|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
12.4.2011 21:39:26   
Anoniman
Palachinken nije to nista user posted image , kako mm kaze ova NAM je trudnoca laksa, ja je nekako lakse podnosim...to sam samo citirala njegove rijeci user posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 6326
12.4.2011 22:06:43   
Gift
e hvala na odgovoru..vjerovatno je bilo jos rano pa me doktorica nije nista pitala za dioptriju...kod mene sad -3,5, a sigurno je porasla, al znaci mozda ipak imam sanse i za prirodni..mada je i mene strah tih komplikacija, valja mi raspitat ko je najbolji oftalmolog, ovaj moj je iskreno malo povrsan...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6327
12.4.2011 22:27:59   
animagical
hajte na veceru jos malo pa gotovouser posted image al se ja zdravo hranim user posted image

ovo je treci put u trudnoci da mi nesto ono naumpadne..prvi put je bila sirnica i tikvena iz bosne, drugi put palacinke s nutelom i sad najcrnje sitni cevapuser posted image vela havle ja zelja...

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6328
12.4.2011 22:53:03   
Gift
ne izazivaj...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6329
12.4.2011 23:09:35   
animagical
hehehe hajde ne zezaj, nego navaliuser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6330
12.4.2011 23:12:06   
Anoniman
sta ste ovo utihnule user posted image ... joj miline bez ovih garamicinaaaaa i odlazaka na urologiju dva puta...ma ja sam se preporodila i vec planiram gdje iz Sa da pobjegnem user posted image

Neposredna veza do poruke: 6331
12.4.2011 23:17:54   
animagical
oo jelo ja bila uplanirala da za prvi maj s mm zbrisemo gdje...ima vikend i jos dva danauser posted image a meni rodjendan 30. aprila user posted image e sad, cekamo posteljicu....moracu ja otici na jezero kad bude 20 sedmica da vidim jel se nakanilauser posted image smo dok smislim kod koga cu i kada i kako da ga potrefim....

nego-gdje bi ti???

eh ja sad odoh imam sutra ispit (doduse parcijalu) pa bi bio red da procitam ovo pola skripteuser posted image valjda cu izdrzati tih pola sata na faxuuser posted image   da se ne pretegnem jeluser posted image

hug svimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6332
12.4.2011 23:28:03   
Gift
hajde sretno na ispitu..odoh i ja...user posted image i od mene svim user posted image

Neposredna veza do poruke: 6333
12.4.2011 23:29:58   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gift

zna li neko ima li dioptrija kakve veze sa nacinom poroda? kod mene je inace -3,5 doduse to je bilo pije oko pola godine, a sad mislim i da se malo poveala, uglavnom nekad mi je neko rekao da ne moze prirodan porod ako se ima dioptrijauser posted image , sta mislite jel to tacno?

Hi, kono :) Ja sam cula da ima veze ocni pritisak sa porodom ali mislim da nisma cula za dioptriju, najbolje pitaj svog/svoju dr. Btw, ko te vodi? Jel ista kao mene i Idachu? :)

< Poruku je uredio sweet insanity -- 12.4.2011 23:31:49 >

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6334
12.4.2011 23:44:14   
idacha
hello, zenice..
evo, samo da mahnemo.. ja sam ko fliper aparat, ovaj mali me ubija... danas izasla sa drugaricom na kafu, i nesto pricam, a vidim cura me fixirala pogledom u oci.. rekoh ''sta ti je, bona'', a ona ce ''pokusavam da ti ignorisem stomak, ali zeno, sta je to??''user posted image user posted image user posted image
a, na mene kosulja koja bukvalno igrauser posted image
sinoce nekakvi bolovi i grcevi, danas citav dan isto.. da sam usla u 9ti polako bih se pocela pripremati za porod, majke mi...
stomko od sinoc narastao, mashallah, evo ga danas fino na nogama kad sjedim...
da hoce jos proci ovih mjesec i po, da udjem u 9ti aBd, pa da budem rahat, nek krene kad hoce... :)
ja vec pocela da kukam uvelikouser posted image

Gift, dioptrija nema veze sa nacinom poroda, samo ocni pritisak... ko ima visok, trebalo bi obavezno napomenuti dr, inace oni ne pitaju... ako je ocni pritisak bas visok, ide se na CR... p.s. pozelila sam te bas.. danas sam te sa adisom ogovaralauser posted image
sweet, kako si nam ti, kako curica malena? slusa li?
amam,ti jos 2u1... kako nam se drzis?
animagical, kako si nam ti? nadam se da je sve ok...
jelena, big hug za vas dvoje..ups...troje :)

ostale trudniceuser posted image user posted image user posted image
kako je animagical, ima li kakvih promijena? iskreno se nadam da nema..kiss

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 6335
13.4.2011 8:19:58   
entinte
drage moje evo da se i ja javim nakratko... jucer smo dosli kuci hvala Bogu... sretni sto smo kod kuce...
bebica je dobro hvala Bogu a i ja sam... sto se tice rane nista apsolutno ne boli od pocetka samo me jos ona bol u leđima drži pa hodam ko pingvin... o porodu, iskustvu i bolnici cu pisati drugi put, nadamo se patronažnoj da dođe. Hvala vam puno na lijepim čestitkama drage moje... ljubimo vas...  

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6336
13.4.2011 8:26:31   
ziki
Jutro žene, kako ste mi, jeste li se naspava? Mene junior oko 3:30 probudio uta da se javne okrenuo se na glavu šuta gore, kad se on smirio Senior stupio na scenu:"Upomoć baba, mama me zatvara" u prevodu ja ga pokrivamuser posted image i onda je zvonio satuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 6337
13.4.2011 8:27:01   
mea29
jutro drage trudnice, jel vas iznenadio ovaj snijeg user posted image

nadam se da ste sve dobro, ja sam odlicno, kuc kuc, jedino sam malo pospana al to je do mene, kasno sam legla pa jutros jedva oci drzim otvorene :) ustvari ja nemam nikakvih tegoba, mrvicu glavobolje i mucnine, ne ureklo se, ni ne sjetim se de sam trudna, jedino sto se umaram brzo i jedem kao mecava.

gift draga vidjela sam da si i ti treci mjesec, ja sam jucer mislila da sam se opasno udebljala jer se nisam vagala nekoliko dana, a jednu suknjicu koju sam inace nosila jedva sam zakopcala, a onda se nadigla preko stomaka i bila mi je prekratka, cijeli dan sam je povlacila na poslu. Medjutim, jutros kad sam se izvagala imam isto kg kao na pocetku trudnoce, znaci ni gram za tri mjeseca.

Vec sam napravila cistiku "malih" stvari u ormaru i ostavila ih na cekanje ali ocito moram jos.

Vjerujem da imaju posebne teme o tome ali da ne trazim, imam jedno pitanje za vas par koje vec "poznajem" po nadimcima...da li se farbate i cime? i kakve cipele/sandale nosite tokom trudnoce :)

svim user posted image   koje imaju male problemcice sa bolovima zelim da brzo prodju i da uzivaju svaki dan :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6338
13.4.2011 8:30:07   
ena23
Dobro jutro bebeleeee user posted image
ja se evo dogegala do posla pa se sad kanim da ustanem sa ove stolice i napravim sebi kafu. Jedva sam se digla jutros iz kreveta, mm i E su me udruzenim snagama vukli za noge dok naposljetku nisam posustala od spavanja user posted image

entite draga mogu misliti kako uzivate sada, zelim vam svu srecu i zdravlje ovog svjeta.

idacha procitah da tebi pupo vec skace pa ne mogu da vjerujem, ja sam :naprednija" od tebe, tj. u 24. sedmici a moja malena cujica uopste ne suta, ne igra, nista, samo osjetim kako mazi mamu u pupi i kako se proteze. Eventualno nekad stuca i to je sve.

JelenaT ne mogu da vjerujem sta te sve snaslo, pa i dioptrija user posted image citala sam vec da si imala prvi porod duuuuug pa mozda je to uzrok povecanja. I ja sam primjetial da sma dosta coravija nakon poroda user posted image i ja sam duuugo se poradjala pa me zanima kako to da bi ti sada opet radije prirodno?  mene nesto strah prirodnog, a strah me i carskog, ma eto, prava sam peka u ovoj trudnoci, a ja MRZIM peke user posted image user posted image user posted image

palachinken drago mi je da si otkocena user posted image

izrazavam svoju ljubav sviiiiim beblima, cuvajte se user posted image user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 6339
13.4.2011 9:00:25   
animagical
kakve ste vi zene???? dolazile a niste kafe ostavileuser posted image evo ja cuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image prvi put u zivotuuser posted image

kakav je ovo snijeg?!user posted image ja taman kupila baletanke, ovaj ispit danas mi bas bio prilika da ih izmodiramuser posted image al sipakuser posted image eto mea to kad pitas sta nosimouser posted image a farbanje cika dr strogo zabranio pa ti hodam ko crna ovca s bijelim pramenovimauser posted image skontala sam da cu se ofarbati jedno 10 dana pred porod, mali ce vec biti veliki, a kasnije necu imati kaduser posted image user posted image

odo malo da procitam ovu skriptu, javnite seuser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6340
13.4.2011 9:10:36   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha

hello, zenice..
evo, samo da mahnemo.. ja sam ko fliper aparat, ovaj mali me ubija... danas izasla sa drugaricom na kafu, i nesto pricam, a vidim cura me fixirala pogledom u oci.. rekoh ''''sta ti je, bona'''', a ona ce ''''pokusavam da ti ignorisem stomak, ali zeno, sta je to??''''user posted image user posted image user posted image
a, na mene kosulja koja bukvalno igrauser posted image
sinoce nekakvi bolovi i grcevi, danas citav dan isto.. da sam usla u 9ti polako bih se pocela pripremati za porod, majke mi...
stomko od sinoc narastao, mashallah, evo ga danas fino na nogama kad sjedim...
da hoce jos proci ovih mjesec i po, da udjem u 9ti aBd, pa da budem rahat, nek krene kad hoce... :)
ja vec pocela da kukam uvelikouser posted image

Gift, dioptrija nema veze sa nacinom poroda, samo ocni pritisak... ko ima visok, trebalo bi obavezno napomenuti dr, inace oni ne pitaju... ako je ocni pritisak bas visok, ide se na CR... p.s. pozelila sam te bas.. danas sam te sa adisom ogovaralauser posted image
sweet, kako si nam ti, kako curica malena? slusa li?
amam,ti jos 2u1... kako nam se drzis?
animagical, kako si nam ti? nadam se da je sve ok...
jelena, big hug za vas dvoje..ups...troje :)

ostale trudniceuser posted image user posted image user posted image
kako je animagical, ima li kakvih promijena? iskreno se nadam da nema..kiss

Jao i moja je kao taj tvoj mali bato u stomaku, stomak igra i igra, sad evo na jutro se smirila, a jucer i sinoc sam je tako lijepo osjetila, cak i kako none izbacuje gore......sta se meni desava kad sjedim tak s nekim-pocnem poskakivat kak me ona lupauser posted image
Btw. danas nam je prvi dan 33. sedmice, jucer pune 32user posted image

< Poruku je uredio sweet insanity -- 13.4.2011 9:13:48 >

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 6341
13.4.2011 9:24:07   
DIJAMANT
Ćao ženice! Imam jedno pitanje, mislim da sam na pravoj adresi.......Da li vam se dešavalo da simptomi koje ste imale naglo prestanu? Ja sam u 9. sedmici trudnoće i prvo su prestali "napadi gladi" i mučnine. Prepala sam se pa sam otišla na UZ pregled (prethodni je bio samo  dvije sedmice ranije) i dr. je rekao da je sve ok. Međutim, dva dana poslije mi prestaju i oni slabi bolovi koje sam povremeno osjećala u dnu stomaka. Inače, imala sam dva spontana u 6. sedmici i jedan porod poslije toga (sada je djetetu 2,5 god.). Ta trudnoća je bila praćena jakim bolovima i strogim mirovanjem i hB sve je prošlo kako treba. U ovoj trudnoći bolovi su bili znatno manji, tj. slabiji, ali svakodnevno osjetim npr. kad kihnem, kad se prevrnem u krevetu i sl. Ima već tri dana da tih bolova nema. Iskreno rečeno isprepadana sam. Razmišljam da ponovo odem na UZ, a s druge strane opet me muči pitanje koliko je to pametno?! To bi bio treći UZ pregled u mjesec dana. Šta vi mislite o tome? 

Neposredna veza do poruke: 6342
13.4.2011 9:27:15   
violina locca
Dobro juto (sniježno) trudnjače i friške mamice! Aman žene užigaste me skroz sa ovom dioptrijom imam i ja dioptriju al nisam imala blage veze da može da utiče na način poroda, do duše nije velika -1,50 al mi nešto ne bi bilo drago ni da poraste. Kako ste sve redom?
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  evo kafa i od mene i user posted image

Neposredna veza do poruke: 6343
13.4.2011 9:30:13   
palachinken
Dijamant, nemoj se sikirat. Bolovi dođu i prođu. Bolje je da ih nema nego ima, svakako.
Da li je dr utvrdio otkucaje srca na prošlom UVZ?
Svakako ćeš za tri sedmice ići opet da mjeri nuhalni nabor ploda.
Mislim da bi trebala paničiti ako se pojavi jaka bol i krv, a ovo drugo nije razlog za brigu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 6344
13.4.2011 9:31:09   
violina locca
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Ćao ženice! Imam jedno pitanje, mislim da sam na pravoj adresi.......Da li vam se dešavalo da simptomi koje ste imale naglo prestanu? Ja sam u 9. sedmici trudnoće i prvo su prestali "napadi gladi" i mučnine. Prepala sam se pa sam otišla na UZ pregled (prethodni je bio samo  dvije sedmice ranije) i dr. je rekao da je sve ok. Međutim, dva dana poslije mi prestaju i oni slabi bolovi koje sam povremeno osjećala u dnu stomaka. Inače, imala sam dva spontana u 6. sedmici i jedan porod poslije toga (sada je djetetu 2,5 god.). Ta trudnoća je bila praćena jakim bolovima i strogim mirovanjem i hB sve je prošlo kako treba. U ovoj trudnoći bolovi su bili znatno manji, tj. slabiji, ali svakodnevno osjetim npr. kad kihnem, kad se prevrnem u krevetu i sl. Ima već tri dana da tih bolova nema. Iskreno rečeno isprepadana sam. Razmišljam da ponovo odem na UZ, a s druge strane opet me muči pitanje koliko je to pametno?! To bi bio treći UZ pregled u mjesec dana. Šta vi mislite o tome? 

Tako je bilo i meni oko 9-10 sedmice, uopšte se nisam osjećala trudno, mogla sam čini mi se prepone preskakat i u 12 sedmici bila na kontroli, sve bilo hB u redu, tako da no sikiriki biće to aBd kako treba

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 6345
13.4.2011 9:33:24   
palachinken
Ja trudnocu nisam osjetila do ovog išijasa u 25 sedmici. Nikad nista, ni mučnina, ni povraćanje ni krvarenje, samo stomak raste.
Ali mislim da se dijamant brine sto je prestalo najednom. Opet kazem, ne vjerujem da je išta strašno. Opusti se i uzivaj user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu violina locca)
Neposredna veza do poruke: 6346
13.4.2011 9:36:24   
animagical
pa bona kad si vec na bolovanju idi spavajuser posted image sta si se nadiglauser posted image

dijamant, ne brini, ja mislim da svaka zena koja je imala spontani ima slicne brige, meni je na pocetku tako bilo, kad mi je muka prestala ja u brigu sto mi nije muka, pa sto ne boli, a kad boli-pa sto boli... user posted image samo ti polako i uzivajuser posted image bice bebuska dobrouser posted image

Neposredna veza do poruke: 6347
13.4.2011 9:37:54   
Anoniman
Jutro i od nas user posted image ... Mi jele i evo cekamo tetu da dodje da cisti pa se malo mazimo, malo gledamo crtani (Ana), a mama odmah na RR user posted image

Ena idachi je veca trudnoca od tvoje pa se zato Tarik tako suta user posted image , a sto se tice mene i poroda...ma meni jeste dugo trajalo, jeste bolje, jeste...da ne prepadam ove trudniceuser posted image ...ali sam porod kao porod je meni bio lagan, bar sam ga ja tako dozivjela, posle 4napona moja cura izletila i dva i po sata na dripu, jeste da su me morali pofino sjecnuti, ali sve mi je to nista naspram dva dana bolova kad mi niko nije htjeo prici kao da kugu imam i to sve greskom doktora. Kako sam imam pravo dobru dr i pravo povjerenja u nju ja bih prirodno jer mislim da ce to sve ok ici, ali slusacemo oftalmologa pa odluciti.

Entinte draga nasa, nadam se da uzivate, ljubi nam ljepotana malog user posted image

Palachinken draga otkoci li se, nadam se da si bolje, ali neka tebe na bolovanju malo da odmoris user posted image

Animagical drga odmaraj mani se parcijala i skitnje po ovakvom vremenu, nece nigdje pobjeci, ljubimo te i mazi pupu user posted image

Mea sto se tice farbanja postoje Loreal farbe bez amonijaka koje nisu stetne, jesu skuplje ali su i dobre, kad sam sa Anom bila trudna farbala sam se par puta u pocetku jer sam bila u fazi prelaska iz crvene u smedje, a sad samo Lorealov color sampon sam jednom na pocetku stavila.

Neposredna veza do poruke: 6348
13.4.2011 9:38:43   
palachinken
ma kakvo spavanje, komšija renovira kupatilo, imam bušilica-party user posted image

Neposredna veza do poruke: 6349
13.4.2011 9:42:36   
palachinken
Vidim spominje se farbanje, ja stavim onu Garnierovu bez amonijaka i držim max 20min...ma to je više kao color šampon, onako kad mi kosa baš zavapi za akcijom i kad se više ne mogu pogledat u ogledalo. Dosad sam dvaput.  Vidim sad skoro svi proizvođaći imaju te bez amonijaka.  I jesu dolje, ne smrdi kuca poslije farbanja ko mačiji wc.

Neposredna veza do poruke: 6350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *