|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.4.2011 15:42:16   
palachinken
Meni je na zadnjem pregledu, prekjuce, doktor rekao da je bebi glava mjerama za sedmicu i po veća od ostalih dijelova tijela. Ali je napomenuo da je to ok sve dok nema tečnosti u komorama, ako se pojavi tečnost onda dijete ima onu tzv vodenu glavu, a to ne valja. Ovo ti ja laički prepričavam.
Znaci sve te dimenzije nisu za paničit dok nema tečnosti.
Meni je dr rekao da je moguće da sonda aparata, zbog polozaja bebine glavice, ne moze uhvatiti 100% tačan presjek, pa se pojavi mali otklon, a to je odmah odstupanje od milimetar-dva.
Uglavnom, ne paniči, nego prati redovno stanje.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 5926
8.4.2011 15:57:19   
Selma.A.M
Palchinken hvala puno
I ja sam puno čitala o tim vodenim glavicama kod beba,pa nedo Bog nikome,i stvarno nisam paničar i sve primam hladno i u jednu ruku sa rezervom ali me danas baš nešto izbacilo iz takta...A već 4.5 nedelje kako je se to otkrilo i hvala Bogu ne raste ali niti se ne smanjuje pa je to pomalo za brigu,jer kod mene hormoni štitne lude,a i pijem lijekove za nju pa onda imam češće kontrole i malo više opreza...Ali me malo buni zašto ako je granica 10mm pojedini dr "diži hampu" zbog 5.3mm ili ti 6mm nije mi jasno...
JelenaT,evo sad čitam da je malena prohodala ono zvanično user posted image ,jao pa znači gotovo nije više bebi user posted image  sad je već cura ipo ... Ostale user posted image user posted image  

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5927
8.4.2011 17:15:28   
animagical
selma ne brini...juce dr divanovic nasem bebiju izmjeri komore oko 5.6 i kaze sve ok moze i do 10...tako da pusti i ne slusaj baksuziraju...a i glavica mu je veca 5 dana nego po zm i to j opet ok..nije uzv sad amanajarabi tacan....

Neposredna veza do poruke: 5928
8.4.2011 17:24:42   
Selma.A.M
Animagicaj hvala puno,to jako puno znači,kao što svaka od vas to može predpostaviti user posted image
Ajmo gdje ste danas,nema nijedne,lijep dan vas izmamio napolje user posted image ,i ja ću večeras user posted image ...A sad sam u buncu i od neke nerovoze dok sam razmišljala pojela oko 200 grama grožđica za 10 minuta user posted image  ubi me sad kiselina,a prije par dana sam čula da su grožđice dobre za krv pa ja odmah navalila user posted image
Animagical kako ti, jeli ono ti miruješ ako sam dobro upratila zbog bubrega ? Znaš miješam te ponekada sa Sanela.Asjom user posted image
Javlja li se Gagach sluša li je bebi ?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5929
8.4.2011 17:39:17   
animagical
hehe ko zna kad cu ja u setnju...ma bubrezi su malo bolji sta cu trpim i sutim, bili juce na pregledu pa posteljica skroz otisla dole preko usca pa sad ne smijem mrdati da opet n eprokrvarim, ponekad bude koja kap krvi..sinoc bilouser posted image valjda ce se podici z akoju sedmicu, do tada ne mrdam s boka...vazno da je bebicprav i zdrav i zivahan a ja cu lezati,sta cu. ne brini za to pusti neko je inace onako dramatican, neko neiskusan, neko baksuzira....ja volim iskusne starije stalozene doktore. a ioanako sve ce biti kako Bog da...uzv nije uopste pouzdan, bar sto se tice ljudi koje ja znam....za mog sestrica bili rekli da ima 2 cm kracu jednu noguuser posted image sada ima 15 mjeseci super hoda i savrseno normalan...pa ti vidi...

Neposredna veza do poruke: 5930
8.4.2011 17:53:51   
Selma.A.M
Jao znam kako ti je zbog mirovanja ja sam u prvoj tudnoći mirovala od 7 do ulaska u 9 mjesec jer sam bila se otvorila 2 prsta pa kad nisam poludila ali sve to prođe i onda iammo najljepšu i najbolju nagradu na ovome svijetu user posted image
A što se tiče samog UZ vjeruj da ni ja nemam toliko povjerenja u te spravice ali eto čovjeku malo treba da se uznemiri ,danas kada mi je jedna sestrica rekla: Jade neka ti je sa srećom,a ovo može biti da jeste,a može biti da nije user posted image
Isto kao da mi je rekla: Ti možda imaš neku bolest  a možda i nemaš user posted image
Ma ludnica živa,a baš kao što ti kažeš što Bog da i ja sam takva ista,samo bi mi bilo žao gledati da se pati,a za ostalo ću lako user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5931
8.4.2011 18:00:11   
animagical
sto kaze moj dr misli pozitivnouser posted image nema u zivotu garancija, samo se mozes nadati najboljem a aBd bice dobro.... ja da crknem kad vidim krv,tek peti  mjesec,pa opet sve mazim i pricam...sama sebe ubjedila da ce biti dobrouser posted image a nista drugo i ne  mogu...

Neposredna veza do poruke: 5932
8.4.2011 18:03:26   
mersiha 77
Selma samo se ti nemoj nervirati i sikirati pa ce sve akpobogda biti dobro.user posted image

pa i meni su rekli da mi stomak neraste,ma glupiraju se vjeruj mi.user posted image

sad je sve uredu i bebica se okrenula glavicom bas pritiska,a ostalo nam je akobogda jos samo tri sedmice po njihovom.user posted image

NO SIKIRIKI I BICE SVE UREDU,SVE JE U BOZIJIM RUKAMA.user posted image

Neposredna veza do poruke: 5933
8.4.2011 18:13:01   
Gift
hola zenice...kako ste mi?
ja sinoc svu noc povracala, a bili mi gosti, bukvalno sam ih otjeralauser posted image (nece zadugo doc), ma nisam nikad onako dugo povracala, ne znam kako je kod vas al me panika kad mi se stomak onako stegne usljed povracanja dal to stezanje smeta bebi? nadam se da ne...uglavnom danas sam dobro, malo leda bole al nista posebno..
animagical zao mi je za lezanje al dok je bebi ok, lezi i nesikiraj se..
jelena bravo za anicu..
idacho gdje si, kako bi na druzenju?
ostale biguser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 5934
8.4.2011 18:18:17   
Selma.A.M
Ja moram ovo podjeliti sa vama,a našla sam na net-u o proširenim moždanim komorama:
  do 1,0 cm je normalno, a od 1,0-1,5 cm blago diletirano (BLAGO PROŠIRENO) a preko 1,5cm uvećano
a kod mene je 0.5mm user posted image  ko je sad ovdje lud a ko zbunjen user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5935
8.4.2011 18:18:25   
Gift
e zna li ko smijem li piti gazirane sokove, dr. je rekla da ne pijem, al sad jel to sto steti bebi il da se ne debljam?user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5936
8.4.2011 18:33:18   
animagical
steti bebi...ali nece te ubiti a vala ni bebu pola case kad ti bas bas naleti...probaj umjesto kole neke vitaminske sumece isto osvjezava kao i sok a zdravouser posted image ja pihem mg 300 + vit c i bas mi fino

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5937
8.4.2011 18:34:32   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ja moram ovo podjeliti sa vama,a našla sam na net-u o proširenim moždanim komorama:
  do 1,0 cm je normalno, a od 1,0-1,5 cm blago diletirano (BLAGO PROŠIRENO) a preko 1,5cm uvećano
a kod mene je 0.5mm user posted image  ko je sad ovdje lud a ko zbunjen user posted image

mah ja ti kazem drama queen doktrica...nek ona popije ponekad apaurin i ne prica bez veze

Neposredna veza do poruke: 5938
8.4.2011 18:46:35   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Gift

e zna li ko smijem li piti gazirane sokove, dr. je rekla da ne pijem, al sad jel to sto steti bebi il da se ne debljam?user posted image

Gift meni je u prvoj trudnoći dr rekla da debljaju gazirani sokovi a ja sam tada ludila za kolom,pa sam je krišom kupovala i pila samo ne znam od koga sam krila mislim da sam od cijelog svijeta user posted image ...A kola i zbog kofeina nije dobra...
A sada sam našla na net-u da se smije piti ORNGINA , čak je kao i preporučljivouser posted image ...A kao što reče animagical i šumeće su dobre,ja čim ubacim onu tableticu ja odmah počnem piti da me,kao što bi rekao moj malac kiša udari po nosu pa da bude kao da pijem gazirano user posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5939
8.4.2011 18:51:56   
animagical
samo mislim da se ne smije piti schweps ni tonici....ali bas ne smije. a nije toliko za kolu do debljanja-deblja i cokolada i cevapi pa opet nikom ne kazu ne jedi cevapeuser posted image to mi je sad dusicauser posted image

Neposredna veza do poruke: 5940
8.4.2011 18:55:18   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

nije toliko za kolu do debljanja-deblja i cokolada i cevapi pa opet nikom ne kazu ne jedi cevapeuser posted image to 

Gdje si ti bila kada sam ja bila prvi put trudna da mi kažeš ovo za kolu user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5941
8.4.2011 19:21:40   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

IZVORNA PORUKA: animagical

nije toliko za kolu do debljanja-deblja i cokolada i cevapi pa opet nikom ne kazu ne jedi cevapeuser posted image to 

Gdje si ti bila kada sam ja bila prvi put trudna da mi kažeš ovo za kolu user posted image user posted image user posted image

heheh ma hajde sta u prije zene radile farbale se, mini val stavljale....da ne kazem sta su jele i pile, niko nije ni znao da pazi....ja se stvarno pridrzavam svega, ne pijem vise od soljicu kafe dnevno, izbacila gazirano jos prije trudnoce, takodjer tada prije ove trudnoce prestala i pusiti...nije mi tesko jer inace nisam zahtjevna, ono ne ostaje mi ah ni na cemu...

Neposredna veza do poruke: 5942
8.4.2011 19:23:21   
Amam
Gdje ste zenice,ja bila van,nesto me stomak bolucka po dnu,ali u skroz nepravilnim intervalima i stalno bi na wc.Sutra cemo aBd vidjeti sta je.
Selma nemoj da se brines sad se bona djeca radjaju glavata,meni je u 35 sed,obim glave odg za 37,5,mogu misliti sad.
Bice kako Bog dragi da,znam da se brines i da nije lahko,ali dr Amra meni vodi evo sad drugu trudnocu,nije neko ko ne zna radit svoj posao,ona ima preko 20 god iskustva,dok nema tecnosti,to nisu velika odstupanja
,jer sam se i ja bila zabrinula i onda je pitala,kad ona kaze da se mogu desiti ta odstupanja,ali dok je struktura uredna nemoj da brines i fino mi slikala da imam.
Ja bih prije rekla da je ona htjela da i ti budes sigurna,pa da odes ipak propratiti to jer nije tvoj dr,znas kako to sad ide.
Nemoj da se brines bice to sve uredu aBd.user posted image
Gift ja sam u prvoj trudnoci povracala punih 5 mj,ludila od toga,stomak se stezao ali nije bebi smetalo,jedino sto sam ja dobila kilu na zelucu od silnog naprezanja.
Pomaze li ti bedoxin tbl,bademi kod mucnina?

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 5943
8.4.2011 19:42:09   
enči80
Selma nemoj da se brines sad se bona djeca radjaju glavata,meni je u 35 sed,obim glave odg za 37,5,mogu misliti sad.

Potpisujemuser posted image i meni je dr.rekla da mi je jedno glavato a ja na to rokoh mora biti kada mu je mama glavatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Amam kakavi su krompirići bili?

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5944
8.4.2011 19:43:54   
tukica
kad odem u wc pjevam onu od dubioze kolektiv Ovo je zatvor!
IZVORNA PORUKA: honey bunny

IZVORNA PORUKA: honey bunny

Jutro drage moje! Kako ste mi? Vidim nema novih bebica, e jesu neke. Nikako nas ne vole :(
Imam jednu lošu vijest, možda ste i čula. Pojavila se crna rupa u ozonu i sa sj.pola došla tačno iznad nas :( Ne preporučuje se izlazak bez zaštitne kreme. Jadne naše bebice, šta će ih dočekat, zato one i ne izlaze, pametne!
Animagical, drago mi ej zbog tebe! Tukice sretno u 10-om ;)
Svima ostalima user posted image

Ej draga, za tu rupu si upravu, ja sam danas sjedila na kafi i suncala se ko fol, dosla sam kuci i tek vidjela da sam izgorila i to bas pravo izgorila, po vratu i rukama user posted image

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 5945
8.4.2011 20:06:51   
honey bunny
Pa sigurno, jer je sunce jako kao u pola ljeta. Ma ja sam se pravo prepala. Više ne izlazim bez zaštitne kreme. Bebi kad dođe, kupit ću kremu sa 100 ZF, jer ne želim da je izlažem zračenju.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5946
8.4.2011 20:14:36   
Anoniman
Mi samo da se pohvalimo malo user posted image .

user posted image

Neposredna veza do poruke: 5947
8.4.2011 20:16:33   
sarah
Gdje ste trudne zenice user posted image
Evo mene sa izvjestajem.
Bila sam na pregledu, ctg morala ponoviti jer je bebac spavao.
Plodne vode imam dovoljno i onda je uslijedio i ginekoloski.
Iiiiiiiiiii, nistaaaaa. Kaze VU ulozivo za vrh prsta pa ja sad ne znam bil se smijala il plakala.
To je isto kao i da su mi rekli da sam skroz zatvorena.
I jos mi kaze nije ovo jos za poroda, ali redovne kontrole. Toliko o mojoj odskrinutosti user posted image
Amam, ako ces sutra na pregled obavezno vidi koliki je kod tvoje bebe BPD pa mi javi da uporedimo.
Tvrdis da ti je beba glavata pa me bas zanima jer ja ne smijem reci ni koliki je BPD kod mog bebaca user posted image
Ostalim trudnjacama velika pusa i user posted image

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

Neposredna veza do poruke: 5948
8.4.2011 20:25:42   
sarah
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Mi samo da se pohvalimo malo user posted image .

user posted image

Preslatka je, pogotovo ovako kad hoda, bravo Ana user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5949
8.4.2011 20:27:38   
sarah
Ja jos cekam da mi se javi entinte.
Danas mi je poslala poruku oko 15 sati da kaze da jos nije dosla na red za CR.
Jadnica, bas se nacekala, a od juce od 17 sati nista nije smjela jesti.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *