idacha
|
hello, zenice.. evo da mahnemo i mi.. kod nas standardan dan, da se ne zalim opet i ponovo mene mama danas nagovorila da popijem pola apaurina, jer sam se nesto bez veze iznervirala.. a, apaurin na mene utice nevjerovatno.. tako da sam pola dana prespavala... animagical, kao sto rekose zenice, sve je individualno.. nekome laktacija krene vec u trudnoci, nekome nekoliko dana poslije poroda... ne bi trebalo da ti prestaje, nego se raduj jer ces aBd lijepo dojiti svoju bebanu.. i da znas, uvijek ce ti jedna dojka biti ''aktivnija'', a druga manje aktivna.. meni je desna bila ''proizvodnja'', a lijeva ''hanuma''... iz lijeve nikako nisam dojila imija, dok je iz desne lilo... vjeruj, kad nadojde mlijeko, desna dojka mi je bila bukvalno 3x veca od lijeve.. to je bilo nevjerovatno za pogledati, tako da sam, kada sam bila vani, uvijek bjezala kuci kad osjetim da mlijeko nadolazi, da me ljudi cudno ne gledaju... obzirom da ti je mlijeko vec pocelo, moj sestrinski savjet ti je da obavezno nabavis sebi pumpicu za izdajanje.. najbolja ti je i najskupllja, to je Avenova, ali vrijedi svake pare.. kazem to iz iskustva, ne daj Boz mastitisa ili ako ti mlijeko nakon poroda bude jaaako nadolazilo, a beba ne bude mogla sve da izvuce, da obidjes upale i zaceljenja... eeh, to je nesto sto nikome ne bih pozeljela, jer toliko boli... ja sam apsolvirala tu materiju i, vjeruj, da me je sada strah vise toga nego poroda... kako su ostale bembeljuce????