|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  271 272 [273] 274 275   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
16.4.2011 19:00:38   
koka i po
user posted image ...tu sam sta god zatreba....

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 6801
16.4.2011 19:11:32   
sanela.asja
wauuu hocu i ja

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 6802
16.4.2011 19:12:18   
Selma.A.M
Auuu palachinken kod tebe malena će biti pravo moderna user posted image
I ja sam slaba na ove haljinice,a kod mene prvo dječak a za njih je stvarno slab izbor dok za curice haljinica da mi oči stanu
animagical i ja sam i u prvoj i sada u drugoj trudnoći sa tim curkanjem imala problema od početka 5 mjeseca i to u velikim količinama

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 6803
16.4.2011 19:20:42   
ziki
Palacinko robica je premedena, da cekam curu najverovatnije bi bakrotirala, ja sam sanjala da je cura i odmah kupila tri male haljiniceuser posted image posle sam se svojim ocima uvjerila da je user posted image .Malena za mlijeko sve individualno, kod nekih zena mlijko krene tek 2-3 dana po porodjaju kad beba navuce

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 6804
16.4.2011 19:33:58   
sarah
Samo da se javim kratko prije nego sto mi gosti dodju.
Jos sam tu, 2u1 kao sto vidite.
Bila danas na ctg-u, sve uredu, pregledali me i ginekoloski, stanje nepromijenjeno, plodne vode dovoljno.
Izgleda da ovo kod mene nece jos. Sutra opet na ctg.
Veliki pozdrav i pusa za sve...

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6805
16.4.2011 19:44:08   
sweet insanity
Sarah, pa kod tebe se toj bebici pravo svidja u trbi izgledauser posted image
Honey Bunny, mama napravila corbicu , evo upravo je jedem i super je. Nadam se samo da ce pomoci sa trombama :)Hvala OPETuser posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 6806
16.4.2011 19:55:30   
sanela.asja

IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo:

user posted image

user posted image

user posted image

Ja sam zaljubljena u onaj karirani šorc user posted image A ova pepa haljina, ustvari bodić sa našivenom suknjom će aBd biti prvo bajramsko odijelo user posted image

predivnooo predivnoooooooo

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6807
16.4.2011 20:02:31   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sarah

Bila danas na ctg-u, sve uredu, pregledali me i ginekoloski, stanje nepromijenjeno, plodne vode dovoljno.

ti kao moja sestra. oboje djece je rođeno 12 dana poslije termina. porodit ćeš se u 42. sedmici user posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 6808
16.4.2011 21:27:40   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: sarah

ti kao moja sestra. oboje djece je rođeno 12 dana poslije termina. porodit ćeš se u 42. sedmici user posted image

i ja stalno virkam na rodili smo i na fb profil da vidim ima li kakvih promjena user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 6809
16.4.2011 21:51:56   
animagical
ima ikogauser posted image kod mene ovo i sad malo curka, a desna suha i bradavica desna izgleda zatvoreno, nema rupicu kao lijevauser posted image vrlo mi je smijesno i simpaticno i drago i cudno... danas mi je dolazio sestric i dok sam njega mazila sve mi ukvasi majicuuser posted image   eto mojih desavanjauser posted image mislim, vjerujem ja vama da je skroz normalno,ali je meni prvi put,pa mi neobicnouser posted image da li ovo znaci da cu lakse uspostaviti dojenje aBd ili ce prestati prije poroda? 

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 6810
16.4.2011 21:56:48   
ziki
Animagical nemoj se bezveze opeterecivat sa sbb kbb. Vec napisah da sam nemirka dojila sat posle poroda a da je bas rano kernulo, mm zna bolje kaduser posted image  on je otkrioSarah nudis li bebari poklone za izlazakuser posted image mozda joj nisi pogodila ukususer posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6811
16.4.2011 22:02:23   
Skvo RR
Vecer zenice....
Ja evo danas citav dan odmaram...juce ujutro malo smedjkasto mi se pojavi..i odmah sam se "umusila i smirila"... Uglavnom...nije vise bilo i danas sam okej...
Vidim kod nekih vec mlijeko doslo...user posted image user posted image
Ja ga nisam nikada ni dobila...ni po porodu...user posted image ..tako da bi ja sada volila da i ja procurim....user posted image  Mozda ovaj put i bude....
Palachinken divne stvarcice...to je ljepota..user posted image ....sredjivanje...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6812
16.4.2011 22:02:43   
idacha
hello, zenice..
evo da mahnemo i mi.. kod nas standardan dan, da se ne zalim opet i ponovouser posted image user posted image user posted image mene mama danas nagovorila da popijem pola apaurina, jer sam se nesto bez veze iznervirala.. a, apaurin na mene utice nevjerovatno.. tako da sam pola dana prespavala...

animagical, kao sto rekose zenice, sve je individualno.. nekome laktacija krene vec u trudnoci, nekome nekoliko dana poslije poroda... ne bi trebalo da ti prestaje, nego se raduj jer ces aBd lijepo dojiti svoju bebanu.. i da znas, uvijek ce ti jedna dojka biti ''aktivnija'', a druga manje aktivna.. meni je desna bila ''proizvodnja'', a lijeva ''hanuma''... iz lijeve nikako nisam dojila imija, dok je iz desne lilo... vjeruj, kad nadojde mlijeko, desna dojka mi je bila bukvalno 3x veca od lijeve.. to je bilo nevjerovatno za pogledati, tako da sam, kada sam bila vani, uvijek bjezala kuci kad osjetim da mlijeko nadolazi, da me ljudi cudno ne gledaju...
obzirom da ti je mlijeko vec pocelo, moj sestrinski savjet ti je da obavezno nabavis sebi pumpicu za izdajanje.. najbolja ti je i najskupllja, to je Avenova, ali vrijedi svake pare.. kazem to iz iskustva, ne daj Boz mastitisa ili ako ti mlijeko nakon poroda bude jaaako nadolazilo, a beba ne bude mogla sve da izvuce, da obidjes upale i zaceljenja... eeh, to je nesto sto nikome ne bih pozeljela, jer toliko boli... ja sam apsolvirala tu materiju i, vjeruj, da me je sada strah vise toga nego poroda...

kako su ostale bembeljuce????

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 6813
16.4.2011 22:06:45   
palachinken
Ja vala ništa nemam, nikakvog mlijeka. Nisam ni znala da se tako rano može pojaviti. A šta ću, da je do mene - nije. Pojavit će se kad bude trebalo, ako Bog da. Ali jesu mi bradavice pomašala ogromne user posted image i tamne, nemreš ih ofulat!

Jeste vidjeli moje modne mačkice..joj rodi sebi mama kulerku malu user posted image

Ajde bujrum kod mene na čokolade, dobiću tristo kila, ne mogu da odolim, rekla sam mužu da ih sakrije negdje duboko i daleko.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6814
16.4.2011 22:07:55   
idacha
palachinken, stvari su zaista prekrasne... kad vidim ovako nesto, obuzme me zelja, pa kaem idem i na trece dijeteuser posted image user posted image user posted image onda me pocnu stizati standardne trudnicke tegobe, pa kazem nema sanse vise user posted image user posted image user posted image
Skvo, lezi, odmaraj i miruj, nemoj se zezati... pusti ti adrenalin, popij apaurin nek te malko smiri... mene vala danas komirao... :)

mi smo danas 29+1, dakle usli u 30tu sedmicu... neka samo ide vrijeme, pa da se sBozjom pomoci i porodim :) jedva cekam...
sarah, tebi su garant fulali terminuser posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6815
16.4.2011 22:17:44   
malena27 RR
jos niste zaspale? user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6816
16.4.2011 22:19:48   
animagical
idacha imam izdajalicu od seke, ona nije koristila, ali mislim da je chico, jel ne valja...da pazarim odmahuser posted image moja veeelika zelja je da hranim bebija prirodnouser posted image bez ikakvih flasica i mucenja formula...iznenadila sam se kad sam pomirisala hipp adaptirano-kako smrdiuser posted image kako ono bebe piju...druge onako ne smrde, sta je ono s hippom? jos to djeca piju i sute...vjerujem da je zdravo, organsko tamo vamo al vala ko kiselo...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6817
16.4.2011 22:19:59   
idacha
uh, kakvi zaspale..noc tek pocelauser posted image user posted image user posted image
meni mm stize veceras :) krece iz Sarajeva oko 12, tu je znaci oko 2-2,30... pozelila ga praaavo, a sutra ce me vec iznervirati ko sto gledamuser posted image user posted image user posted image
kako si nam ti danas??

Neposredna veza do poruke: 6818
16.4.2011 22:23:14   
idacha
animagical, ja sam se pravo napatila sa dojenjem, kazem, nikome ne bih pozeljela... uspjela dojiti samo 2 mjeseca i morala preci na Hipp... ja sam imala svakakvih izdajalica i Chiccove i Nukove i ne znam ni ja kakve, ali mi je najbolja aventova.. ona mi je jedino pomogla da izvucem mlijeko.. mada, kod mene su dosta uvecene bradavice, pore bile zacementirane... ma, uzas cisti...
iskreno se nadam da ovaj put nece biti tako...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6819
16.4.2011 22:30:47   
animagical
ma kupila bih, sto da ne...a nisu mi uvucene bradavice, izgledaju ko da im je zimauser posted image ma realno nisam ja ni protiv AD sestric je uzivao u hippu ali mi nejasno sto mu nisu dali bolji mirisuser posted image   nadam se da ce i desna da zivne u dogledno vrijeme,nema hanumisanjauser posted image kaze mi mama-vec krenulo? pa hocel ti se potrositi kolostrum?user posted image oplakala sam joj...mislim zena je dojila i mene i sestru...a sad to pitauser posted image a valjda nece... doduse sto kazu krenulo mlijeko, vala ne izgleda ko mlijeko vec kao voda, valjda treba tako. sad se imam cime zanimati, ucim teoriju dojenjauser posted image sto bi rekla jedna moja kolegica-a imal skripta?user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6820
16.4.2011 22:35:58   
malena27 RR
ja dobro hB...danas isla malo do buvlje pijace, nadjem sebi papuce japanke za cijele 3 km, novcate, pa sam odmah sretna user posted image user posted image
kod nas bio zemljotres oko 7 i 15, isprepadah se ziva....

ja sam mislila da i meni treba krenuti mlijeko user posted image user posted image user posted image cim je animagical spomenula da ga ona ima, a sedmicu kaska za mnom sa user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 6821
16.4.2011 22:37:35   
idacha
user posted image user posted image user posted image user posted image joj, tvojei postovi su meni extra, uvijek se necemu nasmijem od srca-.. cuj ima li skriptauser posted image user posted image user posted image
ta aventova ti je oko 110 Km, mozda malko manje, ali ja kazem, mene je zaista spasavala.. sada sam rekla, prvo nju vadim kad poccnem sa pripremama za bebuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6822
16.4.2011 22:40:20   
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

ja dobro hB...danas isla malo do buvlje pijace, nadjem sebi papuce japanke za cijele 3 km, novcate, pa sam odmah sretna user posted image user posted image
kod nas bio zemljotres oko 7 i 15, isprepadah se ziva....

ja sam mislila da i meni treba krenuti mlijeko user posted image user posted image user posted image cim je animagical spomenula da ga ona ima, a sedmicu kaska za mnom sa user posted image

Svi nešto spominju taj zemljotres, mi ništa nismo osjetili. Možda zato što nemamo lustera po stanu, nije se imalo šta zaljuljat.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 6823
16.4.2011 22:43:23   
malena27 RR
vjeruj da ne treba luster da osjetis kako ljulja... jos ja zivim u kuci pa se jos vise osjeti... sav mi se namjestaj rastimo, morace ga covo dotegnuti, kad mene vec nece user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6824
16.4.2011 22:47:40   
sporty mamaa
Veceruser posted image user posted image user posted image user posted image
Vidim prica se o dojenju, ja sam rodila na carski, mlijeko mi je krenulo nakon dva dana. Kupila onu Nuk jeftinu izdajalicu od 20 i nekih km i to ponjela u porodiliste... Ali...... Nije me dugo sluzila. Kad je beba izsla sa pedijatrije, nema sanse da je htjela siku, ja sva u stresu, ni ad u kuci ni ista, a place, vristi... I tako posaljem ja muza da kupi neku bolju, na srecu on je nasao Aventovu i ja sam punih godinu dana uz pomoc izdajalice imala mlijekouser posted image user posted image user posted image Do 6.mj beba je iskljucivo pila moje mlijeko(nazalost na bocicu, ali i to je bitno)poslije sam uz moje dodavala i po koju bocicu ad. Ali uz Avent izdajalicu ja nikad nisam imala problema s grudima, ma apsolutno nistauser posted image user posted image user posted image user posted image
Tako da toplo preporucujemuser posted image user posted image user posted image user posted image
Usput da vas nesto pitam, posto se vec pomalo pocinjem brinuti. Brijala ja noge s nekim muzevim ostrim bicem i sva se isjekla, sad imam mali milion ranica na nogama, ma uzas i to me svrbi jako. Ne prolazi vec vise od tjedan dana, ne znam sta da koristim da zaraste, jer se vec pomalo brinem. A i ja sam kriva, jer se znam ono jako pocesat. Nemojte mi se smijat molim vas, noge mi lice ko da sam u ratu bilauser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 16.4.2011 22:49:21 >

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  271 272 [273] 274 275   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  271 272 [273] 274 275   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

naf naf tabletice
Medić*

Da li dajete djeci tablete za zube, ako da koje i od koliko treba poceti sa davanjem tih tabletica?

da (44%)

ne (56%)

Broj svih glasova: 39

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *