|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.4.2011 20:51:00   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Mi samo da se pohvalimo malo user posted image .

user posted image

Ma svaka čast! user posted image Baš je medenauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5951
8.4.2011 20:59:20   
sweet insanity
Žene, jel se vama desavalo da osjetite kao blagu, povremenu aritmiju..meni od juce..normalno pa najednom lupi i gušne...nista strasno al ko da mal preskoci...

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5952
8.4.2011 21:15:40   
lejla31
vece moje zenice,
ana svaka castuser posted image
sweet inst. i ja sam imala te aritmije povremeno, proce nije nista strasno

nego da  vas pitam za misljenje:
u ponedjeljak mi dr rekla da dodjem u subotu ili ponedjeljak i da ce mi pokusati ukljuciti drip a termin mi je u nedjelju. e sad sta da radim, mene nesto strah dripa,odnosno mislim da je lakse kad je prirodno. a da vam pravo kazem da mi je strasno dodijalo pa kad bi se sutra zavrsilo kako tako, mozda vrijedi te muke. sta mislite???????user posted image user posted image user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 5953
8.4.2011 21:25:48   
sanela.asja
Žene, jel se vama desavalo da osjetite kao blagu, povremenu aritmiju..meni od juce..normalno pa najednom lupi i gušne...nista strasno al ko da mal preskoci...
ee pa me se to isto desava al zalupa srce i nestane zraka pogotovo navece kad legnem spavat..tako mi je i s prvom trudnocom bilo pa sam pila neki #isoptin# na kontroli cu reci bas bude neugodan osjecaj user posted image user posted image
Jelo pa ovo je prava cura ljepotica svaka cast na koracicima malim pusa joj velikaaaaaaaaaa

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 5954
8.4.2011 21:35:14   
sweet insanity
Spomenut cu i ja dr. ako ne prodje do maja....
Jelena, curica je fakat med medeni, mashalauser posted image
Ovo zaa drip, ne znam sta reci jer nemam iskustva sa porodom jos al sam cula da boooli.

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 5955
8.4.2011 21:39:57   
Gift
Animagical ma inace ne pijem kolu al sam jutros bila toliko dehidrirana od povracanja i bez snage totalno pa mi je muz dao casu kole, a ja uzmem flasu i onako popijem ja mislim pola litra, nesto mi i godilo a i mogu vam reci da me je vratila iz mrtvih i onda se sjetim da je dr. rekla NE gazirano, ma sta cu...i inace nikakve gazirane sokove ne pijem al zato pijem mineralnu posle rucka svakodnevno Moram il crknut...
A upravu si zene prije nema sta nisu radile jele dok su bile tudne, a ja kad kazem necu da se farbam svi me onako blijedo gledaju ko stooooo?i sad kontam da se ofarbam (nisam mjesec unazad odkad sam saznala da sam trudna) jer se sjecam da su mi dvije frizerke radile do 9 mjeseca i rodile zdrave bebe..

Amam za mucninu pijem Beviplex tablete, bademe jedem al nista to meni ne pomaze...

Jelena pa ova cujica je preslatka, ko bi reko da ova bombonica moze ne slusat mamu, a tek kakve su joj cipelice..lutkica prava

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 5956
8.4.2011 21:48:14   
Anoniman
Hvala vam drage moje, ma to je mamina princeza (citaj harambasa user posted image )
Joj meni zaova ode po jagode, maloprije kad sam se sa Anom vracala sa kontrole vidim ih, ali kasno bilo da se vracam, kad sad zove kaze imaju samo tri trule u gajbi user posted image , a ja jos budala pitam jesu li puno trule user posted image . Ja sam pila i sa Anom i sada gazirano, ali naravno ne lokala, ponekad po casu cole, jer ja sam inace ovisnik o coli.

(odgovor članu Gift)
  Neposredna veza do poruke: 5957
8.4.2011 22:01:41   
Gift
jao Jelena sad bih ja jagoda,a de ih nac u ovo dobauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5958
8.4.2011 22:04:06   
Anoniman
Ma joj ja sam se toliko razocarala user posted image , a tako mi se jele, jedva sam zaovu umolila da ode..jos je pitam koliko su trule user posted image

(odgovor članu Gift)
  Neposredna veza do poruke: 5959
8.4.2011 22:14:10   
Gift

IZVORNA PORUKA: jelenaT

..jos je pitam koliko su trule user posted image

user posted image user posted image user posted image mozda se jel moze sta iskoristitiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5960
8.4.2011 22:16:53   
Anoniman
Ali jos me zove i kaze imaju u gajbi svega tri jagode i to trule, a ja kao kakva budala "a koliko su truleuser posted image "

(odgovor članu Gift)
  Neposredna veza do poruke: 5961
8.4.2011 22:17:17   
Gift
evo sad mi mm predlaze da kao zamjenu za jagode povadim visnje iz kolacauser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5962
8.4.2011 22:21:18   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: lejla31

vece moje zenice,

u ponedjeljak mi dr rekla da dodjem u subotu ili ponedjeljak i da ce mi pokusati ukljuciti drip a termin mi je u nedjelju. e sad sta da radim, mene nesto strah dripa,odnosno mislim da je lakse kad je prirodno. a da vam pravo kazem da mi je strasno dodijalo pa kad bi se sutra zavrsilo kako tako, mozda vrijedi te muke. sta mislite???????user posted image user posted image user posted image

Meni je prva beba, pa nemam ličnog iskustva sa tim. Ali moja prijateljica je rodila 2 djece i oba puta su joj uključili indukciju. Isto tako i moja sestra. Ni jedna nije rekla da je to toliko strašno, već bolovi kao i prije uključenja, samo što nema onoh pauza od 5 min, 3 min itd. Brže se otvoriš sa indukcijom :) tako je rekla moja doktorica, zato je to super. ali prije toga traži da ti stave gel, jer je to bezbolnije :)

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 5963
8.4.2011 22:46:31   
idacha
gdje steeeeeee...

evo mene, smjestila i ovo najstarije dijete u krevet (mm), pa da se prikljucim mojoj ekipi :)
ja danas fuj bljak... nizasta nisam nesto.. nekakva me mucnina puca... to je sve od imija.. danas je bio nervozan strasno.. mene kontrakcije cijeli dan drmale, pa ga mm izveo dva sata u setnju, da ja malo odmorim.. inace, nisam pristalica lezanja, jer kad legnem to i bi... kad su se vratili, hajde rekoh da ja malo oko imrana, a on ko zvrk.. na kraju je toliko histerisao i plakao, da je povratio.. i taj miris me ubio u pojam, od tada je i meni muka.. valjda prodje..

odoh citati sta ste pisaleeeeee

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 5964
8.4.2011 22:47:12   
sarah

vece moje zenice,

Drip uglavnom svima ukljuce, nekoj zeni traje dugo, a nekoj jako kratko, zavisi koliko se koja otvara.
Ali mi nije jasno zasto da ti ukljuci drip u subotu (jer je to dan prije termina) ili u ponedjeljak (dan poslije termina) ako bas nema velike potrebe za tim. Po meni, ukoliko imas jos uvijek dovoljno plodne vode, ukoliko je posteljica jos uvijek fizioloska i nije sazrela, ctg uredan, nema potrebe za indukcijom. Ni sa gelom, ni sa dripom.
Ja bi sacekala jos malo,najvjerovatnije ce krenuti samo od sebe.
Pa evo i ja sam danas 1 dan preko termina ali mi doktor uopste nije spominjao drip kako bi me porodio jer mi je sve uredno i moze se jos cekati.
A nisam ni otvorena, tek za vrh prsta, a to je skoro nikako.
Eto to je moje misljenje, a ti naravno odluci sta ces i kako ces.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 5965
8.4.2011 22:48:13   
lejla31
hvala honey bunny na odgovoru, bas cu pitati za taj geluser posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 5966
8.4.2011 22:53:12   
idacha
Jeloooooooooooooo, cestitamo prohodavanjeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image ne smijes mi vise ogovarati drugaricu.. ma, vidi je samo akko je slatka, ko med... e, jesi je sredila, bas za poziranja.. curetak pravi...
kako si ti? kako bubrezi, kontrakcije?
Gift, user posted image user posted image user posted image sto si i ti bljak, ali procice.. haman je i takav dan... nije preporucljivo gazirano, ali sta da se radi... ja kradem colu sama od sebe,pa gucam.. znas mene i colu :) na druzenju je bilo super, steta sto nisi mogla doci, ali bice jos prilika..
lejla, moje iskustvo sa dripom i nije toliko strasno... ne znam kako je prirodno, ali ni ovo nije da umres... ja bla otvorena samo 2 prsta, prvo mi stavili gel, poslije dva sata otvorim se 6 prstiju, poslije pola sata mi ukljuce indukciju, ma nije ni pocela kapati, meni pukne vodenjak i porodim se ubrzo nakon toga... Gift me zvala pola sata nakon poroda, ja cvrkutala preko telefona.. bas se sjecamuser posted image user posted image user posted image ja sam rekla, vjeruj m, da sada, kada aBd dodje do toga i ako me dr pita dal da me porodi il da cekam prirodno, 99% idem na porod, bez cekanja...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5967
8.4.2011 22:55:18   
lejla31
sarah i ja bi voljela da bude prirodno....vidjecu sta ce sutra reci a da sam nestrpljiva.....jesam user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5968
8.4.2011 22:59:50   
sarah

sarah i ja bi voljela da bude prirodno....vidjecu sta ce sutra reci a da sam nestrpljiva.....jesam user posted image

Sretno ti u svakom slucaju, valjda ces sutra znati nesto vise.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 5969
8.4.2011 23:33:15   
Amam
Enci krompirici bili super,moji bas uzivaju u njima,onako spoj slanog i kiselog user posted image

Sarah,javim ja sutra kad mi kaze,ako budem smjela user posted image .Ati za clanak prsta,sto kazes gotov pa nista,meni toliko bilo u 6 mj.user posted image ,bitno da je sve drugo ok,izaci ce kad bude vakat user posted image .

Gift,BEVIPLEX tbl su ti b-compllex,znaci vitamini grupe B,tebi protiv mucnine treba samo B6,a dolazi kao BEDOXIN.
Lejla ja sam prvi porod imala inducirani,dripom,dan poslije termina,ukljucili mi ga ne znam zasto,jer nisam imala bolove,sto kaze Idacha nije da se ne moze izdrzat,kad su mi ukljucili tad mi i vodenjak probili .
Sweety,ti malo proprati tu svoju aritmiju,ja se s njom borim i sad,ako ti je pritisak nizak,srce ubrzava rad,da bi dostavilo kiseonik do mozga,do 100 je kao i normalnou trudnoci,rekla mi tvoja dr user posted image .
Jelena,Ancica je zaista preslatka,prava krofnica i opet cestitke za samostalne korake user posted image .
Idacho nadam se da ces biti bolje i ja ne podnosim kad neko povrati,pa makar to bilo i moje dijete,jer odmah i ja moram user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5970
8.4.2011 23:35:06   
animagical
opet kap svjeze krviuser posted image a lezim nisam pomakla od juce...samo wc...ebo ga mis...da mi samo bebi bude dobjo

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5971
8.4.2011 23:51:31   
Amam
IZVORNA PORUKA: animagical

opet kap svjeze krviuser posted image a lezim nisam pomakla od juce...samo wc...ebo ga mis...da mi samo bebi bude dobjo

user posted image  bice jasta aBd,bas te ti bubrezi zezaju.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5972
8.4.2011 23:57:28   
idacha
animagical, bice to dobro aBd, samo se opusti i nastavi mirovanje.. bubrezi su zeznuta stvar... user posted image user posted image
amam, kako si nam ti? javlja se bebi? odakle si ti? jer, dr od sweet je i moja dr, :)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5973
8.4.2011 23:58:16   
idacha
i, kakvi krompiriciiiiiiiiii????????

ja se vec sada hvatam za glavu sta cu sutra za rucak, smori me...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5974
9.4.2011 0:06:24   
Amam
IZVORNA PORUKA: idacha

animagical, bice to dobro aBd, samo se opusti i nastavi mirovanje.. bubrezi su zeznuta stvar... user posted image user posted image
amam, kako si nam ti? javlja se bebi? odakle si ti? jer, dr od sweet je i moja dr, :)

Ma nije lose,s tim da osjecam pritisak na m.mjehur i stalno sam na wc-u user posted image
Ja sam iz Kladnja,a kod vase dr sam bila nekad krajem 6 mj,jer je moja dr bila na bolovanju,pa mi rekla tako za aritmiju.
Krompirici mladi zapeceni onako u ljusci,kad se ispeku prelijes ribanim kiselim krastavcima pomijesanim s kiselim vrhnjem ili jogurtom

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *