|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
20.3.2011 17:03:50   
neda 30
IZVORNA PORUKA: gagach

hahahha ljubicica pa hajd sta fali ti si samo 3 dana ispred meeneuser posted image  ti i neda imate isti terminuser posted image
koliko se spremamo vidjet ces ti kada budemo gospodje 40+

mali macak dooobro dooosla u kukaonicuuser posted image

user posted image user posted image user posted image i ja mislim

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4051
20.3.2011 17:43:31   
sporty mamaa
Dobar dan vam zelimuser posted image Nadam se da me primate u svoje drustvouser posted image user posted image Vec sam dugo na forumu, ali ne na ovoj temi, za one koji ne znaju imam curicu od dvije i pol godine i drugu bebu ocekujemo 24.9. Vidim da nas ima jos koje smo na pocetku, ja sam 13 tjedan. Inace ova trudnoca mi je jako razlicita od prve, odmah na pocetku hematom, prijeteci spontani, mirovanje, dabroston..... Onda onaj ruzni osjecaj u ustima, nekako zeljezni ni sama ne znam kako da ga opisem. U prvoj trudnoci nisam bila apsolutno nikako umorna, bila sam puna enregije, a u ovoj posebno do prije tjedan imala sam osjecaj da mogu prespavati cijeli dan, svaki ma i najmanji posao bi mi bio uzasno tezak i uvijek sam se osjecala nekako tromo i umorno... Mucnina skoro po cijeli dan ( hvala Bogu prestalo je), mada sam povratila samo jednom....
Sada me je ipak malo popustilo, polako mi se vraca energija, nestaju mucnine... Hematom je jos uvijek tu, ali znatno smanjen i sada puno manji od bebe..... Vise kaze doktor nije crven, nego smed, pa bi kao trebao ubrzo posve nestati. Iskljucen mi je dabrostonuser posted image user posted image user posted image Od kojeg mi je bila uzasna muka i vrtoglavica..... Mada ja i nisam nesto mirovala, jedino "teze "poslove obavlja mm, kao recimo usisavanje, nosenje vesa i tako to.... Ali uz dijete od dvije i pol godine i nije bas jednostavno mirovati. Cak sam i u setnje isla, ali sve lagano...... Ja se raspisala. Nadam se ugodnom druzenu.. Svima saljemmmuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 4052
20.3.2011 18:22:20   
gagach
helooou sporty mama i dobro nam dosla u kukaonicu i tiuser posted image
ovo je ocito "sezona" duplih mamica i mogu vam reci da vam se iskreno diiiiiiiiiiiiiiiiiiiviiiiim...ja jedva deveram sama sa trudnocom a vi jos imate male zvrkove pored sebeuser posted image  
kako sada stvari stoje...dobro cu se nacekati za drugouser posted image  osim ako se omakne..user posted image

zao mi je sto je trudnoca krenula problematicno ali eto hB sada si vec 13 sedmica i stvari se pocinju normalizovati....a i hematom ce uskoro nestati...
bitno je da su mucnine prestale...bar je mene to smaralo strasno i da nema kontrakcija...a ostalo ces vec nekako predeveratiuser posted image

< Poruku je uredio gagach -- 20.3.2011 18:23:24 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4053
20.3.2011 18:26:44   
Amam
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

amam, koja si ti sedmica? Ma moguće je sve, mene je samo malo strah da porod krene a user posted image okrenuta guzom. Bar da se onda ne patim, da odmah idem na cr. Al' bit će kako je određeno, samo da prođe hairli kod svake user posted image .

Ja sam sad 36 punih(valjda). sed user posted image ,kako kazes bice onako kako je sudjeno,nase je da se nadamo najboljem user posted image
Neda user posted image ,aBd,samo da sve prodje uredno
sporty mamaa dobro ti nama dosla,i ja sam dupla mami,i razumijem te,samo je moje dijete vece,pa je malo lakse,a prosla sam i mucnine i mirovanja i svasta nesto i da znam o cemu govoris kad kazes imas manje energije nego u prvoj trudnoci,nemoj se previse brinuti,kako vrijeme odmice to se sve normalizuje

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 4054
20.3.2011 18:33:20   
sporty mamaa
Hvala Vam na dobrodosliciuser posted image user posted image user posted image user posted image gagach nista ne reci za drugo, nismo ni mi planirali jos, al sta je tu jeuser posted image user posted image Cak je mm govorio, posto je mala jako nemirna i nestasna da cemo drugo tek kad napuni 10 goduser posted image user posted image
Kazu ako je jedno dijete nemirno da drugo obicno bude mirnije, e ako je tako onda sam se malo utjesila, od ove zvruklje nemirnije ne moze, moja mama kaze da nikad dijete sa vise energije nije vidjelauser posted image Mali nestaskouser posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4055
20.3.2011 18:37:08   
sweet insanity
Mahanje svima, da se malo javnem opet. I dalje cijeli dan malo, malo pa na wc al ajde sta je tu je, it ce dobro aBduser posted image Pokusavam da ne jedem slatko al mi u glavi, mislim da cu pokleknutiuser posted image

Sporty Mama dobro dosla, zelim ti ugodnu trudnocu.
Hugsy svimauser posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4056
20.3.2011 18:43:13   
gagach
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Hvala Vam na dobrodosliciuser posted image user posted image user posted image user posted image gagach nista ne reci za drugo, nismo ni mi planirali jos, al sta je tu jeuser posted image user posted image Cak je mm govorio, posto je mala jako nemirna i nestasna da cemo drugo tek kad napuni 10 goduser posted image user posted image
Kazu ako je jedno dijete nemirno da drugo obicno bude mirnije, e ako je tako onda sam se malo utjesila, od ove zvruklje nemirnije ne moze, moja mama kaze da nikad dijete sa vise energije nije vidjelauser posted image Mali nestaskouser posted image

nadaj se nadaj da ce biti mirnouser posted image
a to sto se drugog tice...hahahha znas kako najvise me strah jer nam je keks zabranjen kroz cijelu trudnocu...hm...kad me se onaj moj dokopa jadna sam ti jauser posted image  a haj mu reci da stavi zastitu...umro bi mi od smjeha a i ja sa njimuser posted image  najsigurnija sam dok je ova beba u stomaku hahahhaahahah

Neposredna veza do poruke: 4057
20.3.2011 19:26:44   
sporty mamaa
Gagach i meni je na pocetku ove trudnoce keks zabranjen, neki dan ja pitam ginica jel jos zabranjen, kaze mozete ali polako i ne skroz( misli valjda da ude samo do pola hahaha)user posted image user posted image Sad ne znam sta da radimo, jos da cekamo ili da polakouser posted image Odoh sad kupati ovog svog nemirka...

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4058
20.3.2011 21:41:30   
Anoniman
Evo i nas da vam mahnemo, da vam kazemo da smo vas pozeljeli user posted image

Sporti dobrodosla user posted image i ja se nadam da ce drugo biti mirnije, posto mi se cini da ne postoji nemirnije od ovoga zvrka user posted image
Meni ovih poslednjih 4-5 dana meni se cini najgori u zivotu, ali hvala Bogu danas je Anci doooosta bolje. Mene kontrakcije ubise, prestala dobrostan i utrogestan, onda i baka koja me odgojila aman na samrti i to iznenada sve, sveki mi morala otici, mm bio na putu, ne da sam se polomila i ne da sam premorena nego ne znam gdje se nalazim, ali bitno je da je Ana bolje, ostalo cemo sve lakse. nemam snage da sve citam, nadam se da ste sve ok, da bebice slusaju.

ps. Moj savjet od srca svim mamama koje su trudne prvi put sada...drugu trudnocu niposto ne planirajste dok starije dijete ne bude koliko toliko samostalno, da bar razumije neke osnovne stvari!!!!

Ljubimo vas sve redom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4059
20.3.2011 22:10:11   
palachinken
Ja ću samo da vam mahnem, toliku glavobolju imam cijeli dan da mi se mrači pred očima. Redovno me za vikend opuca glavobolja, da mi se pos*"#$ u ćejf user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4060
20.3.2011 22:16:16   
sporty mamaa
Jelena kod tebe bas mala razlika, mojoj ce biti 3 god kad se beba rodi. Nadam se da ce mi pomagati, samo se nadamuser posted image Moze dodati dudu ili recimo pelenu, osim ako ne bude puno ljubomorna. Mene zanima kako ste vi koje ste morale uzimale utrogestan??? Ja sam prvo pila dabroston i za cudo nestalo ga je, ko kad je bio marka na recept. Ovaj utrogestan ne moze na recept, meni ginic rekao da ga uzimam oralno, a u uputsvu pisalo u prvom tromjesecju obavezno vaginalnouser posted image I ja koristila kao vaginalete.I dao mi je normabel, kao kad se nasekiram da popijem, ne moram ako nema potrebe, ja sam ih samo par popila, jer koliko mi se spavalo mogu mislit kako bi mi to djelovalo. Sad mi kaze da ne moram vise koristiti jer se posteljica razvila, al ja ako cu bit mirnija da slobodno uzmem jos jedno pakovanje. E ajd sad ti budi normalan.... 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4061
20.3.2011 22:22:06   
Anoniman
Ja sam ispocetka i dobrostan kupovala i utrogestan, jer mi je jedna teta u apoteci fino rekla da ne ide na recept. Dok sam samo zadnju kutiju na recept podigla kad mi je moja dr rekla da ide, jer smo slucajno u pricu usle. Ja sam koristila 3*2 utrogestana vaginalno, jedna kutija je u sa oko 15-16KM i dodje ih 30 komada. Sa Anom sam umjesto utrogestana primala progesteron depo injekcije i nikom ih ne bih preporucila...uh kako to osamuti, meni ambulanta 5minuta pjesice od kuce ja sam znala posle injekcije i po pola sata do kuce ici, korak pa odmori, jednostavno nisam znala gdje se nalazim. Ja pijem i apaurin tri puta na dan. Da i sto se tice utrogestana rekla mi je dr da niposto naglo ne prestanem jer moze da izazove jake kontrakcije, jer ja sam ih stavljala za smanjenje kontrakcija, vec svaki dan da po jednu ukidam, tako sam i uradila.

Neposredna veza do poruke: 4062
20.3.2011 22:26:14   
sporty mamaa
Ja sam prestala prije 5 dana, ne znam da li da ga uzmem sad ponovo na svoju ruku ili ne.... Koristila sam samo jednu kutiju utrogestana, a dabrostona popila 4 kutije. Meni je bio 2 puta dnevno. 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4063
20.3.2011 22:28:31   
Anoniman
Dobrostan sam i ja dva puta dnevno u devetoj nedjelji pocela i sve do ulaska u devetnaestu nedjelju. Ako se osjecas ok, ako nemas neke tegobe, bolove-kontrakcije, ne daj Boze krvarenje ja ga ne bih uzimala, ali ti najbolje znas. Najbolji pokazatelj ti je da pratis svoje tijelo.

Neposredna veza do poruke: 4064
20.3.2011 22:32:51   
Amam
Jelena,super za Ancicu da je bolje user posted image ,bas mi je zao,obadvije ste se smorile

palachinken,nadam se da ce ti biti bolje,pomaze li paracetamol?

< Poruku je uredio Amam -- 20.3.2011 22:34:30 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 4065
20.3.2011 22:34:17   
sporty mamaa
Nemam krvarenje, kontrakcije ne znam, ako nije problem da mi opises kako izgledajuuser posted image Jedino osjetim kao u prvoj trudnoci blage bolove, ponekad, ali to je normalno jer se maternica rasteze. I ponekad bol u kuku, to mi je isto bilo kod prve trudnoce.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4066
20.3.2011 22:40:40   
idacha
pih, nas ovdje niko ne pozeli user posted image
nema veze, mi vam opet saljemo big big kiss

ovo moje maleno u stomaku haos pravi, mashallah.. haman ce biti gori od imija, a on mi je organe pomjerao..
evo, sada kao da sara po unutrasnjosti stomaka, mogu ga uhvatiti bez problema..
fakat me nekada prepadne koliko se vrti...

jelena, ti i ja identican savjet dajemouser posted image user posted image user posted image user posted image ja na prethodnoj ti na ovoj straniciuser posted image

gagach, kako si nam ti, mila? pitam za tebe baska, jer znam da se blizi d-day, aBd..

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 4067
20.3.2011 22:42:49   
Anoniman
Sporty sad sve zavisi s koje strane imas kontrakcije, ja imam sa svake pa sad kako kad odakle krenu user posted image . Tipa kao menstrualni bol, s tim da osjecas tonus u stomaku, mene obicno pocnu prvo krsta boliti, pa se onda bol siri prema dnu stomaka, stomak je tokom kontrakcija malo crvšći i zategnutiji nekako, kao napuhan, nadam se da kontas user posted image

Animagical neki dan sam negdje u svoj onoj frci procitala da si meni se cini ti nasla male trudnicke pantalone, de ziva bila sapni i meni da se i ja idem opskrbiti, mogu mi sve moje stare stvari, ali imam osjeaj da me nekako stezu, ali koje god sam trudnicke probala ogroooomne mi.

Neposredna veza do poruke: 4068
20.3.2011 22:45:36   
enči80

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Nemam krvarenje, kontrakcije ne znam, ako nije problem da mi opises kako izgledajuuser posted image Jedino osjetim kao u prvoj trudnoci blage bolove, ponekad, ali to je normalno jer se maternica rasteze. I ponekad bol u kuku, to mi je isto bilo kod prve trudnoce.

Prvo dobro nam došlauser posted image a drugo ja sam danas baš na uputstvu za utrogestan pročitala da se u prva tri mjesecauser posted image ni
pod razno ne preporučuje a ja baš dobila tablete pošto je dabroston povučen a njega sam pila do prošle sedmice.Sada pijem samo taj utrogestan 3x1 do kraja mjeseca ali pošto me hvala Bogu ne boli ja sam mislila prestati piti ali mi je ginekolog radi sigurnosti dala da pijem još ovo 10-ak dana.

JelenaT:Drago mi je da je sa malenom sve okuser posted image Da li si išla na ginekološki?Pitam te pošto i ja moram pa da vidim šta me čekauser posted image

LjubičiceNisi jedina iz SBK,i ja branim boje tog kantonauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mali mačak,također dobro došlauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 4069
20.3.2011 22:49:54   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha

ovo moje maleno u stomaku haos pravi, mashallah.. haman ce biti gori od imija, a on mi je organe pomjerao..
evo, sada kao da sara po unutrasnjosti stomaka, mogu ga uhvatiti bez problema..
fakat me nekada prepadne koliko se vrti...

I kod mene je haos user posted image Samo sto ova moja pisulja po danu mirna al cim noc pocne da pada i cim mama krene da spava ona se razbudi i igra u trbi al nema veze, ne smeta--jest da kad-kad probudi  ali neka ih nek se vrte, samo nek su nam zivi i zdraviuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 4070
20.3.2011 22:50:26   
enči80
Da i sto se tice utrogestana rekla mi je dr da niposto naglo ne prestanem jer moze da izazove jake kontrakcije, jer ja sam ih stavljala za smanjenje kontrakcija, vec svaki dan da po jednu ukidam, tako sam i uradila.

Po kojem sistemu si ih ukidala?

Ja sam jučer popila 2 umjesto 3 i nisam osjetila neke posebne bolove.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4071
20.3.2011 22:57:00   
Anoniman
Enci nisa isla na ginekoloski posto smo se mi dogovorile da u toku 18 nedjelje prestanem piti dobrostan i stavljati utrogestan, pa da par dana mirujem, minimum 2-3 pa tek onda ginekoloski kao da vidi kakvo je stanje dole da vidi da li treba i sta da ukljuci dalje, meni je rekla ginipral ili tokolizu infuziono. Ali ja sam juce prestala, ali zbog silnih ovih desavanja oko Ane ni sekunde nisam odmirovala osim evo sada kad je zaspala, tako da cu sacekati par dana kao sto smo se dogovorile posle prestanka terapije pa je zvati da vidim kad cemo pregled. Sto se tice prestanka meni posto sam koristila sest na dan da niposto ne smijem odjednom svih sest da ukinem vec svaki dan po jednu. Ja sam jedan dan jednu ujtro, na podne i uvece dvije, pa onda drugi dan ujutru i na podne jednu, uvece dvije, treci dan po jednu tri puta, pa cetvrti ujutru i uvece i peti jednu na podne i prestala skroz sesti dan.

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 4072
20.3.2011 23:03:00   
gagach
palachinken joj uzasna glavobolja...a nista ne pomaze...samo masaza malo pomogne...fuj...mogu misliti kako ti jeuser posted image

idacha znaci maleni se vrti i vrti...ja se nekada stvarno prepadnem koliko je ovaj moj aktivan...neki dan taman rekoh da se umirio a on veceras toliko udara da me bas boli i neugodno mi je...user posted image  ja se bas tripujem radi svegauser posted image
kad se mrda-sto se mrda , kad je miran- sto je miran...boze ova trudnoca je stvarno stresan perioduser posted image

joj ti vec 25 sedmica...kako kod vas  brze ove sedmice prolaze hahahhauser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 4073
20.3.2011 23:05:03   
Anoniman
Gagacha ja sam neki dan rekla ko mi kaze da je trudnoca blazeno stanje ubicu ga istog trena i to sa u sred noci se probudila zbog grceva pa probudila mm i saopstila mu to user posted image , covijek mi je rekao da sam totalna budala user posted image

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 4074
20.3.2011 23:07:54   
enči80

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Enci nisa isla na ginekoloski posto smo se mi dogovorile da u toku 18 nedjelje prestanem piti dobrostan i stavljati utrogestan, pa da par dana mirujem, minimum 2-3 pa tek onda ginekoloski kao da vidi kakvo je stanje dole da vidi da li treba i sta da ukljuci dalje, meni je rekla ginipral ili tokolizu infuziono. Ali ja sam juce prestala, ali zbog silnih ovih desavanja oko Ane ni sekunde nisam odmirovala osim evo sada kad je zaspala, tako da cu sacekati par dana kao sto smo se dogovorile posle prestanka terapije pa je zvati da vidim kad cemo pregled. Sto se tice prestanka meni posto sam koristila sest na dan da niposto ne smijem odjednom svih sest da ukinem vec svaki dan po jednu. Ja sam jedan dan jednu ujtro, na podne i uvece dvije, pa onda drugi dan ujutru i na podne jednu, uvece dvije, treci dan po jednu tri puta, pa cetvrti ujutru i uvece i peti jednu na podne i prestala skroz sesti dan.

Ok,hvala ti na odgovoru.Napravit ću i ja neki sistem samo da odviknem tijelo od tih tableta a jedina sreća mi je što nisam na apaurinu za stalno nego po potrebi pa ću moći prepoznati kako mi se tijelo ponaša bez njih.Tebi Jelena svaka čast pa izdržiš sve te silne tabletice.
Inače ,imam osjećaj da bih voljela i tablete(gynipral) nego serklažu ali vidjet ćemo šta će biti.Držim ti user posted image sa željom da sve bude ok.

P:SProbaj u Azel Francu,ja sam nedavno baš u Sa uzela suknju sa kengurom(onaj kod okretaljke).

Ostale user posted image laku vam noć želim!!!user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *