Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 14:12:18
animagical
gdje steeee kod mene asfaltiraju ulicu pa mi cijela kuca vibrira i trese vidim na tapeti muzevi i hormoni....mene je dosta proslo,na pocetku sam bila dosadna sama sebi, vazda ljuta...jadan on. mene danas nesto upalilo boljeti kao u lijevi jajnik, ne mogu noge da pruzim... citala sam sta ste pisali, nista zapamtila nisam hajmo isponove kako ste jelena, idacha, skvo, malena, sensia, sanela.asja, sonja, violina, palachinken, honey, ziki, gift, bebacha, ena, mea, sarah enci..?ako sam koga zaboravila,ne zamjerite trudnicki glupitis,jedva sam i ovoliko popamtila da li se milla sinoc porodila?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 14:31:09
Selma.A.M
Evo mene sa pregleda,ništa novo nisam saznala....Dobila sam 3.5kg za mjesec dana tako da sada imam 68kg.u plusu sam 8kg Počela sam oticati i vidim da mi je stavila + na edeme i varikse,dobila sam neke vaginalete nešto sa P... se zovu,gledala je malo bebicu na UZ ali mi ne reče ništa za komoru,već da joj dođem za mjesec dana ako sve u ponedeljak bude ok na gradini a ako ne onda da se javim odmah pa ćemo vidjeti šta dalje Bebica je visoko i karlično i dalje..... Eto odo sad da vas čitam izpočetka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 14:38:42
animagical
ja cekam da se javis pa nije ti nista rekla...ja zene nego, jesi razmisljala ti da odes negdje drugo, npr izlet do sarajeva? ako se nakanite ja vam toplo preporucujem dr divanovica, on je stvarno strucan covjek...vec nekoliko puta sam se potrefila da neko ceka ili ima iza ili prije mene kod njega pregled, trazeci drugo misljenje. samo on nece da vidi nalaz, bar je meni tako ispricao, da ne bi imao unaprjed formirano misljenje,vec onako prvo sam detaljno pregleda bebu,pa kaze sta on vidi,a ti poslije reci sta ti je neko drugi rekao...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 14:41:53
sanela.asja
Selma trebala si je pitati nista ni nece ni reci znam tako meni sve moras pitat ,za kile se nesikiraj,a jest mi krivo ebem ti doktore zato im ja krv pijem kad odem pitam sve od kulina pa dalje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 14:50:32
Lina85
Dan trudnjace male i velike
Kako ste mi sve redom ? jA iscitala sta se kojoj desava i pola zaboravila .Novim mamicam cestitam od srca,onima koje su iscekivanju da sto pre ugledaju svoje bebice .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 14:54:29
Lina85
Selma nemoj se previse nervirati bice sve u redu aBd,ja bih na tvom mjrstu potrazila jos neko misljene bar da sebe smiris. Animagical kako ide mirovanje jesu bubrezi bolje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 15:04:12
Sonja
selma posto ja nisam u toku od pocetka ne znam u cemu je"problem" ata ti nije rekla ili jeste dok.? kod koga sanela i selma vodite trudnocu? posto vidim da ste iz tuzle meni vodi dr.Mahira Jahic u domu zdravlja..ona mi je vodila i prvu trudnocu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 15:12:03
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja
selma posto ja nisam u toku od pocetka ne znam u cemu je"problem" ata ti nije rekla ili jeste dok.? kod koga sanela i selma vodite trudnocu? posto vidim da ste iz tuzle meni vodi dr.Mahira Jahic u domu zdravlja..ona mi je vodila i prvu trudnocu
pusa
Meni vodi trudnoću Amela Adžajlić,vodila me i u prvoj trudnoći i sada....A problem je što su na UZ pregledu na gradini sa 19 nedelja rekli da beba ima Blagoproširenudesnumoždanu komoru 0.6 U/H
Do sada sam bila kod tri različita doktora tj Amele Adžajlić (privatno),Amre.H i gore na gradini Sada da ne navodim lijekare koji je šta rekao,u svakom slučaju dvoje je izmjerilo Desnu komoru 0.6 ,a jedna od ovih dr 5.3 .....Sa tim da je lijeva 5.0 i za njih je ona normalna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 15:20:55
Sonja
oj boze sta sve necemo doziviti u trudnoci..doktori nas zive isprepadase... ja bi ti savjetovala da potrazis bas nekog strucnjaka ako ikako mozes... pusa za pupu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 15:24:39
Selma.A.M
Baš mi svi govore da potražim mišljenje nekog stručnjaka,a da li uopšte ima neko u Tuzli takav ,eto za Sarajevo sam dobila preporuke za Divanovića ... I ja sam razmišljala da odme po još mišljenja ali onda sam skontala da što god da je ja to dijete ću roditi i gotovo ali eto ako se može na vrijeme otkriti pa možda i reagovati ako ima neki problem nekako je bolje..... U svakom slučaju vama hvala puno svima....odo kafu piti pa čitamo se opet kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 15:48:44
sweet insanity
Pa pokusaj mozda jos kod nekoga u Tz? Ja idem jos od prije trudnoce kod dr. Blitvic i za sada zaista imam pozitivno iskustvo sa njom, nadam se da ce tako i ostati, jako je dobar i cijenjen doktor.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 15:55:49
sanela.asja
Meni trudnocu vodi Suada Tinjic ona ima svoju polikliniku u pasazu i stvarno je super super,prvu sam vodila u Dz i rekla nikad vise istto su me tako vodali te tamo te vamo i sve razlicita misljenja...ovdje nemam gdje hodat kod nje se i nalazi vade i Uz ,pregled dojki sve..platila 100 Km onu i clansku kartu i rahat ja bi ti nju preporucila..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 16:15:43
enči80
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Baš mi svi govore da potražim mišljenje nekog stručnjaka,a da li uopšte ima neko u Tuzli takav ,eto za Sarajevo sam dobila preporuke za Divanovića ... I ja sam razmišljala da odme po još mišljenja ali onda sam skontala da što god da je ja to dijete ću roditi i gotovo ali eto ako se može na vrijeme otkriti pa možda i reagovati ako ima neki problem nekako je bolje..... U svakom slučaju vama hvala puno svima....odo kafu piti pa čitamo se opet kasnije
Potraži drugo mišljenje ali ne govori šta su ti ovo prije rekli,nego samo kao došla onako.Možda je i Jelena upravu i nadam se da jeste a ja bih se još više složila sa animagical čisto da se više rješiš dvojbe da odeš u Sa na pregled.Kako god odlučiš držim ti fige da sve bude ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 17:08:54
honey bunny
Selma, skokni i do Gračanice kod dr.Munevere Šuvalić, ona je stvarno super i ima najbolji UZ aparat u Gr. Ako se odlučiš dat ću ti br.da ugovoriš termin :) Sweet, hvala :) Moja mala ti je pjavo mala, hehe :) A i kod tebe je stomačić malecki, kako se sakrila tolika curica u njega, hehe. Ma bit će one nama dobro aBd :) Animagical, kakve su prognoze za hodanciju? Reci tim bubrezima nek malo popuste dok obaviš kupnju, hihihihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 17:27:23
Sonja
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Sonja kako ti imas li mucnine meni su konacno prestale sad nemogu da prestanem da jedem
e draga moja mene ubise mucnine...ne povracam puno ali po cijeli dan mi je muka i kao da mi se zeludac smanjio jako malo jedem i bude mi dovoljno.npr jedna mala snicla ili nesto slicno je dovoljno da se prenajedem a prije trudnoce sam bas puno jela al hajd nece mi skoditi da smrsam koju kilu na pocetku i ovako imam previse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 17:35:20
sarah
Kako ste drage trudnjace? Ja sam bila jutros na kontroli, sve je ok i ne moram ostajati u bolnici. Kaze dr da dodjem i sutra i prekosutra radi ctg-a ali da me ne bi ostavljao u bolnici da mi ne bi neko od doktora inducirao porod, a sad kad bi se to uradilo bio bi tezak porod jer sam dole tvrda (valjda misli na grlic) i otvorena samo za vrh prsta. Posto su mi i ovulacije bile kasnije kaze da mozemo cekati jos najkasnije do sredine sljedece sedmice pa cu onda na komisiju ako se do tad ne porodim. Malo sam se opustila i nisam nervozna ko juce, i odmah mi je lakse cim ne moram ostajati u bolnici. Pretpostavljam da se Miila porodila jer se nije javljala od sinoc. Selma, ja mislim da je to kod tebe ipak uredu jer bi ti valjda danas rekla dr da je vidjela nesto sumnjivo. Ali bices mirnija ako potrazis jos neko misljenje, bitno je da nadjes strucnog doktora koji ujedno ima i dobru opremu (najbolje je UZ 4d). Ostale trudnjace: stefania, sweet, palachinken, jelena, animagical, honey bunny, sanela.asja, sonja, lina, idacha....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 17:43:19
Amam
Eeehhheeejjj samo da vam mahnemo ja i moj bebac,juce smo stigli kuci sad uzivamo svih 4 zajedno nene nam pomaazu,ali babi je tu za sve. bebac je dobar,trudimo se dojiti malcice ga za sad dohranjujemo ali sam zadovoljna...nadam se da ste mi sve dobro i ,nemam pojma je li se sta desavalo jer zbilja nemam kad citati,vidjoh da je Sarah jos . Puno hvala za podrsku i lijepe cestitke pa se uskoro pisemo . Velika pusa od mene i mog vama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 18:08:15
honey bunny
IZVORNA PORUKA: Amam
Eeehhheeejjj samo da vam mahnemo ja i moj bebac,juce smo stigli kuci sad uzivamo svih 4 zajedno nene nam pomaazu,ali babi je tu za sve. bebac je dobar,trudimo se dojiti malcice ga za sad dohranjujemo ali sam zadovoljna...nadam se da ste mi sve dobro i ,nemam pojma je li se sta desavalo jer zbilja nemam kad citati,vidjoh da je Sarah jos . Puno hvala za podrsku i lijepe cestitke pa se uskoro pisemo . Velika pusa od mene i mog vama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 18:11:41
stefania
udjoh samo na sekundu da vas provjerim
sarah super da ne moras ostati u bolnici...to je bas bljak, jos da te muce indukcijom bezze stvarno nema smisla...polako i lagano vidis da bebi nigdje ne ide jos
selma znam da te svi sad proganjaju sa savjetima, pa reko da ti i ja dam jedan. Ukoliko budes dolazila u sa, probaj da stupis u kontakt s doktoricom jadrankom dizdarevic-stojkanovic, ona je gore na jezeru ali i na medicinskom fakultetu "Bog i batina" za bilo koji oblik ili naznake patoloske trudnoce. uz to zena je zaista veliki strucnjak ali i veoma pazljiva osoba koja ce ti sigurno znati reci ako nesto ne daj Boze nije u redu...
ostale imate pusu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.4.2011 18:14:12
palachinken
IZVORNA PORUKA: Amam