|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
16.4.2011 1:40:32   
RICI
drage trudnjace samo da vam se malo javnemo ja i moja princeza, evo vam pisem cekajuci da se ona sama probudi spava vec 4 sata a meni grudi gore podoj upomoc ustaj princezo!!!!!
uglavnom mi smo super ja sam ko nova beba jede spava i kaki, pozelim je u ruke uzeti koliko spava.
pusa za sve trudnjace

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6751
16.4.2011 9:02:59   
palachinken
Ja ću prvo nakratko:
user posted image

Pa odoh pristaviti kafu. Jutros me opet leđa bole i sva sam nervozna, još mi pride muž pojeo čokolino sinoć. Jutros ustala, ugrijala mlijeko, zagrabila kutiju - kad praaaznoooo. MA nije on  ni svjestan koliko mi se zamjerio. Joj sad bih mu glavu otkinula! Što ti je trudna žena! Istovremeno sam sama sebi presmiješna, a opet toliko ljuta na njeg user posted image
Još uvijek se ne usuđujem izaći iz kuće, hajd hodanje ali one silne stepenice dole i gore me plaše.

Žene, primjetila sam da mi se grči gospoja, odnosno tu negdje u tom predjelu nešto... ponekad, na sekundu...ne znam baš ni opisati user posted image jesu li to braxton hicksove ili šta već?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 6752
16.4.2011 9:37:59   
Anoniman
Rici draga svaka cast za  user posted image ... slusa svoju mamu user posted image
Palachinken evo saljem ti ja cokolina... joj ja ga ne mogu ni primirisati, mada ga nikad nisam ni jela, ali Ana sada kad jede i ja kad god joj ga pravim redovno se ispovracam, jednostavno smek mi smeta. A mm kaze ko je za ovo rekao da je slatko, posto ga ja ne dajem cesto ani, obrazlozenje sto ce joj slatko i onda ono sto ostane iza nje on poseceri i pojede user posted image

Tajo nam dosao nocas, ja ga cekala user posted image , pa sam baaaaaaaaas kasno legla, ali zato moj budilnik zvani Ana to ne zanima user posted image

Ljubimo vas user posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 6753
16.4.2011 10:18:44   
Selma.A.M
Jutro trudnice,ja evo pijem kaficu pa usput da vam se javim...Jao spavala sam kao beba,sat spavala,sat plakalauser posted image
Muž me jutros kada je pošao na posao probudio da popijem tableta i ja samo svoj jorgan u ruke i malcu u krevet user posted image  nekako ujutro volim otići kod njega i odspavati sat-dva a ona oznojen,mirisan uhhhh ništa ljepše......Kako vi na ovom vremenu ?
Eto pa se čitamo malo kasnije

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6754
16.4.2011 10:31:57   
animagical
heeeeeeeeeejuser posted image ustadoh i ja nekakouser posted image muzek me izmamio kafom hihi, al nastavicu ja danas jos :P
sad malo da sta procitam...da mi sta ne promakneuser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 6755
16.4.2011 10:33:49   
Sonja
jutrouser posted image user posted image
mi smo bas poranili a legli iza ponociuser posted image ovaj mali nije htio spavat a i nocili kod sveki pa mozda i zato
joj cim sjednem za racunar jos vise mi mukauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6756
16.4.2011 10:41:02   
animagical
mene je ova stonoga jedna budila do pola 6user posted image ljubi ga mama

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6757
16.4.2011 10:46:42   
Sonja
joj nek mi bog oprosti i forumasice na temi spontani al ja stvarno rijetko kad idem tamo..nekako uvijek se opteretim tim pricama i dobijem neki jak strah..od kad sam na forumu 2 puta sam bila i uvijek po nekoliko dana samo o tome razmisljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6758
16.4.2011 10:56:29   
sanela.asja
Jutrooooo meni se spavaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image a nemogu imam harambasu pored sebeuser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6759
16.4.2011 10:59:00   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sonja

joj nek mi bog oprosti i forumasice na temi spontani al ja stvarno rijetko kad idem tamo..nekako uvijek se opteretim tim pricama i dobijem neki jak strah..od kad sam na forumu 2 puta sam bila i uvijek po nekoliko dana samo o tome razmisljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj i ja pročitah tužnu priču, onu od jutros, pa sam sva potrešena user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6760
16.4.2011 10:59:44   
animagical
sonja, nemoj tako negativno....ne valja za bebu da brines toliko....ima i ovdje zena koje su imale spontani, neke i vise njihuser posted image pa opet trudne i pozitivauser posted image ne brini tu bebicu u stomacicuuser posted image  

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 6761
16.4.2011 11:14:24   
sweet insanity
Jutro svima, da se malo javnemo i mi. Sinoc mm trebao komp (pos'o) tako da nisam mogla doci do nj., a vidim fino ste se ispricaleuser posted image
Kako ste vi danas?user posted image

Neposredna veza do poruke: 6762
16.4.2011 11:17:01   
tukica
eh drage moje, da vam se brzinski javnem, dok bebi spava... Hvala svima na cestitkama, porod kao porod nije bolio, ali je oporavak kaka pravauser posted image ja sam bila u depresiji jer se toliko dugo ostaje u bolnici, hem si sam sa bebom 24 sata, rana te boli, a svaki put kad place moras se ustati i podojiti je ili uspavati i iako kazu da je porodiliste politike baby friendly u smislu da su mame stalno sa svojim bebama, uzasno je da ostajes tamo 5 dana sa 20-tak drugih zena i njihovih beba i kad sve sastave plakati po noci, samo mozes i ti s njima, jer ste svi zajedno tu...
sto se tice poroda, ja sam se porodila carski uz spinalnu anesteziju i iako jeruzan osjecaj davanja inekcije u kicmu, kao i sam osjecaj da ti neko kopa po stomaku, opet si svega svjestan. oporavak je kriza u smislu da te rana boli - mada ne toliko da ne mozes podnijeti, ja sam vec drugi dan na nogama bila, a danas, 6. dan od operacije nista me bukvalno ne boli... opet kazem, oporavak nije lak, ali sve je to podnosljivo user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 6763
16.4.2011 11:17:09   
palachinken
Ja odoh da pravim ikonice za iphone od fondana. Sve se nadam da ce me to zabaviti pa malo popustiti ovu nervozu. A ako mi krene naopako, ima da sve zapalim i bacim u šolju. Ako ove moje zeničanke ugledaju dim iznad Jalije....to sam samo ja u blaženom stanju user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 6764
16.4.2011 11:18:04   
animagical
hej sweet primice se termin jel user posted image svaka cast izgura ti... user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 6765
16.4.2011 11:18:17   
palachinken
IZVORNA PORUKA: tukica

eh drage moje, da vam se brzinski javnem, dok bebi spava... Hvala svima na cestitkama, porod kao porod nije bolio, ali je oporavak kaka pravauser posted image ja sam bila u depresiji jer se toliko dugo ostaje u bolnici, hem si sam sa bebom 24 sata, rana te boli, a svaki put kad place moras se ustati i podojiti je ili uspavati i iako kazu da je porodiliste politike baby friendly u smislu da su mame stalno sa svojim bebama, uzasno je da ostajes tamo 5 dana sa 20-tak drugih zena i njihovih beba i kad sve sastave plakati po noci, samo mozes i ti s njima, jer ste svi zajedno tu...
sto se tice poroda, ja sam se porodila carski uz spinalnu anesteziju i iako jeruzan osjecaj davanja inekcije u kicmu, kao i sam osjecaj da ti neko kopa po stomaku, opet si svega svjestan. oporavak je kriza u smislu da te rana boli - mada ne toliko da ne mozes podnijeti, ja sam vec drugi dan na nogama bila, a danas, 6. dan od operacije nista me bukvalno ne boli... opet kazem, oporavak nije lak, ali sve je to podnosljivo user posted image user posted image user posted image

tukice, ti si naš heroj user posted image user posted image user posted image ljubi malu krofnicu!

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 6766
16.4.2011 11:18:54   
Sonja

IZVORNA PORUKA: animagical

sonja, nemoj tako negativno....ne valja za bebu da brines toliko....ima i ovdje zena koje su imale spontani, neke i vise njihuser posted image pa opet trudne i pozitivauser posted image ne brini tu bebicu u stomacicuuser posted image  

pa zato i kazem da tamo ne idemuser posted image onda samo o tome razmisljam i stetim sama sebi
a opet zao mi sto ne mogu koju rijec utjehe da kazem
sorry drage moje nadam se da me razumijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6767
16.4.2011 11:21:49   
animagical

jos jednom cestitam od srcauser posted image da te pitam dok si tuuser posted image posto ce mene moguce natjerati na carski...hmmm... moja velika zelja bi bila bar da vidim bebu cim se rodi, tako da me zanima kako si se dogovorila za spinalnu, ne znam kako to ide, a ne bih voljela opstu. radjena mi je jednom lumbalna punkcija, tako da te razumijem za  tu iglu u ledjimauser posted image nije bas ugodno. e da, jos me zanima gdje si se porodilauser posted image cmokni mrvicuuser posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 6768
16.4.2011 11:26:19   
animagical
IZVORNA PORUKA: Sonja

pa zato i kazem da tamo ne idemuser posted image onda samo o tome razmisljam i stetim sama sebi
a opet zao mi sto ne mogu koju rijec utjehe da kazem
sorry drage moje nadam se da me razumijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sonja draga uzivajuser posted image svako treba raditi ono sto ej najbolje za njega, ja npr od kad sam trudna ne gledam ono ispuni mi zelju i ako neko upali ja ga natjeram da makne, jer necu da se uzbudjujem zbog bebe...ne znaci da si manje empaticna ili bilo sta, ti si prije svega mama i ne smijes se uzbudjivati ni sekirati zbog svoje bebice. ja sam i imala spontani 6 mj prije ove trudnoce pa svejedno ne sjedim povazdan i placem, niti ima svrhe, niti mi pada na pamet da skodim svojoj zdravoj pravoj bebici. naravno, ima faza od par mjeseci, 3-4 iza toga kada svako otplace, odsuti...pa nastavi dalje. samo ti uzivaj u trudnociuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6769
16.4.2011 11:26:24   
Selma.A.M
Sonja nemoj se opterećavati stvarima kao što je spontani,istina to se dešava i nismo ni svjesni koliko žena to doživi ali život ide dalje,neke hvala Bogu već uveliko ljuljaju svoje bebe u krilu tako da samo pozitiva...
Mene je npr potresla ona slika na fb-u onog malca sa sepsom,još ispod slika piše osobe sa slabim želdcom da negledaju ali ja poleti i eto sad....
Palachinken sretno sa ikonicama,jao kako je to lijepo ko ima živaca za taj fondat ja probala jednom i oplakala iskidala na komadiće i bacila u kantu user posted image
Tukica mogu zamisliti kakav je taj osjećaj CR i mene sve više hvata strah uspavljivanja,reza,anestezije,oporavka ali onda samo vratim film unazad,pa bolila me je rana i od epizotomije pa evo me sad hvala Bogu pojma nemam o tom rezu tako da to sve na isto dođe....
Sanela.Asja i meni tako dođe da prespavam cio dan ali jok valja doručak praviti,pa se malo poigrati,pa priču ispričati auuuu da ne nabrajam user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6770
16.4.2011 11:28:37   
tukica
Ej draga, ja sam radila c.r. na jezeru... Buduci da moras leci dan ranije radi svih pretraga i inekcija, tu noc razgovaras sa anesteziologom i kazes mu koju hoces anesteziju... on ti objasni sve prednosti i mane i jedne i druge i to je to... Cak se mozes opredjeliti u zadnji tren za totalnu anest. ako te strah uhvati...
upravu si, nije ugodno kad te bocaju u kicmu, mene su uboli jedno 5 puta jer imam malo iskrivljenu kicmu i nisu mogli potrefiti tacno mjesto i bila sam se bas prepala, ali nista se nije dogodilo hvala Bogu, a osjecaj je cudan, ali bar vidis odmah bebu i svjestan si svega... poslije te prebace na intezivnu njegu gdje si 24 sata bez icega, samo sa infuzijom, polako ti se vraca osjecaj u noge i podizes se polako, pa te prebacuju kod bebe... rana, tj. rez ne boli, vise bole te kontrakcije maternice dok se ona ne vrati u prijasnje stanje...
meni je najvise od svega smetalo i ubilo me odvojenost od mm i ostalih, jer se gore ubijas u pojam danima, svi placu, ti si nervozan, tu moras ostati toliko dugo, a ide ti se kuci... a posjete su samo kroz providno staklo, znaci nema price i nema kontakta, samo se gledateuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6771
16.4.2011 11:31:47   
sweet insanity

hej sweet primice se termin jel user posted image svaka cast izgura ti... user posted image

Heh evo za tri dana aBd punimo 33. sedmicu pa u srijedu ulazimo u 34. jos malo, jos malouser posted image Koliko sam nervozna jer ne znam sta me ceka toliko me i raduje da vidim bebicuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6772
16.4.2011 11:33:16   
Sonja
user posted image user posted image user posted image

moj lopov se budi oko 7h i ja stvarno jedva ustanem jer sam bas malaksala od jutra do mraka al sto ti kazes valja sa djecicom sve duse nase drage..
jedva cekam da prodje aBd 12-13 sed. i onda ja budem ko novauser posted image
do tak mm i Adin moraju trpiti moje mucnine malaksalost ljenost i stalni umoruser posted image

tukice cestitam ti na bebari...sve najbolje

mene je strah carskog a prvi put sam molila doktore da me vode na carski ili da me ubijuuser posted image sad kazem hB pa je sve proslo kako treba
al sto vi kazete zena se oporavi i od jednog i od drugog bitno je da je beba dobro i sve radimo za njihovo dobro

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6773
16.4.2011 11:36:04   
animagical
uh...ja ne volim biti zatvorena nigdje, to mi je najgore... ja sam dog aBd da idem od ponedjeljka u vojnu kod masica, valjda i dole imam iste opcije,ako nemam idem na jezero. ovoiko sam zapela za spinalnu najvise iz razloga sto ej moja seka nakon cr s opstom vidjea bebu tek nakon 4 danauser posted image doduse lani kad je gak bio jos dole na ocnoj... pa su imali stepenice kao prepreku da joj ga pokazu, bio u inkubatoru. ne znam kakav je taj rez-mislim znam naizgled hehe ali imam jedan rezic od 10 cm od lose izvadjenog slijepog crijeva, pa se nadam da je slicno, jer ovo nije strasno bilouser posted image   hvala sto si mi odg, bas me zanimalouser posted image  

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 6774
16.4.2011 11:36:11   
Sonja

Ej draga, ja sam radila c.r. na jezeru... Buduci da moras leci dan ranije radi svih pretraga i inekcija, tu noc razgovaras sa anesteziologom i kazes mu koju hoces anesteziju... on ti objasni sve prednosti i mane i jedne i druge i to je to... Cak se mozes opredjeliti u zadnji tren za totalnu anest. ako te strah uhvati...
upravu si, nije ugodno kad te bocaju u kicmu, mene su uboli jedno 5 puta jer imam malo iskrivljenu kicmu i nisu mogli potrefiti tacno mjesto i bila sam se bas prepala, ali nista se nije dogodilo hvala Bogu, a osjecaj je cudan, ali bar vidis odmah bebu i svjestan si svega... poslije te prebace na intezivnu njegu gdje si 24 sata bez icega, samo sa infuzijom, polako ti se vraca osjecaj u noge i podizes se polako, pa te prebacuju kod bebe... rana, tj. rez ne boli, vise bole te kontrakcije maternice dok se ona ne vrati u prijasnje stanje...
meni je najvise od svega smetalo i ubilo me odvojenost od mm i ostalih, jer se gore ubijas u pojam danima, svi placu, ti si nervozan, tu moras ostati toliko dugo, a ide ti se kuci... a posjete su samo kroz providno staklo, znaci nema price i nema kontakta, samo se gledateuser posted image

u meni bila koma samo jedan dan biti u bolnici...
de mi reci jesil osjetila da te "diraju"po stomaku i to ili nisi nista...

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 6775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  269 270 [271] 272 273   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

al sad iskreno

smatra te li da ima na rr.podsmijavanja i laganini podjeb.... sa neslanim salama i kako na to reagujete kad vidite da se to na vas mozda odnosi

nezelim komentarisati (79%)

vratim istom mjerom (21%)

Broj svih glasova: 155

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *