Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hvala vam na podršci, to mi puno znači! Na oba pregleda do sada, sve je bilo ok, čuju se otkucaji, hB! Ali, pošto sam imala ranije ružna iskustva (kada je bio drugi spontani samo su mi simptomi prestali, nije bilo krvarenja), sada me sve to plaši. Trenutno se i ja osjećam kao da bih mogla prepone preskakati.
Animagical drga odmaraj mani se parcijala i skitnje po ovakvom vremenu, nece nigdje pobjeci, ljubimo te i mazi pupu
Mea sto se tice farbanja postoje Loreal farbe bez amonijaka koje nisu stetne, jesu skuplje ali su i dobre, kad sam sa Anom bila trudna farbala sam se par puta u pocetku jer sam bila u fazi prelaska iz crvene u smedje, a sad samo Lorealov color sampon sam jednom na pocetku stavila.
heheh gdje ste vas dvije, crtic se gleda jel imacu prevoz od vrata do vrata zato sam naumila i da odem,ne bi inace taman cekam mm da dodje praviti kafu, pa da me poslije povede i priceka. niko mi to nije rekao ali ja sam zakljucila da ne smijem voziti sada?
eee palachinken mazni im busilicu pa na nju masazni nastavak pa opleti po kicmi to ti je vibraciona masaza
e ja bi se vala voljela isti dan fino ofarbati osisati pa ispeglati puste zelje
hm, a ja uselila u do-pola-napravljenu zgradu.. mos mislit tog partija subotom ujutru mi radnici kucaju na prozozr sa obliznje skele da vide jesam li budna
ena, znaju li oni da se ti vodiš kao neuračunljiva u trudnoći, pa sve i da ih zaliješ vrelim uljem nećeš odgovarati Ne kažu đaba, ne čačkaj mečku ni trudnu ženu koju leđa bole pa je jedva oka sklopila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 10:18:30
Bebica11
DIJAMANT nije svaka trudnoca ista, ne brini. Mada znam kako ti je kad dozovis lose iskustvo na ovom planu. Ja sad evo strogo mirujem a kad sam imala spontani imala super trudnocu,bez krvarenja,bez bolova, s jakim simptomima. Sad sve drugacije,na utrogestanu i dabrostonu sam...nadam se da cu izgurati ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 10:27:46
DIJAMANT
Bebica 11 želim ti puno sreće! I ja sam na Dabrostonu. Mislila sam da ću u ovoj trudnoći biti drugačija i opuštenija s obzirom da imam dijete, ali kad se opečeš kao ja dva puta onda je teško. Sve analiziram, pretražujem po netu....nikako da sebi kažem DOSTA! najgore mi je noću, budim se i razmišljam. Ah, valjda će biti uredu aBd. Jedino kako dočekati slijedeći UZ. Zakazan je tek početkom maja!!!!! A koja si ti sedmica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 10:32:46
Bebica11
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
Bebica 11 želim ti puno sreće! I ja sam na Dabrostonu. Mislila sam da ću u ovoj trudnoći biti drugačija i opuštenija s obzirom da imam dijete, ali kad se opečeš kao ja dva puta onda je teško. Sve analiziram, pretražujem po netu....nikako da sebi kažem DOSTA! najgore mi je noću, budim se i razmišljam. Ah, valjda će biti uredu aBd. Jedino kako dočekati slijedeći UZ. Zakazan je tek početkom maja!!!!! A koja si ti sedmica?
hvala DIJAMANT,i ja tebi zelim sve naj...ja sam najfriskija ovdje, tek 6.sedmica ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 10:57:04
Anica1
Ja sam danas 6+2. Zvala sam dr Dizdarevic i rekla mi ejd a joj dodjem na prvi pregled 19.04., tada cu biti 7+1. Mislila sam da ce mi zakazati pregled nekad u ovoj sedmici :( Ne znam kako docekati taj prvi pregled. Inace isto sam imala spontani u augustu u 7 sedmici, gestacijski bez embriona,tako da sada luuuuuuuuuuuudim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 11:01:51
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Ja sam danas 6+2. Zvala sam dr Dizdarevic i rekla mi ejd a joj dodjem na prvi pregled 19.04., tada cu biti 7+1. Mislila sam da ce mi zakazati pregled nekad u ovoj sedmici :( Ne znam kako docekati taj prvi pregled. Inace isto sam imala spontani u augustu u 7 sedmici, gestacijski bez embriona,tako da sada luuuuuuuuuuuudim
Nemoj se sekirati,jos pogotovo ako nemas nekih tegoba. I ja cu negdje oko ponedjeljka ili u ambulantu ili direktno na Jezero ako Bog da. Trebala sam tek u iducu srijedu ali nestace mi tableta do tada , bice ako Bog da sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 11:07:35
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: palachinken
Vidim spominje se farbanje, ja stavim onu Garnierovu bez amonijaka i držim max 20min...ma to je više kao color šampon, onako kad mi kosa baš zavapi za akcijom i kad se više ne mogu pogledat u ogledalo. Dosad sam dvaput. Vidim sad skoro svi proizvođaći imaju te bez amonijaka. I jesu dolje, ne smrdi kuca poslije farbanja ko mačiji wc.
I ja koristim ove farbe, mada sam koristila i one najobicnije, ginekolog mi odobrio... Da se ne farbam nasta bi licila, ma volim ja plavo makar i ofarbano Inace kako ste mi sve? Ja jucer malo skitala bez djeteta, da malo odmorim, gledala neke sitnice sta bi si mogla kupiti i nikako da se odlucim, trenerka ili hlace, na kraju ne kupih nista Idacha, pitala si negdje, moja djevojcica ima 2.5 god, zvrk i po, dijete na baterije Vidim ima novih pa im zelim dobrodoslicu i ugodno druzenje Ja jutros isla vadila nalaze, konacno se nakanila i usput pitala kad mi je doktor dezurni u domu zdravlja. Kontam zasto moram svaki put placat, kad imam osiguranje i knjizicu i sve. Je li vi sve idete privatno ili odete i na knjizicu? Vidim spominjete rast grudi, meni u prvoj trudnoci nista, a sad vec pocinju pomalo, rekla sam ja muzu vidjet ces ti da hoce, a on mi nije vjerovao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 11:10:01
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Anica1
Anice ako se vec brines toliko, otidi sutra fino u ambulantu na pregled, cisto radi sebe da budes mirnija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 11:12:40
Anica1
Nemam bolove i ne krvarim hvala Bogu, samo neki cudan osjecaj u stomaku ne znam kako opisati da li su to grcevi blagi ono kao da cu dobiti, par dana prije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 11:45:46
Selma.A.M
Jutro ženice moje... Ja sam jučer sa mužićem imala generalku ali sam ja svako malo odmarala dok je on ribao,uh težak ovaj 6 mjesec .......I danas sam zvanično u 24 nedelji ......Evo sada čekam da mi dođe svekriva iz BN Palachinken čestitke na tih još 100 dana .....Ostale curke imali ko da je se porađao na carski da mi kaže za one inekcije što se daju u butinu i koštaju 80km tako meni rekla frendica koja je se skoro porodila i sama sebi davala kod kuće Animagical sretno danas na faxu,Jelena i ja koristim gužvu dok malac gleda Pink Pantera, Idacha kod tebe stotmo odskače, a meni ne samo se gura i proteže pa se nekada i zabrinem ovaj prvi malac je bio ako se sjećam jači i grublji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 12:16:18
sporty mamaa
Selma ja sam se porodila na carski. Ja te injekcije nisam nikako dobivala, samo u bolnici, infuzija, voltaren u guzu, i neke u stomak. Kuci sam cini mi se neke kapsule pila par dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 12:24:03
Selma.A.M
Sporty eto ona je te inekcije morala kupiti i koštalo ju je 80 km i bockala sama sebe u butine kao za trombozu ili tako nešto Ja se pravo zbunila jer i ja sad idem na CR i baš me ovo zbunilo jer nisam ni kodkoga čula za ovo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 12:29:04
malena27 RR
Dobar dan cure.... vidim i vi ''raspolozene'' zbog ovog divnog vremena... Ja prethodnih par dana imala neke goste, samo se najavljuju... pa danas odmaram.... i usput radim neki prevod u medjuvremenu dok sam na RR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 12:30:24
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Sporty eto ona je te inekcije morala kupiti i koštalo ju je 80 km i bockala sama sebe u butine kao za trombozu ili tako nešto Ja se pravo zbunila jer i ja sad idem na CR i baš me ovo zbunilo jer nisam ni kodkoga čula za ovo
vjerovatno protiv tromboze koja se moze javiti poslije anestezije.... i kojoj su podlozne i trudnice... dace ti najvjerovarnije u bolnici poslije CR... a ti svakako pitaj i svog ginica....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 12:41:15
Lulu_08
Ja sam ih prije 3 godine, oko 5-7 dana primala svaki dan u butinu u bolnici, tako da sam tu završila sa tim. Protiv tromboze su kao što i malena27 reče.
Kako ste drage bebeje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.4.2011 13:00:44
Amam
Eto Selma rekose ti cure,znaci protiv tromboze su,ako ima problem s venama i cirkulacijom to je to ,kupuju se u apoteci bar kod nas na TK i dolaze u 2 jacine,sama sebi ih je davala jer idu tik pod kozu.
Zene moje ja budna od 6h jutros ,probudilo me pi-pi i onda se vratim kad bolovi,prvo na 8 min,malo se smirivala,skupljala,nista,probudim mm,odem se tusirat i sredjivat,provjerim torbu,kad bol se penje,tj razmak izmedju na nekih 11 min.Prvo pocne kao pritisak na trticnu kost i d.crijevo i predje u dnu stomaka,bas kao da cu dobiti...bol je ostar ali nije jak. I sad pratim ga bude npr po 40 min na 8 min,pa se poveca razmak na 11,nekih 1/2h.pa opet mozda 2x za redom na 8 min,tako da su mi intervali razliciti. Zvala sam dr,kaze da se razmak izmedju bolova mora smanjivati i da cekam kod kuce bolje je,sad su kontrakcije i bol na 13 min,ali traju mozda 10 sek.pojavio mi se i smedji iscjedak....sjedim kuci i cekam neki pravilan razmak ili jaci bol ili... .