|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
12.4.2011 18:07:55   
animagical
IZVORNA PORUKA: violina locca

e pozdrav svim trudnjačama, a i onima koje su nedavno postale mame čestitamuser posted image . JA sam vam skroooooz, skroooooz friška ovdje a vidim da se super družite pa bih i ja s vama user posted image  (ako me primate). Vidjela sam da ima par ''Divanovćki'', pa da vam kažem da sam i ja ''Divanovićka'' i da sam i ja na utrogestanuuser posted image  i to na obje strane user posted image . E sad ima li koja da je moja ''vršnjakinja'' po trudnoći (ja danas 18+2) ili bar tu negdje u sedmicu-dvije pa da kukamo skupa kad dođe septembar koja je prešišala termin user posted image  

dobro doslauser posted image user posted image
evo imam ja 18+5 samo sto smo po razvoju sedmicu jaci, a i  necemo docekati ionako ni taj kraj  avgustauser posted image to sto se tice kukanja oko prenesenostiuser posted image a onako za obicno kukanje-bujrumuser posted image

sanela ma to je mali dzordz hahahha sad moras dati to imeuser posted image
nisam nista citala, ugl zvala za bris imam malo candide,ali nista strasno....jeeiiii

e sad kad smo i oglase uveli...ima li koja da su joj omanjale farmerke trudnicke? ja kupila pametnica br 38 moze jos neko stati u njih sa mnomuser posted image mijenjamouser posted image

(odgovor članu violina locca)
Neposredna veza do poruke: 6301
12.4.2011 18:35:46   
Skvo RR
Haj zene...kako ste mi....ja danas hodala...uglavnom kao bilans...kupila sam Umici kanarinca...bas sam nesto sretna...sve ga gledamo....MM je u blagom soku...tatu sam iskoristila za zaj projekatuser posted image user posted image user posted image .
Violina ja sam ti 19+2....eto...user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6302
12.4.2011 18:50:33   
Gift
haj drage moje...malo sam vas iscitala..meni nesto komp zezo,nije ni sad najbolje...a vidim raspisale ste se, pa ne mogu sve da upratim...uglavnom cestitam svim novopecenim mamama, drago mi je zbog user posted image koje su bolje, a ovim sto nisuuser posted image od user posted image da bude bolje i svi bolovi i boljke da produ..
ja tek treci mjesec, a danas isprobala svu odjecu i skontala da mi vrlo malo toga moze, em sam se ja udebljala puno, em mi stomak narasto (da vec imam stomaka poolijepo)... a i ja sam svu odjecu kupovala da mi bude knap, tako da sad vec moram u shoping user posted image ...doduse kupila sam jedne trudnicke farmerke, al jedva ih navucem preko guzice, pod hitno moram prestat zderat, jer ako ne prestanem Animagical moci ce mi te tvoje pantoleuser posted image ..joooj a sta cu s ovom odjecom ako vise nikad ne vratim liniju user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 6303
12.4.2011 19:48:42   
Amam
Koliki mi post odeeee......... user posted image
Ja se prijavljujem,sto bi znacilo jos sam 2 u 1 user posted image ,u sub idem na amnioskopiju,pa cemo vidjeti sta dalje,a do tad cekam...
Vidim vi ste poprilicno sve dobro,bravo za sterilne nalaze,za preglede,a bubanim user posted image user posted image da sto prije prodje.
Selma drzim fige i vjerujem da je curka dobro,mozda se sretnemo na Gradini user posted image .
user posted image drage koje su pitale za mene ,hvala od user posted image ,pritisak i bol imam jos uvijek,veci je dok stojim i sjedim,znaci po dnu stomaka bol i pitisak na mjehur i d.crijevo,stomko se i spustio,sad vec i ja osjecam kad sjedim,spadne mi na noge,sto nije bio slucaj.
Ja danas bila kod mame,mm bio na ispitu,pa kaze sigurnije je i njemu i meni user posted image .
RICI i gagach kako krasne user posted image imate,masallah.
Stefania hvala na cestitkama,da curka ode u skolarce user posted image .
Nove user posted image dobro dosle,mi ovdje svi svima kukamo,pa slobodne se pridruzite

Ako sam sta propstila nemojte zamjeriti,tesko mi je sjediti,kissi-kissi

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6304
12.4.2011 20:31:07   
animagical
gift bogme se mijenjamouser posted image ja sam bila ufurala da cu ja sad nesto aman zaman dobiti na kilazi... a ove vise s guze ko tudjeuser posted image kupila pametnica u waikikiju, nisu imali manje a ja reko ma ja cu u njih za mjesec... to ti je 38,ali to su ti oni kao normalni brojevi samo malo kao posiri...npr ja nosim inace kad na pijaci kupim farmerke broj 26, sad mozda 28 ili cak i 30...e ove dodju kao te 30....samo za sirih kukova. vrlo bi ti ih rado dobacila...ako budes kad dolazila javi. 

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 6305
12.4.2011 20:52:04   
Gift
Animagical, hvala draga, iskreno se nadam da nece trebat, sad za sad stanem u ove moje (jedva)...al ako nastavim ovako sa hranom, javit cu tiuser posted image ... jedino me tjesi sto mi je mm rekao da sam mu sexy ovako malo popunjenijauser posted image , posto sam prije bila kao mrsava...

Neposredna veza do poruke: 6306
12.4.2011 20:57:29   
Hannica
user posted image user posted image user posted image Pozdrav.
Evo i mene opet.Ima li sta novo,jel stigla i jedna nova bebica.Ja sam malo zauzet u poslijednje vrijeme nemam mnogo vremena za citanje.
Ja sam ok u poslijednje vrijeme,dobro se osjecam,jos uvijek imam mucnine ali nije strasno.
Mogu reci i to da mi se apetit otvorio prije dva dana,sad jedem puno puta dnevno.Jos uvijek sam na 55,ali mislim da ce situacija vrlo brzo promjeniti.user posted image
Pozdravljam vas.user posted image
cuvajte se.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6307
12.4.2011 20:58:04   
animagical
heheh moj je zapeo s pricom da mu je sexy moj stomak..meni smijesno iz dva razloga. prvi-izgledam ko da sam pojela loptuuser posted image izrastao je za noc, ko gljiva,a drugo mi smo u zabrani, tako da nije ni vazno jel mu sexy ili neuser posted image danas sam sama sebi bila smijesna, prvi put u zivotu da obucem helanke i poduzu majicu, kao tuniku, ali ne siroku...bas ko prave trudniceuser posted image to naravno namjerno, da ga malo pokazem user posted image cak sam juce  i sliku stavila na rr trudnicke stomakeuser posted image ponos moj slatki-evo me suta,a taman htjela zaspati,ne da...

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6308
12.4.2011 21:00:27   
Gift
zna li neko ima li dioptrija kakve veze sa nacinom poroda? kod mene je inace -3,5 doduse to je bilo pije oko pola godine, a sad mislim i da se malo poveala, uglavnom nekad mi je neko rekao da ne moze prirodan porod ako se ima dioptrijauser posted image , sta mislite jel to tacno?

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6309
12.4.2011 21:00:32   
Hannica
Pa naravno da mu je seksi kad ste u zabrani.user posted image To ti je isto kad si gladan,sta god pogledas vidis sendvic.user posted image Pozelio te co'jek.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 6310
12.4.2011 21:02:32   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Gift

zna li neko ima li dioptrija kakve veze sa nacinom poroda? kod mene je inace -3,5 doduse to je bilo pije oko pola godine, a sad mislim i da se malo poveala, uglavnom nekad mi je neko rekao da ne moze prirodan porod ako se ima dioptrijauser posted image , sta mislite jel to tacno?

Ne znam,ali zvuci mi bezveze,ne mogu povezat to dvoje nikako.Citala sam da se u trudnoci vid moze pogorasti,posebno ako vec imas problema s tim,ali to za porod prvi put cujem.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6311
12.4.2011 21:04:19   
ziki

ovo prvi put cujem. Diptrija se u trudnoci povecava i zato nije peporucljivo mijenjat stakla jer se posle samnji al da ne smije prirodan porod zbog dioptrije nisam cula. Ja sam u prvoj trudnoci nosila naocare i prirodno se porodila, sad ne nosim jer sam se zapustila nemirko mi skida a smeta mi da malo nosim malo ne

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6312
12.4.2011 21:04:40   
animagical
hannice hehehe istina, kad se mazem kremicama jadan slini....jos je ovo zabrana od kraja decembrauser posted image kad mi ej struk bio 60cm nije ovako gledaouser posted image ima nesto u ovoj trudnociuser posted image

gift mislim da ima veze,cak sam sigurna....to ono kao Boga mi mensciniuser posted image pitaj jelenu, mislim da i ona ima isti probemuser posted image nije ni carski kraj svijeta, sta ces...samo nek se rodi

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6313
12.4.2011 21:05:02   
Gift

IZVORNA PORUKA: animagical

heheh moj je zapeo s pricom da mu je sexy moj stomak..meni smijesno iz dva razloga. prvi-izgledam ko da sam pojela loptuuser posted image izrastao je za noc, ko gljiva,a drugo mi smo u zabrani, tako da nije ni vazno jel mu sexy ili neuser posted image danas sam sama sebi bila smijesna, prvi put u zivotu da obucem helanke i poduzu majicu, kao tuniku, ali ne siroku...bas ko prave trudniceuser posted image to naravno namjerno, da ga malo pokazem user posted image cak sam juce  i sliku stavila na rr trudnicke stomakeuser posted image ponos moj slatki-evo me suta,a taman htjela zaspati,ne da...

user posted image ja mislim da mm iskljucivo misli na moju guz...
odo da te vidim

Neposredna veza do poruke: 6314
12.4.2011 21:08:35   
Selma.A.M

Gift ja sam dobila od oftamologa preporuku za Carski rez i kada sam odnijela svom ginekologu ona mi je upisala u trudničku knjižicu indicirani carski rez....Na desnom mi je dioptrija -5 a na lijevom 1.75....Prvi put sam se porodila prirodno pa mi je skočila dioptrija na lijevom sa 1.25 na 1.75 jer mi niko nije rekao za diotriju i napone pri porođaju.....Tako da nebi bilo loše da posjetiš očnog lijekara

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6315
12.4.2011 21:09:04   
Gift

gift mislim da ima veze,cak sam sigurna....to ono kao Boga mi mensciniuser posted image pitaj jelenu, mislim da i ona ima isti probemuser posted image nije ni carski kraj svijeta, sta ces...samo nek se rodi

ma naravno da nije nego to mi nesto pade na pamet, pa reko da vas pitam, da se ne nadam dzaba prirodnom...

Neposredna veza do poruke: 6316
12.4.2011 21:15:31   
animagical
mislim da ima neke veze s naponima i pritiskom na ocni zivac..sta li vec...znam moja dajdzinica s tri prirodna (doduse davno) nagurala dioptriju na -11, mislim da za priridni imaju neke preporuke tipa ne gurati iz glave vec iz ramena i karlice...znam jednu  koja je dugo iza poroda imala ispunane kapilare u ocima od napora...user posted image ali odi oftamologu svakakouser posted image

iii jel mi debeli stomo?user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6317
12.4.2011 21:20:46   
palachinken

hannice hehehe istina, kad se mazem kremicama jadan slini....jos je ovo zabrana od kraja decembrauser posted image kad mi ej struk bio 60cm nije ovako gledaouser posted image ima nesto u ovoj trudnociuser posted image

Moj je oduševljen mojim novim sisama user posted image Skočila su dva broja nagore hihihihi

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 6318
12.4.2011 21:24:27   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Moj je oduševljen mojim novim sisama user posted image Skočila su dva broja nagore hihihihi

hahahha jeste ima i touser posted image zato imam bez pogovora tri put ana dan mazanje hippom i niveomuser posted image nikad njegovanija nisam bilauser posted image

jesi se otkocila??????''

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6319
12.4.2011 21:24:49   
Gift

mislim da ima neke veze s naponima i pritiskom na ocni zivac..sta li vec...znam moja dajdzinica s tri prirodna (doduse davno) nagurala dioptriju na -11, mislim da za priridni imaju neke preporuke tipa ne gurati iz glave vec iz ramena i karlice...znam jednu  koja je dugo iza poroda imala ispunane kapilare u ocima od napora...user posted image ali odi oftamologu svakakouser posted image

iii jel mi debeli stomo?user posted image

svakako sam mislila ici jer sam prmjetila da slabije vidim, al mi zadnji par sociva jos nije iskoristen, pa reko haj izdrzat cu jos malo...da se ne bace...a i sve sam nesto mislila to ce me pitati ginekolog,al nista, oticu kod ocnog pa cemo vidjet...
i nije ti debeli stomo..sto rekla Palachinken da nije ovog krupnog plana... izgledala bi ko da si se malo prenajela..

Neposredna veza do poruke: 6320
12.4.2011 21:27:59   
palachinken
animagical hodam...onako sam oblika debelog integrala i pomalo ja sve to, ali uspijevam i sjest i ustat. Dobro je, mora da se malena pomjerila sa živca, lopov mali, dosadilo joj da ide na posao pa štipnula mamu da ode na bolovanje user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 12.4.2011 21:28:34 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 6321
12.4.2011 21:28:43   
Anoniman
Gift i ja sam to za dioptriju nedavno saznala i kad sam rekla svojoj doktorici sokirala se kako su mi dozvolili porod na prirodan nacin, mislim na prvi porod. Meni je prije prve trudnoce bila dioptrija samo na lijevo oko -13,5, a sest mjeseci posle poroda -17,5 sto sad svi misle da je skocilo zbog poroda, prirodnog...jer mi moj "divni" doktor koji mi je vodio prvu trudnocu nista nije rekao. Sreca pa ovo zdravo, desno oko je ostalo normalno. Kad sam sada svoju dr pitala ona mi je rekla da ko ima problema sa dioptrijom, pogotovo ako je minus u pitanju, sve preko -5 ide na carski bez konsultacije oftalmologa, a do -5 je potrebno da dr kontrolise oko od ulaska u 30. nedjelju. Razlog toga je sto je ocno dno sacinjeno od glatke muskulature, a prilikom trudnoce svi misici glatke muskulature omeksaju i razvlace se i samim tim i ocno dno, ne daj boze moze doci i do pucanja prilikom napora. Tako da je potrebno da ti dr kontrolise ocni pritisak i muskulaturu ocnog dna i jos nekih kina pa da vidi da li carski ili prirodno. Meni je moja dr rekla, posto bih ja voljela prirodno jer sam vec jedno prirodno rodila i to da bukvalno kazem nedavno user posted image racunam da ce drugi porod biti dosta laksi i bolji...onda mi je ona savjetovala da nadjem oftalmologa koji ce se bas posvetiti i koji ce to detaljno propratiti, jer kao vecina dr zbog rizika i odgovornosti i bez neke kontrole, pracenja i ostalog napisu preporuku za carski. Tako da ja jos malo pocinjem sa kontrolisanjem redovnim, jer stvarno bih voljela ako bude moguce prirodno, ali naravno an prvom mjestu mi je vid, jer na lijevo sam aman corava, ne dao Bog da mi ode i desno, ako ne bude moguce na carski cu, jer bas ne bih da rizikujem.

Neposredna veza do poruke: 6322
12.4.2011 21:31:52   
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Meni je prije prve trudnoce bila dioptrija samo na lijevo oko -13,5, a sest mjeseci posle poroda -17,5 sto sad svi misle da je skocilo zbog poroda, prirodnog...

user posted image user posted image user posted image user posted image draga Jelo, pa šta tebe neće zadesit...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6323
12.4.2011 21:35:29   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

I moj je,podsjecaju ga na stare,one iz mladosti.user posted image

Neposredna veza do poruke: 6324
12.4.2011 21:37:52   
animagical
ja kazem pitajte jelu zna onauser posted image ja odo napraviti pire krompir i sitni cevap..bas mi naumpalo...ne mogu vise da jedem sta mi ko doneseuser posted image tako da..naletim dok stavim krompir da se kuhauser posted image i odmrznem mesouser posted image ebo te imacu sto kilauser posted image

Neposredna veza do poruke: 6325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *