Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 23:53:36
animagical
bona malena kako ne znas za ibrik sistem na vecu rupu stavis bradavicu a na manju ti ili neko drugi (citaj muz ) povuce jako....i to ti je old school aventova pumpica jel de sto vam stedim pare
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 23:54:23
idacha
evooo 4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca 8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca 13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca 17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca 21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca 26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca 30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca 35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca 40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 23:55:26
idacha
IZVORNA PORUKA: animagical
bona malena kako ne znas za ibrik sistem na vecu rupu stavis bradavicu a na manju ti ili neko drugi (citaj muz ) povuce jako....i to ti je old school aventova pumpica jel de sto vam stedim pare
nisam cula nikada...
bone od muke se svasta smisli kako je idacha smislila muza...samo trebala si prvo pitati sveki a jel on zna da doji ako cete jos nesto smijesno moju mamu kad ja nisam znala da dojim otcepljavala moja sestra od 8 godina ona se sjeca kad je dojila, ko to jos moze
bone od muke se svasta smisli kako je idacha smislila muza...samo trebala si prvo pitati sveki a jel on zna da doji ako cete jos nesto smijesno moju mamu kad ja nisam znala da dojim otcepljavala moja sestra od 8 godina ona se sjeca kad je dojila, ko to jos moze
fakat se veceras ismijah od srca ma, vjeruj mi, TADA da mi je neko rekoa g.... da pojedem, ja bih, samo da prestane ta bol, a jos vise da znam da mi je dijete sito... pu pu pu ne ponovilo se...
nego, zenice, odoh vam ja polako, ovaj moj nemirkovic u stomkau se pravo buni... zelim vam laku i mirnu noc, odmorite se lijepo.. kiss i milikite stomkeeee
malena ja jedva cekam da rodim, iskreno...ne zato sto tesko podnosim trudnocu, vec jedva cekam bebija da nam zavristi...ovako samo lezim, mazem se, evo sad i brisem se...nekako besposlena. a vala dodijale mi i ove mahalske, zatim mama i sveki s nutkanjem hrane...ko da sam iz gladi pobjegla ako sam trudna jedva cekam da me prestanu odmjeravati jel mi stomak mali ili veliki, dal je bas musko i ono rodbinsko ah ne drzi se linija u trudnoci..jedi! i naravno dosta mi smeta ovo lezanje, onda imam rizik vazda da dobijem napad, jedva cekam da se rodi bebi, pa da sam rahatnija. znam,kazu tada tek briga krece..ali bar nece biti briga da mu ja ne naskodim svojim zdravstvenim stanjem. i jedva cekam juni i krecenje i sredjivanje sobice nase zajednicke planiram vec od maja u shoping...naravno ako doktor aminuje kad cete vi???
ma ja bih da malo sporije ide trudnoca... sta znam, osjecam ko da sam jucer zatrudnila a te mahalske, ne obracam paznju.... mene su nervirale ranije kad su zapitkivali ima li sta...sad samo prodjem i kontam evo vam na, gledajte....a spol ne govorim, samo kazem ne znamo jos... pa nek odmjeravaju koliko hoce... ja sam do nedavno i krila trudnocu cisto radi tog zapitkivanja, da mi stomak ne raste, ne bih ni rekla do poroda da sam trudna pa nek'' imaju onda kad razmisljati jesmo li usvojili ili je nase
ja sam mislila krajem 7. da pocnemo sa krecenjem i pripremama... jos uvijek mi je prerano... a termin 1.9. pa eto taman dok sve zavrsimo aBd, vrijeme i da dolazi bebac...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.4.2011 0:32:15 >
heheh ti bi ih bas iznenadila kad rodis sedmi mjesec ti je 26 sedmica pa ti vidi, brzo to fura taman maj-juni ma ja se ne mogu osloniti da cu biti slobodna za hodati tj da ce mi posteljica i sve drugo dopustati kad beba oteza sad je ebo je mater otisla na grlic helem, cim dr aminuje setnju,bar koji dan, mi cemo ici nabaviti tapete ili stickere, boju i to...za krecenje u junu. pa kad kupimo da namontiramo krevetic i ostale karafeke o krpice i ostale djidje tipa AS i to cemo dobiti od moje seke koja je rodila 2009 onda dok ja kilava s muzem posmotanim pocistim kucu i uredim, dok on ostatak kuce okreci (hoce on sam...) u tome cu i roditi treba mi pola sata da obujem carape, a ne da preslazem ormar, sve operem, ima kamion stvari kod seke, valja ono negdje smjestiti...a iskreno ne volim bas ni da mi neko donosi gotov rucak a ne da mi slaze ormar...ili brise iza namjestaja... nekakva sam ters i muhanata, ne dam da mi iko zaviruje po kuci
nama ce kreciti profesionalac, posto imamo dosta zidova u kombinaciji sa drugim bojama i geometrijskim oblicima, a boje nekih mislim mijenjati, pa bolje da mm nista ne cacka... pomoce mi valjda zaova da ocistimo... kupovina mi je zadnja...nesto cu dobiti od drugarica za prvu pomoc od garderobe.... krevetic ce valjda muzek znati sklopiti dobro kazes, brzo proleti... ma necu da brzam, samo da bude hairli i da bude sve s bebom, a ja cu pomalo...
uh da mi neko uleti u kuhinju pa otvori visecu sad....mm posprema vec sedmicama, ja gledam i placem znas kako on-u najboljoj namjeri al dzaba opet nije po mom... seka mi pokazala koliko je skupila stvari koje su male njenom djecaku...ima tona minimalno! odo spavati, nekakva sam umorna kad pomislim koliko ondje ima stvari za oprati,opeglati... pa mjereno u koferima, jedno 10-ak onih najvecih,sto ne mogu bez tockova... sve za male do pola god, dobila ona iz njemacke. ma divno je,al zatrpace nas vjeruj ne znam kako cu se sad istusirati ni hocu li uopste laku noc!
Danas sam fantastično raspoložena....odoh među ljude prvi put od ponedeljka! Jeeeeeeeee ma sve tremu imam, kao pred blind date, samo zato što idem popiti kafu i potrošiti šta para u tržnom (malena27, ako budeš u tržnom oko podne, ponijeću ti čokoladu )
Čitam gore ove postove....vidi kako vama bude veselo u trećoj smjeni. Ko mi je kriv pa zaspem ko kokoš i nikad nisam tu kad 'otpočme šiz'
vas sve i znate šta...taaaaa-daaaaaa od danas smo oficijelno ušli u veliki ogromni SEDMI mjesec!!!
Jutros sam jedva dočekala da se probudim jer sam sanjala užasan san.Sanjala sam da sam umrla a i dječica zajedno sa mnom i kao u onoj seriji"ŠAPTAČICA DUHOVA" bilo mi žao napustiti ovaj svijet i ja hodala kao da sam živa.Ma,živi užas a sva sam mokra ustala.
Idacha ,nemoj zamjeriti ali mene su suze oblile
Jutroooo!!! Evo i mene,ako me se sjecate. Neeeeeeeeeeee javljam se u poslijednje vrijeme,nemam vremena,stalno jedem,a kad ne jedem onda smisljam sta bi mogla da papam. Ne znam sta da radim,moram nekako zatvorit ovaj apetit inace ce biti bar +30 do kraja trudnoce. Ja bas nisam dobro jucer i danas,valjda zbog vremena,pritisak me nesto zeza,a imam i mucnine po cijeli dan. Vidim vi ste pravo aktivne,ko vodi u borbi za jastuk. Ima li novi bebica? Ako ima iskrene cestitke od mene. Enci to je samo san,osmjeh na lice.
evo i ja sam stigla do kraja, 20.4 ako bog da je termin ali jos uvek sam tu heheh, stomak me boli lazni bolovi se javljaju ali nista , taman kada pocnu bolovi mislim to je to ali nakon sat dva podju. bila u sredu kod ginekokologa kaze sve je uredu beba je dobo spustena samo sto nije krenula,
Samo neka prodjemo dorbo i hairli, ovo cekanje me izludjuje, nekako sam nestrpljiva. Jedva cekam da moju bebicu zagrlim :)
veliki pozrav i javljam vam se aBd sa dobrim vestima uskoro !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 10:19:42
enči80
IZVORNA PORUKA: Hannica
Jutroooo!!! Evo i mene,ako me se sjecate. Neeeeeeeeeeee javljam se u poslijednje vrijeme,nemam vremena,stalno jedem,a kad ne jedem onda smisljam sta bi mogla da papam. Ne znam sta da radim,moram nekako zatvorit ovaj apetit inace ce biti bar +30 do kraja trudnoce. Ja bas nisam dobro jucer i danas,valjda zbog vremena,pritisak me nesto zeza,a imam i mucnine po cijeli dan. Vidim vi ste pravo aktivne,ko vodi u borbi za jastuk. Ima li novi bebica? Ako ima iskrene cestitke od mene. Enci to je samo san,osmjeh na lice.
Porodila se amam Sjećamo draga ,kako da se ne sjećam kolegice po bebama Vidiš ja sam skroz suprotno od tebe,u prva 3 mjeseca ja ništa haman nisam jela i opet sam cijelo vrijeme grlila šolju Amela.srce ti još malo i gotovo.Sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 10:31:20
Bebica11
Jutro drage moje trudnice
Evo da se i ja javim. U petak sam bila ponovo prokrvarila,al posto je to bio 3.put u hefti pobudalila sam i mislila da je lose ,spremim se i pravac na Jezero. Naravno izmrcvarim se dok su me primile i na kraju hvala Bogu sve super,nisam bila otvorena, a oskudno je krvarenje.Vise sam se izmaltretirala dok su me cackale dolje , odem na ultrazvuk kad bebino srce kuca hvala Bogu i NARAVNO doktorica nije odolila da se izdere na mene sto hodam po doktorima ,kao da bih ja voljela,a mislim da bi svaka normalna trudnica otisla dr ako bi prokrvarila...al poslije spontanog svako krvarenje izaziva uzasan strah u meni , uglavnom sad cu se primiriti bas bas i nadam se da ce sve ok biti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:01:12
DIJAMANT
Bebica 11 baš mi je žao što prolaziš kroz to. Mogu misliti kako te je strah svaki put kad ugledaš krv. Ali, najvažnije je da je sve ok. A na to što dr. kritikuje ne obaziri se puno. Pa ove trudnoće su njima više rutina, ne unose se oni u to kako mi to doživljavamo. Mislim da bi svaka normalna žena kojoj je stalo do trudnoće reagovala kao i ti. A je li miruješ? Ja sam imala 2 spontana, a 3. trudnoću sam iznijela do kraja hB, sve bilo ok. Jedino sam imala jake bolove koje doktori nisu znali objasniti, pa sam cijelu trudnoću preležala, a bilo je dana kada mi je napor bio otići i u WC. Ali hB sada imam svaršeno dijete od 2,5 godine.Zato miruj ako moraš i bit će sve ok ! Meni sad neobično što nemam bolove u ovoj trudnoći A znam da će biti kako je propisano i da je svaka trudnoća drugačija. Evo i od mene jutarnja kafica ako vam nije kasno ženice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:10:08
Bebica11
Vjeruj DIJAMANT da mirujem,i meni ne znaju objasniti grceve,ali smirili su se hvala Bogu. I LEZIM, NON STOP.samo do wc-a odem tako da sam stalno uz vas na netu ,jucer sam se s krizaljkama igrala i rjesavala SUDOKU da ne razmisljam puno o a nezgodno kad lezis samo pratis tijelo i simptome
Ti jos nisi isla na pregled?Ma bice bas kako si napisala onako kako je sudjeno,jer pero je uzdignuto a listovi osuseni
eto i ja bih rado kahvu al sam se odrekla u trudnoci,a inace sam pravi kahvopija ,moze meni caj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.4.2011 11:15:07
DIJAMANT
E tačno tako "listovi su osušeni"! Bit će kako mora, tako ja sebi govorim i odlučila sam da čekam datum kada mi je zakazan redovan pregled. Nadam se da me neće panika uhvatiti u međuvremenu . A i ja sam se odrekla kafice prije dvadesetak dana, tako da ćemo ja i ti onda skupa "očajavati" .