|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
15.4.2011 9:14:25   
malena27 RR
meni mm ide pocesto na zivce user posted image user posted image user posted image posebno u prvom tromjesecju je bio glavni na tapetu user posted image user posted image user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6651
15.4.2011 9:24:57   
palachinken
Ma hormoni, a on nekako uvijek tu pa primi udarac. user posted image
Doduše, mene hormoni na rahatluk okrenuli, ja kao napušena svaki dan. Pa onda ugledam nešto na TV-u i rasplačem se. Za dvije minute ko nova.

Mea
, ja u zivotu nisam fantu narandžu popila, a sad mi nesto draga. Kontrolisem se koliko mogu user posted image Nije džaba ovo naše drugo stanje!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 6652
15.4.2011 9:27:43   
Skvo RR
Mea...dobra si za mlijeko..ja inace ne podnosim laktozu..pa pijem jogurta dosta...

Meni moj MM ne ide na zivce..user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 6653
15.4.2011 9:38:41   
lepetetka
uhhhhhh baš ove trudnice se raspisaleeeeeee.....a najviše o klopi čini mi seuser posted image (pa ja ako nije o keksu onda o klopiuser posted image user posted image ) Svašta ste servirale od jutros njami njami....evo ja pomalo Jadro klopam i razmišljam šta bih mogla jesti user posted image .
I meni je ovo dijete živahnije od prvog...lupka li lupka..
A oko kolica ženice....dobro pazite da nisu preteška za nositi, jer ćete najviše vi da ih teglite u šetnjice , pogotovo one mame koje imaju stepenica,žive u zgradama, dok kolica dok bebu uhhhhhh.... Sada ima onih manjih "kišobran kolica" sa više položaja jako lijepih a puuuuno lakših i manjih....

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6654
15.4.2011 9:44:32   
ziki
 Ma bješte tamo sa tim slikama, sad ću vam ječmičke izredatuser posted image
Mne hormoni pucaju sem tako, na poslu ovaj put nisam rasplakala, Dženi je na porodiljskom al je zato prošli put cura oplakala jedan dan od mene, a ja još ljuta pokupim se i kući u 11.
Sad me već Nemirko skonto, čim šta ućutim eto ga pa provjeri plačem li. On je duša drga jednog kišnog ponedelja pješke do obdaništa išo jer sam se ja naljutila na mm i nisam htjela sa njim, niti da nam taxi zovnemuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6655
15.4.2011 9:54:44   
ena23
Joj mene hormoni ubise u pojam , ne daju mi mira. Ja sam se jucer zakljucala u kancelariji i dooobro otplakala alisana omerbasica... 

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6656
15.4.2011 9:55:29   
palachinken
IZVORNA PORUKA: ena23

Joj mene hormoni ubise u pojam , ne daju mi mira. Ja sam se jucer zakljucala u kancelariji i dooobro otplakala alisana omerbasica... 

user posted image user posted image user posted image   Pretuzna priča, i bez trudničkih hormona

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6657
15.4.2011 9:58:55   
Anoniman
oooooo al ste se raspisaleeeee... jedva pofatah... mene moja cura kao po obicaju probudila oko pet sati, a kako nema mm ja zaspala u dnevnom pred televizorom i cujem je prica li prica i ja nisam htjela da ulazim reko dok ne zaplace... tako se ona igrala jos pola sata za divno cudo i onda vriska, ja udjem a kraljica sa komode koja je blizu krevetca uzela fen i moju cetku za feniranje i fenira se, uveliki cetka na glavi, a fen u rukama i jos sama proizvodi zvuk fena user posted image , a ja juce kako sam se fenirala u sobi pred velikim ogledalom ostavila tu, zaboravila skloniti...
Ja sinoc pocela krempitu praviti, a nikako da se nakanim da je zavrsim, tako sam lijena...pih...
Ena meni je nista pojesti te klasove 4krofne odjednom kad sam gladna, a evo opet +1,5-2kg, a evo 21+6.

Skvo moze li za mene jedan capucino kad si vec tako dobra domacica user posted image

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 6658
15.4.2011 10:16:56   
Skvo RR
Jelena..user posted image

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6659
15.4.2011 10:20:20   
Bebica11
Jutro zenice

joj nemojte me mamiti kafomuser posted image

posto mi je rizicna trudnoca izbacila sam je skroz dok se ne smiri. Gdje li nam je DIJAMANT,nadam se da je sve ok.

Jutros sam bez krvarenja,opreznije guram utrogestanuser posted image , brzo cu na kontrolu i vec me malo strah hvata kako ce sve proci, nadam se da ce biti sve okuser posted image user posted image ,bolova nema, nikakvih promjena, malo mi smetaju mirisi al nemam mucnina josuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6660
15.4.2011 10:24:55   
Bebica11
ah da,zaboravihuser posted image i meni mm smeta kad me pocne ljubiti skakilja i nervira meuser posted image a inace sam mazaca prava, brzo izgubim zivce, rasplacem se za sekund. Sinoc na ZF kad je nazvala ona zena iz Ze pa kad je rekla da se 11 god borila da dobije bebicu, jedno je usvojila a onda u 40-tim zabebila ja se rasplakalauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6661
15.4.2011 10:54:19   
violina locca
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: palachinken

Hej žene, da li je iko igdje u prodavnicama baby opreme vidio zaštitnu mrežu za krevetić? Znači, ne baldahin nego baš mreža koju nategnem preko krevetića?
Nešto slično ovome:
user posted image

Sta ce ti ovo? Jel za komarce?

Ja sam stavila mrezu na prozor i rjesila problem..ovako ti se moze uvuci..kada dizes mrezu...a na prozoru ne moze ni da prismrdi...u kucu.

Imam i ja na prozorima, ali mi smo kraj rijeke, to su RODE a ne komarci i to je najezda svako ljeto. Ja sam već izujedana sva, vjerovali ili ne user posted image i to baš po stomaku, valjda im gode oni moji losioni i mazalice. Treba mi dupla zaštita.
A s druge strane, neka mreže ako bi mačku naumpalo da spava kraj bebe, jer je tu toplo i mirišljavo, znam kako se voli meni uvući pod jorgan, lopov
Jutro ženice user posted image  svimuser posted image , imam i ja mačka, pa glede ovih mačijih lopovluka što se tiče uvlačenja u krevete, mislim da će mačak sigurno pokušati da se prošverca u bebin krevet i kolica i nosiljku i sve što je bebino, a vjerovatno će biti i poznate mačije ljubomore, tako da, palachinken osim mrežice šta možemo još da poduzmemo po tom pitanju, ako imaš neku ideju... inače mačke su zaj*bana sorta, nije lako s njima na kraj izaći

Neposredna veza do poruke: 6662
15.4.2011 11:00:42   
palachinken
Ja prvo moram da se izborim sa okolinom. Pritišću me da ga se riješim. Meni je to strašno! Prvo, sa mnom je godinu dana, ja sam mu zamjena za mater, jer sam ga udomila kad je bio veličine hrčka. On i dan danas meni cucla rub majicu, misli da doji user posted image Kastriran je i nije dana proveo na cesti, to bi mu bila smrtna presuda. Osjećam moralnu dogovornost prema njemu, jer zavisi od mene. A da ne spominjem da je to ljubav ogrooomna, to znaš user posted image

Kad dodje beba, snalazićemo se u hodu. Mace su svaka za sebe, nema univerzalnog recepta. Beba nikad neće biti bez nadzora, to svakako. Mačak je zdrav, cijepljen, redovno furminiran. MOguće da ga prvih dana prebacim kod zaove na cuvanje, ali o tom po tom.

(odgovor članu violina locca)
Neposredna veza do poruke: 6663
15.4.2011 11:15:39   
violina locca
Uh o ljubavi da ne pričamo, moj je sa nama 8 godina, isto ulice nikad vidio nije, rođen u stanu, a i mene tako smaraju u fazonu: ''pa šta ćete sa mačorom, pa da neće šta bebi smetat...'', pa ovo-ono, tako da živa ne znam kako se s njima izborit, sa mačkom ću lakše čini mi se, al' sigorno ga se neću rješavat (šta god da oni misle pod tim user posted image ). A i dr me pegla oko toga, već 2x me slao da radim nalaz na toxoplazmu, bilo dobro oba puta

Neposredna veza do poruke: 6664
15.4.2011 11:29:20   
stefania
helou zene, vidim kafa se popila a bio je i omanji buffet s sokovia i krofnama koliko vidim user posted image

evo ja nigdje nisam otisla po ovom kijametu a taaako sam se radovala vikendu na bjelasnici..hmm, haj stash...bila juce kod doktora i prema mjerama ovaj moj user posted image user posted image opet za sedmicu-dvije veci...ne znam sta da mislim o tome...doktor mi zabrani so..ali totalno kaze ne smiem je vidjeti do poroda..uzas...ko jede paradajz bez soli?..i da bebica se okrenuo nije vise poprijeko, stoji skolski, glava na pizuser posted image i, sto kaze moj ponosi muz...
btw, vidim ova prica o macama, drage moje mislim da je vama ipak lakse ja imam psa i to psa koji misli da je beba..i mi smo nju uzeli kad je bila velicine loptice za tenis a sad ima preko 25kg...meni i mm svi zivi peglaju kako cemo to mi s cukom i bebom i kako je to sve zaboga nehigijenski...znane ja stvarno, ali nikako je ne zelim nekome dati niti imam kome a iskreno bila bih najsretnija da bebach odraste uz nju...nisam pametna..valjda cemo deverati nekako
ii jos da kazem ja nisam kupila niiista..tek spremam torbu za porodiliste aBd...krevetic, kolica...uh cekam pare da to kupim i zovnem tete da mi pociste kucu ja to nista ne moguuser posted image
selma , sretno i javi sta je bilo obavezno
sarah, gdje si? sta ima
miila..ja mislim da si vec i rodila..sa srecom

eto, user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu violina locca)
Neposredna veza do poruke: 6665
15.4.2011 11:36:54   
vjestica
ja ću malo uletiti ko padobranac user posted image
stefania imam i ja psa od 25 kila i bebu od 9 mjeseci
i mene su svi nervirali kad sam bila trudna jer su zapitkivali a gdje ćeš sad sa psom user posted image user posted image
pas i beba sasvim fino žive, bez ikakvih problema, beba je već počela da gnjavi psa, on trpi
i nije uopšte teško deverati sa psom i bebom
i ja sma odrasla uz psa
jedino smo kad je beba došla zabranili psu ulazak u spavaću (i to zato što je znala noću da se popenje u naš krevet) i kad smo doveli bebu iz porodilišta dali smo da je onjuši , da je upozna
btw beba se prvi put naglas namsijala upravo psu user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 6666
15.4.2011 11:42:58   
palachinken
IZVORNA PORUKA: vjestica

i mene su svi nervirali kad sam bila trudna jer su zapitkivali a gdje ćeš sad sa psom user posted image user posted image
pas i beba sasvim fino žive, bez ikakvih problema, beba je već počela da gnjavi psa, on trpi
i ja sma odrasla uz psa
jedino smo kad je beba došla zabranili psu ulazak u spavaću (i to zato što je znala noću da se popenje u naš krevet) i kad smo doveli bebu iz porodilišta dali smo da je onjuši , da je upozna

Bjež tamo, zasuzih!
I ja sam čitala da djeca brže prohodaju kad rastu sa životinjom...ono potrče za cukom/macom.  A da ne spominjem sto se od malih nogu uče ljubavi prema životinjama a onda i empatiji prema svim živim bićima.

Moj mačak je onako živahno jedno stvorenje, grubo se igra. Nikad nije zlonamjeran, ali ogrebe nehotično. Na svu sreću, primjećujem da se smiruje u zadnje vrijeme. Onako, ode sam negdje legne, zabavi se...ovo kako sam na bolovanju i ne znam za njega.

violina locca, ja sam baš optimistična. Možda će biti teže nama, jer treba uvijek imati i jedno i drugo na oku, ali spremna sam i na taj teret! Moja poznanica je imala mačka a prije 6 mjeseci dobila i bebu. Kaže, mačak malenu totalno ignoriše, kao da nije tu. Zatakne se na radijator i mahala kroz prozor po čitav dan.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 6667
15.4.2011 11:44:10   
stefania

IZVORNA PORUKA: vjestica

i ja sma odrasla uz psa

uh, bas se tome i ja nadam...preslatko mi je to s bebom i psom user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 6668
15.4.2011 11:53:54   
honey bunny
Ma zamislite nas u jednoj prostoriji umjesto ovog dopisivanja, ne bi se znalo ni ko pije ni ko plaća, hihihihihi
Nego da vam kažem, bila sam  na pregledu. Beba teška oko 2.900, pravilno okrenuta, posteljica daje naznake zrelosti, ali beba se još nije smirila, još s evrti kooooo na raingišpilu, hiihihih. Nije mi predložila indukciju, jer mi se nalaz nije ništa promjenio, dakle 2 prsta otvorena još uvijek. Rekla je da čekam bolove, a možda doguramo i do termina, hihii. Lopovina mi mala odmah, prvo nas sve prepala hoće da dođe, a sad ko neka slavna ličnost pušta nas da čekamo, cccc! :)
Mislim da ću i ja zaglaviti i da ću jest sve i svašta ne bi li je pokrenula user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 6669
15.4.2011 11:55:16   
vjestica
pa ja sam prohodala uz cuku user posted image
pridržavala se uz cuku i učila hodati

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 6670
15.4.2011 11:58:46   
violina locca
e super mi je to da ignoriše mačak bebaća, bolje i to nego da trči kod njega u krevet, bar ne dok je skroz malo da ipak bebac ne spozna prije šta je mačak nego šta je mama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ovaj naš mačak i nas ignoriše, po čitav dan on spava, ko da je i on trudan pa ga hormoni pucaju. Ma biće to sve super s kucama, macam i bebama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 6671
15.4.2011 12:04:43   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Ma zamislite nas u jednoj prostoriji umjesto ovog dopisivanja, ne bi se znalo ni ko pije ni ko plaća, hihihihihi
Nego da vam kažem, bila sam  na pregledu. Beba teška oko 2.900, pravilno okrenuta, posteljica daje naznake zrelosti, ali beba se još nije smirila, još s evrti kooooo na raingišpilu, hiihihih. Nije mi predložila indukciju, jer mi se nalaz nije ništa promjenio, dakle 2 prsta otvorena još uvijek. Rekla je da čekam bolove, a možda doguramo i do termina, hihii. Lopovina mi mala odmah, prvo nas sve prepala hoće da dođe, a sad ko neka slavna ličnost pušta nas da čekamo, cccc! :)
Mislim da ću i ja zaglaviti i da ću jest sve i svašta ne bi li je pokrenula user posted image

Kod tebe to haman skolski, moja je u 31.nedjelji imala 2300 grama, prognoze su da ce na porodu biti oko 3600-3800 grama user posted image Ma samo neka je ziva i zdravauser posted image Tebi znaci odbrojavanje pocelo, sretnouser posted image

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 6672
15.4.2011 13:47:23   
Sonja
veliki pozdrav drage moje user posted image user posted image

ja nemam net kod svoje kuce pa rijetko i ulazim i ne mogu da sve isticam sto ste pisale a hB bas ste aktivneuser posted image
ja sam sinoc imala strasan san user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sanjala sam da sam prokrvarila i da sam isla doktorici mojoj a kod nje pacijenata puna ordinacija i ne mogu nikako da dodjem na red a ja placem i molim je da me primi jer cu izgubit bebu..i kao ona mene pregleda pred svim tim narodom i kaze da nisam jos izgubila bebu ali da ce mi dati neki steznjakuser posted image da ga nosim pa da dodjem za 2 sed. da vidi jel plod otisao ili je jos tuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vjerujte da sam se sva u suzama probudila ..bas me to nekako potreslo i kad sam ustala toliko sam se ispovracala da nisam mogla da stojim na nogama..
jadno moje dijete sav se isprepado jos sami bili,tajo nam radi...sreca sveki mi zivi blizu al jedva sam se dovukla do njeuser posted image user posted image user posted image

muka mi bude po cijeli dan al eto ne povracam bas stalno kao s Adinom kad sam bila trudna..

a vidim da pisete o hormonimauser posted image moji su totalno podivljali...za svaku sitnicu placem i od srece i od tuge..moj Adin poljubi stomak ja pocnem plakat heheh

u ponedjeljak aBd idem na prvi uzvuser posted image jedva cekamuser posted image user posted image da vidim svoju malu mrvicu...

pozdravljam vas puno punooooooo i pusaaa

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 6673
15.4.2011 13:50:55   
malena27 RR
Sonja evo jedan user posted image podrske da te malo ohrabri... normalni su i takvi snovi jer se nesvjesno uvijek brinemo za tu malu tackicu u stomacicu....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 6674
15.4.2011 13:54:34   
Sonja
uh draga ma znam da toga ima..ali stvarno sam se prepala i u podsvijesti mi cijeli danuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 6675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za curicu
ena23

Koje?

Esma (64%)

Nur (36%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *