Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 10:23:11
malena27 RR
jutro cure.... ja sva u panici jutros, kupala se i primjetim da su mi cicke ispuhale a inace su bile napete i tvrde... je li se kojoj to od vas desilo?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 10:28:05
palachinken
Hej negdje sam čitala da je to poslije 1 tromjesecja normalno. Nekom samo bol prestane, a nekom se vrate u prvobitnom stanju. I meni su sad malo manje nego prije 2 mjeseca recimo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 10:40:01
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: belmica
dobro jutro! Jelena, kako je Ana jutros? nama za temperaturu najbolje pomogne senf u čarapice
ja evo isla na kontrolu, sve je ok samo je beba krupnija i po mjerama UZ i do 3 sedmice u odnosu na mjere koje bi kao trebale biti. A vidim ja i po sebi da je stomak veci nego u prvoj trudnoci. Ostalo sve ok, dala mi je da radim OGTT, da ispitam sećer... eto tako
A koja si sedmica i kolko ti je beba teska. I kod mene je prosli puta bila na uz teza za nekih 300 grama od prosjekaali jerekla da to nije nista strasno i da ne vidi potrebu da me salje na 0GGT. A 15 dana prije uz sam radila obicni nalaz secera koji je bio 3.4. tak da vjerujem da je i to pokazalo da nije do toga.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 10:59:10
Lejla Ka
Drage buduće mame, dođite nam sutra na susret grupe za podršku dojenju. Sastajemo se u prostorijama na Dobrinji, a "sjelo" traje od 13 do 15. Sve što vas zanima na temu dojenja možete pitati i prokomentarisati sa nama savjetnicama ili drugim mamama dojiljama koje budu prisutne. Više detalja možete naći na ovoj temi: http://www.ringeraja.ba/forum/m_849497/mpage_2/key_/tm.htm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 11:01:56
Gemelli
Jutro drage , nadam se da ste sve super
takodje jelena nadam se da je maloj Ani spala tura, nisam bas u toku, znaju li doktori uzorak ...
a za cice i moje su bile buknule prva 2 mjeseca i sad su splasnule, mada nisam razmisljala o tome mnogo, zalila sam se malo MM, ali on kaze ma to ti se ne vidi od stomaka, ali ja tacno osjetim da vise nisu nabrekle...
ja se jutros probudila i neka pjesma na radiju, kad sam okinula plakati sama sam sebe iznenadila hehe, a ne znam ni rijeci pjesme, pa da kazem nesto me pogodilo i sl., et hormoni valjda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 11:21:20
sweet insanity
Kod mene su mjere kaze dr. tada sa 26/27 sedmicu i bile u 26. i 27. sedmici, nesto bilo u mjerama jedne, a nesto u mjerama druge sedmice, ali je tezina bila 1.273, al ako ona kaze da to varira i da nije nista puno, vjerujem joj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 11:25:56
Lina85
Jutro zenice
Hvala vam na lepim zeljama . JelenaT nadam se da je tvoja mala bolje i da je temperatura spala. Malena i moje grudi su odavno splaknula ja i dalje nosim isti broj grudnjaka kao i pre trudnoce i valjda je to normalno posto se kod mene jos ni stomak ne vidi narocito.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 12:00:02
stefania
ma dje ste, dje ste, sta ima i kako ide...nema sanse da vas procitam sta ste sve napisale...ima valjda 5o stranica..uglavnom koliko sam upratila sve ste sa stomacicima zdravo i dobro...bas mi je drago.. jucer sam se vratila i mogu vam reci da sam vala mogla komotno jos koju sedmicu ostati..ali, sta da se radi, posla ima i ovdje..ali ljudi moji jest lijepo tamo, ma, uh, bas sam se odmorila i provrtila ove svoje veeelike guze po wieni, nema sta ..by the way ako koja planira negdje ici, mislim avionom i to, fore ima do 28 sedmice, jer poslije drage moje, vecina avio kompanija nas bojkotuje ..al eto ako se koja prosverca nek zna sta ima kod vas..jel se neko porodio do sada? kao sto rekoh ne upratih...eh eto ne znam sta da vam kazem a da to ne otegnem na post u vidu duze pismene vjezbe..zato bolje da sutim malo..ajde drage moje pisemo se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 12:12:20
stefania
ah, da nisam se pozalila nikako, zene moje kako mi trnu ruke, to je poezija, majke mi ko da nisu moje, fuj, budi me navecer to sto su mi ruke utrnule..uf a o ledjima da ne govorim...eto sad mi je lakse...
i fakat sam vas pozelila, ni to nisam rekla..good to be back
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 13:50:04
Anoniman
Nemam snage da gledam na oci, a ne da kucam, opet neprospavana noc iza nas pa cu samo kopirati post sa teme bebe 1-2, necete zamjeriti
Evo i nas, nocas rasla temperatura i pored novalgetol injekcije i voltaren cepica na 40,5, ali od jutros je hvala Bogu bolje, temperatura nije spala, ali nije prelazila 39, sad trenutno posle dalsy-ja joj je spala na 37,5. Uglavnom ona i dalje vesela, prica, hoda, nema mire, jede pravo dobro sto me bas raduje. jedva smo uhvatili urin, neda zalijepiti kesicu i kad zalijepim ona se sama skida i odlijepljuje. U urinu blago poviseni leukociti 15-20, kao vrlo, vrlo malo upale, ostalo sve ok, nema bakterija, nema nista, tako da najvjerovatnije nije ni od urina, ali nam je rekla ceklor da ukljucimo. Hvala vam drage moje od srca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 14:52:45
gagach
dobar dan svima!
evo da se tuspasim...
jutros isla na posao, vadila nalaze i evo sada dosla kuci mrtva umorna kao da me nesto zgazilo...ali su bar nalazi uredni i divni i krasni ...nisu mi tako dobri bili ni prije trudnoce...ja sam i dalje ubjedjena da su oni pogrijesili hahahha
sada sam si napravila punu contru makarona...diiiiiiivno
Jelo nadam se da ce od danas na bolje ici...jadnica mala mogu misliti kako ju je napatilo ... a i tebe.... entite sretan ti zadnji dan posla... palachinken ja evo sad izvadila na tanjiric jos jednu strudlu od jabuka
malena joj koliko sam se ja tripovala zbog ispuhanih grudi...prvo su me bolile da umrem i to mi je kao sigurnost bila i onda sam ih stalno cackala i provjeravala jel bole ili ne...i onda sam se jedno jutro probudila i nisu me bolile i nisu bile napete i onda sam prerovila internet u panici i otisla doktorici na uz jer me jedino to moglo smiriti... a evo cijelu trudnocu...malo bole malo ne...pa se napusu,pa ispusu i tako stalno...
svim ostalim trudnjacama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 15:22:23
entinte
IZVORNA PORUKA: gagach entite sretan ti zadnji dan posla...
Hvala draga moja, poslije posla tj. oko 18:00 h odoh se naći sa sarah u DZ pa da pokusamo bolovanje otvoriti pa se javimo kad se vratimo... a i da se vidimo i upoznamo konacno
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 15:55:05
Selma.A.M
Ćao drage moje ... Evo da se i ja javnem.Nasikirala sam se pravo a ne znam tačno ni zbog čega.... Bila sam danas na ultrazvuku i nalas sa UZ zvuči ovako: BPD 46 NG 19+2 Rad srca: + Plodova voda: Dovoljno Placenta: straga Položaj ploda: Poprečno Primjedba: Femur 36 / 21-21 NG Fetalne malformacije : Desna moždana komora blago proširena U/H 0.6 Kontrola za 2 nedelje...
Ne znam šta tačno znači ovo zadnje,ali mi nekako ne zvuči dobro.. Zvala sam i privatnu ordinaciju da se naručim kod svoje dr ali može tek u ponedeljak u 16:15h
Eto tako drage moje,ako neko zna šta bi ovo moglo biti i zašto neka piše,jer dug je vikend predamnom,trudim se da se ne nerviram ali nije lako... Eto trudnjače moje pa čitamo se opet kasnije, a vi mi ostajte zdravo i dobro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 16:34:02
enči80
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Ćao drage moje ... Evo da se i ja javnem.Nasikirala sam se pravo a ne znam tačno ni zbog čega.... Bila sam danas na ultrazvuku i nalas sa UZ zvuči ovako: BPD 46 NG 19+2 Rad srca: + Plodova voda: Dovoljno Placenta: straga Položaj ploda: Poprečno Primjedba: Femur 36 / 21-21 NG Fetalne malformacije : Desna moždana komora blago proširena U/H 0.6 Kontrola za 2 nedelje...
Ne znam šta tačno znači ovo zadnje,ali mi nekako ne zvuči dobro.. Zvala sam i privatnu ordinaciju da se naručim kod svoje dr ali može tek u ponedeljak u 16:15h
Eto tako drage moje,ako neko zna šta bi ovo moglo biti i zašto neka piše,jer dug je vikend predamnom,trudim se da se ne nerviram ali nije lako... Eto trudnjače moje pa čitamo se opet kasnije, a vi mi ostajte zdravo i dobro
Lično nemam takvo iskustvo,ali jednom radnom kolegi tj.njegovoj ženi su na UZ rekli kao da im se kod jedne bebe lijeva strana mozga ne razvija dobro i predlagali im abortus.Međutim.oni odu u SA na 4D UZ i ništa im nisu otkrili.Tako bih ti ja savjetovala drugo mišljenje a najviše da se smiriš i da ne brineš a bit će onako kako je Bog dragi odredio.
JelenaT Sve najbolje malenoj i da joj temperatura konačno spane pa da i ti se malo smiriš a i odmoriš.
Ostalim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 17:36:20
stefania
jao Selma, ni ja ne znam sta bi ti to moglo biti..mogu mislit kako si se nasekirala!..ne znam da probas sad odmah neku ordinaciju nazvati za taj 4d, mozda da te prime i za vikend..mislim privatnici rade i subotom koliko znam...a da li mozes kontaktirati tog doktora koji ti je to napisao danas, pa da pitas sta bi trebalo to da znaci?..ipak, draga mozda ni to ne znaci nesto posebno i nije strasno, na kraju krajeva kontam da bi ti mozda odmah doktor rekao nesto na licu mjesta da je bilo nesto...uzmi u obzir da t mozda znaci tek kao ono kad ti se ne poklapaju mjere s sedmicama...nadam se da ce to sve biti ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 18:42:09
sanela.asja
Selma bas mi je zao,ali nemoj se sekirati da je to sta opasno nedaj boze reagovali bi oni rekli bi ti,ja sam se tako bez razloga prepala kad sam Asju nosila,napisali mi isto tako "povecana dijafragma"ja nisam imala pojma sta je to ganjala doktora ko luda kad ono kaze meni doktor to znaci da visoko nosis,a ja kad nisam izludila :-(..sigurna sam da je sve ok,nesekiraj se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 20:02:31
Selma.A.M
Curke hvala na podršci.. A iskreno ni sama ne znam kako se osjećam,sad bi plakala,pa se smijala ma za pobudaliti... Dr.koja mi je radila UZ na gradini je rekla kao da se to dešava,mozak kod bebe u stomaku ima neke određene veličine u svakom tromjesečju pojedinačno...Tako je npr u drugom normala od 0.3 do 0.6,a kod mene je na granici,pa je kao napisala da je desna moždana komora blago povišene i naručila me na kontrolu za 2 nedelje kao da prati to sve...A ovo za femur tj za dužinu butne kosti koja je veća za 12 dana tj 1w i 5d nije ništa rekla samo me je kao usput pitala koja sam krvna grupa i da li vadim antitjela svaki mjesec i kakva su... Ma nikako nisam pametna,a opet šta god da je ja to promjeniti ne mogu,ali nekako svaka od nas se nada zdravoj bebi prvenstveno zbog toga što ne zna kako bi podnijela da se jer gleda da se pati..... Eto drage moje,čuvajte se i mazite tibe pa se pišemo opet...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 20:09:43
gagach
e hajte mame pomagajte ali nemojte da ono umirete od sege
veceras me par puta toliko zazigalo "dole" da sam mislila da cu se raspasti... nije donji stomak nego kao da se gosppodja buni pa je sada pitanje...sta bit to moglo da bude?
Selma
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.3.2011 20:55:02
pahuljica_25
Hmmm.... evo da se i ja uključim u ovu temu...ja sam nova ,hvala Bogu. Danas sam bila na prvom pregledu i UZ i sve je uredu.U 7 nedjelji sam,nadam se da vas ima još takvih pa da možemo razmijeniti iskustva...