Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jutro trudnjace :) Jestel se naspavale? Ja sam se svako malo budila u wc sa osjecajem da ce besika da eksplodira ali valjda je to normalno u ovom mjesecu:) Bebi evo lupka u trbi, maše vam :)
Mersiha blago tebi kad vam je suncano, u Tz je vrijeme ocajno ali nadamo se poboljsanju krajem radne sedmice
Jutro zeneeee ,kako ste mi jutros? I kod nas vrijeme depresivno ,ali neka ,ja svakako ne smijem setati sad,juce bila kod dr,kaze nalazi zadovoljavajuci,veli mozes slobodno nekad posegnuti za slatkim . Bebac se gurka,mada vise nema gdje,kaze mm krenuo je prema dolje,i ja ili umisljam ili mi je maloo lakse disati . Sl subote na kontrolu,pa po uputnicu i cekamo . Sinoc sam imala goste,pa sam se umorila,fino sam spavala,joj kako ovaj tibo otezava stvar,nisam nista puno radila mm mi pomogao dosta a ja ko slonica. I mislim da je mm konacno odlucio da ce biti na porodu,a ja Zna li neko sta nam je s nedom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 10:16:04
sweet insanity
Amam, i moj hoce da bude na porodu samo ne znam kako to sve "fercera" ovdje u Tz Ja sam se kontala, jao pa sta kad me vidi onakvu blah blah, da mu se necu zgadit i te gluposti, ali on ne razmislja o tome nego jednostavno zeli da bude uz mene da me podrzi i da zajedno ugledamo nasu malu curici kada dodje na svijet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 10:22:15
sarah
Dobro jutro trudnjace, kako ste jutros?
Ja sam se probudila oko 3 sata i nisam mogla spavati sat vremena. Bilo mi je tesko disati a i isla sam u wc jedno tri puta za to vrijeme. Osjecam bas jak pritisak na mjehur u zadnje vrijeme.
Stvarno ljudi sta nam je sa Nedom, da se nije porodila Neeeedoooo, javi se! Jelena, kako je Anci? Mersiha, samo setaj i zivaj. Ovdje vrijeme bezveze, samo sto kisa nije pala. Cak su najavili snijeg i zahladjenje. Bas sad kad sam na bolovanju. Amam, i tebi se priblizava? Ja sam vec dobila onu veliku uputnicu za bolnicu i sad iscekivanje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 10:31:26
mali mačak
zdravo drage trudnice, odavno se već vrtim po ovim stranicama a nikako da vam se javim kod mene je početak druge trudnoće pa se još uvijek osjećam kao da se dešava nekom drugom, vidim vi ste sve već pri kraju sretno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 10:32:28
sweet insanity
I kod mene je tako, ali svakih 5-10 min. Ja doduse godinama imama onaj cistits hronicni pa vskakao idem cesce ali u trudnoci puuuno cesce. Bebi pritisce garant, jos je nisko....ali neka je tu barem do polovine 9. onda moze da izadje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 10:49:44
Amam
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Amam, i moj hoce da bude na porodu samo ne znam kako to sve "fercera" ovdje u Tz Ja sam se kontala, jao pa sta kad me vidi onakvu blah blah, da mu se necu zgadit i te gluposti, ali on ne razmislja o tome nego jednostavno zeli da bude uz mene da me podrzi i da zajedno ugledamo nasu malu curici kada dodje na svijet
I ja sam svasta nnesto razmisljala,ali hoce,eto kad hoces ok,ja juce pitala dr,ona kaze da muz dodje u pratnji i kad sve to krene,oni mu daju preobuce se ima zasebna soba koju dobijes i to je to,nema nikakve procedure,jedino sto se moze desiti da se porod brzo odvija a da je ta soba vec zauzeta,jer u T ima samo jedna,znaci to je to i ja cu Tz roditi. Sarah,ja sam ti 10 dana poslije tebe,ali ko zna,jer sam otvorena skoro 2 prsta. I ja idem cesto na wc,ustajem i u toku noci,lijezem jako kasno oko ponovi i opet moram ustati npr oko 5-6 h ujutro,a kad mi pocne udarati po mjehuru,k'o musko beli misli lopta m.macak dobro dosla,ima nas svakakvih,bice ti fino nadam se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 10:54:25
pahuljica_25
Mali mačak i ja sam na početku trudnoće i evo ovdje na ovom forumu mi je baš zanimljivo....može se puno toga naučiti. Ja za sada nemam neke posebne simptome,osim sto malo vise jedem jer sam stalno gladna....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 11:06:00
neda 30
Evo mene drage !
Nisam se još porodila , nego sam se baš aktivirala, nema gdje me nema, ne bili mala pišuljica krenula ! Poslije onog pregleda još ni nekako mrlja svijetlo smeđkasto, više nije onaj bistri iscjedak, al kontam da je to normalno Mislim da je i Rimljanka imala sličnu situaciju!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 11:40:29
ljubičica 28
Jutro drage
Samo da vam mahnem i odoh dalje. Sutra moram na kontrolu, nadam se da se okrenuo kako treba, iako ne vjerujem jer ga ja osjetim isto kao i dosad. A radit će mi i vag. pregled. Vidim da većina poslije toga ima neki iscjedak i da se zabrine. Nadam se da će sve bit ok.
Šta je sa jelenom i njenom djevojčicom? Nadam se da je bolje i da je tura spala
ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 11:56:40
Lina85
Jutro trudnjace
Kako ste mi sve redom?Samo da vam mahne pa idem malo u setnju kod nas konacno sunca ali zubato ali nema veze samo da je sunce . Mali macak dobro nam dosla zelim ti lepo druzenje sa nama .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 12:52:13
gagach
zdravoooo zenice mojeee
kakve ste mi vi po ovom haoticnom vremenu? jest mi dosadilo viseee!!!
ja sam vam sva u nekim bolovima...jak pritisak na mjehur,ziganja gospodje, tu i tamo koji grc u donjem stomaku...a krsta i karlica me ubise.... Sada mi se jos pojavio onaj sluzavi iscjedak al je nekakav gumen nema krvi jos pa su mi rekli da je moguce da je sluzni poceo ispadati ja se nadam da ce beban moj jos malo ostati u pupi...nesto mi bas rano da sada krene...bar da saceka da udje u 37 sedmicu...jest da je on po uz stariji sedam dana al eto...zima je jos vani
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 13:01:35
Amam
IZVORNA PORUKA: neda 30
Evo mene drage !
Nisam se još porodila , nego sam se baš aktivirala, nema gdje me nema, ne bili mala pišuljica krenula ! Poslije onog pregleda još ni nekako mrlja svijetlo smeđkasto, više nije onaj bistri iscjedak, al kontam da je to normalno Mislim da je i Rimljanka imala sličnu situaciju!
za sve Neka si se bas javila,pisala sam ti tamo kad si pitala za dr Latifagic,pa ako nisi,imas sta citati ,a de mi reci je li tebi radjena amnioskopija ?jer je poslije nje,normalno da ti se javlja iscjedak,sve dok nema krvarenja je ok,a isto ako je onaj sluzni cep,poslije nj,izlaska do poroda moze doci tek nekoliko dana poslije. Ljubicice,meni je bebac isto bio okrenut guzom do prosle sedm,i ja isto nisam imala pojma da se okrenuo medjutim UZ kaze drugacije,nista to ne mora znaciti,jer se neke bebe znaju okrenuti i pred sami porod ,ginekoloski pregleda-pa izgleda kako kome,jer meni nikad ne bude nista,osim onako male nelagode. Jao osuncane zavidim vam.... Jelena??? Kako je Ancica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 13:08:39
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mali mačak
zdravo drage trudnice, odavno se već vrtim po ovim stranicama a nikako da vam se javim kod mene je početak druge trudnoće pa se još uvijek osjećam kao da se dešava nekom drugom, vidim vi ste sve već pri kraju sretno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 14:38:44
sarah
Mali macak, dobro dosla Ima nas ovdje svakakvih, i puno trudnih i malo trudnih Ljubicica 28, nadam se da se beba okrenula. I ja sutra idem na pregled, i to na Jezero po prvi put. Pretpostavljam da ce mi raditi i ginekoloski pa mi je bas veselo Gdje ces ti na pregled? Mozda se i sretnemo ako ces na Jezero.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 16:30:07
ljubičica 28
gagach, ma gdje si ti požurila , čekaj bona reda
amam, koja si ti sedmica? Ma moguće je sve, mene je samo malo strah da porod krene a okrenuta guzom. Bar da se onda ne patim, da odmah idem na cr. Al' bit će kako je određeno, samo da prođe hairli kod svake .
sarah, neću ja na Jezero. Ja sam iz SBK, tako da ću u bolnicu u Travnik. Mislim da sam jedina sa ovog kantona . Javi se sutra kad završiš obavezno. Isto nam je, mila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 16:33:26
neda 30
Amam draga hvala na odgovoru za dr. Latifagić , ona me je pregledala vaginalno samo grlić i rekla kao da očekujem sukrvicu jer je ulazila jednim prstom, što znači da sam otvorena 1 prst, a nije mi radila amnioskopiju još...ma biće to ok ABD, i mićemo naše bebice uskoro dočekati
Gagach i meni je dole pritisak na gospodju ali ne baš konstantan i iscjedak je drugačiji nego ranije...mila moja to su pripreme sve, kod svakog individualno, uz Božiju pomoć biće to ok i mi ćemo uskoro biti sa našim bebicama .
Sarah sretno na pregledu sutra.. Jelena kako je ste ti i tvoja Ana?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.3.2011 16:50:06
gagach
hahahha ljubicica pa hajd sta fali ti si samo 3 dana ispred meene ti i neda imate isti termin koliko se spremamo vidjet ces ti kada budemo gospodje 40+
mali macak dooobro dooosla u kukaonicu