Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 11:44:36
tukica
Animagical, slobodno se raspitaj, mislim da uvijek mozes da biras... Sonja, hvala draga... Osjetila sam kao da mi vade utrobu Uh jesam to dobro rekla, mislim nije bolilo, ali nije ni ugodno, samo sam to osjecala dok su vadili bebu, ostalo nista stvarno... ali taj osjecaj je jaaaako cudan, kao kad ti vade zub, nista te ne boli, a znas da se nesto odvaja od tebe...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 11:52:06
palachinken
animagical, što misliš da ćeš morati na cr? tukice, napokon je bolnica iza tebe. Uživaj!
Žene, ja još uvijek osjetim te neke grčeve tamo skroz dole....kako da opišem, gdje hašimaga ulazi u gospojicu Nije nista bolno ali nije ni ugodno, pogotovo jer nemam pojma o čemu se radi. A kao što vidite, ne znam ni opisati pa da mogu guglat. Da li je iko imao nešto slično?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 11:58:33
animagical
palachinken, zato sto sam truhla zena a mislim da mi nece dati na prirodni jer imam epilepsiju i antifosfolipidni sindrom, a pred kraj necu smjeti biti na antikoagulantima, ili ti ga narodski onim lijekovima za razrjedjivanje krvi. ja sam bas zeljela taj prirodni porod, ali kad mi kaze dr 9 puta veca sansa da dobijem epi napad tokom poroda...ne bi da ugrozim bebu. jos kako se moja krv cudno ponasa...prosle god sam imala spontani zbog ugruska a njega zbog antifosfolipidnog... en bi da se igram s porodom. jos je sada i posteljica preko grlica, ako se ne podigne mislim bar 5 cm iznad ionako nema sanse za prirodni.. eh zato ja sad u akciji borbe protiv opste anestezije idem u pon u vojnu bolnicu kod masica, da se pohvalim nadam se da ce reci da se posteljica bar malo digla, da vise ne lezim ko bolesnik
< Poruku je uredio animagical -- 16.4.2011 11:59:28 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 12:55:25
stefania
IZVORNA PORUKA: animagical
palachinken, zato sto sam truhla zena a mislim da mi nece dati na prirodni jer imam epilepsiju i antifosfolipidni sindrom, a pred kraj necu smjeti biti na antikoagulantima, ili ti ga narodski onim lijekovima za razrjedjivanje krvi. ja sam bas zeljela taj prirodni porod, ali kad mi kaze dr 9 puta veca sansa da dobijem epi napad tokom poroda...ne bi da ugrozim bebu. jos kako se moja krv cudno ponasa...prosle god sam imala spontani zbog ugruska a njega zbog antifosfolipidnog... en bi da se igram s porodom. jos je sada i posteljica preko grlica, ako se ne podigne mislim bar 5 cm iznad ionako nema sanse za prirodni.. eh zato ja sad u akciji borbe protiv opste anestezije idem u pon u vojnu bolnicu kod masica, da se pohvalim nadam se da ce reci da se posteljica bar malo digla, da vise ne lezim ko bolesnik
vidis kako je to cudno znam djevojku s epi kojoj su bas savjetovali da se porodi prirodno zbog mogucnosti da joj napadi prestanu..i porodila se tako i sad poslije godinu i pol od poroda nije imala napad i smalnjili joj terapiju za pola..eh haj sad znaj jesu li je "izlijecili" prirodnim porodom ili nisu..ipak ti vjerovatno znas sta je za tebe najbolje
palachinken mislim da znam sta opisujes meni se desavalo nesto sto sam ja opisivala kao ubod nozem ali nekim tupim ..ne znam jel kod tebe to, ali meni se to nesto znalo desiti..i sad samo manje...sad imam gumene noge i zglobove i SVE me boooli....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 12:56:11
Selma.A.M
Palachinken ti imaš grčeve dole,a mene počela boliti ona kost npr kada prekrstim noge ili kada se okrećem na krevetu pa razmaknem noge ma užas a dešava mi se da me dole ta ista rupa koju ti tako lijepo opisuješ zaboli kao da me neko nožem zasiječe uhhh Animagical i ja idem na cr ali nemam mogućnosti birati jer je izgleda kod nas u Tuzliu samo totalna anestezija ima tako da ......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 13:02:23
animagical
IZVORNA PORUKA: stefania
vidis kako je to cudno znam djevojku s epi kojoj su bas savjetovali da se porodi prirodno zbog mogucnosti da joj napadi prestanu..i porodila se tako i sad poslije godinu i pol od poroda nije imala napad i smalnjili joj terapiju za pola..eh haj sad znaj jesu li je "izlijecili" prirodnim porodom ili nisu..ipak ti vjerovatno znas sta je za tebe najbolje
palachinken mislim da znam sta opisujes meni se desavalo nesto sto sam ja opisivala kao ubod nozem ali nekim tupim ..ne znam jel kod tebe to, ali meni se to nesto znalo desiti..i sad samo manje...sad imam gumene noge i zglobove i SVE me boooli....
ne znam ko joj to preporuci ali vjeruj na rijec nekome ko to ima godinama, bol i stres ne lijece epilepsiju, vec naprotiv intezivno uzrokuju iznenadne napade zna doci do poboljsanja u trudnoci, kod mene je bolje sada, ali koja glupost...pri epi napadu mama a samim time i beba ostanu bez kisika onoliko koliko traje napad...to je nekad pola minuta, par sekundi, ali moze biti i puno duze i opasnije...takodjer u fazi grcenja pri napadu se misici ponasaju svaki sebi kako hoce, sto bi pri prirodnom porodu moglo potencijalno ugusiti bebu, slomiti joj nesto...ne daj Boze. ali stvarno svakakvih doktora ima, vjerujem ja tebi da su njoj tako rekli, ali to su idioti...bi li ti sebe lijecila da time svjesno ugrozavas bebu? ja vala ne bih, da mi bude ko rukom odneseno... inace se lijecim, tacnije receno drzim napade pod kontrolom, jer lijeka nema, kod dr savica na kosevu, jako poznatog i cijenjenog epileptologa...eh da mu ispricam kako neki lijece epi... nek je meni moj bebi ziv i zdrav, a ja sam draga ionako navikla, nije mi za mene.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 13:11:17
Anoniman
Tukiceee ... ljubi bebano ... sto se tice tog ostajanja u bolnici i meni je to najgore... zbog toga najvise i bjezim od CR, ali jos koja nedjelja pa cu krenuti na redovne kontrole kod oftalmologa pa cemo vidjeti. Meni i ako je bio jako tezak porod sa Anom zeljela bih opet prirodno i sa Anom sam se porodila u noci u 1.15 i uz potpis doktorice i moj potpis sam izasla sutradan oko 11-12h kuci, da sam jos morala ostati taj dan poludila bih, jos ja nemam ruznih iskustava sa sestrama...mislim uopste osobljem, kako neko zna imati, prema meni su svi super bili, valjda se potrefile dobre smjene. jer ja sam dva dana prije nego sto sam se porodila hospitalizovana zbog bolova na tri minute. Ja cekam da moje dijete odspava jednu turu, bar da preklopi pa da idemo gdje na rucak i u shooping, trebam njoj neke obuce uzeti, a to moramo probati pa nek nam je Bog na pomoci , jer ta cim joj dotaknes stopala vristi, a i ako nadjem sebi kakvih stvarcica, a trebalo bi mi i nesto obuce... tako koliko cu uspjeti obici i kupiti zavisi kakav ovaj moj mali harambasa bude bila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 13:37:42
belmica
tukice, čestitam mila!!! interesuje me dali si imala mucnine posle spinalne ? da li je istina da dok si u intenzivnoj posle spinalne lezis nepomicno bez jastuka 24h? ja sam Azru rodila pod opstom anestezijom, i ovajput bi trebala na CR aBd, pa kontam ...da li opet isto opstu ili spinalnu. ko te porodio?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 15:43:20
animagical
ima li koga.... imam jednu vijest pravo me iznenadilo....osjetim nesto mi mokro, a nista ne pijem da sam se zalila...pogledam...kad lijeva strana grudi moookra nesto ovo rano krenulo, jel?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 16:30:54
enči80
ima li koga.... imam jednu vijest pravo me iznenadilo....osjetim nesto mi mokro, a nista ne pijem da sam se zalila...pogledam...kad lijeva strana grudi moookra nesto ovo rano krenulo, jel?
I meni je pošlo ima već 2-3 sedmice tako da ne brineš,sve je ok.
Ja sam danas nikakva,glava me boli ,povraćam,nemam apetita (tek jela prije pola sata) onda otišla da mi fruzerka opere kosu i isfenira kad ja u salon nema struje.Ne volim ići kod drugih pa sam se vratila kući da operem i onda me leđa ukočila a inače od početka trudnoće imama problema sa donjim dijelom leđa.Ne mogu 5 minuta imati povijena leđa da me ne uštekne.Nadam se da ste vi dobro i da bebice slušaju.
Odoh sad da pravim ručak pa se pišemo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 17:14:30
sanela.asja
.Ne mogu 5 minuta imati povijena leđa da me ne uštekne.
Joooj tako i meni meni pravo uhvati u ledjima i ljevom boku pa hocu da umrem ni lec ni sjest jadva usisam i obrisem laminat...meni se misici upalili od jucerasnje generalke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 18:12:25
sporty mamaa
Samo da vas pozdravim... Malo sam cistila po kuci, tj. spremala neke ormare, iznosila ves, spremila wc... Bas sam se umorila... Djevojcica ostala kod bake, pa ja iskroristila priliku... Palachinken, ja isto imam te bolove i kao sto kazes, ne znam kako da ih opisem. A imam i sve ostale Jelena sretno u shopingu, da kupite lijepe obucice... Tukice, tebi cestitam na bebicic Meni se blizi pregled, pa koliko mi je god drago toliko me i vata panika. Sta mislite hocu li opet morati raditi onaj color dopler ili samo obicni ultrazvuk preko stomaka? Sad sam skoro 17 tjedana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 18:18:13
ziki
Pozz zenice, uzivate li u vikendu? Ja sam danas bila sama kuci sa Nemirkom, a mm preuzeo na sebe da odradi radnu subotu. Animagical super, i meni je rano krenulo mlijeko i u prvoj trudnoci i sad, Nemirka sam dojila sat posle poroda
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 18:20:11
palachinken
Sporty, meni je tako nekad 17-18 počeo raditi preko stomaka, dotad vaginalni uzv.
Joj žene, došli sveki i svekar iz Švicarske, bili u posjeti rodbini. Jao kako su lijepih stvari donijeli za bebu, a sve nešto h&m i c&a. MA reko, vidi ti šmizle, čim izleti, odmah markirana. Ja ostadoh željna h&m-a, a ona odmah! A sve veličina 56. JOooooooooooooj meni suze na oči kako je to medeno! A mama tojest ja, dobila čokoladeeeee ima tri kile raznih! Ne smijem slikat da mi jačmiri ne poiskaču . Evo me hoću se onesvijestit od količine šećera. Odoh pojest čokoladnog zeku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 18:26:10
ziki
Daj nam slike robice. Ja se svojoj svekrvi navise obradujem kad dodje posle gostovanja u Njemackoj
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.4.2011 19:00:30
enči80
Aj palachinken
Malena to je sve individualno,meni u prvoj se nije javljalo u toku trudnoće.