Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:09:49
idacha
potpisujem u potpunosti...
i gagach i jelenu...
gagach, i meni je neugodan osjecaj kada se OVOLIKO okrece.. fino kruzi po stomaku, svaki dio osjetim, majke mi.. ja, bona, eto vec 25 sedmica.. iskreno, ti me i napomenu da je toliko ja sve govorim ''sad cu se ja poroditi'', mada imam jos najmanje 3 mj da guram... i to ONA tri mjeseca... a, to za blazeno stanje... pih! to je garant muskarac izmislio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:12:34
idacha
sweet, i ti imas nocnu pticu, znaci
moj nema odredjeno vrijeme udaranja, udara uvijek, rijetko kad da spava... sto ti rekla, neka su oni nama zivi i zdravi, a sve cemo mi izgurati...
jelena, prosto ti pozavidim kada pises o kilogramima... jel ti se apetiti povecao bar sada? ja sam vala ko nislki konj, dr ima da vrisne kad stanem na vagu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:18:44
Anoniman
Danas otisla nesto da kupim i sretnem prijatelja iz mog rodnog grada koji me nije vidjeo sigurno dvije godine, ali se cujemo preko fb i zna da sam trudna i da sma u petom mjesecu i momak me zagleda i pita jesi li ti ono se zezala na fb za drugu trudnocu, gdje ti je stomak, a ja sva vazna napusem koliko mogu, reko evo ga , mada u poslednjih par dana je poceo malo da raste primjetim, sad cu ja kao pogaca da nakvasam . Sto se tice apetita kao da je malo bolji, kao, ali cim malo vise pojedem zeludac me tako zaboli da je to strasno, a nemam bas vremena da jedem svako par sati po malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:26:49
sweet insanity
idacho, da uglavnom je nocna ptica mada svakako da se mrda i po dani, prava vrckica A ja i ti smo skroz blizu, meni aBd u utorak po zadnjoj menstruaciji punih 28. ulazim u 29. , a po UZ sam vec usla u 29 danas al tu je to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:32:14
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: enči80
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Nemam krvarenje, kontrakcije ne znam, ako nije problem da mi opises kako izgledaju Jedino osjetim kao u prvoj trudnoci blage bolove, ponekad, ali to je normalno jer se maternica rasteze. I ponekad bol u kuku, to mi je isto bilo kod prve trudnoce.
Prvo dobro nam došla a drugo ja sam danas baš na uputstvu za utrogestan pročitala da se u prva tri mjeseca ni pod razno ne preporučuje a ja baš dobila tablete pošto je dabroston povučen a njega sam pila do prošle sedmice.Sada pijem samo taj utrogestan 3x1 do kraja mjeseca ali pošto me hvala Bogu ne boli ja sam mislila prestati piti ali mi je ginekolog radi sigurnosti dala da pijem još ovo 10-ak dana.
JelenaT:Drago mi je da je sa malenom sve ok Da li si išla na ginekološki?Pitam te pošto i ja moram pa da vidim šta me čeka
LjubičiceNisi jedina iz SBK,i ja branim boje tog kantona
Mali mačak,također dobro došla
Enci, ja kako sam skontala ne preporucuje se piti prva tri mjeseca, nego koristiti kao vaginalete, pa sam ja tako i radila. Inace pise, ako se uzima oralno da su vece mogucnosti da dode do vrtoglavica, a vaginalno ne. Pa eto ako pijes, a prvo si tromjesecje bolje onda vaginalno. JelenaT to je super sto se nisi udebljala, ja sam u prvoj tr.dobila 13 kg ravno a sad mi se samo jede i to cudno ne slatko nego samo slaneo. I jaaaaako zacinjeno, senf bi mogla sam jesti, a oni cipsevi sa cilijem meni bas gode i sve jako zacinjeno. Znam nezdravo Kad sam ostala trudna imala 55, sad evo nakon nekoliko tjedana 61, meni to nesto puno Morat cu manje jest, a to da je blazeno stanje kako kad, nekad bi samo plakala, a nekad se smijala, pucaju me prenosi. MM to tesko moze razumjeti, misli da umisljam I da, ako ti je nick ime, drago mi je, onda smo imenjakinje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:42:37
Anoniman
Ma ovaj moj samo ponavlja, nije malo trudnickih hormona jos te i tabletama hormonima kljukaju i onda u sali kaze odoh ja na put do 20.avgusta . Mada ja nemam nekih ispada, nesto i ne primjetim da me hormoni pucaju, mada kad ozbiljno pricamo on zna cesto reci posto su mu od dva najbolja druga zene trudne reci...joj izgleda da si ti najbolja, sta oni prolaze...a meni karanfili iz usiju Koga si pitala za ime Enci ili mene . Ja sam sa Anom dobila 18, ali posto sam imala 47 prije trudnoce nije mi se bas primjetilo, a sada sam evo usla u 19 nedjelju i prije dvije nedjelej nisam bila ni kilograma dobila, sad cu vidjeti kad odem na kontrolu ako se sjetim da je pitam da se izvagam jer mislim da sam pocela dobijati, a i vrijeme je bilo vise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:43:12
animagical
gdje ste zene? drago mi je da ste sve jos u komadu i da je jelenina mrvica dobro
to za utrogestan-ma gdje vam to pise na mom utrogestanu pise da se poslije treceg mjeseca ne preporucuje da se pije zbog nuspojava od strane jetre. ja ga uzimam i uzimacu do petog mj, ali vaginalno,a za oralno ionako nisam mogla odmah zaspim nove dobro dosle nisam citala redom,valjda mi ko preprica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:45:48
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ma ovaj moj samo ponavlja, nije malo trudnickih hormona jos te i tabletama hormonima kljukaju i onda u sali kaze odoh ja na put do 20.avgusta . Mada ja nemam nekih ispada, nesto i ne primjetim da me hormoni pucaju, mada kad ozbiljno pricamo on zna cesto reci posto su mu od dva najbolja druga zene trudne reci...joj izgleda da si ti najbolja, sta oni prolaze...a meni karanfili iz usiju Koga si pitala za ime Enci ili mene . Ja sam sa Anom dobila 18, ali posto sam imala 47 prije trudnoce nije mi se bas primjetilo, a sada sam evo usla u 19 nedjelju i prije dvije nedjelej nisam bila ni kilograma dobila, sad cu vidjeti kad odem na kontrolu ako se sjetim da je pitam da se izvagam jer mislim da sam pocela dobijati, a i vrijeme je bilo vise
Tebe Animagical, pise pise na uputstvu , ja hipohondar pa sve zapazim....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:47:45
vila.vilica
Drage debele..uletih da vidim jel se koja porodila u posljednjih 15 dana ...ima li ko da mi dojavi ... da se pohvalim da sam danas uspjela da sjednem na oba svoja guza..nakon 18 dana.. ah i bila sam sa Micom sama nekih 28 sati...umalo si nisam pocela kosu cupati sa glave....ona jednostavno ne zna plakatii...ona krene lagano i onda odmah prebaci na najjace..ori se cijeli sprat ....jednom sam izletila sapunjava iz kade...drugi put da izvinete sa pola obavljene nuzde....dok doruckujem predjem 3 kilometra po kuci...i tako dan za danom... grčevi nas uništiše
Mašem vam ...pa valjda se uspijem oglasiti u ovom mjesecu opet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:50:03
animagical
hej jelo, malih trudnickih bilo u waikikiju u alti, ali cula sam da sada nema, a znm gdje ima sigurno, na siranu-onaj red od prolaza desno,u onoj zgradi, u onoj jedinoj trudnickoj radnji, bas ima maleckih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:53:39
Anoniman
animagical najmanje u wikikiju su 36 broj koje se proizvode, a meni tri broja vece , probala svaki moguci model koji su imali, od onih bez kao na peglu, do onih serpa plavih, tregerslusa, pa onih crnih lijepih jednostavnih, uglavnom sve modele. Moram se zadati po tim pijacama, ali nikako da nekog ugrabim da mi Anu pricuva jer sa njom po pijaci mi je neizvodljivo. Hvala draga u svakom slucaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 23:57:56
animagical
blize ti je otici od merkura imas i dole, da ne ides do sirana. ja sam ti malo jace pozadine cini mi se od rodjenja, tako da ja gledam-ako mogu na guzu dobre su osjecam se tako debelo-drama,dobila bona 2 kile
Ma ja imam bas uske kukove, pa onda one meni u waikikiju onaj donji dio na koji je nasiven kengurko je bas, bas ogroman, tako da ne vjerujem ni da cu u devetom mjesecu stati u njihov najmanji model.
Enci, ja kako sam skontala ne preporucuje se piti prva tri mjeseca, nego koristiti kao vaginalete, pa sam ja tako i radila. Inace pise, ako se uzima oralno da su vece mogucnosti da dode do vrtoglavica, a vaginalno ne. Pa eto ako pijes, a prvo si tromjesecje bolje onda vaginalno.
Tako sam i ja skontala samo možda nisam dobro napisala .od sutra aBd ulazim u 18 sedmicu,tako da ću nataviti još ovo par dan oralno a njih svakako nisam ni koristila mnogo (sutra ću završiti sa prvom kutijom) jer sam bila na dabrostonu ali primjećujem da mi je raspoloženje totalno haos od njih .Jutros sam oplakala iz čista mira a i ne volim nedjelju ,sve u životu što mi se desilo a tužno je desilo se na taj dan Kako sam i rekla ja to više pijem zbog neke sigurnosti jer su u pitanju blizanci a sad da imam neke bolove nemam hvala Bogu.
AnimagicalKako si ti,mrda li se malena bebica?
Sad stvarno ,laku noć
28.10.2008.,jedna ptičica:( 07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:) 'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.
Enci sta se smijes Ma i meni je od njih raspolozenje bilo nikakvo, kad sam trebala popit dabroston muka bi mi bila. Jao blizanci, predivno, ja sam uvijek zeljela blizance, dr.cak kaze da misli da su bili blizanci i da je jedan otisao i stvorio se hematom, sad koliko je to istina ne znam. Laku noc i od mene i Sretan prvi dan proljeca
Mene ufatili niti morim niti zborim, nos mi malo zacepljen, malo lije kao iz crijeva i sve se tako smjenjuje, grlo uzasno boli, svaka ziva koscica .Joj bas se jutros nisam trebala buditi
dobro jutro svima redom mi sinoc opet nismo spavali...beban je toliko nemiran bio da ja vise nisam znala sta da radim i pravo sam se uspanicila u jednom trenutku...jedno 3 ili 4 sata se ritao bez prestanka...cijela me unutrasnjost boli... Mislim neka je on meni ziv i zdrav i nek se vrti samo kontam jel normalno da se bas toliko vrti?
vilo lijepo je ponovo vidjeti tvoj nick ovde ma sve ces ti predeverati sa micikom...nestasno malo stvorenje
jelo kako je malena jutros? i de boga ti zeno jedi nesto...nahrani to celjade malo u tebi entite gdje si ti? pa ja dokopala se ulice i nema je nigdje ccccc raspustene trudnice ostalim trudnjacama
Ma jedem ja draga , ne brigaj ne bi ovaj maleni karting po stomaku vozio da je gladan, sinoc mm kazem pa kad ce mu vise goriva nestati, kad ovako udara u 19.nedjelji kako ce u trideset i nekoj. Anuska nema temperature hvala Bogu, malo kasljuca, ali nadam se da ce na tome stati. Ljubimo tebe i tvog malog nemirka u pupi
Jutro trudnice, kako ste provjele vikend? Vidim kod Jelene ko kod mene, e miša mu ne znam u ovoj trudnoći da li sam sastavila više od mjesec da sam zadravo.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Jutro drage moje, vidim svega se ispisalo preko vikenda, trebam to natenane iščitati.
Sretan nam prvi dan proljeca, kao što vidite kroz prozore, baš je idiličan i bajkovit. Ja čim odložim turbo zimske kundure ispod kreveta, ono opet zahladni pa ih vadim.
vas sve, danas vec s manjom glavobljom.