Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 21:48:07
sanela.asja
gagach nije to nista i mene zna zignut srce da stane nemogu se pomaknut...samo skuhaj caja malo da se opustis,a najvjerovatnije da se gospodja buni zato sto je pozelila gospodina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 22:01:01
sarah
Hello trudnjace drage Evo i mene konacno, od danas sam na bolovanju i cesce su se javljati Kod mene sve ok, samo bas osjetim pritisak u zadnje vrijeme prema dole i idem cesce u wc, a i kad mi se ne ide osjetim pritisak cim ustanem i pocnem hodati. Vjerovatno se beba spusta. Eh, bila sam vam u domu zdravlja sa entinte, konacno smo se upoznale Dobile smo od doktorice sve sto smo trebale od uputnica do bolovanja, cak smo dobile uputnicu i za bris nosa. U ponedjeljak moram vaditi labaratorijske nalaze, a u utorak aBd na Jezero po prvi put. Gagach, odgovara li ti kafica u utorak? Entinte i ja smo se nesto dogovarale pa je ostalo jos da termin dogovrimo u ponedjeljak. A to sto imas osjecaj da ti se gospodja buni vjerovatno je sve normalno, cini mi se da je i sunce imala taj problem pred kraj trudnoce. Jelena, zao mi je sto ti je Anci bolesna, nadam se da ce temperatura spasti. Mogu misliti kako vam je... Selma, sto se tice tvog nalaza nadam se da ce biti sve ok, ali ipak potrazi i drugo misljenje Mersiha, ima li zgaravice? I mene je mucila u 7. mjesecu i malo u 8. ali poslije vise nije i sada je ok. Nadam se da ce i kod tebe brzo prestati. Ali meni je kasnije nastao problem sa otezanim disanjem pa se ne zna sta je gore.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 22:05:23
enči80
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Hmmm.... evo da se i ja uključim u ovu temu...ja sam nova ,hvala Bogu. Danas sam bila na prvom pregledu i UZ i sve je uredu.U 7 nedjelji sam,nadam se da vas ima još takvih pa da možemo razmijeniti iskustva...
Dobro na došla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 22:33:45
palachinken
Selma, kao sto ti neko reče gore, da je šta alarmantno, upozorili bi te. Znam da je glup savjet, ali probaj se opustiti. Vidjećeš da će biti sve u redu Gagach htjela sam ti nešto oko tvoje štrudle napisati, ali pošto si u bolovima, neću. Imala sam i ja to žiganje gospoje nedavno, sat-dva na svakih minut i prestalo. Valjda ova bebura sjela gdje ne treba. Jelo, sretno!
Ostale moje trudnjave, laka vam noć, da se namjestite u krevetu i sastavite osam sati sna u komadu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 23:15:54
Amam
drage evo i mene Danas mi dan bio pravo tezak u par navrata nisam mogla disati,pa tahikardije,pa plac,pa ni sama ne znam sta Nalaze sam dobila,poprilicno su uredni s tim da mi je secer isopd donje granice,a vazno je napomenuti da sam sinoc vecerala sladoled s karamelom i plazmom i jutros sazvakala neki bonbon prije DZ,i jos sam tamo cekala vise od 1h,pitam se sta bi bilo da sam se hranila normalno Selma ,bice to aBd sve uredno,jer da nije rekli bi ti i poduzeli nesto,no znam da ti nije lahko,ja se jos borim s onim povecanim omjerom bebine glave Gagach,samo da ti se pridruzim,ja neznam kad me vise boli,danas najizrazenije,kad sjedim ili lezim,karlica rastura,gospodja isto tako bas osjetim unutar neki ostar bol Jelena,nadam se poboljsanju,ceclor bi trebao djelovati nije on nesto beze,vibrice za mirnu noc Sarah,entinte dobro dosle na odmor Pahuljice dobro dosla i cestitke za zelim vam ugodnu i mirnu noc P.S.Ima li neko od vas da mu mirise sve sto ne bi trebalo,ja sam recimo luda za benzinom i hemikalijama,kad vidim na TV,onu reklamu kad zaliju cvjetic s tide-om ja zamisljam kako pijem onu vodu i kako mi godi -slijedi smjesko koji se lupa po glavi-
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.3.2011 11:22:02
Selma.A.M
Jutro drage moje,ja sam već uzela kaficu i šlag mi pravo godi ... Danas idem svekiju i nema me dva dana... Bila sam na UZ sve je isto samo sad moramo pratiti da se ne povećava,jer bi to bio velikiiiii problem ako bude raslo(ta dijagnoza bi se zvala: vodena glava kod bebe) ,ali eto dr su optimistični kao nestat će to za tjedan-dva što se i ja iskreno nadam.... Eto drage moje odo se sad polako spremati.ali prije polaska virnut ću ja još jednom ovdje ... A u ponedeljak ću iskoristit i onaj drugi termin za UZ u 16-15h, pa ću otići da vidim i čujem još jedno mišljenje.... Vama veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.3.2011 12:34:43
Lina85
Hey trudnjace
Pahuljice dobro nam dosla zelim ti lepo druzenje sa nama Selma sve ce biti dobro mila moja nemoj se sekirati JelenaT nadama se da je tvoja curica bolje drzim fige da sto pre ozdravi .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.3.2011 14:38:19
idacha
i mi samo da mahnemo... dosla samo da provjerim kako nam je drugarica Ana i, naravno, da pozdravim sve bembele...
mi smo u blagom raspadu sistema.. moj guzi ne slusa nista, ne spava nikako, sve nas dribla, naravano, mamu najvise... 99% sam sigurna da su zubici, pa zato tolerisem sve hirove... ja sam sinoc imala prvu tesku trudnicku noc, pored ''majcinske''.. jedva se okretala sa jedne na drugu stranu.. pocelo je pocelo uh, vala, savjet svima... nemojte ni pomisljati na drugo dijete dok prvo ne bude bar malo samostalno...
nadam se da ste sve dobro, nemam nazalost vremena sve da citam redom... to ostavljam za malko kasnije,,,
veliki pozdrav
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.3.2011 16:35:51
animagical
da vas i ja pozdravim narocito veliki zagrljaj za selmu da te utjesim malo, to zna cesto biti i do aparata a i do onoga koji mjeri...za mog sestrica su bili rekli da mu je nogica gluho bilo dva cm kraca od druge ( u sedmom mj trudnoce),a nije, normalno dijete sasvim... tako da strpi se i misli pozitivno, bice dobro aBd ja sam danas lijena, valjda oblacno pa zato...ovo malo se malo mrducka navece ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.3.2011 21:09:39
talisman
Cao, cao moje, ja samo da vas pozdravim i pozelim lijepo vece i vikend. Uh otkad nisam pisala na ovoj temi, ima vala svega par mjeseci Nemam bas vremena pisat cesto, ali zato citam redovnije, a posebno kako napreduju trudnice koje su kao ja rjesile da ne prave veliku razliku medju svojim bebicama. Medju moje curice i njene sestre ili brata ( jos uvjek neznam pol ) bice svega nekih 15 mjeseci razlike ako Bog da, ali mene nekako zasada nije strah. Ova trudnoca mi sad zasad prolazi daleko bolje nego prva, da nije stomaka da raste nekad cak i zaboravim da sam u vanrednom stanju Nadam se da ce tako i ostati i da ce sve biti u najboljem redu....
Eto, imate mah svi od menas dvoje, troje pa se citamo ako Bog da ;)
Jutro sefice moje kako ste mi spavale... Selma samo hrabro ja juce pricam s prijateljicom kad ona kaze kako su joj na uz rekli da je kod bebe abnormalno velika glava,zena se prepala i otisla privatniku covjek kaze sve uredu i eto porodila se sa bebom sve ok... mersiha,animagical,idacha ,sweet