Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 23:30:02
Anoniman
Gotova i maloprije bila zaova i njen momak i on pola pojeo . Danas sam cijeli dan kuvala i jela i sad me ubi zgaravica i muka... Uzela da pravim krompirusu, jela mi se, pa napravim i bureka... pa posle toga vocnu salatu, ogroooomnu zdjelu, pa rusku salatu ma svega sam po malo copnula i sad bih dusu povratila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 23:36:09
idacha
enči, neka si ti slike postavila jelena, pa ti prava vrijednica.. kad sve stignes, majke ti... od svega sto si pravila, ja bih pred sebe rusku salatu jela dok mi ne pozli... :) ja bas rusku najvise volem :) to ti muzeku svom sve pripremila?? perfect wife, nema sta ja mog samo pitam kakva ce jaja saaaalim se...
joj, zene, dobre ste kad mozete mlijeka.. ja mlijeko i sve mlijecno (sem vocnog jogurta) ni pomirisati ne mogu... jedino pijem kafu sa maaaaaaaaalo mlijeka, a pored toga nista.. mene ubi zgaravica ako se napijem mlijeka... isto vazi i za voce... sem banane i jagoda, skoro nista ne mogu... bude mi nekakva muka, bljaksi... za razliku od prosle , sada mi se nista i ne jede Bogzna niti imam apetit Bogzna kakav...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 23:48:37
Anoniman
Sve stigla dok se moja cura fenirala ... zivio fen i cetka za feniranje...cijeli dan se zabavljala ... Ja inace volim da kuvam i kuvala bih cijeli dan i noc, a nisam bas neka izjelica nikad bila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 23:58:00
enči80
Jesi li pravila ikada sok od kopriva? Danas nabrala čistih,mladih pa da rekoh malo napravim sokića ali nemam nekog lijepg recepta.Evo upravo tražim po innternetu ali ako neko ima isproban,please podijelite recept.
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Sve stigla dok se moja cura fenirala ... zivio fen i cetka za feniranje...cijeli dan se zabavljala ... Ja inace volim da kuvam i kuvala bih cijeli dan i noc, a nisam bas neka izjelica nikad bila.
Nisam pravila, ali znam onaj sa konzervansom i limuntosom recept sto ti bas ne bih preporucila u trudnoci... ne znam koliko si zare ubrala, ali mislim da ti je zdravija da je u kuvanje stavljas nego ovako da pravis sok, jer da bi napravila litar soka treba ti dooooosta zare...
jel me neko trazio bili moji kod nas taaako volim kad mi mama dodje...iako je blizu puno cesce smo isli mi njima, a sada ja bas i ne smijem da se drmam od sedrenika do vogosce u autu, pa ih slabije i vidjam... da vam javim sutra ce snijeg, meni sada nista ne fali, ma ni da me zigne pripremite dzempere trebala bi se tusirati pa u krevet al mi se ne da...znam da ne mogu zaspati do pola noci ionako. jeeeeelo daj vamo te krompiruse ja bi mogla...danas jela samo dvaput, nesto nisam gladna, al krompiruse bi copala pomalo
Bujrum draga...koliko sam napekla ima tri dana da se jede, reko kad vec prljam kuhinju da znam sto sam je isprljala ... izgleda de ce i cuko dobiti jedan domaci obrok Zaru mozes Enci aman u sve stavljati, tipa kuvati krompir i zaru pa zaciniti i posuti maslinovim uljem prilog riba, pa kao cuspaiz, pa sa jajetom, pa cuftete od mljevenog mesa i zare, pa u pitu, u crbice... samo prvo je dobro obari.
Ma pravila sam ja prošle godine ali recept negje zagubila i nije bio ni sa konzervansom niti sa limuntosom već sa limunom.Potražit ću ja njega jer skinut je sa sa neta.otprilike je išlo oko 40 vrhova koprive se prlelije vrelom vodom (cca 3l)i ostavi jedno 24 sata.To se sjećam ali dalje je ?I bio je ekstra.Ove godine ću samo malo više staviti koprive radi bolje arome a i boje.
Idacha ima u DM-u kupiti ,pola litre dođe 5KM i to navodno 100% domaći .Ja sam ga kupovala ali rekoh da iskoristom sad ovaj period pa da napravim za ovo 2 čeljadi a inače sam ti ja u porodici zadužena za te stvari.
Zaru mozes Enci aman u sve stavljati, tipa kuvati krompir i zaru pa zaciniti i posuti maslinovim uljem prilog riba, pa kao cuspaiz, pa sa jajetom, pa cuftete od mljevenog mesa i zare, pa u pitu, u crbice... samo prvo je dobro obari.
Praktikujem ti ja to sve,jučer sam npr.puru pravila i pomiješala sa žarom mada danas čujem od jedne zene kao navodno ne treba je kuhati nego samo preliti vrelom vodom.Ja ću je nastaviti obarivati jer mi je tako bolje.
Pa limun se stavlja umjesto limuntosa... mislim da posle ta 24 sata stajanja dodas neku kolicinu limuna i onda ostavis da odstoji joj neki period pa procijedis... to mi je nekako logicno, jer tako ja npr pravim dosta domacih sokova... ja sam pravila skoro za Anu, stavljala jabuku, cveklu i mrkvu imala svega domaceg i u to limun, svega istu mjeru, ja nisam pravila puno, ja sam stavila po kilogram jabuke, cvekle i mrkve i pola kg oguljenog limuna prelila vodom (2litra) ostavila da odstoji, a prethodno sam sve rendala da bolje sok ispusti i sutradan samo prokuhala i procijedila kad se ohladilo.
hvala na pozivu na krompirusu sad vam gledam tickere, sve ste me prefurale... idacha 29 jela 22 ena 20 i kusur...ja tek 19 i dva dana(prosla ponoc :P) bicu trudna cijeli zivot.... odoh stvarno da se tusiram, tako mi je vruce... cmok svima
Uh jos cetiri puna mjeseca... Saznala sam da sam trudna kad mi je bilo 8,5 nedjelja, znaci jos ovoliko vremena mi ostalo koliko mi je i proslo od saznanja
Idacha laku noc I kod mene je danas za rucak bila krompiraca, cijela tepsija otisla za tren, mje dijete trazilo jos a nije bilo, pa sam joj nekako progurala keksice Ja vam uopce ne jedem zaru, ni nesto posebno zeleno, a evo od ovog hipp natal da ne ureknem zeljezo mi pravo dobro
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 16.4.2011 0:35:04 >
hvala na pozivu na krompirusu sad vam gledam tickere, sve ste me prefurale... idacha 29 jela 22 ena 20 i kusur...ja tek 19 i dva dana(prosla ponoc :P) bicu trudna cijeli zivot.... odoh stvarno da se tusiram, tako mi je vruce... cmok svima
Nisam ti ja daleko,ima još do augusta.
Probat ću Jelena sa limunom jer mi se ne stavlja taj limuntos niti konzervans,Vjeruj da sam tek jučer potrošila sok od borovnica a ljetos ga pravila a ni trunka limuntosa,
Odoh i ja u krpe što kaže mm.Laku noć svima
Ma ja kad sam sa Anom bila trudna koliko toliko sam se trudila da jedem zdravo i raznovrsno, sad uopste... jedem sta mi se jede... jela sam i sa njom nezdravu hranu, ali obavezan je jedan obrok bio da kazem nesto zdravo. Ja sam u prvoj trudnoci prodana dusa bila za pitom, ja jedem samo domacu krompirusu i kupovni burek, ali smao na par mjesta i taj burek... Ja sam znala ujutru kad podje mm na posao podjem sa njim do te buregdžinice autom, kupim burek i nazad kuci pjesice nekih 4-5km a snijeg do koljena...sve zbog ceifa, a tjesila sam se da ja to malo da prosetam, zdravo je setati
30 vrhova mladih kopriva 3 narandze 2 limuna 3l vode limontus(nije nuzno) 700gr secera ili zasladjivaca po zelji(ja sam koristila med)
Koprive oprati.U veci sud staviti koprive i agrume(oljustene i nasecene na kriske).Poklopiti,neka odstoji 24h.Rukom dobro izgnjeciti koprive i agrume,procediti,dodati zasladjivac i sipati u flase. Po originalnom receptu,sok se greje dok ne baci jedan kljuc,ali ako se sok brzo popije,nema potrebe.Kako odlucite.
Mozda bi sok mogao da se zamrzne-imacemo sok od koprive i to strukturisan
Samo da prijavim recept Limuntos izbacim samo malo pojačam limun.
Ma i ja nešto posebno ne gledam na ishranu ali pošto sam u bolnicu zaglavila prije par godina radi anemije i primila 2 doze krvi pasem sve živo okolo.