Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mersiha kad budes imala dijete od 13 mjeseci koje jos ne hoda a htjelo bi i misli da moze sve samo i peti mjesec trudnoce onda ce ti se samo odgovoriti sto ti nisam odgovorila . Ma meni je fb po cijeli dan upaljen bila ja za racunarom ili ne, dok ja vidim da si ti pisala ti odes offline, a ovdje uopsteno odgovaram jer i ostale su pitale za Anu, hvala vam svima, pa da ne nabrajam i svakoj odgovaram ponaosob da ne idem bas toliko OT
Mersiha kad budes imala dijete od 13 mjeseci koje jos ne hoda a htjelo bi i misli da moze sve samo i peti mjesec trudnoce onda ce ti se samo odgovoriti sto ti nisam odgovorila . Ma meni je fb po cijeli dan upaljen bila ja za racunarom ili ne, dok ja vidim da si ti pisala ti odes offline, a ovdje uopsteno odgovaram jer i ostale su pitale za Anu, hvala vam svima, pa da ne nabrajam i svakoj odgovaram ponaosob da ne idem bas toliko OT
sve sama opravdanja cccc
Jutro, jutro trudnjace Ah, sto je lijepo biti na bolovanju, rahatluk Bez obzira sto je vrijeme bezveze i sto danas idem na Jezero i vjerovatno ginekoloski pregled necu da dozvolim da mi nesto pokvari ovo prvo jutro na bolovanju. Otisla jutros izvaditi nalaze, sad pijem kaficu pa onda laganini dorucak, kupila sebi peciva A kasnije sam rasprodana cijeli dan, imam dooosta toga za obaviti a mozda odem i na pramenove i sisanje. Jutros me poceo stomak boliti pa sam pomislila da necu ni to stici do poroda. Ali srecom brzo je prestalo. Uh, sto kaze gagach, bas je ovo stresan period. Drago mi je Jelena da ti je Anci bolje. Kad budes u prilici provjeri mi molim te broj od one zene za melem, jer si mi dala pogresan. Mersiha, kako si ti jutros? Palachinken, ima li cimburijade u Zenici danas? Ne bi nas ni zvala, ccc
enci bebara mrducka,sad se malo bolje osjeti mamin mali bokser lupka cestitam na dvojcicama koja je kombinacija?
Jutro drage !!! AnimagicalNe znam još uvijek kombinaciju,ali mrdckaju se pomalo mada je ova desna malo polijena ali sitnija je pa dok malo "odmakne"
Zeničanke,ima li te čimburijade?
Ostalim sa željom da ovo bajno vrijme brzo prođe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 10:01:23
palachinken
hahaha dobro ste, Ćimburijada je danas. Jutros virim kroz prozor, kad stvarno ima naroda, roštiljaju! Tradicija je tradicija I gužva je u saobraćaju, šta bi tek bilo da je sunčano! Ja sumnjam da cu kraj Bosne, prešugavo mi je vrijeme, ali bujrum svi kod mene na onaj metar naktrivenog balkona, tu će biti roštilj i ćimbur
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 10:10:50
Anoniman
Joj draga nisam ti dala pogresan broj, nego pogresno ime zene, u slovo se zeznula, hajde javim ti na fb...sorry
Maloprije pricam sa gagach i bas joj govorim to za melem da sam dala pogresno ime, ali nisam skontala da sam tebi dala . Merni Ani se evo opet vratila temperatura, ja cu stvarno nervni slom dobiti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 10:30:19
animagical
hej mersiha, sorry , pogledaj vrijeme u koje ja napisem post, nije kada i ti,ne bude me na netu kada si ti online... posalji mi pp, ne znam sta te zanima? ja ovako uletim,malo procitam,pa bjezim. idem piti kafu, jedva sam jutros, cijelu noc relacija krevet-wc, noge me zabole od ovog spavanja sretno nam ovo smrznuto proljece!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 10:36:16
m.i.n.a.
Jutric zene.... ja nikako da se vratim na staro vrijeme kad sam sve bila u toku a ovdje bih trebala kao imat vise vremena...ma i imam ga,ne smijem se zaliti ali sto ti je reci fali i ona samoca i svoje vrijeme:))jesam grozna,niko mi ugoditi..danas cimburijada,vrijeme grozno,nemozemo ni prosetat na Kamberovice..inace smo dobro i slusamo se..:) Vidim kod vas ima novih kolacica,dobro dosle..i stvarno vec sve hvataju drugi krug..nek ste vi sve dobro,to je najbitnije..Jelena vidim Ana jos se bori sa temperaturom..tako kad citam sta sve prolazite tacno me jeza uhvati ali eto..sve je to sastavni dio..izdrzi..:) Pusa svima..:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 10:57:45
Lara83
dobro jutro drage trudnjace :) evo dok moj malisa spava da vam se i javim nakon duuugog nejavljanja...ali prije svega da se zahvalim svima na predivnim cestitkama i lijepim zeljama :))) od poroda je proslo 20-ak dana i dobro se osjecam, oporavila sam se s tim da rana jos bolucka pomalo ali dobro je (porodjajnu pricu vam necu ni pisati, da ove zenice koje ce aBd prvi put postati mame ne bi prestravila)... mali svrco slusa, hapi, kaki, spava...imamo malo problema sa grcevima ali i sa tim nekako izlazimo na kraj. Divim se ovim novo pecenim mamicama koje uz sve obaveze oko bebe i kuce stignu na rr i fb...ja sam smorena, kad on spava, ja ili jedem, ili peglam, pospremam ili i ja malo prilegnem a jos mogu reci da je relativno mirna beba :) (da ga ne ureknem)
pozdravljam vas sviju i nadam se da cemo se u dogledno vrijeme druziti na nekim drugim temama :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 11:53:00
Amam
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
amam ti jedina cesto pitas za mene a ja slabo pisem samo vas citam redovno,pa da i ja jedno upitam za tebe kakosi mi ti?PUSA
Hvala ti Mersiha ,samo ti pisi,tu sam ja da citam ,malo sam prehladjena ,ali dobro je. Dan drage moje,sretno nam ovo snijezno proljece ,bas je depresija.Meni kako koja noc sve tezane spavam kad sve zbrojim ni 2 h,pa ja necu imati snage za porod ,hB pa imam mamu a i svekar ponekad izvede ovo veliko dijete,inace bih se osjecala jos gore . Bebac se vrti i dan i noc i pitam se spava li ikad,a kako je visoko,ugusih se ja . Jutros ustajem nos mi curi,usne ispucale jer sam disala na usta,i boli me pola vilice,bas se pitam gdje sta pokupih kad gotovo da i ne izlazim...joj ja sam stvarno smorusa. Neve mamice,neka ste se bas javile . Sarah,javi se poslije pregleda Jelena ljubi to svoje dijete,,nadam se da je tura trenutna Odoh spustit ovu svoju tikvu,jer imam osjecaj da je u njoj vodopad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 12:15:21
Rimljankaa
Trudnjace samo d avas pozdravim i ljubnem pupe... Nisam se dugo javila,presaltala sma se na onu drugu,sladju temu... A za obje nemam vremena. I ovo nekako stizem,jer je mama jos tu,inace...
Jutros smo primili i bocu,bili smo hrabri i nismo plakali puno.
Bebica je masAllah napredna,imamo 5700,a dugi smo 65. Pedijatrica kaze da ima tezinu i duzinu bebe od preko 3 mjeseca,a mi nemamo jos ni dva.
I jutros stigla menstruacija,vala mogla je i sacekati. S obzirom da dojimo,nisam joj se nadala,a Boga mi ni obradovala...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 12:27:40
stefania
zdravo zene
evo ja malo iscitah sta ste pisale preko vikenda...vidim ima novih, pa njima veliki welcome...ja nikako da provalim da li sam usla u sedmi ili cu tek u cetvrtak uci..ne znam..al haj mashallah dobro je...osjecam se ko tenk a ovaj mali ima neke najnovije nacine udaranja, to jest vise nije samo kao da me tek udari, nego Boga mi puca pravo i to u nekim naletima, simultano udara na vise strana odjednom...od jutros sjedi na mojim kukovima ili tako nesto, ne znam noge su mi ko od gume pa se drzim kauca... pitanje...kako ste vi dosle do formulara za maticne celije, da ne moram ici u unitic..jel nekoj to doktor dao?a ne mogu niakko da skontam gdje ko fol da ga downloadujem s stranice one njihove, a kao rekli mi da ga odatle skinem.. vidim sporty mama ima slicnih problema kao ja, to jest hematom kontrakcije i to..pa reko da probam malo da te utjesim..sve sam to imala, ali se pojavilo ok 17 sedmice, to jest dobila sam krvarenje pa tako saznala i za hematom...prije mi niko nista nije bio rekao...uglavnom, samo miruj koliko mozes i pij dabrostone i apaurine, sta ces, draga i bice to ok... ostale i mate mahanje i a sta nam je sa selmom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 13:00:35
sweet insanity
Sve vas zaboravim pitat , kod mene prije nekih dva mjeseca se stvorila bijela krastica na jednoj od bradavica i vec izgleda mal ko popucala, ponekad bude i na drugoj ali ode, a sa ove jedne ne ide. Da li je to moguce da se skuplja i stvrdne kolostrum? Ponekad malo pecka ali nista strasno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 13:50:00
gagach
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Sve vas zaboravim pitat , kod mene prije nekih dva mjeseca se stvorila bijela krastica na jednoj od bradavica i vec izgleda mal ko popucala, ponekad bude i na drugoj ali ode, a sa ove jedne ne ide. Da li je to moguce da se skuplja i stvrdne kolostrum? Ponekad malo pecka ali nista strasno...
kupi onu aventovu kremu za bradavice i mazi ih sa njom...meni je stvarno super pomogla i pomaze... ne znam sta bi to kod tebe moglo biti ali kremica nece odmoci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 13:56:46
Selma.A.M
Ćao drage ,nisam stigla sve pročitati samo ovu zadnju stranicu i kako vidim nema još baby booma ali bit će uskoro ima puno tickera za 35 pa nadalje nedeljama .. Mi smo evo skoro stigli iz BN pa evo samo da se stupasim i vidim šta ima.....Spremam se jer danas moram na ekspertni ultrazvuk pa da mi je lako-nije,ali hvala Bogu da dođe i ovaj ponedeljak jedva sam predeverala ovaj vikend,a još sam bila među svijet,a ne znam kako bi da sam bila kod kuće uff. Eto pa javim se do večeras jer ću poslije UZ mami na kafu...A sad....odo ja naći onu temu svekrve da se i ja malo izjadam po prvi put,ali izgleda da neće biti posljednji Sweet insanity isti problem je i kod mene bio,ali brzo nestane i nevjerujem da je to kolostrum već se one male neke točkice-kao grudvice koje budu pa nestanu,ništa strašno ja mislim da je to jer bradavice se izvlače vani i spremaju se za dojenje.A ja sam to u prvoj trudnoći čupkala pa je bilo problema jer me je bolilo .. A da vas pitam curi li kojoj mlijeko od vas? Meni je u prvoj trudnoći počelo od 3 mjeseca sad sam evo 5 i ako nemam grudnjak a nagnem se naprijed pa se objese ili ako spavam na stomaku pojave se mokre flelice .. Sada stvarno odo,pa javim se sa rezultatima,nadam se i molim Boga da bude sve ok i da se smanjuje ovo proširenje ......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.3.2011 14:05:45
sweet insanity
E Selma bas tako kao sitne bijele tackice (krastice). Jednom mi je tako oko 3.-4. mjeseca krenulo nesto iz nje i od tad imam to,a isto od tad nije vise nista curkalo, upolovila sam 7. pa mi govore da mogu polako ocekivat...
Nadam se da ce sve ispasti OK sa bebi Selma, samo se probaj ne sikirat iako znam tesko je, ja se oko gluposti nasikiram...Javi nam sta je i kako je