image meni je najdraze kad odem an sajam pa po 15-ak km svasta natovarim... sweet nece mi pp da proradiuser posted image ako bas imas ta da cimnesuser posted image

selma, upisuj se za onaj jastuk za trudnice sad ti je pravo vrijeme, a i ledja te ukocila! ili ga naruci, neces ga ni dobiti od ove moje prijeuser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 6905
17.4.2011 13:33:32   
sweet insanity
Znaci da idem na casoveuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6906
17.4.2011 13:35:06   
sweet insanity
animagical, imam par knjiga jos pogotov ako ocekujes curicu :)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 6907
17.4.2011 13:40:11   
animagical
cekam djecaka, al moj muz sve tepa sceri mojauser posted image pa ko zna sta ce ispastiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6908
17.4.2011 13:44:42   
animagical
sweet imas pp

Neposredna veza do poruke: 6909
17.4.2011 13:45:08   
sweet insanity
Imam recimo Absolute Beginners Guide to Pregnancy, I'ts a baby Girl (to onda nije za tebe ako cekas sincica), onda imam From First Kicks to First Steps i slicno tome :)

Neposredna veza do poruke: 6910
17.4.2011 13:49:12   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ja popijem jednu solju il dvije zare ujutro.recimo jutros na prazan zeludac soljicu caja sa limunom, valjda mi nece naskodit, mislim nije to puno vitamina A, il jeste??? A svjeze zare nemam neg imam moji sto su brali pa osusili.....Mislis da treba da prestanem sa cajem??

On se treba piti u kombinaciji sa vitaminom A, jer tako neće oduzeti vid, ali mi trudnice ne smijemo. Od suhe možeš samo čaj napraviti, koji je svakako bolji od onog što se kupi u filter vrećicama.
Ne bi trbalo da ti naškodi ako ne piješ puno, ali nemoj piti ni duže od mjesec dana.

Neposredna veza do poruke: 6911
17.4.2011 13:54:45   
sweet insanity
Pijem ga desetak dana otprilike po slolju dvije, a ja kolko procitah da zara sadrzi i voitamin A i C i K :/ A recimo i mrkva je vitamin A pa opet je jedemo (recimo u onoj corbi) od tikve). Cak i u Prenatalu im 400 IU vitamina A (kao beta karotena)...ma u normalnim kolicinama ne bi trebalo naskoditi, mislim cak i narandze imaju vitamina A koliko procitah...

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 6912
17.4.2011 14:17:01   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Pijem ga desetak dana otprilike po slolju dvije, a ja kolko procitah da zara sadrzi i voitamin A i C i K :/ A recimo i mrkva je vitamin A pa opet je jedemo (recimo u onoj corbi) od tikve). Cak i u Prenatalu im 400 IU vitamina A (kao beta karotena)...ma u normalnim kolicinama ne bi trebalo naskoditi, mislim cak i narandze imaju vitamina A koliko procitah...

Imaju, ali sve su to male količine. Žara nema dovoljno da bi spriječila gubitak vida. Mrkvu kada kuhaš gubi svoje sastojke, ko i svako povrće. Ja sam primjetila da dosta slabije vidim odkako sam je pila, pa sam zato odustala. Da bi se neutralisao negativni učinak žare, treba je kombinovat sa bjelančevinama.
Ti vidi,možda neće imati takav učinak kod tebe, jer svi smo mi različiti :)

Neposredna veza do poruke: 6913
17.4.2011 14:27:34   
Anoniman
Ja samo da vam mahnem... nekako sam nakrivo nasađena danas i psihicki i fizicki user posted image , imam osjecaj kao da sam usla u deveti mjesec toliko me kosti bole kao pred porod sto su bolile, prepone, kukovi, po dnu stomaka ma kao da sam sva rastelovana user posted image ... Taman isplanirali dan sa tatom zovu ga na posao, tako da me to dodatno s*ebalo itd
Ljubimo vas i nadam se da ste sve ok.
Sarah?

Neposredna veza do poruke: 6914
17.4.2011 14:39:07   
Selma.A.M
Vidim da se priča o knjigama joj ja ima neku Roditeljstvo ali je stariej izdanje,svekrva mi dala ona kupila kada je bila trudna prije nekih 35 godina ali je preopširna pa ima od začeća do mentalni bolesti ,pa se samo nasikuiram mislim ipak da je to previše informacija........
Onaj banana jastuk sam gledala da ljudi prodaju za 20km u oglasniku pa možda i probam tako jer je u turbo limaču 110km a to mi je jakoooooo puno....
Evo i ja malca nahranila,pitam ga Amare šta ćeš jesti kaže : Hebov sa jajom (prženice user posted image ) i evo za ručak je tirit i taman od mene.....
Sutra trebam na gradinu i to da završim sa UZ koliko me je strah toliko jedva čekam,a pošto sam tek u 12h naručena na uz ja ću otići ranije da uradim i hormone štitne da i to riješim......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6915
17.4.2011 15:03:08   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: enči80

Da ga ja rezervišem,hvala palachinkenuser posted image user posted image

Jutro i od nas!

Jutros sam jedva dočekala da se probudim jer sam sanjala užasan san.Sanjala sam da sam umrla a i dječica zajedno sa mnom i kao u onoj seriji"ŠAPTAČICA DUHOVA" bilo mi žao napustiti ovaj svijet i ja hodala kao da sam živa.Ma,živi užas a sva sam mokra ustala.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Idacha ,nemoj zamjeriti ali mene su suze oblileuser posted image user posted image

Enci i sama sam ti takva, ima perioda ka sanjam bas bas uzasne snove, poslije toga sam par dana nikakva, kao sto kazes probudim se u znoju. Govorim ja muzu, kako je sretan sto nista nikad ne sanja, ja imam traume od snova i uvijek se sjecam svakog sna...
Sinoc sanjam ja, nemojte se smijat, vi ste krive za ovaj sanuser posted image user posted image Sto ste me einoc nasmijale s onim kako je muz povukao mlijeko, neko spomenuo i svekrva bila tu i citava ekipa. I ja tako sanjam, joj smijat ce te se, da moram povuc dole mm, da mu nesto izvucem da mu je zaglavilouser posted image user posted image user posted image user posted image A mene u snu sve nesto stid, jos tu svekrva, nekako mi neugodno bilouser posted image Kad sam se probudila, reko Boze dragi svasta, svastauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Al ponavljam vi ste kriveuser posted image user posted image user posted image
Hej, je li itko gledao ovu stranicu sto sam ranije stavljala :
http://www.babygendertool.com/baby-gender-test.aspx
Ukucate svoj mjesec rodenja i godinu, muzev i mjesec zaceca i godinu. Meni kome god sam racunalo ispalo tako, posebno za djecu koja su vec rodena. Ajd zabavite se malo, bas me zanima kod vasuser posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 6916
17.4.2011 15:10:10   
Selma.A.M
Joj meni sporty ovo kaže da je prvo žensko a ja pored sebe imam dječaka user posted image ,a za ovo drugo kaže muško a meni rekli da je curica.....
Ako sam dobro ide
Mjesec rođenja majke i godina rođenja
Mjesec rođenja oca i godina rođenja
I mjesec začeća i godina začeća
Jeli tako ??

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 6917
17.4.2011 15:12:10   
Selma.A.M
A o snovima nesmijem da pričam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ja samo što se nisam pokeksala sa presjednikom  Bushom svi ostali su bili user posted image user posted image user posted image user posted image
Ali za tebe i tvoje propuhivanje u prirsustvu svekrve je legendarno user posted image  

Neposredna veza do poruke: 6918
17.4.2011 15:12:39   
palachinken
sporty mama, oplakah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 6919
17.4.2011 15:17:22   
sporty mamaa
Je Selma tako je, meni pogodili i ovim mojima, ti si medu onih 20% nepogodenihuser posted image user posted image user posted image Ma ima svasta na stranici, svakakvih gluposti, malo za razbibriguuser posted image user posted image
Ma nisam ja nista propuhivala, oni me tjerali ja nisam htjela, joj sramote pa nek je i u snovimauser posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6920
17.4.2011 15:29:08   
Lina85
Dan trudnjaceuser posted image

Samo da vam mahnem cetam vas redovono ali nemam nesto volje za pisanjem nekako sam sva lenja i usporenauser posted image user posted image user posted image .
Sportyuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image san ti je vise nego luduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i ja svasta sanjam da to nije normalo pa se posle pitam kako mogu tolike gluposi isanjati za samo jenu nocuser posted image user posted image user posted image .
Selma sretno draga kod doktora da sve bude u najboljem redu od user posted image ti zelimuser posted image user posted image user posted image .
Vidim pisali ste o curenju mleka kod mene cicke suhe ko barut a nisu nesto ni narasle jos sam na starom broju pa sad nesto razmisljam jer to znaci da ja necu imati mlekauser posted image a tako mi je merak dojiti moju bebicu kad dodze aBd.
Palachinken stvarcice su preslatke ima da bude prava maca tvoja curica user posted image user posted image user posted image ja se potajno nadam da ce i kod mene biti curica posto i ja i mm to zelima ali i ako bude bato volecemo ga najvise na svjetuuser posted image user posted image user posted image

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 6921
17.4.2011 16:03:14   
honey bunny
Meni reče da je boy, a dr.kaže da je girl :) Šta ćemo sad? hihiih

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 6922
17.4.2011 16:39:18   
Sonja
veliki pozdrav i od mene

evo ja lezala cijeli dan ne mogu da se pokrenem..sva sam ko mrtva boze sacuvaj..odmorila jer mm ne radi nedjeljom pa on malo oko adina a ja odmarala

sutra aBd na UZVuser posted image user posted image user posted image user posted image jedva cekam da vidim svoj maji kikiriki nadam se da ce biti sve ok

selma vidim da si spominjala patronaznu..joj moja je bila boze sacuvaj..dosla odmah sutradan i izvadila adinu krv iz pete za one nalaze za onu neku bolest(zab sam koju) i nije mi nista pametno rekla..nije ni pogledala ni grudi ni kako dojimo ma nista ..jos se ja pozalila da me bole i ispucale bradavice a ona nista rekla da samo mazem melemom.bezzze

eh i da usput pitam mada je rano al dok sam se sjetilauser posted image
da li kod nas u tuzli ima savjetnica neka za dojenje ili neko bas strucan za touser posted image
meni stvarno poslije poroda treba neko da mi kod kuce pokaze kako se doji jer sa adinom nisam stvarno znala..samo sam ga 1 mj dojilauser posted image user posted image user posted image a sad se planiram bas potrudit da uspijem...nisam ga znala drzati lijepo u sjedecem polozaju vec samo kad smo lezali jer su nam tako na gradini pokazali..

pusa svima

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6923
17.4.2011 16:59:19   
Selma.A.M
Sonja ne znam koja je tebi dolazila meni je ona plavuša kratka kosa,niska puno priča.....Što se tiče dojenja,iskreno nije ni pokazivala samo je htjela da vidi jeli beba lijepo vuče jer je bio krupan a u stomaku još ispustio mekonij pa je morala da provjeri....Samo polako,meni je najlakše bilo u turskom stavu da dojim....Usput Sonja sad nešto gledala fotke na frizurama i mislim da se ti i ja znamo onako iz prolaza jer smo išli u istu osnovnu školu,znam da je bilo davno user posted image  ali  mislim da smo se prečesto sretale pa sam te prepoznala user posted image user posted image
Sretno sutra na UZ i ja idem sutra ali na gradinu....
Usput zna li neko do koliko radi Bingo u Tuzli pošto je nedelja ???

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6924
17.4.2011 17:09:17   
Sonja
i ja idem na gradinuuser posted image u koliko ides
mozda se i sretnemo heheh ja u pola 12
Bingo radi do 6:)

mozda se i znamo..jel ja tebe imam na fejsuuser posted image

u kojem dijelu zivis..
joj pitanja hahahah

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  275 276 [277] 278 279   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  275 276 [277] 278 279   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kada na prvi regled?!
klemzi

Nakon što je test pokazao plusić, kada ste otišle na prvi pregled kod ginekologa?

odmah čim sam saznala (73%)

sačekala sam 1 sedmicu (27%)

Broj svih glasova: 56

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *