Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hello drage trudnice. Ja sam se jedva izdepilirala"dole", od saginjanja me i ledja i trbo zabolili....sutra nam je kontrola kod ginekologice, nadam se da ce i dalje sve biti OK, ali znate kako se ipak unervozi covjek prije pregleda...pozz svim
Ne muči se bona, već se našteli kao kod ginekologa, mužeku bic u ruke i nek odradi svoj dio :) Moj se već pravo izvježbao, sad je pravi brico :)
Evo upravo i moj meni govori kako ce da preuzme na sebe taj dio posla. Možda mu i noge uvalim gratis Kontam kad sebi lice ne zezne, neće valjda ni moju missicu.
Vidiš dobra ti ta ideja :) Treba koristit dok možemo, hehehe. A poslije ćemo govoriti, hajde bolan ti, ti to radiš najbolje, ja sebe nikada ne mogu obrijati tako lijepo kao ti, i opet dobijemo šta hoćemo.
doduse, ja u ovom prethodnom mjesecu navalja ko ukupno do sada.... i jelo se, brate mili... sve ce to da ide downnnnnn...
Ja sam maltene sve kile dobila u zadnjih 6 sedmica. To mi je probljem I što se osjećam ko morž haha
Hej, razumije li se iko u ove nalaze? Meni stigli, ja gledam u njih, vidim neki imaju zvjezdicu, izletili iz onog normalnog intervala, a ko će srijedu dočekat da dr protiumači
hemoglobin i hematokrit niži (11,7 i 0,35) neutrofili viši, limfociti niži željezo više (26,6) TIBC viši (ne znam ni sta je to)
urin: proteini 0,25+ viši u bilirubin negativan u leukociti 6-8 (više)
ovo ostalo nema zvjezdicu, valjda je normalno nešto mi šuhveli ovi nalazi, puno mi ovih nenormalnih stvari.
Udoh da ovo napisem, al kao i ti nisam sigurna Osjetila ko neko titranje po stomaku, al sve mi se cini rano, tek sam 15 tjedana Al valjda jesmo Ljubicici sve najbolje povodom rodenja sincica Ostalima, posebno onima koje su me sjetile veliki A onima koji ce se poroditi ovaj mjesec drzimo fige Vidim spominjete brijanje, ma i ja sam to mm predlagala al nema sanse kaze on Kupovo sam ti uloske, farbo sam te, al to necu i gotovo
Hello drage trudnice. Ja sam se jedva izdepilirala"dole", od saginjanja me i ledja i trbo zabolili....sutra nam je kontrola kod ginekologice, nadam se da ce i dalje sve biti OK, ali znate kako se ipak unervozi covjek prije pregleda...pozz svim
Ne muči se bona, već se našteli kao kod ginekologa, mužeku bic u ruke i nek odradi svoj dio :) Moj se već pravo izvježbao, sad je pravi brico :)
doduse, ja u ovom prethodnom mjesecu navalja ko ukupno do sada.... i jelo se, brate mili... sve ce to da ide downnnnnn...
Ja sam maltene sve kile dobila u zadnjih 6 sedmica. To mi je probljem I što se osjećam ko morž haha
Hej, razumije li se iko u ove nalaze? Meni stigli, ja gledam u njih, vidim neki imaju zvjezdicu, izletili iz onog normalnog intervala, a ko će srijedu dočekat da dr protiumači
hemoglobin i hematokrit niži (11,7 i 0,35) neutrofili viši, limfociti niži željezo više (26,6) TIBC viši (ne znam ni sta je to)
urin: proteini 0,25+ viši u bilirubin negativan u leukociti 6-8 (više)
ovo ostalo nema zvjezdicu, valjda je normalno nešto mi šuhveli ovi nalazi, puno mi ovih nenormalnih stvari.
Ja ti znam ovo za hemoglobin da ti je ok. To ti je 117, a donja granica je 120. Na kraju trudoće ti se toleriše i 110, jer je krv 50% rjeđa. Hematokrit je usko vezan sa hemoglobinom, kad hemoglobin pada, pada i hematokrit. Leukociti malo uvećani, to je posljedica neke upale. Eto, ostalo nemam pojma
Pa zar ti ne pise na nalzima pored kolike bi trebale biti normalne vrijednosti. Imam ja stare nalaze pa ako hoces mogu ti vidit koliko je cega normalno...
Drage debele..uletih da vidim jel se koja porodila u posljednjih 15 dana ...ima li ko da mi dojavi ... da se pohvalim da sam danas uspjela da sjednem na oba svoja guza..nakon 18 dana.. ah i bila sam sa Micom sama nekih 28 sati...umalo si nisam pocela kosu cupati sa glave....ona jednostavno ne zna plakatii...ona krene lagano i onda odmah prebaci na najjace..ori se cijeli sprat ....jednom sam izletila sapunjava iz kade...drugi put da izvinete sa pola obavljene nuzde....dok doruckujem predjem 3 kilometra po kuci...i tako dan za danom... grčevi nas uništiše
Mašem vam ...pa valjda se uspijem oglasiti u ovom mjesecu opet
eee pa ti si se i okupala dok si bila sama sa micom..meni je prvi mjesec dana najprljavije i najcupavije razdoblje u zivotu... a pola nuzde ili dovikivanje iz wc-a "tu je mama, tu je mama" i ustajanje nakon svakog zalogaja mi je bila svakodnevnica od njenog 15-og dana zivota...u to vrijeme je i mm poceo raditi a dolazio s posla oko 18, 19, 20 a nekad vala i iza ponoci...al eto...prezivi se
evo i od mene raport danas skinut serklaz uradjeni svi nalazi za sekciju sve spremno. UZ posteljica jos nije skroz zrela 1 na 2 stepena zrelosti, bebaca 3100 gr odprilike, uglavnom ako ranije ne zaboli u utorak idem leci na jezero.
sarah gdje radis ctg jel na jezeru, danas je guzva bila prava, ja sam gore provela danas vise od dva sata.
animagical bolje sad da su bubrezi i krvarenje zbog njih nego ne daj boze zbog jos ako je beba nisko cesto se zna prokrvariti iz mokracnog mjehura zaljevaj se brusnicom ne uvom.
honey bunny i ti si imala 1 aprilsu salu, ja sam takodjer mm zeznula al jos uvjerljivije od tebe hahaha, ja sam otisla u kupatilo pustila toplu vodu posula svuda po plocicama i po sebi i nogama uhvatila se za stomu i zovem ga, on je doletio izbezumljen ja kazem pukao vodenjak on uzeo mob hitnu da zove. Ali ja imam sina od 9 god koji je uletio u wc i sve vidio i istraumirao se pa mi ga bilo zao. Kad sam rekla aprililiiiii tek je onda sin pobjesnio i sad je ljut na mene. A muz hahaha zbunjoza poblijedio ne zna kud bi cuj hitna, kakva hitna valjda u auto i u bolnicu, ne radja se tako lako. Eh svasta nama padne na pamet........
opet sam odbjegla na vikendicu mir i tisina...
vilo.vilice ti si moj heroj...al to vec znas cmooookich
honey bunny i ja sam danas poslije bolnice svratila u DM i sve kupila za , kupila sam avanti kremu za bradavice jest skupa al nema opasnosti za bebu kad doji, uzela sam pampers senzitiv i pelene i vlazne maramice, i super nivea kozmetiku u paketu sa medom neka promocija oko 19 KM losion mlijeko krema i medo na poklon i sve ostale sitnice vata stapici caj od komoraca hipp sok i caj za dojilje, cak i makazice one zaobljene i pumpica za nosic, ma svasta smo nagurali u kolica hahaha. A bogami i racun je bio mashala.......
ma ne bih ni ja smjela moja ti ali mi je vikendica na poljinama...bukvalno vidim Jezero blize mi sa vikendice do tamo nego iz kuce i nosam ovu torbu za bolnicu sa sobom gdje god krenem...jadna sve se nadam